Det ukjente eventyrlandet

Georgia – Fjellvandrerens skattkiste

Grønne åser dekket av blomster teppe i solfylt sommerdag. Øvre Svaneti, Georgia.

Om det frister med grønne enger, blåskimrende isbreer, skoger og glitrende elver, bør du bli med oss til Georgia.

Georgia ligger som et ukjent eventyrland helt på kanten av Europa. Landet er fullt av eldgammel historie, et gjestfritt folk og den villeste, vakreste naturen du kan tenke deg. Dette er definitivt en reise utenfor allfarvei!

Området Svaneti ligger i en fjellrik og frodig del av Georgia og Kaukasus, innhyllet i mystikk og naturlig skjønnhet. Fjellene ruver godt i landskapet – hele fire av de ti høyeste fjellene i Kaukasus ligger her.

Høydepunkter

Visste du forresten at...

 • Georgia er sannsynligvis det landet i verden hvor de har laget vin lengst, i minst 8000 år! Det spesielle med vinen er at de fremdeles produserer den på den opprinnelige måten, med å grave ned store leirkrukker.
 • I Georgias myteomspunnede kultur og historie er folkedans og folkesang, poesi, vin, kirken og ikke minst ekte gjestfrihet dypt forankret i folkesjelen.
 • Både Hamsun og Nansen hadde en forkjærlighet for Georgia etter å ha besøkt landet. Går du i deres fotspor?

Avreiser

23.06.2022
12 dager

Ledige plasser

Fra kr 25.890,-

Fra: Oslo Lufthavn

Med: Richard Bærug

Program

11 frokoster, 4 lunsjer, 5 nistepakker og 10 middager inkludert

Vår lokale guide på turen

Richard baerug escape travel

Richard Bærug

Vår lokale guide på turen er Richard Bærug som opprinnelig kommer fra Brunlanes i Larvik kommune i Norge. Han har jobbet mange år innenfor reiselivssektoren i Skandinavia og Baltikum og har tidligere ledet Nordisk Ministerråds kontor i Riga og vært prorektor ved Høyskolen i Vidzeme i Latvia. De siste 7 årene har han delvis bodd i Georgia der han er medeier i Grand Hotel Ushba i det vakre fjellområdet Svaneti. Sammen med svanske Sjakå Margian ble han den første i historien til å stå på ski og vandre til fots rundt hele Svaneti.

Han har nå skrevet to bøker som omhandler Svaneti .“Det ukjente eventyrlandet i Europa” og “Essensen av Kaukasus. SVANETI. 96 turer til fots, på ski, hesteryggen og sykkel i og fra Betsjvidalen”.

Begge er vel verdt å lese før turen til Svaneti. Begge bøkene kan kjøpes på Ark bokhandel eller bestilles på nett på Forlaghuset i Vestfold.

Reisebetingelser

Dette er inkludert

 • Fly Oslo – Tbilisi med Turkish Airlines
 • Fly Batumi – Oslo med Turkish Airlines
 • Mat og drikke om bord
 • All transport i forhold til programmet
 • 2 overnattinger i Tbilisi
 • 7 overnattinger på Grand Hotel Ushba, Svaneti
 • 1 overnatting i Ipræl, Svaneti. Her har alle rommene bad på gangen
 • 1 overnatting i Batumi
 • 11 frokoster, 10 middager inkludert drikke til maten øl, vin eller mineralvann
 • Lunsjer og matpakker som beskrevet i programmet
 • Besøk av hattemaker på hotellet
 • Konsert på hotellet med lokal musikk
 • Norsk reiseleder/turleder som møter ved ankomst Tbilisi

Dette er ikke inkludert

 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Vaksiner

TURFAKTA

Vanskelighetsgrad krevende: Vi går i et godt turterreng og på mykt underlag. En kan gjøre turene så lange en vil i forhold til beskrivelsen i programmet. Dag 6 og 7 går turen til Iprøl og Osgol hvor vi bærer med oss kun det viktigste, mens øvrig bagasje står på rommene i Ushba. Alle dagene ser vi gruppen an og gjør endringer i dagens vandring om det skulle være nødvendig. Det er mulig å leie hest en dag på vandringen, om det skulle være ønskelig. Det anbefales at man er fjellvant og vet at man tåler høyden. Det er fullt mulig å gå en del av turene og så vende tilbake til hotellet på egen hånd, for de som måtte ønske det.

Forslag pakkeliste blir tilsendt deltakerne før avreise.

Hotellene på turen:
Tbilisi: Hotel Liberty Theatre
Svaneti: Grand Hotel Ushba
Ipræl: "De syv søstres hotell"
Batumi: Piazza Batumi

Bagasje/utstyr/transport: Bagasjen er på hotellet under oppholdet da vi har dagsutflukter. Vi pakker litt med oss for en natt på dag 6 og 7. Ta med dagstursekk til turene.

Valuta: Lokal valuta er Georgiske Lari, men en kan bruke euro og dollar. De tar kort på hotellet.

Tidsforskjell: + 2 timer foran Norge

Kart: Ønsker en kart over området vil vi anbefale å kjøpe boken “Essensen av Kaukasus, Svaneti. 96 turer til fots, på ski, hesteryggen og sykkel i og fra Betsjvidalen”. Boka kan kjøpes på Ark bokhandel eller bestilles på nett på Forlaghuset i Vestfold

Pass/visum: Norske statsborgere trenger ikke visum for å besøke Georgia. Passet må være gyldig i minst seks måneder fra tidspunktet du ankommer landet.

Lignende turer