5* hoteller og skip Templer, pyramider og netter på Nilen

5* rundreise i Egypt

Ung kaukasisk kvinne som går inne i Abu Simbel-templene

Egypt! Eldgamle mysterier fra en av verdens eldste sivilisasjoner, duvende kameler langs pyramidene og frodige elvebredder langs Nilen.

Fra fortidens faraoer til dagens fargerike folkeliv – denne rundreisen byr på de virkelig store høydepunktene – og gled deg til fire netter om bord i vårt 5* elvecruiseskip fra Luxor til Azwan.

Vi skal også reise gjennom ørkenen til Abu Simbel med sine fantastiske templer dedikert til Ramses II. De kolossale statuene hogd ut av fjellet er knapt til å tro… Du får også et par dager til egen disposisjon underveis, hvor du kan utforske på egen hånd eller bare slappe av og nyte livet på et 5* hotell.

Du er trygg på tur med reiseleder Anne Dignes som kort fortalt har besøkt 58 av verdens land, og i tillegg til sin karriere som flyvertinne har bodd både i Frankrike, Saudi-Arabia og hele 17 år i Oman. Les mer om Anne her.

Fire netter på Nilen på 5* skip

Gruppe maks 20 gjester

Bo på 5* hoteller i Kairo og Aswan

Avreiser

 • 16.01.2025
  12 dager

  Ledige plasser

  Fra kr 57.490,-

  Fra: Oslo Lufthavn

  Med: Anne Dignes

Høydepunkter

Program

11 frokoster, 7 lunsjer og 6 middager inkludert

Lobby og basseng på hotell.

Hyatt Regency Cairo West

Pyramidene i Giza, Nekropolis i Giza, Egypt – 26. juli 2022: Kameler spiser gress ved Pyramidene i Giza. Giza Necropolis er et stort område nær Giza, en forstad til Kairo som har mange graver og gravplasser. Det er også her du kan finne de berømte pyramidene i Giza, den store sfinksen og mer. Navnet kommer fra det gamle greske ordet nekropolis, som bokstavelig talt betyr «de dødes by». Giza-komplekset var en gang i nærheten av den gamle egyptiske hovedstaden Memphis, og Giza-platået er der en rekke faraoer, dronninger og adelsmenn fra det fjerde dynastiet i det gamle Egypt ble gravlagt. Alle tre av Gizas pyramidene og deres forseggjorte gravkomplekser ble bygget fra omtrent 2550 til 2490 f.Kr. Pyramidene ble bygget av faraoene Khufu, Khafre og Menkaure.
Utsikt over moskeene til Sultan Hassan og Al-Rifai i Kairo - Egypt
Khan el-Khalili er et stort marked i det islamske distriktet Kairo. Basar-distriktet er en av Kairos viktigste attraksjoner for turister og egyptere
Nomad på kamel nær pyramider i egyptisk ørken
Utsikt over Alexandria havn, Egypt

Bli med på utflukt til Alexandria ...

Lobby og basseng på hotell.

...eller nyt dagen på det flotte hotellet. Hyatt Regency Cairo West

Velkommen om bord!

Nå er det bare å glede seg til elvecruiset og skipet Møvenpick MS Darakum, kjent som et av de mest elegante skipene som seiler på Nilen. La oss nyte de hyggelige fellesområdene og bli skjemt bort med gode måltider. Du kan lese mer om skipet her.

Reisebloggerjenta tar bilder på en smarttelefon ved de berømte freskene i Hatshepsut-tempelet i den gamle byen Luxor i Egypt. Eller ved hjelp av visuell turistguide

Freskene i Hatshepsut-tempelet i den gamle byen Luxor i Egypt.

Colossi of Memnon, Valley of Kings, Luxor, Egypt, 2012 år

De massive Memnon-statuene.

