Utfordrende, sportslige aktiviteter og overnatting i naturnære omgivelser

Firmatur med tog til Voss

Elvepadling, Kayak Voss

Velkommen til Voss!

Denne bygda er omkranset av fjell og med Voss Gondol er fjellet tilgjengelig for alle og enhver. Ta med deg kollegaene for en adrenalinfylt firmatur!

Voss er nemlig kjent for å være en ekstremsportbygd - her kan du prøve deg på alt fra fallskjermhopping og paragliding til rafting i trygge omgivelser. Om vinteren blir Voss forvandlet til et vintereldorado hvor du kan boltre deg i to ulike skianlegg.

Voss ligger i hjertet av Fjord-Norge og er full av ekstreme kontraster. Den store endringen for lokalsamfunnet kom i 1883, da jernbanen kom til bygda. I den andre halvdelen av 1900-tallet kom verden for alvor til Voss. Flere turister kom, og samfunnet ble i større grad preget av impulser utenfra. Voss er full av historie, kultur og spennende attraksjoner.

Voss er et flott reisemål for de som ønsker å oppleve det vakre i Norge mens de nyter en rekke utendørsaktiviteter.

Destinasjon Voss passer også for mellomstore og store grupper, men akkurat denne eksempelturen har vi tilpasset mindre grupper fra 10 til 30 pers som vil ha en aktiv firmatur.

Passer for små grupper fra 10 - 30 personer

Aktiv firmatur med sosiale aktiviteter

Høydepunkter

I dette reiseforslaget anbefaler vi tog som transportmiddel, men vi tilpasser det til deres preferanse av fremkomstmiddel.

Togreise med egen privat vogn med servering om ønskelig

Togturen fra Oslo til Voss er naturskjønn! Den går gjennom den vakre norske landsbygda, forbi fjell, daler og innsjøer.

Bergensbanen er en av de mest populære turiststrekningene i Norge. Voss ligger omtrent 1 time i togstrekning fra Bergen.
Stasjonen i Voss er midt i sentrum og det er derfor kort vei til alt.

Lei en egen privat vogn med servering
Reserver egen vogn til firmagrupper med mat- og drikkeservering! Mulighetene er mange!

Faglig program på toget
Begynn firmaturen allerede på toget med faglig program som for eksempel gruppeoppgaver. Utnytt reisen med tog!

Opplevelser fra togvinduet
Len deg tilbake og bare nyt togturen! Mye å se og oppleve fra togsetet. Bergensbanen mellom Oslo og Bergen er en opplevelse i seg selv og inkluderer noen av de vakreste landskapene i Norge.

Tog langs elv i fjellandskap.

Flåmsbanen går fra høyfjellstasjonen Myrdal (867 m.o.h.) på Bergensbanen og ned til Flåm (2 m.o.h.) innerst i Aurlandsfjorden. Togturen er på 20 km. Øyvind Heen/fjords.com

Kaukasisk kvinne som ser på utsikten fra togsvinduet

Kvinne beunder utsikten fra toget

Overnatting i naturnære omgivelser

Å våkne på Voss vil være en fantastisk opplevelse, med bygda omgitt av majestetiske fjell, frodige skoger og krystallklare innsjøer. Gi deg selv sjansen til å fordype deg i bygdas naturlige skjønnhet og starte dagen med ny energi.

Det er mange overnattingssteder tilgjengelig på Voss, fra luksushoteller til koselige ferieboliger, som gjør at du kan finne det perfekte stedet å bo som passer dine preferanser. Mange overnattingssteder tilbyr fantastisk utsikt over det omkringliggende landskapet.

Tilbring nettene på et nytt, unikt deignhotell som binder sammen ekstremsport og naturopplevelser

Et lite designhotell og består av et hovedbygg og fem unike småhus, alle med fantastisk utsikt mot vannet, skog og fjell. Usjenert selv om det ligger sentralt. Vakkert og vilt, året rundt.

Hver bygning har fått navn etter elvene på Voss, og hvert rom har fått navn etter kjente fosser og stryk i disse elvene. Strandaelva er hovedbygget med konferanserom og restaurant – alt med utsyn over Lundarvatnet og fjellene bak. Her er også sportskafé, bar, boblebad av høyeste kvalitet og vedfyrt badstue.

Hotellrommene har møbler fra Styve møbelsnikkeri, norskproduserte møbler fra norske designere blant annet den kjente lokale designeren Torbjørn Afdal, seng fra Wonderland, kvalitetsdyner og -puter.

