Gourmetmat i verdensklasse - Vestlandets hovedstad

Firmatur med tog til Bergen

Kokk med kreps ved Bekkjarvik Gjestgiveri.

GOURMETMAT I VERDENSKLASSE, KULTURBY, AKTIVITETER I FJORD OG FJELL

Bergen er blant annet kjent for å være en kulturby med flotte fjorder og fjell. Hvert år arrangeres rundt 60 ulike festivaler og store konserter i Bergen. Her kan man enkelt kombinere kulturliv, byliv og friluftsliv med alle de flotte attraksjonene i Bergen og området rundt. Uansett årstid har byen mye å tilby. Sommeren på bryggen, eller mot slutten av året får du absolutt julestemning på det vakre julemarkedet og et besøk i den berømte pepperkakebyen.

Bergen er definitivt en spennende destinasjon for firmagrupper!

Foto toppbilde: ShotBySkeie/Bekkjarvik Gjestgiveri

Destinasjon Bergen passer også for små og store grupper, men akkurat denne eksempelturen har vi tilpasset mellomstore grupper fra 30 til 50 personer som ønsker en firmatur med fokus på gode matopplevelser og sosiale aktiviteter.

Passer for mellomstore grupper fra 30 til 50 personer

Firmatur med fokus på gode matopplevelser og sosiale aktiviteter

I dette reiseforslaget anbefaler vi tog som transportmiddel, men vi tilpasser det til deres preferanse av fremkomstmiddel.

Bergensbanen

Reisemagasinet Lonely Planet har kåret strekningen fra Oslo til Bergen til en av 10 verdens flotteste togturer.Stasjonen ligger midt i Bergen sentrum, det er derfor kort vei til hoteller og restauranter.

Lei en egen privat vogn med servering
Reservere egen vogn til firmagrupper med mat- og drikkeservering. Mulighetene er mange!

Faglig program på toget
Begynn firmaturen allerede på toget med faglig program som for eksempel gruppeoppgaver. Utnytt reisen med tog!

Opplevelser fra togvinduet
Len deg tilbake og bare nyt togturen! Mye å se og oppleve fra togsetet. Bergensbanen mellom Oslo og Bergen er en opplevelse i seg selv og inkluderer noen av de vakreste landskapene i Norge.

Tog langs elv i fjellandskap.

Øyvind Heen/fjords.com

Dame ser ut av togvvindu på norsk fjellnatur.

Flåmsbanen går gjennom fantastisk landskap. Torild Moland/Travelstock/Visitnorway.com

Bergen har mange gode restauranter

Her står smaksopplevelsene i kø

Bergens lokasjon og historie har bidratt til å skape noen særmerkte retter, som kan nytes på noen av restaurantene i byen. I en by omringet av fjord og fjell, er det få begrensninger for kokkene å eksperimentere med de ferskeste råvarene fra regionen. Med rask tilgang til sjømat fra havet, vilt i skogen og lokale bønder er dette et paradis for de lokale restaurantene.

Med kreative kulinariske kunstnere i spissen finnes det flere muligheter hvor du kan spise så godt måltidene blir en opplevelse for livet. Vi anbefaler blant annet besøk til byens Michelin restauranter.

Bergen er definitivt en spennende destinasjon for firmagrupper!

Overnatting i unike omgivelser

Velg om dere ønsker å bo sentralt i sentrum, nær Flesland, ved kysten eller fjorden.

Forslag til hotell fra De historiske - Opus XVI

Opus XVI ligger i hjertet av Bergen og kan by på 65 unike og luksuriøse rom.
Hvert rom er individuelt utformet med et klassisk, men likevel moderne design.

Den unike arkitekturen til bygget gjør at alle rom har en helt egen personlighet og sjarme.

Hotellet huser også flotte møte- og bankettfasiliteter.

Stedet ligger i en historisk bygning fra 1876, opprinnelig bygget til Bergen Kreditbank.

