Solfylte Sør-Spania

Firmatur til Málaga

Malaga, Spanias bybilde ved katedralen, rådhuset og Alcazaba-citadellet i Malaga.

Byliv, historie og kortreiste godbiter

Málaga i Andalucía er selve hovedstaden på den sør-spanske solkysten, og selvsagt byr en reise hit på både sol, hav og gode strender. Men det er så mye mer! Her er det mauriske slott, romerske ruiner og en fantastisk katedral. Byen er rik på kunst – en av verdens mest berømte kunstnere, Pablo Picasso, hadde Málaga som hjemby.

Det er et stort utvalg av tapas- og sjømatrestauranter med mat laget av kortreiste råvarer – sørg for å smake på de vidunderlige spanske skinkene! Området rundt har dessuten flotte turområder med fjell og hvite landsbyer for de som vil ha en aktiv tur, og både kystperlen Marbella og fjellbyen Ronda ligger innenfor rekkevidde for fine uflukter.

Høydepunkter

  • Matopplevelser med kortreist kvalitet
  • Kunst, dynamikk og kreativitet – selveste Picasso ble jo født her
  • Genuin spansk storby, rik på kultur og historie
  • Beliggenhet ved Middelhavet med flotte strender og fin badetemperaturer det meste av året
  • Kort vei til fjellene, naturen og andre småbyer

Mat og drikke

Málaga er kjent som en destinasjon for matentusiaster. Smak på ferske sjømatretter, autentisk tapas og kortreiste viner – her er alt fra prisvinnende gourmetrestauranter til enkle gatekjøkken.

Byvandring med tapas

Med en matglad lokalguide får dere oppdage byens autentiske spisesteder. Mens dere vandrer gjennom gatene, vil dere få et lite innblikk i den lokale kulturen og dens mat. Oppdag skjulte perler, unna de overfylte turistbarene, og få muligheten til å smake på de ekte, autentiske tapasrettene som lokalbefolkningen selv elsker.

Vingårdsbesøk med vinsmaking og lunsj

Få en innsikt i den tradisjonelle vinproduksjonen, fra høsting av druer til vinen i glasset. En kunnskapsrik guide vil dele historier og hemmeligheter bak de populære vinene, og dere får selv smake på resultatet. Under besøket vil det bli servert en deilig lunsj laget av lokale råvarer, som er perfekt i kombinasjon med regionens beste viner.

Aktiviteter og utflukter

Sentrum av Málaga med sin flotte katedral som landemerke er utganspunkt for interessante byvandringer – eller hva med å gjøre noe interaktivt?

Lag en Picasso

En teambuildings-aktivitet som passer perfekt i Malaga, fødestedet til Pablo Picasso.

Lagene velger hvilket Picasso-bilde de skal gjenskape, så må de løse noen oppgaver på tid som vil gi dem materialene de trenger til å lage maleriet. Til slutt presenterer lagene «mesterverket», og en jury velger vinneren basert på teamarbeid, kvalitet på arbeidet og unike salgsargumenter.

Dyktig kunstnerlærer som viser og diskuterer grunnleggende maling for eleven på kunsttime innendørs
Khara woods KR84 Rp M Cb0w unsplash

Khara woods

Fotturer

Vandreturer i fjellene: Malaga er omgitt av majestetiske fjellkjeder som Sierra de las Nieves og Sierra de Grazalema. Her kan dere utforske fjellstier som tar dere til høye topper og belønner dere med enestående panoramautsikt over det mektige landskapet og det glitrende Middelhavet.

Spektakulære Caminito del Rey: Dette er en av Spanias mest kjente vandrestier, og det er ikke uten grunn! Opprinnelig bygget for arbeidere ved århundreskiftet, forfalt den i løpet av 1900-tallet og ble etter hvert regnet som farlig. Men i 2015 sto en helt nyrenovert vandresti klar, og dette er for en spennende vandring langs en vandresti festet til en klippe, med stupbratte juv, hengebroer og en glitrende elv nedenfor. Den totale lengden på ruten er 7,7 km.

Kystperler: Regionen tilbyr også vakre kyststier langs Costa del Sol. Vandre langs de dramatiske klippene i Nerja eller ta en avslappende spasertur på strandpromenaden i Marbella.

Nasjonalparker og naturreservater: Utforsk El Torcal de Antequera med sine unike kalksteinformasjoner eller vandre gjennom frodige skoger i Montes de Malaga naturpark.

Utflukter fra Málaga

Málaga er perfekt som utgangspunkt til utflukter, her finner du fjellene, naturen og andre småbyer bare få minutter unna.

Marbella

Marbella er en av de mest eksklusive byene ved Middelhavet, og ligger en liten times kjøretur fra Málaga. Her er det 28 kilometer med kystlinje og en nydelig stranpromenade, golfbaner, luksusbutikker og raffinerte restauranter.

Den hvite gamlebyen er som en Kardemomme by med steinbelagte gater, appelsintrær, fargerike dører og et maurisk slott. Eksklusive Puerto Banus litt lenger ned langs kysten er også verdt et besøk. Her er det luksusbiler og yachter så det holder!

Klippebyen Ronda

Omtrent halvannen times kjøretur fra Malaga ligger Ronda høyt på et steinplatå og er skåret ned i midten av det dramatiske El Tajo-juvet. De to bydelene er bundet sammen av en staselig bro fra 1700-tallet.

Ronda er delt inn i tre områder: den historiske arabiske medinaen, nabolaget San Francisco adskilt av bymurer, og Mercadillo-området på den andre siden av elven Guadalevín.

Ronda har alltid vært et tiltrekkende sted for kunstnere og forfattere, inkludert Goya, Ernest Hemingway og poeten Rainer Maria Rilke.

Alhambra og Granada

Granada ligger omtrent halvanne times kjøretur fra Malaga, dette er en historisk by hvor maurerne holdt til i lang tid. Det største symbolet på maurernes æra er slottet Alhambra, et mesterverk innen arkitektur og islamsk kunst.

Palacios Nazaries er den mest imponerende delen av Alhambra, med unike detaljer i interiøret, fargerike fliser og klart vann som strømmer mellom marmoren i fontenene.

Frister en firmatur til Malaga?

Malaga er juvelen på den spanske sydkysten og som hovedby på Costa del Sol byr byen på mange muligheter for en minnerik firmatur

Lignende turer