Eksotisk fjelltur i Sentral-Asia

Fottur i Kirgisistan

Det lille fjellandet ved Usbekistan og Kina har et varmt og gjestfritt folk – og en fantastisk natur! Kirgisistan er et mekka for fotturer, og vi har hatt turer hit i flere år. Vi har nå satt opp en rute gjennom nye og spennende områder i landet. Også denne turen tar deg tett på Kirgisistans fantastiske natur og kultur, så drømmer du om en eksotisk og opplevelsesrik aktiv ferie er dette turen for deg!

"Vår lokale guide, som var med oss hele veien, var helt fantastisk! Maten var nydelig alle dager, spesielt imponerende at de klarte å lage så god mat når vi bodde i telt. Gøy å bo så mye i jurt - det var høy kvalitet på alle stedene vi bodde!"
- Gjest på turen i 2023

Bo som nomadene

Alle måltider inkludert

Fantastisk natur og flotte fjellturer

Avreiser

 • 01.07.2024
  13 dager

  Utsolgt

  Fra kr 31.900,-

  Fra: Oslo Lufthavn

  Med: Mila Zaharinova

 • 02.09.2024
  13 dager

  Ledige plasser

  Fra kr 31.900,-

  Fra: Oslo Lufthavn

  Med: Fredrik Huth Jensen

Høydepunkter

Fottur i Kirgisistan

11 frokoster, 6 lunsjer, 5 nistepakker og 11 middager inkludert

Landet er en drøm for fjellvandring og opplevdes som ganske så eksotisk. Over alt mener jeg vi ble godt mottatt. Guidene var glimrende og får absolutt toppkarakter. Per J.

Det var ein kjempetur! Logistikken fungerte godt. Dei lokale guidane var flinke og kunnskapsrike. Eg fekk dei fire tinga eg gjerne vil oppleve på ein slik tur, nemleg: tur, natur, kultur og sosialt fellesskap. Olav

Vi har hatt en helt fantastisk tur! Den svarte til forventningene og vel så det! Guidene våre var veldig dyktige og kunnskapsrike. Veldig god mat, og «trygg» mat. Og veldig MYE mat – spesielt på hjemmebesøkene! Grete og Frode

Bærekraftige valg på denne turen:

Turen er produsert med en samarbeidspartner som har underskrevet vår partneravtale. Les mer om hvilke krav vi stiller til våre partnere her: Samarbeidspartnere – Escape Travel

De fleste overnattingsstedene vi benytter på turen er lokalt eiet og drevet. På den måten støtter vi lokalsamfunnene direkte der vi overnatter.

Vi samarbeider med lokale aktivitetsleverandører som benytter lokale ressurser. På den måten støtter vi lokalt næringsliv og arbeidsplasser. For eksempel blir bagasjen på deler av turen fraktet med hest. Her benytter vi lokale hesteeiere, og bidrar på den måten økonomisk direkte til lokalsamfunnet.

Alle som er involvert i turen lokalt har fått opplæring i avfallshåndtering. På den måten reduseres den negative innvirkningen på miljøet.

De som eier yurtcampene har gått kurs innen miljømessig bærekraft. Dette bidrar til mer bærekraftig drift av overnattingsstedene.

Underveis på turen fremmes tradisjonell kultur, kunst og håndverk. Å fremme lokal kultur og tradisjoner bidrar til å bevare de.


Lurer du på hvordan vi jobber med bærekraft i Escape Travel? Her kan du lese mer: Bærekraft i Escape Travel – Escape Travel.

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

 • Flyreise Oslo – Bishkek t/r med Turkish Airlines
 • Transport iht. program
 • Overnatting (dobbeltrom på overnattingen i Bishkek, Kyzyl Oi og Kochkor, firemannsrom i yurt-camp og tomannstelt)
 • Helpensjon (fra lunsj dag 2 til frokost dag 13) og vann til måltidene
 • Telt, underlag, kjøkkenutstyr
 • Norsk turleder, lokal guide, fjellfører, bærere, kokk
 • Folkloreshow siste kveld
 • Inngang til museer og nasjonalparker iht. program

Dette er ikke inkludert

 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Enkeltromstillegg for enkeltrom på hotell/eget telt (gjelder ikke i yurt-camp hvor det kun er firemannsrom og i Kyzyl Oi hvor det kun er dobbeltrom).
 • Valgfri hesteridning ved Son Kul
 • Tips til lokale guider og personell på turen

OVERNATTING

Kyzyl-Oi: Innkvartering hos lokale familier
Kilemche: Yurt camp
Son-Kul: Yurt camp
Kochkor: Nomad Lodge Hotel
3 netter i telt på fottur
Issyk-Kul: Yurt camp
Bishkek: B Hotel eller Freedom Hotel

Ved booking av dobbeltrom er følgende overnatting inkludert: Dobbeltrom på overnattingen i Bishkek, Kyzyl Oi og Kochkor, firemannsrom i Yurt-camp og tomannstelt.

Ved booking av enkeltrom er følgende overnatting inkludert: Enkeltrom på overnattingen i Bishkek og Kochkor, delt dobbeltrom i Kyzyl Oi, firemannsrom i Yurt-camp og eget telt.

Lignende turer