Tre venninner som står og spiser italiensk iskrem mens de står i en gate i Toscana om sommeren. De smiler og vender seg mot hverandre mens de nyter ferien.

Reiseguide

Publisert: 16. juni 2023

Nord-Italia – hvor bør jeg dra, og hvorfor akkurat dit?

Italia er det landet vi i Escape har desidert flest reiser til. Her er en liten reiseguide til Italia, så du du kan velge hvilket område som passer deg best.

Italia betyr byer breddfulle av kunst og kultur, tusenvis av år med historie som omfatter keisere, hærførere, kunstnere, oppdagere og en matkultur som også har fått litt av et verdensherredømme.

Enten du foretrekker det fjellrike nord eller det solmettede sør, sommerbyer ved havet eller vingårder i frodige vinmarker – vi har reiser og reisetips til deg. I dette blogginnlegget skal vi se på fem områder i Nord-Italia.

1. TOSCANA – vin, kunst og kultur

Toscana – ser du for deg gamle vingårder mellom bølgende vinmarker og poppelkledde veier som snor seg gjennom landskapet? Rustikke steinbyer med solrike piazzaer og restauranter med rutete duker? Da har du fått et riktig inntrykk.

🍇 Toscana er en av de mest populære regionene for en Italia-ferie, og den vininteresserte kjenner selvsagt til Chianti-vinene. Brunello di Montalcino og Montepulciano burde også klinge kjent i manges ører, og er du glad i vin er et besøk på vingård er nærmest obligatorisk på en Toscana-ferie.

🖼️ MalerietVenus' fødselav Botticelli, hvor Venus stiger opp av havet. StatuenDavid, et av Michelangelos mesterverk.Bebudelsenav Leonardo da Vinci – det er tett mellom kunsthistoriens mesterverk i Firenze. Firenze er hovedstaden i regionen, og det var her den italienske renessansen ble født. Uffizo-museet er et av de eldste og mest kjente i verden, og har du begrenset med tid og vil se stor kunst, anbefaler vi å prioritere en tur hit.

🏛️ Toscanas steinbyer ligger gyllenbrune i det grønne og frodige landskapet, og Siena med sin gotiske arkitektur, Pisa med sitt verdenskjente skjeve tårn og den lille byen San Gimigiano med sine «skyskrapere» fra middelalderen og fantastiske utsikt over det toskanske landskapet er absolutt å anbefale.

🍝 Tre toskanske matretter du bør prøve:

 • Bistecca alla Fiorentina – en stor og saftig t-bone biff som er enkelt tilberedt, ofte servert med kun salt, pepper og olivenolje. Men den har utrolig god smak – et must for kjøttelskeren!
 • Pappardelle al Cinghiale – klassisk toskansk pastarett med bred båndpasta (papardelle) med en saus laget av villsvinkjøtt. Smaksrikt og nydelig!
 • Ribollita: Italienk grønnsakssuppe, kokt langsomt for å få fram alle smakene.
Vindruer på vinranke med sol og konturene av en by u bakgrunnen.

Piemonte – idylliske små byer med kjente navn.

Langhe vingårder panorama, Barolo landsby, Unesco Site, Piemonte, Nord-Italia Europa.

For eksempel Barolo, kjent vin - pittoresk landsby.

2. PIEMONTE – vin, sjokolade og trøfler

Ut fra overskriften her er vi nok mange som tenker at Piemonte må være som å komme til himmelen. Og er du glad i det vi liker å kalle «det gode liv», kan vi trygt si det. Fra Piemonte kommer både vin, sjokolade og trøfler i verdensklasse.

🍷 Noen av Italias mest kjente viner kommer fra Piemonte. Barolo, Barbaresco, Alba og Asti kjenner du sikkert fra etikettene på polet, men det er noe annet å sitte på et skyggefullt torg midt i den lille byen Barolo og nyte et glass svært kortreist Barolo-vin. For de er vakre, disse små byene, der de ligger mellom grønne åser og uendeligheter av vinmarker.