Hos oss skal du ha det godt og sove godt.

Eller på en historisk gammel gård?

Dette idylliske stedet passer perfekt for mindre grupper. Alle rommene er individuelt, personlig innredet. Noen har også peis.

Hotellrommene har fått navnet sitt etter fjellene som ligger omkranset Voss.

Det tidligere gårdshuset har blitt nøye restaurert og omgjort til hotell og restaurant i rustikk stil. Hotellet ligger bare 1 km fra Voss .

Restauranten på Store Ringheim, Restaurant FLOR'n er ein jordnær og rustikk a la carte restaurant som serverer smakfulle rettar av sesongens beste råvarer.
Her kan du slappe av i hotellbaren etter å ha vært på tur i fjellet.

Spennende aktiviteter i Voss

I Voss finnes det noe for deg som ønsker å ta det helt med ro eller for deg som ønsker mer action. Det finnes et hav av opplevelser i Voss og her har vi bare plukket ut noen av de. Men det finnes så mye mer!


Ski
Om vinteren er bygda perfekt for langrenn, toppturer med både randonêe og fjellski. Det finnes to skisenter på Voss: Voss Resort og Mardalen Fjellandsby.

Sykling på Voss
Voss har mange stier og grusveier som egner seg godt for sykling. Der er det terreng for alle, uansett ferdigheter. Man kan kombinere sykkeltur med andre attraksjoner. Du vil kunne se nydelig natur med idylliske vann og flotte fosser.

Klatring og zipline
Klatreparken er plassert i naturskjønne omgivelser like ved Standaelva i Åsbrekkegjelet. Løypene er varierte, morsomme og utfordrerne og egen zipline.

Voss Gondol

Juli 2019 åpnet den nye gondolbanen på Voss. Den tar deg hele veien opp til Hangurstoppen, på 9 minutter er du 820 moh. Gondolen starter fra Voss Stasjon. Fra toppen finnes det store utvalg av turmuligheter. Det ligger også en restaurant på toppen, Hangurstoppen Restaurant, hvor du kan nyte både kalde og varme retter med noe godt i glasset.
Her finnes det også møte- og konferansefasiliteter for ca. 30-35 personer med bordoppsett. Veien til møterommet er spektakulær i seg selv; her tar du gondolbane for å komme deg opp og ned!

Vindtunnel

Har du noen gang drømt om å fly fritt i luften, føle vinden i håret og kjenne spenningen av å sveve i høyden? Nå har du sjansen til å gjøre drømmen til virkelighet. Mange tenker at å fly i vindtunnel må være en ekstremsport, men det er det ikke. Alle kan fly!
Fly som supermann i vindtunnelen. Dette er Norges første vertikale, resirkulerende vindtunnel. Her får du muligheten til å fly i trygge og kontrollerte omgivelser. Dette er noe som passer alle.

Voss 4
Opplev utfordringer, mestring og teamarbeid på nye høyder

Opplev utfordringer, mestring og teamarbeid på nye høyder Voss Active

Adrenalinfylte aktiviteter

Det er ingen tvil om at det finnes fart og spenning i Voss. Det er stort utvalg av aktiviteter som vil få adrenalinet til å pumpe ekstra i kroppen.

Vann-og elvesport
Voss er omringet av krystallklare elver og idylliske vann, ikke minst Vangsvatnet som strekker seg helt fra Bulken til Voss sentrum. Det er da naturlig at det er ett stort utvalg av vannaktiviteter som rafting, familierafting, elvekajakk, havkajakk, SUP vandring i juv, rappellere i foss eller fisketur med kanopadling.

Luftsport

Den aller beste utsikten over vakre Voss vil du naturligvis få fra luften. Her er mulighetene mange ut i fra hvilke luftige aktiviteter du ønsker. For de tøffeste kan du enten paraglide fra Hanguren, eller hoppe tandem-fallskjerm og oppleve 40 sekunds fritt fall i 200 km i timen.

Rafting med Voss Flow

Voss Flow

Voss Fallskjermklubb

Voss Fallskjermklubb

Mat og drikke

En reise til Voss byr på unike kulinariske opplevelser. Når det gjelder matkulturen på Voss, er tradisjonelt norsk kjøkken ofte å finne på lokale restauranter, som blant annet røkt laks og reinsdyrkjøtt.

Noen populære lokale retter inkluderer blant annet Vossakorv. Området er også kjent for sine lokale råvarer, som bær, ost og lam.

