En mann plukker en sitron fra treet fullt med gule frukter

Reiseguide

Publisert: 24. juli 2023

Sør-Italia – hvor bør jeg dra, og hvorfor akkurat dit?

I Sør-Italia finner du de fleste av Italias klisjeer. I tillegg til det uventede, det forunderlige og uimotståelige. Her er en guide.

Sør-Italia er sitrontrær og solvarme byer i pastellfarger. Det var her pizzaen ble oppfunnet, og du finner også spor etter eldgamle sivilisasjoner. Du kan ha badeferie på brede sandstrender, eller i bortgjemte bukter mellom dramatiske klipper.

Ikke rart Sør-Italia er et av de mest populære reisemålene i verden! Her er en liten oversikt over tre regioner i sørlige Italia; Campania, Puglia og Sicilia.

Morgenutsikt over Amalfi bybilde på kysten av Middelhavet, Italia

Morgenutsikt over Amalfi. Ikke verst morgenursikt, dette!

Sitroner med tekst "sitroner fra Capri øy. Fra disse sitronene tilbereder vi vår frosne dessert" skrevet på et skilt

Her er du i sitronland.

CAMPANIA – pastellbyer, pizza og Pompeii

Campania har så mange av Italias severdigheter at du gjerne kan kalle det selve rosinen i pølsa – eller perlen i østersen, om du vil. Her kan du virkelig leve ut den italienske drømmen, nesten samme hva som står på din italienske ønskeliste.

Napoli – storby med shabby sjarm

🤌 «Napoli? Nei, der er det kaotisk, rotete og skittent, reis videre!» Tipper mange har fått dette velmente rådet fra folk som synes Napoli, selve hovedstaden i Campania, kanskje ble «litt meget». For det er slett ikke striglet og strøket i Napolis gater. Her er det grafitti på veggene, og småshabby fasader. Her vaier klesvasken over smugene, nabomadammene roper til hverandre fra vinduene, mopedene freser i de smale gatene og det meste er litt skakt og skjevt – men for en sjarm!

Det føles ekte i Napolis gater, å vandre i smugene her gir et lite innblikk i folks dagligliv – uten at det er blitt finstriglet for turistene. Ser du den rufsete sjarmen fremfor «rot og kaos», har du funnet din nye favorittby. Det har vi.

En kopp fersk espressokaffe på en kafé med utsikt over Vesuv-fjellet i Napoli, Campania, Sør-Italia

Napolibukta med utsikt til Vesuv. Og en kopp sterk, god kaffe!

Hådklær til tørk på klessnor.

Klesvasken henger til tørk overalt.

Skal du på kun ett museumsbesøk mens du er i Napoli, anbefaler vi Napoli arkeologiske museum. Det er nemlig her de fleste av gjenstandene som ble gravd ut i byene Pompeii,Herculaneum og Stabiae befinner seg. Statuer, mosaikkportretter, kjøkkenutstyr og andre bruksgjenstander kan du se her. Hva skrev de på veggene i Pompeii? Hva fant de i bordellene? Her kan du tilbringe noen fascinerende timer.

Neapelbukten pompei scavi

Her løp travle føtter for 2000 år siden. Det er fascinerende å tenke på. Ovest.com

Statuer i Pompeii

De kunne sin kunst i det gamle Pompeii.

Pompeii – en tidsreise

🏛️ Du bør også selvsagt ta turen til selve Pompeii, som ligger ca. 2,5 mil sør for Napoli. Den romerske byen forsvant under pimpstein og aske da Vesuv hadde sitt enorme utbrudd i år 79. Byen ble gjenoppdaget i 1748, og de siste århundrene har arkeologene gradvis åpnet denne tidskapselen som viser hvordan livet var i en romersk by for 2000 år siden.

Her fant de brødovner med forkullede brød i, krukker med matrester, rester etter fantastiske villaer med kunstverk på veggene, uberørt etter at livet stoppet en dramatisk augustdag.

Vandre i de eldgamle brosteinsgatene, og se restene etter butikker, bolighus og luksusvillaer. Ta en tur med guide som kan forklare hva du ser og gi liv til ruinene. Dette er en helt spesiell tidsreise.