🍫 Kremaktig sjokolade med finhakkede hasselnøtter og en nøtteaktig smak. Himmelsk? Ja! Dette er beskrivelsen av den kjente gianduiotti,-sjokoladen, som stammer fra Torino i Piemonte. Sjokoladeeventyret begynte på 1600-tallet, da handelen med kakaobønner fra Sør-Amerika kom i stand. Torino hadde flere adelige familier som ble fascinert av disse nye, eksotiske smakene – og dermed var sjokoladeproduksjonen i gang. Takk til dem!

Holder italiensk sjokolade med sløyfe på Torino bybakgrunn. Torino i Piemonte-regionen i Italia er kjent for sin sjokoladeproduksjon

Torino er en elegant by – og med sjokolade i verdensklasse.

Fancy mørke sjokoladetrøfler klare til å bli spist

Mørke sjokoladetrøfler. Mektig og farlig godt.

La oss forresten sende en takk til selveste Napoleon også, for at gianduiotti-sjokoladen eksisterer. På 1800-tallet sørget han for blokade av handelen med Sør-Amerika. Dermed ble det mangel på kakao, og sjokoladeprodusentene måtte bli kreative. De kom på erstatte mye av kakaoen med hasselnøttmasse – for hasselnøtter hadde de mer enn nok av – og en verdenssuksess var født. Og den lever i beste velgående fremdeles.

Torino er altså blitt kjent som selveste sjokoladehovedstaden. Til og med en egen sjokoladefestival har de her – Cioccolato. Torino er for øvrig også hovedstaden i Piemonte, og er en vakker storby med elegante gater og historiske arkader. Du kan godt tilbringe en dag eller to her. Minst!

🐕 Underjordiske smaksbomber. Du kan også gå på trøffeljakt i Piemonte, om du reiser dit på høsten. Og lekre retter med trøfler kan du smake hele året. Disse små knollene er faktisk sopp som vokser under jorda på røttene til visse tresorter. De ser ikke spesielt gode ut, men så feil kan man ta! Trøfler blir brukt som smakstilsetning i sauser, mikses inn i pasta, risotto og oster, for eksempel. Og her snakker vi høy kilopris – særlig for hvite trøfler som det finnes mye av i Piemonte. Dette er noe for gourmetganer.

Det er spennende å være med trøffeljegere ut i skogen med hundene – graver de opp gull? Og når du er i Piemonte, bør du sikre med deg noen godsaker med hjem, her får du kjøpt trøffelsaus, trøffelolje, trøffelpålegg og mye annet trøffelrelatert. Ta med hjem og nyt!

🍝 Tre matretter fra Piemonte du bør prøve:

 • Tagliolini al Tartufo: Fersk pasta toppet med revet, hvit trøffel.
 • Vitello Tonnato: Tynne skiver kalvekjøtt med tunfiskmajones
 • Agnolotti del Plin: små pastaputer fylt med en blanding av kjøtt, grønnsaker, ost og urter.

3. LIGURIA– langs Italias riviera

Som et belte langs kysten i «svingen» der Italias støvel starter, ligger Liguria. Denne kystlinjen kunne nesten ha vært en fargerik og kreativ barnetegning som ble levende!

⛱️ Klart en riviera har badebyer. Sanremo er både kjent som fristende badeby og for en av Italias viktigste musikkfestivaler (det er vinneren herfra som hvert år blir Italias bidrag i Eurovision). Portofino er godt kjent blant jetsettere og kjendiser, her er det elegante restauranter, klubber og butikker – men også mange fine steder for "vanlige" folk. Alassio og Sestri Levante har også strender og sjarm – og selve regionshovedstaden Genova er en storby verdt et besøk.

Genova har et av de største historiske sentrum i Europa – og det er ingenting å si på historien. Det var i disse gatene lille Christopher Colombus løp rundt på 1400-tallet, uvitende om at han i fremtidens historiebøker skulle få æren for å ha oppdaget Amerika.

Selveste indrefileten i Liguria må vel være Cinque Terre. De fem små fiskerlandsbyene som lå veiløse og uforstyrrede i århundrer, før turister oppdaget dem på 1970-tallet. Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza og Monterosso al Mare – med sine fargerike hus ligger de stablet i viker og oppover klipper langs kysten, forbundet med idylliske vandrestier. Dette har gjort dem til et eldorado for fotturister. Hvem vil vel ikke vandre under sitrontrær og gjennom olivenlunder, langs vinranker og fjellsider med et glitrende hav som følgesvenn?

