Kultur og gastronomi

Firmatur til Valencia

Hovedbytorget i Valencia, Plaza del Ayuntamiento i lyse ettermiddagsfarger, Spania.

Ved å legge neste firmatur, event eller konferanse til Valencia, kunst og vitenskapsbyen, vil alles interesser og ønsker ivaretas. Valencia er en pulserende by som ivaretar den unike kombinasjonen av tradisjon, avant garde, det genuine Spania og bærekraft. Et varmt og solrikt middelhavsklima setter prikken over i´en.

Regionen, Communidad Valenciana, består fra nord mot sør av de tre provinsene Castellón, Valencia og Alicante. I tillegg til turismen spiller landbruket en viktig rolle for regionens økonomi. Den fruktbare kystsletten står for en betydelig andel av landets matproduksjon, først og fremst i form av appelsiner og andre sitrusfrukter.

Regionen består av stor geografisk variasjon. Dersom du reiser et lite stykke inn i landet kan du vandre eller sykle på korte og lange stier i skyggen under vakre furutrær og korkeiker. Stiene fører deg også til mange pittoreske landsbyer som er upåvirket av turismen.

De fristende strendene og den storslåtte naturen er i seg selv gode grunner til å besøke Valencia-regionen, men du kan også få mange spennende kulturopplevelser. Kulturlivet i Valencia tilby alt fra moderne museer til tradisjonsrike festivaler.
I den gamle bydelen, Ciutat Vella, kan du oppleve vakre byggverk med historiske røtter, som strekker seg mange århundrer tilbake i tid. Her og i resten av regionen har du dessuten mange muligheter til å utforske det lokale kjøkkenet, som særlig er kjent for sine smakfulle paellaer. Lokalbefolkningen skryter ofte av at det var i Valencia-regionen den berømte matretten ble oppfunnet.

Europeisk hovedstad for smart og ansvarlig turisme

Valencia har i mange år jobbet med innovativ turismeutvikling innen bærekraft, tilgjengelighet, digitalisering, kulturarv og kreativitet. Målet har vært at de besøkende skal legge igjen minst mulig fotavtrykk etter besøket. Byen tilbyr et effektivt offentlig transportnettverk og omfattende sykkelstier slik at det er mulig å bevege seg rundt med lave utslipp.

En ung kvinne som sykler i parken uten hender på rattet

Valenciansk design

I 2022 vil València bli kronet til verdens designhovedstad med lokale designere, arkitekter, interiørdesignere og fagfolk som har satt sitt preg på byen og fremmet den på den internasjonale scene. Fra tradisjonell keramikk, silke og gullsmedkunst til fremtidsrettet design av kunst og vitenskap. Her er det utstillinger, konferanser og faglige møter gjennom hele året.

Valencia, Spania - 31. juli 2016: Byen for kunst og vitenskap og dens refleksjon i vannet i skumringen. Dette komplekset av moderne bygninger ble designet av arkitekten Santiago Calatrava

The city of the Arts and Sciences at the blue hour, Valencia, Spain