Templet til Hathor og Nefertari, dedikert til gudinnen Hathor og Ramesses IIs dronning, Nefertari, i Abu Simbel, Egypt, Afrika

Hathor-tempelet i Abu Simbel, dedikert til gudinnen Hathor og Ramesses IIs dronning, Nefertari. @ Getty Images

Luxor på Themsen er et populært sted for turistbåter å fortøye før de knuser elven Nilen, Egypt, 2008

På seilas med fellukka

Det vakre tempelet til Philae og de gresk-romerske bygningene sett fra Nilen, et tempel dedikert til Isis, kjærlighetsgudinnen. Aswan. egyptisk

Det vakre Philae-tempelet, dedikert til kjærlighetsgudinnen Isis, sett fra Nilen. @ Getty Images

Tradisjonelle Nilen seilbåter nær bredden av Aswan, Egypt.

Tradisjonelle Nilen seilbåter nær bredden av Aswan, Egypt.

Te helt fra en gyllen kanne ned i en gyllen kopp.

Gyllen og varm – egypterne drikker mye te.

Minareter og kupler mot en rosa himmel med solnedgang.

Magisk steming ved solnedgang i Kairo.

Skipet

Rangert 5 stjerner

MS Mövenpick Darakum

Rederi Mövenpick
Byggeår 2008
Antall dekk
4
Passasjerer
104

Eksklusive MS Darakum er et av de mest eksklusive skipene som seiler på Nilen, med kun 52 delikate lugarer og suiter.

Skipet er lekkert innredet i en eksotisk, nordafrikansk stil. På soldekket finner du et lite, men innbydende svømmebasseng, solsenger og en bar. Det er også uteområder hvor du kan nyte utsikten fra en god stol på både hoveddekk og øvre dekk. Skipets romslige restaurant ligger på nedre dekk og byr på en smakfull og rikholdig buffet, med lokale og internasjonale retter, til alle måltider om bord. På øvre dekk finnes også en suvenirbutikk og et trimrom. Det er WIFI på hele skipet. Det tilbys vask av klær om bord (mot betaling).

Den hyggelige loungebaren i arabisk stil på toppdekket, tar deg tilbake til 1001 natt og er skipets sosiale samlingspunkt. Her kan du slappe av med en drink, spille et spill eller la deg underholde etter middag. Her serveres også "afternoon tea" hver ettermiddag. Og selvsagt byr vi på magedans!

MS Darakum har totalt fem dekk, hvor det er lugarer på fire av de - alle utvendige med vinduer.

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

 • Flyreise Oslo-Kairo t/r med LOT (Polish Airlines/Star Alliance)
 • Flyreise Kairo-Luxor/Aswan-Kairo
 • Flyskatter
 • 4 netter på Hyatt Regency Cairo West 5*
 • 4 netters cruise på Nilen med Møvenpick MS Darakum 5* med lugarer på dekk 3
 • 2 netter på Mövenpick Hotel 5* i Aswan
 • 1 natt på Le Meridien Airport Hotel Kairo
 • Frokost alle dager
 • 7 lunsjer
 • 6 middager
 • Transport, utflukter og aktiviteter iht. program
 • Tips til bagasjebærere, lokale guider og sjåfører
 • Obligatorisk tips til besetningen på skipet
 • Visum til Egypt
 • Engelsktalende guider
 • Reiseleder fra Escape

Dette er ikke inkludert

 • Drikkevarer
 • Måltider utover de som er nevnt over
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Valgfri utflukt til Alexandria på fridagen i Kairo (mot tillegg i pris NOK 1200,-)

PASS OG VISUM
Passet må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomstdato. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig for seg selv og for de man har bestilt reisen for. Det er visumplikt for norske statsborgere ved innreise til Egypt og dette ordnes via vår lokale samarbeidspartner og er inkludert i prisen.

Reisende med annet statsborgerskap enn norsk, bes sjekke reglene med den aktuelle ambassade/konsulat. Det er den reisendes ansvar å sørge for å ha gyldig pass og eventuelt visum.

VIKTIG INFORMASJON
Skipet er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede, få skip har egnede lugarer og heis. Enkelte rederiet tillater heller ikke gjester å ha med gåstoler og rullestoler, av hensyn til sikkerhet. Det er på de fleste utfluktene mye vandring og det forventes at du kan følge gruppen i vanlig tempo. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.

Om bord- og ilandstigning skjer via en smal landgang. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre – fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet/ Escape Travel seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program.

Lignende turer