Bakfra av en ung vakker kvinne som beundrer Positano-byen i Italia. Hun bader i sjøen. Italia feriekonsept som Dolce Vita.

Badeferie i en italiensk pastellby? Prøv Amalfikysten!

Amalfikysten – eventyrbyene som fins

🌊 Fra Sorrento-halvøya kan du reise innover kysten til småbyene Positano, Praiano, Amalfi, og fjellbyen Ravello høyt der oppe. Særlig Positano og Amalfi er kjent for sine pastellfargede hus nærmest stablet oppover hverandre i fjellsiden, og med små sandstrender for å gjøre det helt komplett.

Vår egen Edvard Grieg skal ha likt seg godt i Ravello. Det samme skal blant annet Richard Wagner, Greta Garbo og Virginia Woolf ha gjort. Og selveste Henrik Ibsen skrev «Et dukkehjem» da han bodde i Amalfi. Vi skjønner det godt, vi.

Bortgjemte små strender finner du i buktene langs kysten, veiene mellom byene er smale og svingete, sjømaten er fersk, og etter å ha opplevd Amalfikysten lover du mest sannsynlig deg selv at hit skal du tilbake!

🍋 En tur til øya Capri hører også med. En liten fergetur fra Amalfikysten ligger denne historierike og elegante øya. Keiser Tiberius hadde en luksuriøs villa her, og den svenske legen Axel Munthe bygde sin egen villa i 1890-årene, på ruinene av Tiberius' villa. Her er utsikten formidabel!

Capri har strender, grotter og klipper – den har legender og sagn, og den har eksklusive butikker og restauranter. Nyt øya!

Nærbilde av pizza.

Pizza selvsagt, når du er i pizzaens hjemby!

Mann og tenåringsgutt bak disken på italiensk restaurant.

Pasquale og sønnen ga oss topp service på Taverna Masaniello i Napoli.

Tre matretter fra Campania du bør prøve

🍕 Det sier seg jo selv. Pizza! Den typisk napolitanske pizzaen har tynn bunn med skorpe som gjerne er litt brent fra ovnen. Det er brukt få ingredienser av høy kvalitet, som klassikeren Pizza Margherita med tomatsaus, bøffelmozarella og basilikum. Pizzaen stekes på høy temperatur i steinovn. I Napoli kan restauranter som nærmest er et «hull i veggen» servere den vidunderligste pizza. God apetitt!

🍝 Spaghetti alle Vongole: Spaghetti tilberedt med friske venusmuslinger, hvitløk, olivenolje, chili og persille.

🍋 Linguine al Limone: Linguine pasta i en sitronbasert saus, vanligvis laget med sitronskall, sitronsaft, smør og parmesan.

Sassi di Matera, Puglia

Sassi di Matera, Puglia

PUGLIA – et annerledes Italia

Selv om du har vært i Italia før, har du ikke opplevd maken til Puglia. Her er det byer som tatt ut av eventyrbøkene, eldgamle huler, praktfulle kirker og greske templer.

Puglia utgjør «Italias hæl», et område som er langt mindre besøkt av turister enn de mer kjente delene av Italia. Heldigvis for oss!

Lecce– «Sør-Italias Firenze»
Navnet har byen fått på grunn av alle de flotte og godt bevarte barokkbygningene. Her er det også amfiteater fra romertiden, så denne byen er et spennende bekjentskap for historieinteresserte - og også for deg som liker italiensk byliv i nåtiden med butikker som selger tradisjonelt håndverk og livlige torg med restauranter og kafeer.

Panorama av gamlebyen i Ostuni, Puglia, Italia

Ostuni – hvit og vakker by.

vakker utsikt over naturskjønne smale smug med planter, Ostuni, Apulia, Sør-Italia

En virkelighetens Kardemommeby?

Ostuni – «Den hvite byen»
Byen ligger på tre høyder med en fantastisk utsikt over Adriaterhavet, og den hvite gamlebyen er litt av en attraksjon med sine smale gater og blomstrende balkonger.

Utsikt fra grottebyen.

