Byen med Michelin-stjernene - Spanias gourmethovedstad

Firmatur til San Sebastian kombinert med Bilbao og Rioja

Naturlige underverker i Donostia San Sebastian fantastisk utsiktspunkt for soloppgang Biscayabukta Baskerland Euskadi Gipuzkoa

San Sebastian i Nord-Spania er kjent for sine restauranter i verdensklasse.

Den baskiske gastronomi-byen har flest Michelin-stjerner per innbygger i hele verden og er et paradis for alle som er interessert i god mat & vin.

Her får man både sol & bad, fascinerende arkitektur og et levende kulturliv.

Ved å kombinere San Sebastian med de spanske byene Bilbao og Rioja får man en herlig kombinasjon av spansk kultur og opplevelser.

Denne destinasjonen passer også for mellomstore og store grupper, men akkurat denne eksempelturen har vi tilpasset mindre grupper fra 10 - 30 personer som vil ha en firmatur med konferanse, gourmetopplevelser og sosiale aktiviteter.

Passer for små grupper fra 10 - 30 personer

Firmatur med fokus på gode matopplevelser og sosiale aktiviteter

Overnatting og konferanse i idylliske omgivelser

Mulighetene er mange!

Det finnes mange hyggelige boutique hoteller i San Sebastian, eller kanskje man ønsker å bo litt utenfor byen og kombinere opphold og konferanse i mer landlige omgivelser?

En vakker villa fra 1800-tallet

Opplev et uforglemmelig opphold i San Sebastián mens du bor i en av byens historiske villaer, som betraktes som en ekte kulturskatt.

Villa Soro, etter en omfattende og nøye restaurering, har nå 25 utsøkt utformede rom, innbydende salonger med peis som skaper en varm atmosfære, og en sjarmerende terrasse hvor du kan nyte rolige kvelder. Du vil også finne vakre hager designet av den anerkjente landskapsarkitekten Pierre Ducasse. Villa Soro er en perfekt oase for de som setter pris på og elsker å oppdage de små, unike detaljene som gjør et opphold minneverdig.

Hotel Villa Soro har flere møterom hvis man ønsker å kombinere kurs og konferanse med unike gourmetopplevelser.

Det familiedrevne hotellet ligger landlig idyllisk til, kun 20 minutters spasertur inn til gamlebyen i San Sebastian.

Medlem av Unique Luxury & Boutique Hotels
Hotellet er medlem av den eksklusive samlingen Luxury and Boutique Hotels

Utflukter og sosiale aktiviteter

Vi skreddersyr unike opplevelser til steder du kanskje ikke hadde funnet på egenhånd. Gode vin- og matopplevelser er høyt i fokus blant mange som ønsker å reise til denne destinasjonen

«Food-tour» - guidet tur med kulinarisk vandring

Bli med og opplev hva de lokale spiser og hvor de spiser den!
Sammen med en underholdende og morsom guide får du oppleve mange av de lokale spesialitetene. Pintxos er baskernes svar på tapas, herlige små godbiter. En god idé her er nettopp å gå fra bar til bar, ta en tapas og et glass og så videre til neste. Gatene i gamlebyen er omkranset av små butikker og barer fylt med masse herlige gourmetopplevelser. Det blir mange stopp underveis og man besøker flere av de unike stedene i de bortgjemte gatene. Etter spaserturen er det tid for å slukke tørsten med lokale vinen txakoli.

Spanske tapas kalt pintxos fra Baskerlandet serveres på en bardisk i en restaurant i San Sebastian, Spania

Spanske tapas, kalt pintxos, fra Baskerland

Et tavle utenfor en Madrid-restaurant tilbyr en smaksmeny med typiske tapasretter til en fast pris.

