San Sebastian, Bilbao og Rioja

Firmatur til Baskerland i Spania

Blid latinsk kvinnelig bartender i uniform som serverer deilige tapas på spyd ved disken i baren

Har du fått smaken på Baskerland (bokstavelig talt), så glemmer du det ikke så lett. Baskerland i Nord-Spania er nemlig et eldorado for matinteresserte! Fra de mest sofistikerte restauranter til beskjedne spisesteder – det tradisjonelle, baskiske kjøkkenet leverer høy klasse.

Fly til Bilbao og opplev det verdensberømte Guggenheim-museet, sjekk ut pintxos-barene, utforsk både gamlebyen og den kule, moderne arkitekturen. Dette er byen hvor tradisjon møter trend.

Halvannen times kjøretur fra Bilbao ligger gastronomibyen San Sebastian, som har flest Michelin-stjerner per innbygger i hele verden! Her er det også fantastisk strand og levende kulturliv. Litt lenger sør ligger også vinområdet Rioja, med vingårder for enhver smak – fra små familiedrevne til store og kjente.

Denne destinasjonen passer også for mellomstore og store grupper, men akkurat denne eksempelturen har vi tilpasset mindre grupper fra 10 - 30 personer som vil ha en firmatur med konferanse, gourmetopplevelser og sosiale aktiviteter.

Passer for små grupper fra 10 - 30 personer

Firmatur med fokus på gode matopplevelser og sosiale aktiviteter

Høydepunkter

Overnatting

Hotellutvalget i Baskerland tilbyr alt fra luksuriøse oaser til sjarmerende boutiquehoteller. Vi har mange gode forslag som kan passe akkurat ditt firma, vennegruppe eller forening. Ta kontakt med oss, så velger vi det rette hotellet for dere.

Her er tre av mange flotte muligheter:

Rangert 5 stjerner

Hotel Maria Cristina, San Sebastian

Siden hotellet åpnet i 1912, et Luxury Collection Hotel, har det umiddelbart blitt linket til historien og kulturlivet i San Sebastian.

På slutten av 1800-tallet har den koselige kystbyen i den sørlige delen av Biscayabukten vært et yndet feriemål for aristokrater og kongelige som kom for å nyte solskinnet og den nyoppdagede terapeutiske opplevelsen av havbading.

Den majestetiske utformingen av hotellet sto arkitekten Charles Mewes for. Samme mann som var ansvarlig for utformingen av Ritz i Madrid og Paris.

Ler mer om hotellet her: Hotel Maria Cristina

Rangert 4 stjerner

abba San Sebastian, San Sebastian

abba San Sebastian Hotel er et sentralt boutiquehotell i en klassisk belle epoque-bygning som åpnet i 2020. Dette er et barokkpalass fra forrige århundre, og både bygget og grunnen det står på er er listet blant byens beskyttede steder.

Nyt hotellets moderne rom, den fantastiske utsikten fra takterrassen eller spis et godt måltid i restauranten.

Hotellet tilbyr gratis wifi, restaurant, en generøs frokostbuffet, loungebar og treningsrom.

Les mer om hotellet her: abba San Sebastian Hotel

Rangert 4 stjerner

Tayko Bilbao Hotel

Tradisjon og avantgarde. Industri og kultur. Velkommen til hotellet som best gjenspeiler historien til Bilbao de siste 150 årene. Plassert i hjertet av gamlebyen og med utsikt over elven. Hotellet var det fjerde bygget med betongstruktur i Spania. Hotellet har vakker arkitektur og design med høy komfort og vennlig personale. Hotellet har også sin egen 1* Michelinrestaurant, Ola, som Martin Berasategui leder. Hotellet har også en fantastisk vinkjeller.

Les mer om hotellet her: Tayko Hotel Bilbao

Utflukter og sosiale aktiviteter

Vi skreddersyr unike opplevelser til steder du kanskje ikke hadde funnet på egen hånd. Ikke minst er gode vin- og matopplevelser viktig for mange som kommer hit.