Utsikt over Matera.

Antikkens by Matera (Sassi di Matera) ved soloppgang, Basilicata, Sør-Italia.

Matera i soloppgang.

Grottebyen Matera
Gamlebyen i Matera kalles Sassi, og denne bydelen kan du glede deg til å utforske nærmere. Her er nemlig husene hogd ut av fjellet – mange er egentlig grotter og veiene går på taket av andre hus. Fascinerende! Her bodde det faktisk folk helt fram til 1980-tallet, men i dag er bydelen gjort om til en turistattraksjon.

Siden grottebyen skal ha likheter med oldtidens Jerusalem, skal flere filmer ha blitt spilt inn her, blant annet The passion of the Christ (2004) og The Nativity Story (2006). Også scener i nyeste James Bond-filmen No time to die (2021) er spilt inn i Matera - ta en titt under 👇

Visste du at ...

... Puglia står for hele 40 % av Italias produksjon av olivenolje?

Alberobello, UNESCOs arveby i Italia, Puglia. Trulli eller Trullo hus med koniske tak, tradisjonell apulisk tørrsteinshytte.

Trullihusene er som tatt ut av en eventyrbok.

detalj om de typiske Trulli-husene i Alberobello. UNESCOs verdensarvliste.

Våridyll i Alberobello.

Alberobello– byen med trullihusene
Her ligger hundrevis av disse små, hvite kalksteinshusene med spisse kremmerhus-tak tett i tett oppover åssiden. Som tatt ut av en eventyrbok! Dette er en forhistorisk byggeteknikk som heldigvis er blitt forbilledlig bevart. De tykke veggene bidrar til å holde varmen ute om sommeren og inne om vinteren, og husene ble brukt både som boliger og lagerbygninger.

Besøk også dryppsteinsgrottene i Castellana med sine fantastiske klippeformasjoner. Her er det små, underjordiske innsjøer, stalaktitter og stalagmitter i alle tenkelige farger. Et enormt kunstverk fra naturens side!

Du får kvalitetsvin også i Puglia, du er jo i Italia! Selv om det ikke er de mest kjente vinområdene, lages faktisk 20% av vinen i Italia i Puglia. De siste årene her det mange kvalitetsviner som har sin opprinnelse her.

En gruppe voksne venner sitter rundt et utendørs spisebord og spiser og drikker. De snakker alle lykkelig og gleder seg over hverandres selskap. Bildet er tatt ovenfra, i Toscana, Italia.

Italiensk mat, fins det noe bedre?

Burrata-salat på tallerken

Burrata-salat

Tre matretter fra Puglia du bør prøve

🍅 Burrata: En myk og kremet ost laget av mozzarella og fløte. Den serveres ofte med tomater og olivenolje som en enkel, men deilig forrett.

🍲 Orecchiette con Cime di Rapa: En signaturrett fra Puglia, denne pastaretten bruker orecchiette (øreklemmeformede pasta) sammen med brokkoliblad eller turnips stekt med hvitløk og olivenolje.

🍰 Pasticiotto: En søt bakst fylt med krem, ofte med smaker som vanilje eller sjokolade.

Vakker gammel havn med tre fiskebåt i Cefalu, Sicilia, Italia.

SICILIA – templer, teatre og vingårder

På Middelhavets største øy kan du spore tusenvis av år med historie, du kan ha en fantastisk badeferie, du kan sykle eller vandre i fjell og langs hav – og selvsagt spise deg mett på det sicilianske kjøkkenet.

I løpet av tusenvis av år har både fønikere, grekere, romere, bysantinere, arabere, normannere og spanjoler satt sitt preg på øya. Snakk om smeltedigel av kulturer – sånn er det når du ligger strategisk til i Middelhavet.

Vakre detaljer og arkitektur i den sicilianske byen Taormina

Utsikt over Taormina.

Det eldgamle teateret Taormina på Sicilia med Etna- vulkanens utbrudd i solnedgang

Det forhistoriske teateret Taormina. Her har folk latt seg forlyste i årtusener.

