Det mest eksotiske stedet i verden

Galapagos og Ecuador

Det er ikke uten grunn vi kaller Galapagos verdens mest eksotiske sted. I dette lille øyriket i Stillehavet, 100 mil utenfor kysten av Ecuador, lever det dyre- og fuglearter som ikke finnes noe annet sted i verden. Da Charles Darwin kom hit i september 1835, trodde han knapt hva han så! Turismen er begrenset og tilpasset dyrelivet, og turene dit ikke av de billigste – men opplevelsen er unik.

Vertslandet Ecuador er et av de mest indianske i Latin-Amerika. Her holder quichua-indianerne på sine eldgamle og fargerike tradisjoner. Natur og folkeliv i Ecuador gjør besøket til en festreise! Markedsplasser byr på kunsthåndverk av høy kvalitet og snøkledde vulkaner skinner som perler i et usedvanlig vakkert landskap. Med rette blir Ecuador kalt et skattkammer av vakker natur, behagelig klima, bevisst økologi, hjertevarme mennesker, ekte kultur og tilrettelagt turisme.

Bo på en ekte hacienda – et herskapshus med flere hundre års historie

Høydepunkter

Program

10 frokoster, 7 lunsjer og 5 middager inkludert

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

  • Flyreise Norge – Ecuador – Galapagos – Ecuador t/r med KLM
  • Overnatting med frokost på turistklassehoteller
  • Program og transport iflg. programmet.
  • Måltider som oppgitt i programmet
  • Nasjonalparkavgift og turistavgift til Galapagos
  • Norsktalende reiseleder + lokale guider (engelsktalende)

Dette er ikke inkludert

  • Tips til guider og sjåfører underveis (USD 85,-)
  • Drikke til inkluderte måltider
  • Dagstur 16. okt. til Cotopaxi, kr 875,- v/min. 10 deltagere

PRAKTISKE OPPLYSNINGER
Alle påmeldte får tilsendt praktiske opplysninger. Visum til Ecuador er ikke nødvendig for skandinaviske turister. Vaksiner er ikke lovpålagt, men vi anbefaler å være oppdatert på difteri/stivkrampe, polio og hepatitt A og B (Twinrix). Ta kontakt med ditt lokale helsekontor i god tid før turen!

HOTELLER
Vi bor på følgende turisthoteller:

Quito:
Hotel Gran Mercure Alameda 5*
Tel: +593 2 25 62 345

Otavalo:
Hostería Cabañas del Lago (avreise 24. okt)
Tel: +593 6-291-8001Hotel Hacienda Chorlavi (avreise 9. nov)Tel: +593 6 293 2222

Galapagos:
Hotel Fernandina 3*
Tel: +593 52 526 122

Guayaquil:
Gran Hotel Guayaquil
4*Tel: +593 4-232-9690

Forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Utflukter: Utfluktene på turen er lagt til rette for personer med normal bevegelighet og kondisjon. Vi legger også til rette for deltagere som måtte ha fysiske begrensninger, men det er viktig å ta kontakt med oss på forhånd dersom dette er aktuelt!

Visum: Det er ikke nødvendig for norske turister å søke visum til Ecuador. NB: Husk maskinlesbart pass som må være gyldig i 6 mnd. etter hjemkomst! Vi anbefaler også å ta med en fotokopi av passet og oppbevare disse atskilt fra hverandre.

Vaksiner: Vaksiner er ikke lovpålagt, men vi anbefaler beskyttelse mot hepatitt A (Havrix, eventuelt mot hepatitt A+B/Twinrix) samt å være oppdatert på difteri/stivkrampe og polio. Ta kontakt med din lokale vaksineklinikk i god tid før avreise.

Reiseapotek: Ta med et lite reiseapotek i tillegg til evt. faste medisiner. Det anbefales tabletter mot reisesyke og hodepine, yoghurttabletter (regulerer fordøyelsen), kulltabletter og Imodium (mot diaré), solkrem med høy faktor (!) og leppepomade.

