Sanddyner, stjernehimmel og ekte nomadeliv

Ørkenvandring i Marokko

Hvis du har drømt om et ekte ørkeneventyr, er dette din tur! Vi har lenge hatt lyst til å utforske den enorme, gylne ørkenen i Marokko, og nå har vi satt sammen en fottur som vi virkelig gleder oss til å ta deg med på. På turen bærer vi bare dagstursekk, mens øvrig bagasje og telt blir fraktet og satt opp for oss. Vi har også én overnatting i eco-lodge, med lekre rom og nydelig mat. Siste natten bor vi i en autentisk ørkencamp med alle fasiliteter og romslige nomadetelt. Gled deg til magiske kvelder rundt bålet med te og en uendelighet av stjerner over oss. Vi avslutter turen i myldrende Marrakech, mett på opplevelser, ørkensol og meget sannsynlig med stjerner i øynene!

Dette er turen for de eventyrlystne. Her gir vi oss hen til nomadelivets magi og uforutsigbarhet og lever etter sola heller enn klokka. Terrenget er variert; for ørken er mye mer enn bare sand!

Autentisk eventyr

Helpensjon

Avreiser

Det er for tiden ingen reiser som er tilgjengelig for bestilling. Turen kan være under planlegging, eller dette kan være en tur som har gått tidligere. Sett deg på liste, så vil du være blant de første som får vite om det dersom turen blir satt opp på nytt.

Høydepunkter

Les vårt blogginnlegg fra ørkenvandringen her!

Program

7 frokoster, 6 lunsjer og 7 middager inkludert

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

 • Fly Oslo-Marrakech t/r med Lufthansa
 • Helpensjon (fra middag dag 1 til frokost dag 8)
 • 2 overnattinger på Riad i Marrakech
 • 5 overnattinger i ørkenen (1 Eco-lodge, 1 ørkencamp & 3 telt)
 • Karavanfølge m/ guider, dromedarførere & kokk
 • Transport og aktiviteter iht. program
 • Norsk reiseleder fra Escape

Dette er ikke inkludert

 • Reiseforsikring
 • Drikkevarer
 • Sovepose/hodepute til telt
 • Tips til karavanfølge m/ guider, dromedarførere & kokk (cirka 50 euro totalt)
 • Evt hammam (arabisk bad m/massasje)

Overnatting. I Marrakech bor vi i Riad - hus i typisk marokkansk byggestil, bygget rundt et åpent gårdsrom (patio). Mange av disse er i dag bygget om til små hoteller. Gjennom vandreturen vil vi bo på eco-lodge, telt og i lux-camp. De dagene vi telter blir det liten tilgang på varmt vann. Enkel standard på overnatting i telt, toalettforholdene likedan. Når vi bor i telt, har alle enmannstelt (par deler). På riad, i eco-lodge og ørkencamp må flere beregne å dele rom.

Vanskelighetsgrad: Middels. Vi vandrer i behagelig tempo og benytter dagen, tar inn opplevelser og inntrykk, blir servert lunsj underveis og senere middag av vår kokk. Sahara er på langt nær kun sanddyner. Disse dagene venter et variert terreng: alt fra vandring på platå, til kløfter, sletter og gylne sanddyner. Bortsett fra passet, blir det ingen store høydemetre å passere, men ørkensanden kan være krevende å gå i de dagene vi gjør det. Man bør være vant til å ferdes i terreng (underlaget kan være hardt) og være i normalt god form.

Krav til deltakerne. Deltakelse foregår på eget ansvar. Dette elementet er mer fremtredende på en fottur enn på de fleste pakkereiser. Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen. Det vises for øvrig til informasjon om vanskelighetsgrad for hver tur. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål knyttet til dette.

Turen krever litt ”ekspedisjonsinnstilling”; et positivt og åpent sinn for eventuell uforutsigbarhet i en ny og spennende kultur. Vi lever med lyset; står opp med solen og starter å gå etter frokost. Tilfeldighetene råder noe mer her enn hjemme- det planlagte går ikke nødvendigvis alltid etter planen, men dette vil også være en del av sjarmen med denne turen! Vår lokale guide og hjelpere er svært erfarne og vil ta vare på oss på beste måte. Marokkanere og berbere generelt er svært gjestfrie mennesker. Infrastrukturen er begrenset og overnattingsstedene deretter.

Helse. Vandringene foregår i områder som er langt fra folk. Det er ikke gjort i en håndvending å hente hjelp. Det er ditt ansvar å sjekke med din lege om du er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen. Ved fylte 70 år skal deltaker på aktiv ferie utenfor Europa senest 65 dager før avreise, fremlegge bekreftelse fra lege om at man er helsemessig skikket til å gjennomføre turen Ved eventuell ulykke eller sykdom som krever transport tilbake til nærmeste by, vil dette bli bestilt på deltakers bekostning. Du kan bli bedt om å oppgi ditt forsikringsselskap og passdetaljer før avreise. Husk også å medbringe bevis på reiseforsikringen din på reisen.

Forsikringer. På alle våre turer kreves at deltaker har en fullgod reise- og ulykkesforsikring som også dekker eventuell hjemtransport. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke at disse elementene er dekket i deres reiseforsikring samt at forsikringen gjelder for de områder og høyder fotturen går. Husk å ta med ditt forsikringsbevis på reisen.

Pass. Passet ditt må være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise. For medlemmer av EØS, holder det med gyldig pass. Utenlandske deltakere utenfor EU/EØS må ta kontakt med den marokkanske ambassaden eller UD med forespørsel om eventuell visumplikt.

Guide/gruppe. Reiseleder følger med under hele turen tur/retur Oslo. Lokal, erfaren guide følger med på turen, sammen med et team av dromedarførere, kokker og hjelpere. Deltaker plikter å følge de instrukser, anvisninger og pålegg som turlederne gir på reisen.

Klima og bagasje. Marokko har vanligvis et behagelig og mildt klima og turen er lagt til en tid på året som vanligvis er svært god for dette området og behagelig temperatur. Kveldstemperaturen kan droppe noe på natten. Man må være forberedt på at variert vær kan forekomme - fra varm sol, til vind og regnbyger. Det tas forbehold om eventuell endring av ruten underveis. Du bærer kun dagstursekk, mens resten av bagasjen bæres på dromedarer mellom hver leir. Forslag til pakkeliste vil bli sendt ut nærmere avreise.

Når du melder deg på denne reisen, bekrefter du at du har lest og akseptert betingelsene som fremkommer over, i programmet samt våre generelle reisevilkår.

Lignende turer