Vinarv, historisk arkitektur og vakkert landskap

Firmatur til Bordeaux

Når vi hører Bordeaux tenker de fleste av oss på den berømte franske vinen. Men med sine 350 historiske bygninger og monumenter, dusinvis av museer og kunstgallerier, et helt nytt vinopplevelsessenter og noe av den beste maten i hele Frankrike, er det ikke rart at selv pariserne finner veien hit.

Denne firmaturen passer for dere som vil kombinere en spennende by med vin, mat og landlige aktiviteter.

Byen er enkel å vandre rundt i, kan skilte med shopping i verdensklasse, sjarmerende kafeer og er et mer solrikt alternativ til Paris.

I området omkring byen finner man over 6 000 'chateaus' (vinslott), som driver eller deltar i vinproduksjon.

Noen av høydepunktene på turen

Et utvalg aktiviteter og opplevelser

En rik storby – Bordeaux

Basen for denne turen og utgangspunkt for berikende dagsturer og aktiviteter er hovedstaden for verdens største vinindustri.

Bordeaux byr på et vell av sjarmerende kafeer og raffinerte restauranter som frister med smaksopplevelser som speiler regionens rike gastronomiske arv.

For de som søker shoppingopplevelser av ypperste klasse, kan Bordeaux bare beskrives som et paradis. Den berømte handlegaten, Rue Sainte-Catherine, strekker seg over 1,2 kilometer og kan skryte av å tilby et utvalg som matcher selv de mest fasjonable butikkene i Paris.

Interessert i arkitektur? Her finner du i alt 347 fredede bygninger fra opplysningstiden på 1700-tallet, samt andre eksempler på nyklassisistisk og hausmansk arkitektur.

Sykkeltur i Saint-Émilion

Opplev det frodige og vakre landskapet med en guidet sykkeltur.

Fra sykkelsetet opplever du den franske landsbygda på nært hold. Det blir kanskje ikke mer idyllisk? Naturen, luktene og fargene kommer til seg rett mens rolige småveier fører deg gjennom frodige vinmarker og fordi vakre slott.

Underveis øker vi idyllen med en 'vin og frukt-pause', før turen fortsetter med slottsbesøk på Château Haute Sarpe, prøvesmaking av slottets Grand Cru Classé.

Sammen smaker får dere servert en deilig piknik med lokale produkter. Her bugner det av ost, spekemat, salater, frukt og grønt, samt de ferskeste landebrød og baguetter.

For de som vil teste entrecôte grillet på «serments» (vinstokker) – en lokal spesialitet – disker kokkene villig opp. Mer vin blir det selvsagt også.

Médoc – en del av den historiske vinveien

Området ligger inneklemt på en halvøy mellom Atlanterhavet og elvemunningen Gironde. Med små koselige landsbyer og staslige slott er mulighetene mange for slottsbesøk med vinsmaking.

Jordsmonnet, som er en blanding av sand og grus, ispedd varierende mengde av leire og finkornet sand, samt en unik dreneringsevne er med på å skape den særlige kvaliteten som kjennetegner Médoc-vinene.

En by ved navn Cognac

I fransk målestokk er ikke byen som stammer fra 800-tallet er gammel by. Med sine ca. 20.000 innbyggere ligger byen i hjertet av det eneste distriktet som produserer de edle dråpene – konjakk.

Faktisk opplever man her en konstant, svak eim av den destillerte drikken.

Flere av de store Cognac-husene er drevet av nordmenn eller etterfølgere av disse som kom hit ned i begynnelsen av 1900-tallet.

Visste du? For å lage konjakk tar man en syrlig hvitvin som destilleres to ganger, før den lagres i gamle eikefat og gjemmes i en mørk og fuktig kjeller? Flere år senere tappes brennevinet på flasker og selges som en av verdens mest kostbare drikker.

Utflukt til Cognac og kulinariske opplevelser

Området byr ikke kun på vin, så det er klart vi skal smake på og lære om konjakk.

I dette vakre landskapet ligger gård etter gård hvor vin brennes til konjakk. Vi skal til den fredelige landsbyen Jarnac hvor det er duket for etcelebert besøk hos Braastad Cognac. Grunnleggeren Sverre Braastad var opprinnelig fra Gjøvik og dro til Frankrike i 1899. Her giftet han seg inn i en ekte cognac-familie, og fikk siden åtte barn. I dag er det barnebarna som driver den stolte og tradisjonsrike familiebedriften videre.

En representant fra Braastadfamilien tar oss med på en personlig omvisning i lagerlokalene og brenneriet som har vært i familiens eie siden 1946.

Vi begir oss så videre til en herlig slottslunsj. Her møtes vi av aperitiff og kanapeer, etterfulgt av 4-retters lunsj med vin fra slottets vinmarker, og ikke minst, kaffe avec XO.

Arcachon med østerssafari

Sjømatretaurantene ligger på rekke og rad nede ved stranden i byen hvor østers er en selvfølge på menyene.

I tillegg til østersproduksjon er Arcachon også kjent for sin arkitektur, og vakre bukt. Dersom temperaturene frister til bading er det rom for det, men det er også muligheter for sightseeing med båt.

Vi kan seile mot l’Ile d’Oiseaux (fugle-øya) med sine historiske cabanes tchanquées – hyttene fiskerne tok inn ved lavvann. Videre seiler vi forbi små fiskelandsbyer som ligger som perler på en snor. Det er opp til dere om dere vil nyte østers og hvitvin til sjøs, eller besøke en av østersoppdrettene, der det selvsagt blir servert det samme.

På denne utflukten er det også tid til å nyte egentid i havnen med strandpromenade, uterestauranter og yrende båtliv.

Ved ønske tar vi turen til Europas største sanddyne, La Dune de Pyla, hvor du kan klatre opp til toppen. Her finner du en fantastisk utsikt over bukten, havet og skogsområdene.

Overnatting og konferanse

Mer enn en base

Vi kjenner til de særegne hotellene og kan tilpasse etter antall, ønsker og behov. Det betyr at vi har både eksklusive, "high-end" alternativ, men også mer prisgunstige varianter. Vi vil uansett velge kvalitet og den rette atmosfæren for dere. Som et eksempel kan vi nevne en favoritt sentralt i Bordeaux, med alle bekvemmeligheter på ett sted:

  • konferanselokale med det siste innen teknologi
  • lekkert 5-stjerners hotell
  • gourmentrestaurant (beæret med tre Michelinstjerner)
  • bistro som anses som byens beste spisested for frokost, brunsj og lunsj
  • bar og te-salong med live-musikk
  • 1000 kvadrats spa
  • alle rom og suiter er lekkert dekorert av den berømte designeren Jacques Garcia
  • takbar
Grand michelin
Grand roof top

Flere alternativ

Ta gjerne kontakt med oss for å få vite mer om hvordan vi skal skreddersy deres firmatur.

Populære firmaturer