Valuta: Ecuador har ikke egen valuta, og at all handel foregår med US-dollar. Du bør derfor ta med en del US-dollar i kontanter, og gjerne i mindre sedler (5/10/20). Vanlige kreditt- og bankkort er gangbare, og det går greit å få ut kontanter i minibanker i byene.

Shopping: Ecuador har et svært rikt utvalg av indiansk kunsthåndverk. Du får kjøpt klær og tekstiler (tepper), gull- og sølvarbeider, flotte trefigurer, keramikk, lær og ellers typiske suvenirartikler – til meget hyggelige priser!

Klima og tidssone: Ecuador ligger 6 t. etter norsk normaltid, og Galapagos 7 t. etter. Klimaet i Ecuador veksler med høyden og avstanden til havet. I Quito og høylandet er temperaturen stabil rundt 20 ºC året rundt. På Galapagos styres vær og temperatur av havstrømmene, og dagtemperaturene ligger på ca 25 ºC på denne tiden av året. Badevannet kan variere med lokale strømninger, og forventes å være i overkant av 20 ºC. Været på Galapagos er stabilt med svært lite regn.

Klær: Ta med tøy som til norsk sommer. Vanlig fritidstøy til middag på hotellene er greit. Husk gode tursko (gjerne joggesko). Gode og stabile sandaler kan også brukes på utfluktene. Ta med en lett regnjakke eller paraply. Husk badetøy! Badehåndkle får vi låne lokalt. De som vil snorkle, får også låne utstyr lokalt.

Mat: Matstandard og hygiene i Ecuador er jevnt over bra. På hoteller og restauranter som er med i pro-grammet kan du trygt spise det du får servert. Likevel kan det være fornuftig å være varsom med råkostsalater og majones/remulade! Ellers gjelder de samme forsiktighetsregler som på andre reiser:

~ drikk ikke vann fra springen

~ all frukt må vaskes og skrelles

~ prøv å unngå mat som ikke er kokt eller stekt

Strøm: Ecuador bruker 110 V. De fleste nyere digitale apparater (kamera/video/mobil) kan lades direkte fra 110 V uten transformator. Sjekk dette i bruksanvisningen! Norske apparater med originale stikkontakter kan som regel brukes, men noen steder er det bare flate plugger, og da kreves det adapter fra runde til flate plugger (10 mm/US std.).

Tipsing: På fastlandet (Ecuador) er det vanlig at vi gir tips til lokale guider, sjåfører og piccoloer. På Galapagos forventes det mer tips enn på fastlandet. Totalt utgjør «obligatorisk» tips USD 80,- på denne turen. Vi pleier å samle inn dette en av de første dagene, slik at reiseleder fordeler tipsen underveis.

Bagasje: Fri bagasje på flyet er et kolli á inntil 23 kg pr. pers. I tillegg kommer håndbagasje på max 12 kg pr. pers. Husk bagasjeplass til ting du kjøper med deg fra Ecuador!

Mobiltelefon: Mobilnettet i Ecuador er såkalt GSM 850. Det betyr at du må ha en 4-båndstelefon (850/900/1800/1900) for at den skal virke i Ecuador. (NB: En del telefoner kjøpt i Norge har kun 3 bånd og mangler GSM 850!). Telia og Telenor har dekning i Ecuador. Sjekk om din teleleverandør har dekning i Ecuador. Det er ellers selvsagt mulighet til å ringe fra hotellene.

Sikkerhet: ~ Ecuador hadde en del interne politiske problemer for noen år tilbake. Men under president Rafael Correa som ble innsatt i 2007, har forholdene stort sett vært rolige i Ecuador, og det har vært uproblematisk å reise omkring i landet.

Reiselitteratur: Det finnes dessverre ikke reisehåndbøker om Ecuador på norsk. Derimot finnes det mye bra på engelsk, og litt på dansk. Vi kan anbefale følgende håndbøker:

Insight Guide: «Ecuador», engelskLonely Planet: «Ecuador & the Galapagos Islands», engelskRough Guide: «Ecuador», engelsk

Litteraturliste: Mange har lyst til å lese seg litt opp på Ecuador og Galapagos før avreise. Her følger noen boktitler som kan være aktuelle (dersom du får tak i dem på biblioteket):

Velkommen inn i eventyret!