Kultur og gastronomi

Firmatur til Valencia

Hovedbytorget i Valencia, Plaza del Ayuntamiento i lyse ettermiddagsfarger, Spania.

En pulserende by som ivaretar tradisjon, avantgarde, det genuine Spania og bærekraft

Regionen, Communidad Valenciana, består av de tre provinsene Castellón, Valencia og Alicante. I tillegg til turismen spiller landbruket en viktig rolle for regionens økonomi. Den fruktbare kystsletten står for en betydelig andel av landets matproduksjon, først og fremst i form av appelsiner og andre sitrusfrukter.
Valencia ligger vendt mot Middelhavet, omgitt av frukthager og naturområder.

Regionen består av stor geografisk variasjon. Dersom du reiser et lite stykke inn i landet kan du vandre eller sykle på korte og lange stier i skyggen under vakre furutrær og korkeiker. Stiene fører deg også til mange pittoreske landsbyer som er upåvirket av turismen.

De fristende strendene og den storslåtte naturen er i seg selv gode grunner til å besøke Valencia-regionen, men du kan også få mange spennende kulturopplevelser.
Kulturlivet i Valencia tilby alt fra moderne museer til tradisjonsrike festivaler.

Valencia; europeisk miljøhovedstad i 2024

Sosial og aktiv firmatur

Høydepunkter


Europeisk hovedstad for smart og ansvarlig turisme

Valencia har i mange år jobbet med innovativ turismeutvikling innen bærekraft, tilgjengelighet, digitalisering, kulturarv og kreativitet. Målet har vært at de besøkende skal legge igjen minst mulig fotavtrykk etter besøket. Byen tilbyr et effektivt offentlig transportnettverk og omfattende sykkelstier slik at det er mulig å bevege seg rundt med lave utslipp.

Valenciansk design

I 2022 ble València kronet til "World Design Capital" med lokale designere, arkitekter, interiørdesignere og fagfolk som har satt sitt preg på byen og fremmet den på den internasjonale scene. Fra tradisjonell keramikk, silke og gullsmedkunst til fremtidsrettet design av kunst og vitenskap. Her er det utstillinger, konferanser og faglige møter gjennom hele året.

En ung kvinne som sykler i parken uten hender på rattet
Valencia, Spania - 31. juli 2016: Byen for kunst og vitenskap og dens refleksjon i vannet i skumringen. Dette komplekset av moderne bygninger ble designet av arkitekten Santiago Calatrava

The city of the Arts and Sciences at the blue hour, Valencia, Spain

Kjente store torg

For å ta innover seg den rike historien og den eklektiske, kulturelle stemningen i Valencia, anbefaler vi besøk til disse symbolske plazaene.

Plaza del Ayuntamiento
Den storslåtte Plaza del Ayuntamiento er hovedtorget i Valencia. Her ligger også en glitrende fontene omgitt av blomster og grøntområder, opplyst av flerfargede lys om kvelden. Plassen er et populært møtepunkt for valenciere og er ofte fylt med boder som selger fargerike blomster, en lokal tradisjon som dateres tilbake til 1924.

Plaza de la Virgen
Midt i hjertet av Valencias historiske distrikt ligger det sjarmerende Plaza de la Virgen, et gammelt lite torg som dateres tilbake til romertiden, og tilbyr både turister og lokalbefolkningen et pusterom fra bylivets kjas og mas. Om natten er det livlige Plaza de la Virgen vakkert opplyst.

Plaza de la Reina
Plassert i den vakre gamlebyen, er dette et av de eldste og travleste torgene i Valencia og byens bankende hjerte. Plassen er omkranset av restauranter, inkludert en av de eldste og mest kjente kafeteriaene i Valencia, Horchatería Santa Catalina. Hva med å ta turen opp katedralens 207 trappetrinn for å få en fantastisk utsikt over byen?

Hovedbytorget i Valencia, Plaza del Ayuntamiento i lyse ettermiddagsfarger, Spania.

Det er mye flott arkitektur i Valencia.

Plaza de la Reina

Plaza de la Reina David Rota

Overnatting og konferanse

Kombiner sosiale aktiviteter, faglig innhold med en god natt søvn på firmaturen til Valencia

Flotte hoteller med fine konferansemuligheter

Valencia byr på et bredt spekter av muligheter for det faglige under turen, fra massive konferansesenter til mindre møterom for mer personlige møter.

Vi har god oversikt over de ulike overnattingstedene som vil passe under deres firmatur. Alt fra sentrale hoteller med moderne og stilfulle lokaler til de mer landlige perlene som byr på historisk atmosfære og vakkert landskap.

Med kvalitets restaurantene på de ulike hotellene, er det lagt til rette for en smakfull lunsjpause mellom møtet, jubileumsmiddagen på kvelden eller bare en lengre frokost med masse godsaker.

Forslag til aktiviteter

Valencia er en fantastisk by med mange aktiviteter som vi anbefaler på en firmatur

Oppdag byen fra sykkelsetet
Valencia er godt tilrettelagt for sykling med flere sykkelstativer og sykkelveier til flere attraksjoner i byen.

Båttur i Albufera
Utforsk de frodige våtmarkene i Albufera på en behagelig båttur, besøk lokale dyreliv og observatorium for fugler. Få en smak av landsbygdslivet når man passerer de store risplantasjene, beundrer tradisjonelle Valencias 'barraca' hus.

Utflukter til Valencias nærområder
Sierra Calderona ligger kun 25 kilometer fra Valencia. Her er det muligheter for sykkelturer og fotturer. Med sin flora og fauna, med en beliggenhet nesten ved kysten av Middelhavet, er Sierra Calderona en av de mest spesielle naturparkene i regionen.

Vannaktiviteter
Opplev adrenalinrush på rafting, en populære aktivitet for både nybegynnere så vel som de erfarne. Eller noe roligere som SUP/kajakk tur, aktiviteter som passer under en firmatur da det passer alle, det kreves litt innsats, men er morsomt, enkelt og avslappende.

Eller, hvis dere leter etter mer avslappende opplevelser finnes det alt fra keramikk-, matlagings-kurs til over 30 museer og guidet vandreturer i byen.

Mat og drikke

Utforsk det lokale kjøkkenet, som særlig er kjent for sine smakfulle paellaer. Det var nemlig her i Valencia-regionen den berømte matretten ble oppfunnet.

Hvis du liker å utforske kulinariske skikker og prøve lokale retter, er dette stedet for deg!
Valencia er fødestedet til paella, og ris tilberedes her som ingen andre steder i verden.
Men byen tilbyr også det fineste signaturkjøkken og autentiske tapas.

Vingård med vinsmaking

For mange er selve definisjonen på spansk kvalitetsvin det samme som Rioja.
Opplev en lokal bodega med mat og vinsmaking.

Besøk Europas appelsinhage

I Valenciaprovinsen er det enorme områder med appelsiner så langt øyet kan se. Mange av disse blir til oransje dråper som tappes på kartong eller flaske og sendes til Norge.

Tapasvandring

Hvis det er én ting Valencias gastronomi er kjent for, så er det variasjon og kvalitet. Dette resulterer i mye deilig tapas.
Disse små tallerkenene kombinerer forskjellige ingredienser på en unik måte. Lukk øynene for å fange øyeblikket av de deilige smakene i minnet for alltid.

Frister en firmatur til Valencia?

Valencia er en fantastisk by og er en perfekt destinasjon for en vellykket firmatur

Lignende turer