De fleste restaurantene benytter lokale råvarer og kortreiset mat når de serverer hjemmelaget og tradisjonsrike retter.

Elva Restaurant

Elva Restaurant er en Fine Dining Restaurant med fokus på gode matopplevelser.

Kjøkkensjef Piotr og hans team skaper de lekreste retter fra lokale og ferske råvarer fra regionen vår. Vi samarbeider tett med lokale bønder og produsenter. Bærekraft og dyrevelferd er viktig for oss.

Restauranten ligger bokstavelig talt rett ved elven med glassfasader på tre sider og store uteområder under tak. Her blir det servert frokost og middag, mens lunsj vanligvis blir servert i sportskaféen rett ved siden av. Matkonseptet er «lokalt, spennende og nordisk». Kanskje litt gourmet, for vi er ambisiøse.

Menyen er basert på sesongens tilgang på råvarer og endres hver måned i tillegg til at enkelte retter kan endres daglig.
Til hver rett har vi satt sammen drikke som utfyller matopplevelsen. Drikkepakken er en kombinasjon av utvalgt vin, lokalt håndverksbrygg og cider fra Hardanger.

Restauranten har plass til 48 personer.

FLOR'N Restaurant

FLOR'N Restaurant ligger på Store Ringheim.

Dette er en tidligere gård som er blitt omgjort til restaurant, pub og selskapslokale. Her serveres det jordnære og rustikke måltider, som er laget av de beste lokale råvarene.

På Store Ringheim møter du en annen verden, hus med sjel, rustikke tømmervegger, fine og unike detaljer, moderne komfort og en helt spesiell atmosfære - som byr på den perfekte rammen for å feire ulike livshendelser.

Ølbrygging

Voss har en lang tradisjon innen ølbrygging, noe de fortsatt holder på med. Det er spesielt den verdenskjente Kveik som er en gjær med en lang tradisjon i disse traktene. Denne blir brukt den dag i dag, både på mikrobryggeri og mer tradisjonelt gårdsbryggeri. De fleste som har skjenkebevilling har et godt utvalg av lokal drikke og hjelper deg gjerne med å finne noe du vil like. Dersom du vil komme i prat med en fra Voss, så kan du bare spørre hvilken øl som er best.

Bli med å opplev bryggeprosessen av Voss-ølet og nyt smaken av det ferdige produktet.

Eldhusopplevingar - brygging av tradisjonsøl (For mindre grupper)

Eldhus eller røykstove var det huset på garden der ein hadde open eld i gamal tid. På Voss er det framleis ein unik tradisjon med eldhus som er bevart på gardane, sjølv om bolighusa har fått innlagt varme gjennom skorstein, omner og seinare elektrisk oppvarming. Dette kjem av at Vossingane har halde fast på tradisjonar som involverer matlaging og brygging i eldhuset, slik som røykt kjøt, flatbrødbakst og heimebrygg.

Me ønskjer dykk velkomne til ein autentisk eldhusoppleving på garden
Ein fullstendig brygging av tradisjonsøl i eldhuset tar vanlegvis 10-12 timar, og derfor har me utvikla eit kursopplegg som varer over 3 dagar. Dette gjev gjestene våre sjansen til å oppleva heile bryggjeprosessen, frå start til slutt, og læra om kva som gjer vårt øl så unikt.

For å gjera det mogeleg for travle byfolk å vera med, har me lagt til rette for "juks" i form av ein forkorta variant av kurset. Her kan du oppleva dei sentrale delane av eldhusbryggjinga utan den lange ventetida; nemleg trekkjinga av einerlåg og smaka litt på kveikølet.

Les mer her: Eldhuset på Dale

Voss Fellesbryggeri

Voss Bryggeri & Voss Fellesbryggeri

De to bryggeriene på Voss, Voss Fellesbryggeri og Voss Bryggeri, har slått seg sammen for å satse bredere på det beste innen ølkultur.

De åpner dørene og tilbyr ølsmaking på bryggeriet. Det er gründer og daglig leder selv som tar imot gjester. Her vil dere få høre om hvordan de lager øl, sider og sterkere saker. Videre får dere høre en del om ølets historie, spesielt i Norge. De har fokus på urgjæren kveik og dette er virkelig spennende saker.

Bryggeriet tilbyr også matservering fra den lokale kokken, Anders Handal Nilsen, som kan nytes i forbindelse med smakingen.

Velkommen med på firmatur til destinasjon Voss!

Sjekk også ut firmatur til Bergen i kombinasjon med Voss