Visste du at ...

🎨 En av årsakene til at husene i Cinque Terre er så fargerike, er at fiskerne skulle kunne få øye på landsbyene når de var ute på havet og skulle hjem igjen.

🎬 Cinque Terre har vært filmkulisser for blant annet James Bond-fimen The spy who loved me (1977), og The Twilight Saga: The New Moon (2009)

🍋 Hvert år arrangeres det Sitronfestival i Monterosso, den tredje lørdagen i mai. Spis sitronterte og sitronis, drikk limoncino (sitronlikør), se på sitrondekorasjoner og få med deg hvem som vinner prisen for den beste sitronkaka. Gult er kult!

🍇 Den mest kjente vinen fra området er den søte og aromatiske Sciacchetra, som er laget av druer fra de terrasserte vinmarkene i Cinque Terre. Det er krevende å produsere vin her, så produksjonen er begrenset. Denne får du neppe på polet!

🍝 Tre matretter fra Liguria du bør prøve:

Trofie al Pesto – hjemmelaget pasta med Pesto alla Genovese

Farinata – en tynn, kikertmelbasert pannekake med sprø skorpe og myk kjerne som kan krydres med salt, pepper og olivenolje

Frittelle di Bianchetti – Små friterte fiskekaker laget av bianchetti, som er små ansjoser eller sardiner. Deigen er laget av mel, egg, persille, hvitløk og sitronskall.

4. UMBRIA– blant sukkertoppbyer og olivenlunder

Umbria blir også kalt «Italias grønne hjerte», der det ligger omtrent midt i støvellandet. Mindre kjent enn Toscana, men kanskje nettopp derfor føles det mer uberørt og genuint. Her ligger gamle middelalderbyer på bakketoppene, omkranset av krokete oliventrær og valmueenger. Du skal ikke myse mye med øynene for å kunne se for deg hvordan det var å vandre i gatene for noen århundrer siden – her er mye uforandret.

Kledd i varme jordfarger ligger byene i Umbria i det grønne landskapet, med Perugia som den største. Perugia er regionshovedstad, og det er en av Italias eldste universitetsbyer – noe som gjør det til en levende by med mange unge mennesker også i dag. En av Italias mest kjente jazzfestivaler finner sted her – og sin egen sjokoladefestival har de også!

Italia spoleto

Vakker solnedgang over Spoleto.

Blomster i Castelluccio of Norcia

Spello kalles også blomsterbyen. Ikke vanskelig å se hvorfor.

Så har du småbyene – de er verdt turen i seg selv. Spello blir også kalt blomsterbyen – her bugner det både i gater, på balkonger og i vinduer, og ja – selvsagt har de sin egen blomsterfestival.

Spoleto ble grunnlagt av romerne, og du kan fremdeles beundre ingeniørverket deres – akvedukten Ponte delle Torri som strekker seg over dalen og binder sammen to åser. Og over byen troner festningen fra 1300-tallet – her er det altså fascinerende minnesmerker og ulike historiske perioder.

Assisi har nok de fleste hørt om – og du forbinder det kanskje mer med en mann ved navn Frans enn en italiensk by. Helgenen Frans av Assisi kom fra denne byen, og som ung mann var han både opprørsk og festglad, før livet tok en uventet vending. Frans av Assisi har vi skrevet om før – les mer her. I dag er byen et viktig pilegrimsmål, og i Basilica di San Fransesco d Assisi huser helgenens relikvier.

Oversiktsbilde av steinby i en grønn skråning.

Assisi, en vakker og historisk liten by.

Sankt Francis av Assisi, statue ved Saint Francis katedral basilika, Santa Fe, New Mexico. Horisontal lavvinkel og vidvinkelsammensetning.

Frans – den desidert mest kjente mannen som har kommet fra Assisi.

Trevi ligger på en bakketopp med fantastisk utsikt over den grønne dalen. Hadde du tatt en tidsmaskin tilbake i noen århundrer, tror vi nok at du hadde kjent deg igjen – her er mye uforandret siden middelalderen. Og skal du ta med deg noe hjem fra Trevi, ta med noen flasker olivenolje – den er det kvalitet over! Fra de tusenvis av krokete oliventrærne som omgir byen produseres det olivenolje som er blant Italias ypperste.