🎭 For den historieinteresserte vil enhver by på Sicilia føles som et overflødighetshorn. En populær ferieby er Taormina, som ligger høyt oppe i en åsside – med en fantastisk utsikt over havet. Her kan du oppleve en konsert i det gamle greske amfiteatret og sitte på samme setene som grekerne så på teater og romerne etter dem så på blodige gladiatorkamper. Snakk om historiske omgivelser!

Taormina har dessuten elegante shoppinggater, sjarmerende smug, trapper og plasser med kafeer, barer og restauranter.

Utsikt over Palermo med tak i høyt dynamisk område. Sicilia- Italia

Palermo – hovedstad med sjarm og utsikt. Ta en tur i den botaniske hagen – eller en tur ned i katakombene med mumifiserte kropper gjennom 500 år...

🍋 Storbyfølelsen får du i hovedstaden Palermo. Her må du få med deg gatemarkedene – det går livlig for seg! Lange rekker med boder med frukt og grønnsaker i fargerike hauger, fersk fisk og kjøtt, blomster, klær og krydder.

Og gatematen! Palermo er kjent for sine godbiter du kan kjøpe gatelangs. Prøv en l’arancina (panert ball med stekt ris, kjøttsaus og erter), Sfincione (siclians pizzavariant med tykk bunn, stekt løk, tomater, ost og brødsmuler). De litt mer vågale prøver seg kanskje på en Pane con la milza, en sandwich med innvoller som milt og lunge og et dryss med ost?

🏛️ Siracusa var Sicilias hovedstad i antikken, og fremdeles kan du se spor fordums storhet. Denne byen var et maktsentrum for et par årtusener siden, og det var her matematikeren Arkimedes tråkket sine barnesko, og selveste Sankta Lucia kom også fra Siracusa.

I Agrigento bør du få med deg Tempeldalen, med sin samling av greske templer fra antikken. Og vil du ha både strender, byliv og et besøk på vulkanen Etna, er Catania et godt utgangspunkt.

"Savoca, Sicilia Italia-FLERE bilder fra Sicilia:"

Savoca, denne lille landsbyen har du kanskje sett på film?

Mat italien

Fristende lunsj?

🎞️ Den ekte «Gudfaren»-byen
Sicilia og mafia blir ofte nevnt i samme åndedrag, og er det en stund siden du har sett Gudfaren, er det et filmtips før du drar. Selv om Corleone skal være «mafiabyen» i filmen, er det ikke denne landsbyen du ser på film. Regissør Coppola skal heller ha funnet den lille fjellandsbyen Savoca mer autentisk, og mange scener i filmen er spilt inn her. Byen ligger ca. 40 minutter fra Taormina, og om du tar turen hit bør du stikke innom Bar Vitelli, som også er kulisse i filmen. Den har holdt på stilen, og er stolt over sin filmkarriere!

trase og fjellskråning i nærheten av nordkysten av Sicilia
vindruer

🍇 Også på Sicilia er du i vinland, og de siste tiårene har kvaliteten på de sicilianske vinene tatt seg kraftig opp. Kanskje kjenner du til Planeta-vinene? De kommer fra Sicilia, og regnes som kvalitetsvin til en overkommelig pris. Vinene til vinprodusent Arianna Occhipinti seiler også opp som manges nye favoritt. Du kan uansett drikke kortreist til alle dine måltider på Sicilia!

Tradisjonell og berømt siciliansk cannoli, kremhorn, med frisk krem og cedro.

Tre matretter fra Sicilia du bør prøve:

🍲 Pasta alla Norma: En pastarett med tomat, aubergine, basilikum og ricotta salata

🐟 Involtini di Pesce Spada: Sverdfiskruller fylt med brødsmuler, hvitløk, persille og kapers, deretter stekt eller grillet.

🍰 Cannoli: Sprø, rørformede bakverk fylt med en søt blanding av ricotta, sukker og vanilje.

Se alle våre turer til Italia:

April 2024

Venezia, Italia. Utsikt fra gondolbanen under turen gjennom kanalene.

