På ukjente stier i Toscana

Vandring i Frans av Assisis fotspor

Bli med til Italias hjerte og et usedvanlig vakkert landskap, til byer med sjel og lange tradisjoner. Vi oppholder oss i Frans av Assisis trakter og skal ta noen gode vandreturer underveis, litt utenfor allfarvei.

Underveis blir det mange historier om Frans. Av alle katolske helgener er han den mest kjente og elskede. Som rikmannssønn tok hans liv en annen retning enn forventet. Han brøt med sitt gamle liv og sine gamle venner og ofret seg for å pleie fattige og syke, især spedalske. Han var naturelsker, poet, mystiker, pilegrim og fredsmekler, i tillegg til å være en rebell. Får vi svar på hvorfor hans liv ble som det ble?

Nyt arkitektur, kunst, natur og selvsagt mat og drikke på veien. Vår kunnskapsrike reiseleder, Jens-Erik Barstad, snakker italiensk, er lommekjent og guider oss trygt gjennom både landskap og historie. Både som friluftsmann og med bakgrunn fra kunsthistoriestudier, er han en selvskreven veiviser i helgenens fotspor. Dette er den perfekte reisen for deg som vil kombinere vandring med historie, kunst og kultur.

Byvandring i Firenze

Lommekjent, kunnskapsrik reiseleder

Avreiser

Det er for tiden ingen reiser som er tilgjengelig for bestilling. Turen kan være under planlegging, eller dette kan være en tur som har gått tidligere. Sett deg på liste, så vil du være blant de første som får vite om det dersom turen blir satt opp på nytt.

Høydepunkter

Program

5 frokoster og 4 middager inkludert

Utsikt over vinområdet Chianti.

Vakkert toscansk landskap. Ikke rart mange renessansekunstnere brukte denne naturen som bakgrunn i bildene sine!

Hotel Continentale, Arezzo

Herlig utsikt fra takterrassen på Hotel Continentale i Arezzo Hotel Continentale, Arezzo

Jens erik

Reiseleder Jens-Erik Barstad på kjente stier. Jens-Erik Barstad

Munk 2

Folk kommer fra hele verden for å oppleve stedene Frans av Assisi oppholdt seg i.

La Verna, som ligger på Apennin-ryggen mellom Casentino og Valtiberina, er først og fremst en referanse av tro og hengivenhet til San Francesco. Faktisk er denne Sacro Monte, etter Assisi, det mest kjente fransiskanerstedet, og dets berømmelse er over hele verden. Dette er fordi Poverello av Assisi, som dro dit i perioder med bønn og bot, mottok Stigmata 17. september 1224 i Verna.

Klosteret La Vera ligger flott til på Monte Penna. Frans av Assisi oppholdt seg her i lange perioder.

Regents destinasjoner

Vi skal bli bedre kjent med Firenze - kunstens dronning.

Hotell Adler Cavalieri, Firenze

Vi skal bo godt og sentralt på elegante Hotell Adler Cavalieri.

Firenze om morgenen, Italia

Vi starter dagen med en spasertur gjennom denne vakre byen.

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

 • Fly Oslo – Firenze t/r med Lufthansa og Air Dolomiti
 • Fem netter på hoteller med sentral beliggenhet, med frokost (3/4****)
 • Tre middager
 • Transport i følge program
 • Entreer i følge program
 • To vandreturer i Toscana
 • Byvandring i Firenze med lokal guide
 • Lommekjent reiseleder fra Escape Travel

Dette er ikke inkludert

 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Tips til lokale guider og sjåfører
 • Drikkevarer
 • Lunsj

Overnatting:

Hotel Continentale, Arezzo (4****). Plassert rett på Piazza Guido Monaco, rett ved gamlebyen i Arezzo. Hotellet er drevet av Comanducci-familien i tre generasjoner siden 1945. Huset er fra 1900, oppgradert flere ganger. Hotellet har flotte fellesarealer, blant annet en takterrasse.

Hotel Santo Stefano (3***) ligger sentralt i landsbyen Pieve Santo Stefano, og er reiseleders faste hotell når han er på disse kanter. Hotellet har 24 rom, en trivelig restaurant som serverer typisk toscansk mat.

Hotel Adler Cavaleri, Firenze (4****). Elegant hotell med 60 rom midt i byens historiske sentrum. Rommene har wifi, airconditon og mulighet for å lage seg kaffe og te. Hotellet har eget velværesenter (ikke inkl.).

Lignende turer