I Trevi går du ikke i kø med andre turister, her kan du oppleve ekte, italiensk landsbyliv. Nyt de røde valmueengene om våren, ta en kaffe på torget sammen med de lokale, rusle i de eldgamle smugene, drikk lokal vin og spis enkel, italiensk bondekost – det er så nydelig godt at de fleste fancy gourmetrestauranter bare kan gå å legge seg (en liten stund, i hvert fall).

😋 Tre matretter fra Umbria du bør prøve:

Porchetta: Helstekt gris, marinert med urter som rosmarin, hvitløk, vill fennikel og pepper.

Strangozzi al Tartufo: Pastarett med en rik saus laget av trøfler, hvitløk, olivenolje og parmesanost.

Torta al Testo: Flatbrød som er bakt på en stekeplate eller "testo". Serveres ofte fylt med forskjellige ingredienser som ost, pølse, grønnsaker eller syltetøy.

5. VENETO – fjell, sjø og verdens mest spesielle by

🎭 Ja, la oss starte med verdens mest spesielle by! For Venezia må vel trone på toppen når det gjelder å være unik. Venezia har så mange hemmeligheter, så mange krinkelkroker, så mange sagn og historier knyttet til seg, at her kan du komme tilbake utallige ganger og stadig oppdage noe nytt.

På Caffé Florian på Markusplassen betaler du en stiv pris for kaffen og kaka, men tenk – her satt Casanova og sjarmerte kvinner på 1700-tallet, og senere var Lord Byron, Marcel Proust og Charles Dickens hyppige gjester. Man betaler for historisk sus og spektakulære omgivelser.

I Venezias gater gikk også oppdageren Marco Polo rundt på 1200-tallet og drømte om å dra ut på eventyr, og på slutten av 1600-tallet vokste det opp en gutt her som het Antonio Vivaldi, og ... ja – dere skjønner kanskje at denne bloggen blir endeløs om vi skal ta for oss Venezias historie, kjendiser og legender. Reis til Venezia, utforsk, gå deg vill og forelsk deg i byen.

By med elv som renner gjennom midten

Verona by Getty Images

Arena di Verona

Arena di Verona

Verona er Venetos andre store bykjendis. Den har blomstret helt siden romertiden, og romerne etterlot seg blant annet sin storslagne arena, og den er blant de best bevarte i sitt slag. Tenk – i dag kan du sitte og nyte en operaforestilling på akkurat samme sted som romerne satt og så på idrettsleker for noen tusen år siden. En opera her, under stjernehimmel og med perfekt akustikk i den gamle steinarenaen – det er en spesiell stemning...

Det var også i Verona at familiene Montague og Capulet skal ha bodd – i hvert fall i Shakespeares fantasi – og deres feider gjorde at deres barn, Romeo og Julie ikke kunne få hverandre. Det endte ikke godt, som vi vet. Besøk renessansepalasset med Julies berømte balkong – og les gjerne Romeo og Julie før du drar. Da har du bildene levende i hodet.

🥂Vinelskere skal også få sitt i Veneto. Valpolicella-vinene har fått et solid kvalitetsløft de siste tiårene, og navn som Amarone og Ripasso kommer nok høyt på manges vinliste. Og vil du drikke bobler, kan du virkelig drikke kortreist i Veneto. Den lille landsbyen Prosecco har satt seg på vinkartet med sine bobler – hva med en runde vinsmaking i Prosecco-området?

😋 Tre matretter fra Veneto du bør prøve:

Fegato alla Veneziana: Tynne skiver av kalvelever som er stekt sammen med løk, smør og hvitvin.

Frittura di pesce: En blanding av fritert sjømat, som sardiner, blekksprut, reker og scampi.

Tiramisù: Lag med mascarponekrem, dyppet ladyfingers (savoiardi) i kaffe og ofte drysset med kakao på toppen. En klassiker!

Landskap av Prosecco Wine Vineyards Rolle Treviso Veneto Italy Landscapes Italian Wine Prosecco di Valdobbiadene

Prosecco-området er både idyllisk – og produktivt.

