Rundreise med Kairo, Aswan og cruise på Nilen

Eventyrlige Egypt - opplev historien på første klasse

De store pyramidene står majestetisk over Nilen som renner gjennom Egyptens land.

Her byr vi på opplevelser og minner for livet – alt på første klasse!

Egypt er kanskje noe av det mest sagnomsuste vi har, med en 7000 år gammel historie, spennende mysterier, duvende kameler og en herlig blanding av øst og vest.

Reisen starter i Egypts hovedstad Kairo, hvor du opplever noen av «nedre» Egypts høydepunkter. Så står elvecruise på Nilen fra Luxor til Aswan med et av elvens aller beste 5* skip – og «øvre» Egypts høydepunkter for tur. Her står opplevelsene i kø!

Vi avslutter turen med noen deilige dager på det fantastiske og historiske Old Cataract Hotel i Aswan. Her kan du bli med på ekstrautflukt til Abu Simbel.

Om du trenger enda mer inspirasjon, kan du lese og se nydelige bilder i denne artikkelen fra Conde Nast Traveler.

5* skip og hoteller

Bo på historiske Marriott Cairo og Old Cataract Hotel

Avreiser

Det er for tiden ingen reiser som er tilgjengelig for bestilling. Turen kan være under planlegging, eller dette kan være en tur som har gått tidligere. Sett deg på liste, så vil du være blant de første som får vite om det dersom turen blir satt opp på nytt.

Høydepunkter

Program

9 frokoster, 6 lunsjer og 5 middager inkludert

Utsikt over moskeene til Sultan Hassan og Al-Rifai i Kairo - Egypt
Solnedgang i Kairo med moskeens minareter

Solnedgang over Kairos minareter

Khan el-Khalili er et stort marked i det islamske distriktet Kairo. Basar-distriktet er en av Kairos viktigste attraksjoner for turister og egyptere
Nomad på kamel nær pyramider i egyptisk ørken
Søyler fra Great Hypostyle Hall fra Amun-Re-distriktet
Ms Darakum

MS Darakum

Colossi of Memnon, Valley of Kings, Luxor, Egypt, 2012 år

De massive Memnon-statuene.

Vakkert dekorerte søyler ved Sobek-tempelet i Kom Ombo, Egypt.

Kom Ombo- tempelet i Egypt

Reis til Egypt
Luxor på Themsen er et populært sted for turistbåter å fortøye før de knuser elven Nilen, Egypt, 2008

På seilas med fellukka

Sofitel Legend Old Cataract Hotel

Sofitel Legend Old Cataract Aswan

Hotel entrance 2

Old Cataract Hotel

Egypt. Abu Simbel Temple of Rameses II (The Great Temple) ligger på den vestlige bredden av Nasser-sjøen. Abu Simbel-templene er en del av UNESCOs verdensarvliste siden 1979

Abu Simbel-templene har vært på UNESCOs verdensarvliste siden 1979

Winston churchil suite terrace 2

Old Cataract Hotel

Skipet

Rangert 5 stjerner

MS Mövenpick Darakum

Rederi Mövenpick
Byggeår 2008
Antall dekk
4
Passasjerer
104

Eksklusive MS Darakum er et av de mest eksklusive skipene som seiler på Nilen, med kun 52 delikate lugarer og suiter.

Skipet er lekkert innredet i en eksotisk, nordafrikansk stil. På soldekket finner du et lite, men innbydende svømmebasseng, solsenger og en bar. Det er også uteområder hvor du kan nyte utsikten fra en god stol på både hoveddekk og øvre dekk. Skipets romslige restaurant ligger på nedre dekk og byr på en smakfull og rikholdig buffet, med lokale og internasjonale retter, til alle måltider om bord. På øvre dekk finnes også en suvenirbutikk og et trimrom. Det er WIFI på hele skipet. Det tilbys vask av klær om bord (mot betaling).

Den hyggelige loungebaren i arabisk stil på toppdekket, tar deg tilbake til 1001 natt og er skipets sosiale samlingspunkt. Her kan du slappe av med en drink, spille et spill eller la deg underholde etter middag. Her serveres også "afternoon tea" hver ettermiddag. Og selvsagt byr vi på magedans!

MS Darakum har totalt fem dekk, hvor det er lugarer på fire av de - alle utvendige med vinduer.