En hyggelig tapasbar i en av bakgatene

Opplevelser på to hjul i Bilbao

Bilbao ligger ca. en times kjøring fra San Sebastian.
En guidet sykkeltur er en flott mulighet å utforske byen Bilbao.
Her får du se bygninger i både renessanse-, barokk- og moderne stil. Blant hovedattraksjonene er Santiago-katedralen, en kirke bygget i gotisk stil på slutten av 1300-tallet, San Anton-broen, San Anton-kirken og Plaza Nueva, det overbygde torget.

Moderne Bilbao og Guggenheim
G
jennom restaureringen og oppussingen av de gamle fasadene, har et nytt lyst og moderne Bilbao vokst frem som kombinerer fortid, nåtid og fremtiden.

Den nye Bilbao er selvfølgelig best symbolisert av det imponerende Guggenheim-museet. I samme område finner vi Palacio Euskalduna. Bygningen er 53 meter høy og har syv etasjer, og fasaden som vender mot elvemunningen, er dekket av rustne metallplater, til ære for byens gamle flåte- og stålverk. Det er et stort kongressenter som også rommer restauranter og kjøpesenter. I hovedrommet som har plass til over 2000 personer, arrangeres ofte ulike evenement som operaforestillinger og konserter.
Isosaki -tårnene og Paseo de la Memoria med sine moderne skulpturer er verdt et besøk. Andre viktige arkitektoniske kunstverk inkluderer Zubizuri-broen, arbeidet til Santiago Calatrava og stasjonene og inngangene til t-banen, verk av Norman Foster.
Vi avslutter formiddagen med guidet besøk i Guggenheim-museet. Resten av dagen er din til egne opplevelser, til mer sightseeing om du ønsker, kanskje litt shopping.

Bilbao spania

Bilbaos moderne arkitektur

Rioja og vingårdsbesøk hos en av de eldste vingårdene i Europa

Vindistriktet Rioja er verdenskjent for sine utsøkte viner. I et flott fjellandskap finner vi den vakre lille festningsbyen, Laguardia. Byen ble grunnlagt i det 10. århundre som forsvarsby for kongeriket Navarra, og ligger på en høyde med utsikt over vingårdene, med de kantabriske fjellene i bakgrunnen. Vi går en guidet tur gjennom middelalderbyens trange gater.

Vi fortsetter deretter til Eguren Ugarte, en av de eldste vingårdene i Europa som ble grunnlagt i 1870. En familiedrevet vingård som holder på den tradisjonelle måten å lage vin, samtidig som det innlemmes innovative nye teknikker. Resultatet er eksepsjonelle viner. Eguren Ugarte, med over to kilometer med underjordiske huler, hvorav de fleste er gravet ut manuelt, er et interessant besøk for vinentusiaster og historieelskere. Det blir vinsmaking og lunsj på vingården.
Stedet har også flotte konferansemuligheter om man ønsker å arrangere et møte eller konferanse her eller kanskje en privat festaften?

Rader med vin korker

Rader med vin korker

Åker i solnedgang

Åker i solnedgang

Matkurs med Michelin-kokker

Et matlagingskurs er en annerledes og hyggelig måte å «teambuilde» de ansatte på. Gruppen blir delt opp i ulike lag og har ansvaret for hver sin rett. Man vil få opplevelse av å mestre nye ting og at lagene løser oppgaver som team.

Alle stedene er i hyggelige lokale omgivelser som eksempelvis en liten vingård der familien selv holder kurset. Etter kurset nyter vi den hjemmelagde maten akkompagnert av vingårdens egenproduserte viner.

Istock 000013532354 rioja spania

For de mer sportsinteresserte finnes det blant annet utenfor San Sebastian en surfeskole på Zurriola-stranden for surfeaktiviteter. For de som ønsker et mer "adrenalin-kick" er det flotte muligheter for aktiviteten "Coasteering" på de magiske klippene på Biscaya-kysten.

Mulighetene er mange!

Enten du er opptatt av vakker natur, sjø, matkultur eller historie, finnes det opplevelser og aktiviteter som passer alle.

Lignende turer