To hender med glass med musserende vin skåler med grønne vinmarker i bakgrunnen.

Ingenting som å drikke kortreist musserende vin!

Deler av Gardasjøen ligger også i Veneto, med sine idylliske småbyer rundt sjøen og med fjellpanoramaet Dolomittene i bakgrunnen. Her kan du sykle rundt sjøen og i fjellene, gå fjellturer – fra fine vandringer til heftige toppturer – Nord-Italia har innhold til årevis med ferieturer!

Se alle våre turer til Italia:

August 2024

September 2024

Utebord med vingårdsbakgrunn i susnet-tid i Toscana, Italia

Vintur til Toscana med Ingvild Tennfjord

Avreise 01.09.2024 / 4 dager / fra Oslo Lufthavn

Utsolgt

Priser fra 22.780,-

Endelig! Mange har nok ventet på en mulighet for å bli med vinkjenner og forfatter Ingvild Tennfjord til Toscana, og nå er den her. Sammen med Ingvild har vi satt sammen en reise fullspekket med spennende viner og vidunderlige smaker. Vinprodusenter i toppklasse åpner sine dører for oss, og det blir vinsmakinger som ikke er alle forunt.

Bo i hjertet av Toscana // Produsenter i toppklasse // Lunsj hos den kjente slakteren i Panzano

Koselig liten strand ved havnen

Fottur i Cinque Terre

Avreise 08.09.2024 / 5 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 16.590,-

Fra sør til nord heter byene Riomaggiore, Manarola, Cornigila, Vernazza og Monterosso. Det går fine turstier mellom de fem byene, enten langs havet eller lenger opp i terrenget, og her skal vi tilbringe noen fantastiske dager. Det blir olivenlunder, vinranker, sitrontrær, landsbyliv og hyggelige restauranter.

 • IMG 1560

  Gunnar Sevåg
  Reiseleder

En av våre mest populære vandreturer // Nesten alt inkludert

Venezia, Italia. Utsikt fra gondolbanen under turen gjennom kanalene.

Elvecruise i Italia

Avreise 09.09.2024 / 7 dager / fra Oslo Lufthavn

Utsolgt

Priser fra 21.480,-

Venezia, Verona og Padova er bare noen av perlene på denne snoren av et herlig cruise. Vi seiler på Canalbianco, som følger elven Po innover fra overgangen mellom Adriaterhavet og Veneziabukten, er livsnerven i Nord-Italia. Det er her cruiset går, og du vil kunne glede deg over det beste landet kan by på.

 • Ulf Brynildsen NY

  Ulf Brynildsen
  Reiseleder

Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert // Delikat, franskinspirert mat med lokale innslag ombord

A-kort rabatt kr 400,-
Smal gate i blomsterbyen Spello.

Trevi i Umbria – Italias grønne hjerte

Avreise 12.09.2024 / 5 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 13.980,-

Trevi er et lite stykke paradis i Italia, og den livsbejaende italienske væremåten passer som hånd i hanske her. Nydelige råvarer, italiensk kjøkkenkunst, og gode viner er bare begynnelsen på eventyret i Trevi.

 • Img 9440 kopi

  Laila Fossum
  Reiseleder

Alt inkludert // Vin inkludert til måltidene // Trevi er en favoritt blant gjestene våre

Koselig liten strand ved havnen

Fottur i Cinque Terre

Avreise 15.09.2024 / 5 dager / fra Oslo Lufthavn

Utsolgt

Priser fra 16.590,-

Fra sør til nord heter byene Riomaggiore, Manarola, Cornigila, Vernazza og Monterosso. Det går fine turstier mellom de fem byene, enten langs havet eller lenger opp i terrenget, og her skal vi tilbringe noen fantastiske dager. Det blir olivenlunder, vinranker, sitrontrær, landsbyliv og hyggelige restauranter.

 • Lene sorli portrett

  Lene V Sørlie
  Reiseleder

En av våre mest populære vandreturer // Nesten alt inkludert

De tre Pinnacles (Drei Zinnen) er tre toppmøter i de østlige Dolomittene

Fjelltur i Dolomittene

Avreise 16.09.2024 / 7 dager

Ledige plasser

Gjør deg klar for en en storslagen fottur i Italia, med Val Badia og fjellene som omkranser velkjente Cortina. Med sine steile fjellvegger, taggete topper og frodige daler kan en aktiv ferie i Dolomittene lett bli årets vakreste uke!