Hotellene

Rangert 5 stjerner

Cairo Marriott Hotel

Lekkert førsteklassehotell i Zamalek, et område for deg som er opptatt av opplevelser og historiske landemerker. Omar Khayyam Casino ligger i tilknytning til hotellet. Og Gabalaya Park & Aquarium i Kairo ligger kun to minutters spasertur unna.
Deler av hotellet ligger i et av de gamle palassene Kediven Ismail bygget for å innlosjere gjester til åpningen av Suez-kanalen i 1869. Vår egen Dronning Sonja bodde også her under oppsetningen av Ibsens Per Gynt ved pyramidene i 2006.

Hotellet har tre restauranter, som serverer italiensk, japansk og mat fra Midt-Østen. I tillegg er det ikke mindre enn seks kafèer og barer på hotellet, inkludert en nydelig park med uteservering. Hotellet har et stort utendørs svømmebasseng, hvor du kan slappe av på solsengene eller ta en forfriskende dukkert.
Alle rommene har elegante baderom, te/kaffe-fasiliteter, minbar og TV. Flere av rommene har utsikt mot Nilen. Det er gratis WiFi på hele hotellet.

Hotellets hjemmeside

Rangert 5 stjerner

Sofitel Legend Old Cataract Hotel

Historisk luksushotell, som åpnet sine dører i 1899. Beliggenheten helt ned mot Nilen, her hvor den er som blåest, er helt fantastisk. Å sitte her på terrassen og nyte utsikten med noe godt i glasset, er en opplevelse i seg selv! Og det var nettopp her, på dette historiske hotellet, Agatha Christie fikk inspirasjon til kriminalromanen «Mord på Nilen» som ble utgitt i 1937.

Hotellet ble nylig utvidet og renovert og kan by på fire restauranter, fire barer, bibliotek, innendørs og utendørs svømmebasseng, trimrom og en fantastisk spa-avdeling. Totalt 220 rom, med alle fasiliteter.

Hotellets hjemmeside

Reisebetingelser

Dette er inkludert

 • Flyreise Oslo-Kairo t/r med Lufthansa
 • Flyreise Kairo-Luxor/Aswan-Kairo med Egypt Air
 • Flyskatter
 • Tre netter på førsteklassehotellet Marriott Cairo
 • Fire netters cruise på Nilen med MS Darakum
 • To netter på Old Cataract (historisk luksushotell) i Aswan
 • Buffetfrokost alle dagene
 • Seks lunsjer
 • Fem middager
 • Kaffe/te, juice og vann til frokost
 • Ettermiddagste på skipet
 • En liten flaske vann pr. person på lugaren hver kveld på skipet
 • Transport, utflukter og aktiviteter iht. program
 • Tips til bagasjebærere, sjåfører og lokalguider i Kairo og Aswan
 • Engelsktalende lokalguider
 • Visum til Egypt
 • Dyktig norsk reiseleder fra Escape

Dette er ikke inkludert

 • Drikkevarer utover det som er nevnt over
 • Måltider utover de som er nevnt over
 • Tips til besetningen på skipet og lokalguider på utflukter mens dere er på skipet
 • Valgfritt lyd- og lysshow ved pyramidene (kr 490, må forhåndsbestilles)
 • Valgfri utflukt til Abu Simbel (kr 3900, må forhåndsbestilles)
 • Reise- og avbestillingsforsikring

PASS OG VISUM
Alle må ha visum til Egypt. Dette ordnes ved innreise av vår lokale agent og er inkludert i turens pris. Reisende med annet statsborgerskap enn norsk bes sjekke reglene med den aktuelle ambassade/konsulat eller kontakte oss. Det er den reisendes ansvar å sørge for å ha gyldig pass og eventuelt visum.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede og få skip har handikaplugarer og heis. Enkelte rederiet tillater heller ikke gjester å ha med gåstoler og rullestoler, av hensyn til sikkerhet. Det er på de fleste utfluktene mye vandring og det forventes at du kan følge gruppen i vanlig tempo. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.

Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre – fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Informasjon om flyselskap, tidspunkt og klokkeslett i programmet er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet/Escape Travel seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program.

Åpningen av GEM, det nye museet i Kairo, har vært utsatt en rekke ganger. Vi må derfor ta forbehold om at GEM er åpnet. Hvis ikke besøker vi Det Egyptiske Museet i stedet.

Lignende turer