Elvecruise i Italia

Avreise 06.04.2024 / 7 dager / fra Oslo Lufthavn

Utsolgt

Priser fra 17.980,-

Venezia, Cremona og Padova er bare noen av perlene på denne snoren av et herlig cruise. Vi seiler på Canalbianco, som følger elven Po innover fra overgangen mellom Adriaterhavet og Veneziabukten, er livsnerven i Nord-Italia. Det er her cruiset går, og du vil kunne glede deg over det beste landet kan by på.

 • Ulf Brynildsen NY

  Ulf Brynildsen
  Reiseleder

Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert // Delikat, franskinspirert mat med lokale innslag ombord

Amalfikusten vandring 4

Vandring på Amalfikysten

Avreise 08.04.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Utsolgt

Priser fra 24.590,-

Det er ikke for ingenting at dette området kalles Italias vakreste kyststrekning. Vi vandrer fra det ene postkortmotivet til det andre, langs turstier og brosteinsgater, og nyter av alt det gode Italia kan by på!

 • KKB bilde

  Kari Kristine Berger
  Reiseleder

Italias vakreste kystlinje // Matlagingskurs // Sentralt hotell

Koselig liten strand ved havnen

Fottur i Cinque Terre

Avreise 14.04.2024 / 5 dager / fra Oslo Lufthavn

Utsolgt

Priser fra 15.990,-

Fra sør til nord heter byene Riomaggiore, Manarola, Cornigila, Vernazza og Monterosso. Det går fine turstier mellom de fem byene, enten langs havet eller lenger opp i terrenget, og her skal vi tilbringe noen fantastiske dager. Det blir olivenlunder, vinranker, sitrontrær, landsbyliv og hyggelige restauranter.

 • Lene Sorlie

  Lene V Sørlie
  Reiseleder

En av våre mest populære vandreturer // Nesten alt inkludert

A-kort rabatt kr 400,-
Smal gate i blomsterbyen Spello.

Trevi i Umbria – Italias grønne hjerte

Avreise 18.04.2024 / 5 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 13.980,-

Trevi er et lite stykke paradis i Italia, og den livsbejaende italienske væremåten passer som hånd i hanske her. Nydelige råvarer, italiensk kjøkkenkunst, og gode viner er bare begynnelsen på eventyret i Trevi.

 • Gunnar skjolden

  Gunnar Skjolden
  Reiseleder

Alt inkludert // Vin inkludert til måltidene // Trevi er en favoritt blant gjestene våre

Koselig liten strand ved havnen

Fottur i Cinque Terre

Avreise 21.04.2024 / 5 dager / fra Stavanger

Utsolgt

Priser fra 16.980,-

Fra sør til nord heter byene Riomaggiore, Manarola, Cornigila, Vernazza og Monterosso. Det går fine turstier mellom de fem byene, enten langs havet eller lenger opp i terrenget, og her skal vi tilbringe noen fantastiske dager. Det blir olivenlunder, vinranker, sitrontrær, landsbyliv og hyggelige restauranter.

 • Portrett av kvinne

  Gunhild Vaardal-Lunde
  Reiseleder

En av våre mest populære vandreturer // Nesten alt inkludert

Tilgjengelighet på forespørsel
vakre blomsterhager i Lago Maggiore

Lago Maggiore - vandringer i Alpenes forgård

Avreise 24.04.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Utsolgt

Priser fra 22.990,-

Vandretur i et vakkert og variert landskap ved Maggioresjøen i Nord-Italia. Vi har base i Verbania, den største byen ved Maggioresjøens italienske bredder. Gjennom uken skal vi gå fotturer både i nærområdet og opp mot Alpene, og får også tid til å nyte livet ved bredden av Lago Maggiore.

 • Hilde Loken Magnussen

  Hilde Løken Magnussen
  Reiseleder

Bo fast på ett hotell // Vandring ved foten av Monte Rosa // Vinsmaking og drikke til maten

Gård med olivenlunder og vingårder.

Toscana – en reise for alle sanser

Avreise 25.04.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 18.790,-

Bølgende åser og postkort-perfekte landsbyer. Vi bor i Montecatini Terme og herfra reiser vi på utflukter. Praktfulle Firenze, middelalderbyen San Gimignano og festningsbyen Lucca er ikke langt unna. Se pastellkledte landsbyer i Cinque Terre og nyt arkitektur, kunst, natur og selvsagt italiensk mat og drikke.