 • Mila

  Mila Zaharinova
  Reiseleder

Mye inkludert! // OL-byen Cortina // Naturens kunstverk; Tre Cime di Lavaredo & Cinque Torri

Vakkert luftfoto mot Piran sentrum med Tartini - torget, gamle bygninger med røde tak og Adriaterhavet i det sørlige Slovenia

Italienske bobler, slovenske alper – og en sommerby ved havet

Avreise 18.09.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 19.980,-

I Italia får vi med oss kanalbyen Treviso, og vi nyter oss gjennom Prosecco-området. Så skal vi utforske Slovenia med både alpelandskap, kyst, pittoreske landsbyer og en rik kulturarv. Her ligger Piran, en av Adriaterhavets vakreste småbyer. Og visste du forresten at Ljubljana er en av Europas minste hovedsteder?

 • Sonja reiseleder escape

  Sonja Kotur Lovrekovic
  Reiseleder

Historiske byer som oser av atmosfære // Bølgeskvulp og lukten av saltvann // Direktefly fra/til Oslo

En gruppe mennesker ute på tur

Lett vandring i Trevi

Avreise 19.09.2024 / 5 dager

Utsolgt

Priser fra 13.490,-

Unn deg noen dager i Trevi med vandring i vakre omgivelser med vinmarker, olivenlunder og middelalderbyer som klamrer seg fast på bakketoppene

Vin inkludert til måltidene // Helpensjon

Utsikt fra fjellet Solaro av Capri-øya på en sommerdag, Italia.

Solfylte Amalfikysten med Capri og Napoli

Avreise 20.09.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 25.980,-

Fargerik Italia-reise med rustikke byer, myteomspunne Capri, oldtidsbyen Pompeii og herlig kaotiske Napoli på programmet. Amalfikysten er noe av det vakreste Italia har å by på!

 • portrett kvinne

  Amanda Perri
  Reiseleder

En av verdens vakreste kyststrekninger // Direktefly fra/til Oslo

Koselig liten strand ved havnen

Fottur i Cinque Terre

Avreise 22.09.2024 / 5 dager / fra Oslo Lufthavn

Utsolgt

Priser fra 16.590,-

Fra sør til nord heter byene Riomaggiore, Manarola, Cornigila, Vernazza og Monterosso. Det går fine turstier mellom de fem byene, enten langs havet eller lenger opp i terrenget, og her skal vi tilbringe noen fantastiske dager. Det blir olivenlunder, vinranker, sitrontrær, landsbyliv og hyggelige restauranter.

 • Img 9440 kopi

  Laila Fossum
  Reiseleder

En av våre mest populære vandreturer // Nesten alt inkludert

Cruise med reiseleder
Utsikt over vakre Amalfi.

Cruise rundt solfylte Italia og Montenegro med Azamara

Avreise 28.09.2024 / 13 dager / fra Oslo Lufthavn

Utsolgt

Priser fra 46.300,-

Den franske riviera, solmettede byer langs Italias vestkyst, historierike Sicilia, Europas sørligste fjord og den pittoreske middelalderbyen Kotor i Montenegro – en fantastisk reiserute! Høst i Middelhavet betyr behagelige temperaturer som minner om norsk sommer, kanskje den fineste årstiden å oppleve de populære byene vi skal innom. Du kan også glede deg til livet om bord i boutiqueskipet Azamara Quest, som er kjent for sin ypperlige service, mat og personlige touch. Bli med på «flash packing» rundt Italias kyst!

 • Portrett mann

  Ivar Fernandez Jensen
  Reiseleder, turskredder

Oktober 2024

Magisk og mystisk
Tre damer prøver partymasker.

Venezia – trange smug og gylne masker

Avreise 05.10.2024 / 5 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 16.580,-

Magisk, mystisk og helt unik – er det en by som virkelig kan leve opp til forventningene, så er det Venezia! Vår lokalguide tar oss også med på spennende vandringer utenfor turisttråkket, og vi skal utforske flere av øyene i lagunen og komme tett på det venetianske dagliglivet. Det blir også tid til å vandre på egen hånd, over broer og kanaler med glidende gondoler, i trange smug med gylne masker i butikkvinduene – Venezia slutter aldri å fascinere.