Medlem av Small luxury Hotels of the world
Small Luxury Hotels of the World, er en eksklusiv samling av 520 små luksushotell i over 90 land. Kun 3 hotell i Norge er med i denne eksklusive hotellsamlingen.

Sosiale aktiviteter

Vi skreddersyr unike opplevelser. Her finner du noen av våre forslag

Guidet sykkeltur kombinert med "food-tour"

Hva med et mer miljøvennlig alternativ til en guidet tur? Oppdag severdigheter, lyder, historie og arkitektur på en guidet sykkeltur. For å gjøre en guidet tur mer spennende, så kan denne kombineres med en kulinarisk vandring. Oppdag det lokale livet mens du smaker på klassiske retter i Bergen-stil fra spisesteder som gjør Bergen til en UNESCO Creative City of Gastronomy!

Sammen med en underholdende og morsom guide får man oppleve mange av de lokale spesialitetene. Det blir mange stopp underveis og man besøker flere av de unike stedene i de bortgjemte gatene.

Prøvesmaking av Bareksten gin - verdenskjent gin

Bareksten gin - verdenskjent gin fra Bergen - visitBergen.com

På OSS Craft destilleri produseres Stig Barekstens gin - kåret til verdens beste gin! - og vi får en full omvisning i det flunkende nye destilleriet, samt et innsyn i de mange prosessene som skal til for å lage nettopp verdens beste gin.
Bareksten er blitt et navn på den internasjonale scene – og har satt Bergen på ginkartet.
I Bergen sentrum har Stig Bareksten også åpnet Bareksten Tasting Room i Frescohallen. Her kan man smake Bareksten-produkter, lære om hvordan de lages, og hvordan du lager din egen Gin & Tonic. Her kan du også ha selskaper for inntil 40 personer.

Mann i destilleri, Bareksten.

Bareksten/Tommy Jensen

Lokal ostesmaking på Fana Ostegård

På selveste Fana Ostegård kan vi arrangere omvisning, ostesmaking og en deilig lunsj. Fanaosten fra Ostegården i Hordaland danket ut nær 3500 oster fra hele verden i Oste-VM 2018, og er nå kåret til verdens beste ost. Ostegården lager hvitmuggoster på den gamle, originale måten, blant annet den prisbelønnede Fanaosten.

Ostegården vinner VM-tittel.

Ostegården

Ost og syltetøy fra Ostegården

Ostegården

Båttur til Bekkjarvik kombinert med matlagingskurs og fjelltur

Bekkjarvik Gjestgiveri ligger på en av øyperlene i Austevoll kommune, sør for Bergen.
En båttur ut til Bekkjarvik tar en halvtimes tid. Nyt turen gjennom trange sund og holmer før vi ankommer denne perlen av rustikk idyll som har vært gjestgiveri siden 1600-tallet. Her driver brødrene Arnt, og Bocuse D’or vinner, Ørjan Johannessen, en av landets aller beste kjøkken!

Med havet som bakgrunn og med lun atmosfære kan man oppleve et gourmetmåltid av verdensklasse.

Utflukten kan også kombineres med fjelltur og matlagingskurs.

Kongsen, Austevolds høyeste punkt - gir oss 360 graders utsikt over skjærgården. En tur til Kongsfjellet og kongegravene er en vandring tilbake til vikingtiden. Turen blir gjerne krydret underveis av havørnen som leker seg i vinden og nysgjerrige villsau som området er kjent for. Turen er en lett tur på 1,8 km på sherpabygde trapper.

Vel nede er det på tide med et kokkekurs på kjøkkenet til en verdensmester. Gled deg! Lær teknikker og triks mens de forbereder en nydelig lunsj av lokale råvarer. Matlaging blir aldri mer det samme.

Kajakk og rafting

Med base i Bergen har du det perfekte utgangspunktet for kanopadling.

I Bergen kan du om sommeren padle i kano på Fløyen eller ta dagstur til Voss for rafting i vakker og vill vestlandsnatur! Rafting er tilgjengelig i hele sommerhalvåret.
Autoriserte guider er med på alle turene.

Velkommen til destinasjon Bergen!

Lignende turer