 • Ulf Brynildsen NY

  Ulf Brynildsen
  Reiseleder

Enestående kunst og kultur // Spennende historiske byer // God mat og vin

En mann plukker en sitron fra treet fullt med gule frukter

Puglia – sjarm og skjønnhet i Sør-Italia

Avreise 27.04.2024 / 6 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 19.490,-

Selv om du har vært i Italia før, har du ikke opplevd maken til Puglia. Forunderlige opplevelser som Alberobello, byen med de særegne trulli-husene, grottebyen Matera og Lecce, barokkens by. Og ikke minst stappfull av italiensk sjarm, mat og drikke.

 • Portrett mann

  Stefan Maurbakken
  Reiseleder

Legendariske byer // En stor fusjon av kulturer

Koselig liten strand ved havnen

Fottur i Cinque Terre

Avreise 28.04.2024 / 5 dager / fra Oslo Lufthavn

Utsolgt

Priser fra 16.590,-

Fra sør til nord heter byene Riomaggiore, Manarola, Cornigila, Vernazza og Monterosso. Det går fine turstier mellom de fem byene, enten langs havet eller lenger opp i terrenget, og her skal vi tilbringe noen fantastiske dager. Det blir olivenlunder, vinranker, sitrontrær, landsbyliv og hyggelige restauranter.

 • Kvinne med solbriller

  Sanna Antell
  Reiseleder, yogainstruktør

En av våre mest populære vandreturer // Nesten alt inkludert

En gruppe mennesker ute på tur

Lett vandring i Trevi

Avreise 29.04.2024 / 5 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 14.590,-

Unn deg noen dager i Trevi med vandring i vakre omgivelser med vinmarker, olivenlunder og middelalderbyer som klamrer seg fast på bakketoppene

 • Portrett av kvinnelig reiseleder

  May Liss Kristiansen
  Reiseleder

Vin inkludert til måltidene // Helpensjon

Mai 2024

Magisk og mystisk
Tre damer prøver partymasker.

Venezia – trange smug og gylne masker

Avreise 04.05.2024 / 5 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 15.980,-

Magisk, mystisk og helt unik – er det en by som virkelig kan leve opp til forventningene, så er det Venezia! Vår lokalguide tar oss også med på spennende vandringer utenfor turisttråkket, og vi skal utforske flere av øyene i lagunen og komme tett på det venetianske dagliglivet. Det blir også tid til å vandre på egen hånd, over broer og kanaler med glidende gondoler, i trange smug med gylne masker i butikkvinduene – Venezia slutter aldri å fascinere.

 • Sonja reiseleder escape

  Sonja Kotur Lovrekovic
  Reiseleder

Tidløs skjønnhet // Direktefly fra/til Oslo // Lekkert 4* boutiquehotell

Venezia, Italia. Utsikt fra gondolbanen under turen gjennom kanalene.

Elvecruise i Italia

Avreise 04.05.2024 / 7 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 21.480,-

Venezia, Cremona og Padova er bare noen av perlene på denne snoren av et herlig cruise. Vi seiler på Canalbianco, som følger elven Po innover fra overgangen mellom Adriaterhavet og Veneziabukten, er livsnerven i Nord-Italia. Det er her cruiset går, og du vil kunne glede deg over det beste landet kan by på.

 • Ulf Brynildsen NY

  Ulf Brynildsen
  Reiseleder

Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert // Delikat, franskinspirert mat med lokale innslag ombord

Koselig liten strand ved havnen

Fottur i Cinque Terre

Avreise 05.05.2024 / 5 dager / fra Oslo Lufthavn

Utsolgt

Priser fra 15.990,-

Fra sør til nord heter byene Riomaggiore, Manarola, Cornigila, Vernazza og Monterosso. Det går fine turstier mellom de fem byene, enten langs havet eller lenger opp i terrenget, og her skal vi tilbringe noen fantastiske dager. Det blir olivenlunder, vinranker, sitrontrær, landsbyliv og hyggelige restauranter.

