Nyhet! Britisk sjarm på grønne øyer

Kanaløyene Jersey & Guernsey

"Gorey Harbour og Mont Orgueil Castle i Jersey, Channel Islands"

De er små, de er sjarmerende, de har fargerike byer og rik historie. De har grønne heier, bratte klipper, slott og fort, sandstrender og spennende historier om pirater og spøkelser. Bli med til kanaløyene Jersey og Guernsey!

Øyene i Den engelske kanal hører til under den britiske kronen – men likevel er de noe helt for seg selv. Øyboerne er gjestfrie og trivelige, naturen røff og vakker, og de små byene innbyr til trivelige besøk på pub for en pint. To små stykker England, men med hver sin personlige vri.

Opplev øylivet i den engelske kanal

Behagelig klima, dramatisk natur

Hyggelige og gjestfrie lokale folk

Avreiser

 • 18.09.2024
  7 dager

  Ledige plasser

  Fra kr 19.990,-

  Fra: Oslo Lufthavn

  Med: Jofrid Høybakk

Høydepunkter

Jersey

På øya Jersey bor det i overkant av 100.000 innbyggere. Jersey var tidligere en del av hertugdømmet Normandie, men har i dag selvstyrt parlamentarisk demokrati med egen myndighet, og er under den britiske tronen. Hovedstaden heter Saint Helier, her bor det rundt 34.000 innbyggere. Jersey er preget av typisk klippelandskap på nordsiden og et lavtliggende terreng med flotte strender og stor tidevannsforskjell i sør. Store deler av øya er jordbruksareal. De største næringene er turisme og finansielle tjenester.

Guernsey

Øya Guernsey er 78 km2 stor – eller liten, alt ettersom hvordan man ser det. Det bor i overkant av 65.000 fastboende på øya. Her er det slik at nesten alle kjenner alle. Øya er utrolig grønn, og det er opptil 10 meter forskjell på høy- og lavvann. Er det lavvann ligger båtene på land. I sør kan klippene komme opp i 300 meter, mens det på nordsiden er langgrunne strender. Guernsey har selvstyre med egen myndighet, men er underlagt den britiske tronen.

🍿 Film- og boktips før du drar

Filmen Guernsey forening for litteratur og potetskrellpai (2018) er et historisk drama basert på boken av samme navn. Handlingen foregår under 2. verdenskrig, hvor forfatteren Juliet (Liley James) mottar et brev fra et medlem av en mystisk bokklubb som ble startet på nazi-okkuperte Guernsey. Nysgjerrig på hvem som står bak brevet, bestemmer hun seg for å besøke øya. Det forandre hennes liv for alltid.

Her kan du lære mye om øyas krigshistorie – og ikke minst få et underholdende drama med på kjøpet. Anbefales!

Kanaløyene Jersey og Guernsey

6 frokoster, 1 lunsj og 4 middager inkludert

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

 • Fly Oslo – Jersey t/r
 • 6 netter på hotell
 • Måltider i henhold til program
 • Alle utflukter og entreer iht. programmet
 • All transport i følge programmet
 • Reiseleder fra Escape Travel

Dette er ikke inkludert

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Frivillig tips til bussjåfør/lokale guider
 • Drikke