Ny rute! Eksotisk fjelltur i Sentral-Asia

Fottur i Kirgisistan

Det lille fjellandet ved Usbekistan og Kina har et varmt og gjestfritt folk – og en fantastisk natur! Kirgisistan er også et mekka for fotturer, og vi har hatt turer hit i flere år. Nå har vi satt opp en helt ny rute, gjennom nye og spennende områder i landet. Også denne turen tar deg tett på Kirgisistans fantastiske natur og kultur, så drømmer du om en eksotisk og opplevelsesrik aktiv ferie er dette turen for deg!

Bo som nomadene

Alle måltider inkludert

Fantastisk natur og flotte fjellturer

Avreiser

30.06.2023
13 dager

Utsolgt

Fra kr 31.450,-

Fra: Oslo Lufthavn

Med: Mila Zaharinova

Høydepunkter

Fottur i Kirgisistan

11 frokoster, 6 lunsjer, 5 nistepakker og 11 middager inkludert

Landet er en drøm for fjellvandring og opplevdes som ganske så eksotisk. Over alt mener jeg vi ble godt mottatt. Guidene var glimrende og får absolutt toppkarakter. Per J.

Det var ein kjempetur! Logistikken fungerte godt. Dei lokale guidane var flinke og kunnskapsrike. Eg fekk dei fire tinga eg gjerne vil oppleve på ein slik tur, nemleg: tur, natur, kultur og sosialt fellesskap. Olav

Vi har hatt en helt fantastisk tur! Den svarte til forventningene og vel så det! Guidene våre var veldig dyktige og kunnskapsrike. Veldig god mat, og «trygg» mat. Og veldig MYE mat – spesielt på hjemmebesøkene! Grete og Frode

Bærekraftige valg på denne turen:

Turen er produsert med en samarbeidspartner som har underskrevet vår partneravtale. Les mer om hvilke krav vi stiller til våre partnere her: Samarbeidspartnere – Escape Travel

De fleste overnattingsstedene vi benytter på turen er lokalt eiet og drevet. På den måten støtter vi lokalsamfunnene direkte der vi overnatter.

Vi samarbeider med lokale aktivitetsleverandører som benytter lokale ressurser. På den måten støtter vi lokalt næringsliv og arbeidsplasser. For eksempel blir bagasjen på deler av turen fraktet med hest. Her benytter vi lokale hesteeiere, og bidrar på den måten økonomisk direkte til lokalsamfunnet.

Alle som er involvert i turen lokalt har fått opplæring i avfallshåndtering. På den måten reduseres den negative innvirkningen på miljøet.

De som eier yurtcampene har gått kurs innen miljømessig bærekraft. Dette bidrar til mer bærekraftig drift av overnattingsstedene.

Underveis på turen fremmes tradisjonell kultur, kunst og håndverk. Å fremme lokal kultur og tradisjoner bidrar til å bevare de.


Lurer du på hvordan vi jobber med bærekraft i Escape Travel? Her kan du lese mer: Bærekraft i Escape Travel – Escape Travel.

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

 • Flyreise Oslo – Bishkek t/r med Turkish Airlines
 • Transport iht. program
 • Overnatting (dobbeltrom på overnattingen i Bishkek, Kyzyl Oi og Kochkor, firemannsrom i yurt-camp og tomannstelt)
 • Helpensjon (fra lunsj dag 2 til frokost dag 13) og vann til måltidene
 • Telt, underlag, kjøkkenutstyr
 • Norsk turleder, lokal guide, fjellfører, bærere, kokk
 • Folkloreshow siste kveld
 • Inngang til museer og nasjonalparker iht. program

Dette er ikke inkludert

 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Enkeltromstillegg for enkeltrom på hotell/eget telt (gjelder ikke i yurt-camp hvor det kun er firemannsrom og i Kyzyl Oi hvor det kun er dobbeltrom).
 • Valgfri hesteridning ved Son Kul
 • Valgfri fottur ved Issyk Kul
 • Tips til lokale guider og personell på turen

Lignende turer