 • IMG 1560

  Gunnar Sevåg
  Reiseleder

En av våre mest populære vandreturer // Nesten alt inkludert

Smak på historien
Taormina by med Mount Etna på bakgrunn

Sicilia fra øst til vest

Avreise 08.05.2024 / 9 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 26.990,-

Sammen med arkeolog og historiker Knut Ødegård får du oppleve grekernes og romernes Sicilia, gjennom en rundtur blant templer, teatre og vingårder! Fra Taormina i øst til Selinunte i vest, ser og smaker vi oss gjennom denne frodige og fargerike øya. Gjennom det prisbelønte vinhuset Planeta får vi også forstå og smake hvordan historie og tradisjon ligger bak noen av Italias beste viner.

 • Knut Odegard 1 e1526463842293

  Knut Ødegård
  Reiseleder

A-kort rabatt kr 400,-
Smal gate i blomsterbyen Spello.

Trevi i Umbria – Italias grønne hjerte

Avreise 23.05.2024 / 5 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 14.590,-

Trevi er et lite stykke paradis i Italia, og den livsbejaende italienske væremåten passer som hånd i hanske her. Nydelige råvarer, italiensk kjøkkenkunst, og gode viner er bare begynnelsen på eventyret i Trevi.

 • Gunnar skjolden

  Gunnar Skjolden
  Reiseleder

Alt inkludert // Vin inkludert til måltidene // Trevi er en favoritt blant gjestene våre

Juni 2024

En gruppe mennesker ute på tur

Lett vandring i Trevi

Avreise 13.06.2024 / 5 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 13.790,-

Unn deg noen dager i Trevi med vandring i vakre omgivelser med vinmarker, olivenlunder og middelalderbyer som klamrer seg fast på bakketoppene

 • Portrett av kvinnelig reiseleder

  May Liss Kristiansen
  Reiseleder

Vin inkludert til måltidene // Helpensjon

En klassiker!
Chamonix i Frankrike.

Vandring rundt Mont Blanc

Avreise 13.06.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 29.590,-

Bli med på tur til Europas mest kjente alpine løypenett hvor vi går med guide gjennom tre land rundt det høyeste fjellet i Alpene. Vi starter i Les Contamines på nordsiden av Mont Blanc. Så vandrer vi videre og over til Italia, deretter inn i den vakre Ferret-dalen til vi krysser grensen til Sveits. Runden ender i Chamonix, alpinismens hovedstad. Gjør deg klar for lange, deilige dager på vandring fra sted til sted, som forsterkes av ekte hotellovernatting og bagasjetransport slik at vi ikke trenger å frakte mer enn det som kreves for dagen.

Liten gruppe, maks 14 // Sertifisert engelsktalende vandringsguide // Bagasjetransport mellom bostedene

Merano med fjell i bakgrunnen, Italia.

E5 gjennom Alpene

Avreise 14.06.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 29.990,-

Bli med oss på en fottur gjennom de tyske, østerrikske og italienske alpene – vi følger deler av den mest spektakulære og kjente vandreruten i Europa «E5», hvor vi krysser alpene fra vakre Bayern gjennom mektige og delvis bredekte fjell i Tyrol til Merano i Nord-Italia.

 • IMG 1560

  Gunnar Sevåg
  Reiseleder

Gjennom tre land // Lunsj på trivelige fjellhytter // Halvpensjon

De tre Pinnacles (Drei Zinnen) er tre toppmøter i de østlige Dolomittene

Fjelltur i Dolomittene

Avreise 16.06.2024 / 7 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 31.950,-

Gjør deg klar for en en storslagen fottur i Italia, med Val Badia og fjellene som omkranser velkjente Cortina. Med sine steile fjellvegger, taggete topper og frodige daler kan en aktiv ferie i Dolomittene lett bli årets vakreste uke!

 • Mila

  Mila Zaharinova
  Reiseleder

Mye inkludert! // OL-byen Cortina // Naturens kunstverk; Tre Cime di Lavaredo & Cinque Torri

August 2024