 • Sonja reiseleder escape

  Sonja Kotur Lovrekovic
  Reiseleder

Tidløs skjønnhet // Lekkert 4* boutiquehotell

En mann plukker en sitron fra treet fullt med gule frukter

Puglia – sjarm og skjønnhet i Sør-Italia

Avreise 05.10.2024 / 6 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 21.390,-

Selv om du har vært i Italia før, har du ikke opplevd maken til Puglia. Forunderlige opplevelser som Alberobello, byen med de særegne trulli-husene, grottebyen Matera og Lecce, barokkens by. Og ikke minst stappfull av italiensk sjarm, mat og drikke.

Legendariske byer // En stor fusjon av kulturer

Koselig liten strand ved havnen

Fottur i Cinque Terre

Avreise 06.10.2024 / 5 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 16.590,-

Fra sør til nord heter byene Riomaggiore, Manarola, Cornigila, Vernazza og Monterosso. Det går fine turstier mellom de fem byene, enten langs havet eller lenger opp i terrenget, og her skal vi tilbringe noen fantastiske dager. Det blir olivenlunder, vinranker, sitrontrær, landsbyliv og hyggelige restauranter.

 • Lene sorli portrett

  Lene V Sørlie
  Reiseleder

En av våre mest populære vandreturer // Nesten alt inkludert

Gård med olivenlunder og vingårder.

Toscana – en reise for alle sanser

Avreise 07.10.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 18.790,-

Bølgende åser og postkort-perfekte landsbyer. Vi bor i Montecatini Terme og herfra reiser vi på utflukter. Praktfulle Firenze, middelalderbyen San Gimignano og festningsbyen Lucca er ikke langt unna. Se pastellkledte landsbyer i Cinque Terre og nyt arkitektur, kunst, natur og selvsagt italiensk mat og drikke.

 • Ulf Brynildsen NY

  Ulf Brynildsen
  Reiseleder

Spennende historiske byer // Lunsj hos den kjente slakteren i Panzano // Direktefly fra/til Oslo

Langhe vingårder panorama, Barolo landsby, Unesco Site, Piemonte, Nord-Italia Europa.

Piemonte – vin, sjokolade og trøfler

Avreise 07.10.2024 / 6 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 20.490,-

Her må du åpne alle sanser, for dette blir en nytelsesreise! I Piemonte har du ikke bare havnet midt i en vinelskers drøm – det lokale kjøkkenet regnes også som et av Italias beste. Og omgivelsene: bugnende, grønne åser og pittoreske landsbyer med navn du sikkert kjenner fra før – i hvert fall fra hyllene på Vinmonopolet.

 • Portrett av kvinne

  Liliana Poli
  Reiseleder

Markedsdag i Asti // Flere vingårdsbesøk med vinsmaking // Direkte flyrute

NYHET!
Hvit by med hav og blomster foran.

Vandring i Puglia – kyststier og olivenlunder

Avreise 09.10.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 26.690,-

Opplev sjarmerende småbyer, italiensk landsbygd og slående middelhavskyst sammen med oss! Vi besøker den såkalte "støvelhælen" av Italia, i den sørligste delen av eventyrlige Puglia. Regionen er fylt med minner fra de ulike sivilisasjonene som har bodd her gjennom tidene, og det er som å vandre gjennom et enormt museum i det fri! Italiensk mat hører med, dette vil glede alle med smak for det gode liv!

 • portrett kvinne

  Amanda Perri
  Reiseleder

Italiensk matlagingskurs // Mye inkludert!

En gruppe mennesker ute på tur

Lett vandring i Trevi

Avreise 10.10.2024 / 5 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 14.790,-

Unn deg noen dager i Trevi med vandring i vakre omgivelser med vinmarker, olivenlunder og middelalderbyer som klamrer seg fast på bakketoppene

 • D760c302 4225 4a83 9270 586555c28383 1 002

  Nina Jakobsen
  Reiseleder

Vin inkludert til måltidene // Helpensjon