«Food-tour» – guidet tur med kulinarisk vandring
Bli med og opplev hva de lokale spiser og hvor de spiser den. Sammen med en underholdende og morsom guide får du oppleve mange av de lokale spesialitetene. Pintxos er baskernes svar på tapas, herlige små godbiter. Gå fra bar til bar, ta en pintxos og et glass og så videre til neste. Etter spaserturen er det tid for å slukke tørsten med lokale vinen txakoli. Dette kan gjennomføres både i San Sebastian og i Bilbao.

Cookingclass eller Showcooking
Enten kan dere være med å lage noen av de fantastiske rettene fra Baskerland selv, eller se på en av mesterkokkene lage mat og lære på avstand. Ved kokkekurset blir gruppen delt opp lag som har ansvaret for hver sin rett. Fin teambuildingaktivitet! Det kan være på en liten vingård der familien selv holder kurset, eller i mer moderne lokaler midt i San Sebastian eller Bilbao. Noen av stedene kan man også kombinere med konferanse da lokale ofte er veldig store.

San Sebastian eller Bilbao – til fots eller på sykkel
I begge byene kan det gjennomføres guidede turer slik at man blir kjent i byen. Dette kan gjøres både til fots eller på sykkel. Begge byene er flate, så det er ikke krevende turer. Små koselige smug i gamlebyene med masse å se. Stor kontrast er de moderne delene av byene som gjør det til en spennende kombinasjon. Alt tilpasses deres ønsker.

Vinsmaking i Rioja
Rioja Alavesa er synonymt med førsteklasses vin. Her finner man alt fra en av Europas eldste vingårder, Eguren Ugarte, som ble grunnlagt i 1870 til mer moderne vingårder. Turen fra Bilbao eller San Sebastian går gjennom bølgende åser nydelig landskap. Mange av vingårdene har også konferansefasiliteter slik at man kan kombinere med en konferanse. I Bilbao anbefaler vi Crusoe Treasure Underewater Winery. De har tatt kunsten med vinproduksjon til nye dybder ved å perfeksjonere vitenskapen om undervannsaldring.

«Ukjente» perler
Hva med er besøk i den koselige festningsbyen Laguardia? Byen befinner seg i et flott fjellandskap, grunnlagt i det 10. århundre som forsvarsby for kongeriket Navarra, og ligger på en høyde med utsikt over vingårdene, med de kantabriske fjellene i bakgrunnen. Besøk i denne byen kan kombineres med vinsmaking også.

Et annet tips er hovedstaden i Baskerland, Vitoria-Gasteiz, kjent for sin gamleby, imponerende arkitektur og grønne omgivelser. Byen har vunnet priser for sin bærekraftige utvikling.

Getaria er en annen perle ved kysten i Baskerland. En liten fiskerlandsby som i middelalderen var kjent for sin hvalfangst og skipsbygging. Her kan man også legge inn et besøk på to familiedrevne gårder, for å lære mer om den lokale historien og hvordan den har påvirket hva lokalbefolkningen spiser?.

Sociedad Gastronomica
Dette var opprinnelig en medlemsklubb, kun forbeholdt menn, med stor kjærlighet og interesse for matlaging og sosialt samvær. Nå kan man som turist få komme innenfor dørene, dersom man har en invitasjon. Vertskapet, som består av noen av klubbens medlemmer, introduserer dere for noen av byens klassiske retter. Med hjelp av noen glass vin mens dere hjelper til med tilberedningen, vil dere snart oppleve å bli en fan av Sociedad Gastronomica. En lunsj eller middag på et slikt sted er nok det nærmeste av baskisk kulturliv i San Sebastian man kommer.

For den aktive
For de mer sportsinteresserte finnes det blant annet utenfor San Sebastian en surfeskole på Zurriola-stranden. For de som ønsker et mer adrenalin-kick er det flotte muligheter for aktiviteten coasteering på de magiske klippene på Biscaya-kysten. Det finnes utallige sykkel- og vandringsstier av ulik vanskelighetsgrad, og Pyreneene er ikke er langt unna for de som vil virkelig nå nye høyder.

Mulighetene er mange!

Enten du er opptatt av vakker natur, sjø, matkultur eller historie, finnes det opplevelser og aktiviteter som passer alle.

Utsikt over San Sebastian-bukten, baskiske provinser, Spania. Sammensatt bilde

Utsikt over San Sebastian-bukten

Lignende turer