Med Oxford, Salisbury, Stonehenge, Bath – og Jane Austens univers

Eventyrlige Sør-England

En av de vakreste landsbyene i det landlige England - Castle Combe. Grønne åser, røyk fra skorsteinen

Er du glad i britiske tv-serier, filmer og bøker? Da bør du bli med oss til Sør-England og se den utrolige landsbyidyllen, de historiske byene og den frodige naturen som har vært kulisse for mange kjente romaner, filmer og serier.

Vi bor noen dager i Oxford, kjent for sitt universitet og som «byen med de drømmende spir», inspirert av universitetsbygningenes arkitektur. Vi skal besøke flere historiske steder, og bor også noen dager i Salisbury, en sjarmerende liten katedralby i Wiltshire. Vi bor på gode 4* hoteller som ligger sentralt både i Oxford og Salisbury, så her er vi midt i smørøyet.

Gled deg litt ekstra til ekte afternoon tea på elvecruise på Themsen. Her blir det ikke spart på noe – det blir full britisk «upper class»-pakke.

Gjør deg klar for en skikkelig erkebritisk uke!

Høydepunkter

Program

6 frokoster, 3 lunsjer og 5 middager inkludert

Hotellene på reisen

Rangert 4 stjerner

Courtyard by Marriott Oxford City Centre

Bo midt i Oxford, det er lett gangavstand til hovedattraksjonene. Hotellet som åpnet i 2019, har restaurant, bar og takterrasse. Rommene er lydisolerte, har air condition, safe, kjøleskap og kaffe- og tekoker. På rommet finner du også strykejern og strykebrett, LCD TV og radio. Badet har dusj, et utvalg toalettartikler samt hårtørrer.

Rangert 4 stjerner

Red Lion Hotel

Red Lion Hotel har beliggenhet i Salisburys historiske sentrum, bare 400 meter fra katedralen. 150 meter fra hotellet ligger butikker, barer og restauranter. The Red Lion ligger i en vakker bygning fra 1200-tallet, og de har en prisbelønnet restaurant dekorert med antikviteter. I de individuelt innredete rommene er det håndlagde møbler som er laget på stedet. Victoria Lounge med sine eikebjelker og 2 peiser, har utsikt over den pittoreske gårdsplassen. Kaffe, te, kaker og et utvalg av lette retter serveres i salongen. Du kan få real ale baren 1220 og i restauranten Vine serverer de mat laget av lokale, ferske ingredienser. Alle rommene har eget bad med badeprodukter og hårføner. Gratis Wi-Fi, TV og te- og kaffefasiliteter er også tilgjengelig.

Møt vår lokale reiseleder

portrett av kvinne

Katarina David

Katarina er vår lokale reiseleder i Sør-England, og hun gleder seg til å vise oss noen av de fineste delene av England. Katarina er opprinnelig fra Sverige, men hun har bodd i England i 13 år etter at hun giftet seg med en engelskmann. Foreldrene hennes er fra sentral- og øst-Europa, så hun har alltid vært nysgjerrig på og interessert i andre kulturer og land.

– Da jeg var ung, begynte jeg å jobbe som reiseleder for et svensk busselskap og fulgte norske og svenske gjester på tur rundt i Europa. Nå – 26 år senere – kan jeg trygt si at dette var et riktig valg, og jeg er fremdeles glad i å vise folk fine steder med spennende historie, sier Katarina.

Hun har også bodd et år i Canada, 10 år i Tyskland og et år i Innsbruck i Østerrike, så dette er en bereist dame.

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

 • Fly Oslo-London Heathrow t/r med SAS
 • 3 overnattinger på hotell inkludert frokost i Oxford
 • 3 overnattinger på hotell inkludert frokost i Salisbury
 • Cruise på Themsen i Oxford med Afternoon tea
 • Øvrige måltider: 2 lunsjer og 5 middager som beskrevet i programmet
 • Inngangsbilletter iht. program
 • Busstransport iht. program
 • Skandinavisktalende lokalguide/reiseleder under hele oppholdet i England

Dette er ikke inkludert

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikke til måltidene (utover isvann samt kaffe/te til lunsjene)
 • Frivillig tips til f.eks bussjåfør

Lignende turer