Det ukjente eventyrlandet

Georgia – Fjellvandrerens skattkiste

Grønne åser dekket av blomster teppe i solfylt sommerdag. Øvre Svaneti, Georgia.

Fjellene i Georgia er makeløse - uansett årstid. Om sommeren får du grønne enger og skoger, og et blomsterhav du skal lete lenge etter å finne maken til! Som en tidligere gjest på tur uttrykte det: "Blomsterprakten i Svaneti var av typen «hakeslepp»; her var alle de ville blomstene vi kjenner fra Norge, og hele blomsterbutikken og halve hagesenteret i tillegg."

Reiser du om høsten får du sprakende høstfarger med snødekte fjell i bakgrunnen, blåskimrende isbreer og glitrende elver.

Georgia ligger som et ukjent eventyrland helt på kanten av Europa, og området Svaneti ligger i en fjellrik og frodig del av Kaukasus, innhyllet i mystikk og naturlig skjønnhet. Fjellene ruver godt i landskapet – hele fire av de ti høyeste fjellene i Kaukasus ligger her.

Utenfor allfarvei

Eventyrlig

Spennende mat- og vinkultur

Avreiser

23.06.2023
12 dager

Utsolgt

Fra kr 27.990,-

Fra: Oslo Lufthavn

Med: Richard Bærug

06.10.2023
12 dager

Ledige plasser

Fra kr 27.690,-

Fra: Oslo Lufthavn

Med: Richard Bærug

Høydepunkter

Visste du forresten at...

 • Georgia er sannsynligvis det landet i verden hvor de har laget vin lengst, i minst 8000 år! Det spesielle med vinen er at de fremdeles produserer den på den opprinnelige måten, med å grave ned store leirkrukker.
 • I Georgias myteomspunnede kultur og historie er folkedans og folkesang, poesi, vin, kirken og ikke minst ekte gjestfrihet dypt forankret i folkesjelen.
 • Både Hamsun og Nansen hadde en forkjærlighet for Georgia etter å ha besøkt landet. Går du i deres fotspor?

Program

11 frokoster, 4 lunsjer, 5 nistepakker og 10 middager inkludert

Vår lokale guide på turen

Richard baerug escape travel

Richard Bærug

Vår lokale guide på turen er Richard Bærug som opprinnelig kommer fra Brunlanes i Larvik kommune i Norge. Han har jobbet mange år innenfor reiselivssektoren i Skandinavia og Baltikum og har tidligere ledet Nordisk Ministerråds kontor i Riga og vært prorektor ved Høyskolen i Vidzeme i Latvia. De siste 7 årene har han delvis bodd i Georgia der han er medeier i Grand Hotel Ushba i det vakre fjellområdet Svaneti. Sammen med svanske Sjakå Margian ble han den første i historien til å stå på ski og vandre til fots rundt hele Svaneti.

Han har nå skrevet to bøker som omhandler Svaneti .“Det ukjente eventyrlandet i Europa” og “Essensen av Kaukasus. SVANETI. 96 turer til fots, på ski, hesteryggen og sykkel i og fra Betsjvidalen”.

Begge er vel verdt å lese før turen til Svaneti. Begge bøkene kan kjøpes på Ark bokhandel eller bestilles på nett på Forlaghuset i Vestfold.

Reisebetingelser

Dette er inkludert

 • Fly Oslo – Tbilisi med Turkish Airlines
 • Fly Batumi – Oslo med Turkish Airlines
 • Mat og drikke om bord
 • All transport i forhold til programmet
 • 2 overnattinger i Tbilisi
 • 7 overnattinger på Grand Hotel Ushba, Svaneti
 • 1 overnatting i Ipræl, Svaneti. Her har alle rommene bad på gangen
 • 1 overnatting i Batumi
 • 11 frokoster, 10 middager inkludert drikke til maten øl, vin eller mineralvann
 • Lunsjer og matpakker som beskrevet i programmet
 • Besøk av hattemaker på hotellet
 • Konsert på hotellet med lokal musikk
 • Norsk reiseleder/turleder som møter ved ankomst Tbilisi

Dette er ikke inkludert

 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Vaksiner

TURFAKTA

Vanskelighetsgrad krevende: Vi går i et godt turterreng og på mykt underlag. En kan gjøre turene så lange en vil i forhold til beskrivelsen i programmet. Dag 6 og 7 går turen til Iprøl og Osgol hvor vi bærer med oss kun det viktigste, mens øvrig bagasje står på rommene i Ushba. Alle dagene ser vi gruppen an og gjør endringer i dagens vandring om det skulle være nødvendig. Det er mulig å leie hest en dag på vandringen, om det skulle være ønskelig. Det anbefales at man er fjellvant og vet at man tåler høyden. Det er fullt mulig å gå en del av turene og så vende tilbake til hotellet på egen hånd, for de som måtte ønske det.

Forslag pakkeliste blir tilsendt deltakerne før avreise.

Hotellene på turen:
Tbilisi: Hotel Liberty Theatre
Svaneti: Grand Hotel Ushba
Ipræl: "De syv søstres hotell"
Batumi: Piazza Batumi

Bagasje/utstyr/transport: Bagasjen er på hotellet under oppholdet da vi har dagsutflukter. Vi pakker litt med oss for en natt på dag 6 og 7. Ta med dagstursekk til turene.

Valuta: Lokal valuta er Georgiske Lari, men en kan bruke euro og dollar. De tar kort på hotellet.

Tidsforskjell: + 2 timer foran Norge

Kart: Ønsker en kart over området vil vi anbefale å kjøpe boken “Essensen av Kaukasus, Svaneti. 96 turer til fots, på ski, hesteryggen og sykkel i og fra Betsjvidalen”. Boka kan kjøpes på Ark bokhandel eller bestilles på nett på Forlaghuset i Vestfold

Pass/visum: Norske statsborgere trenger ikke visum for å besøke Georgia. Passet må være gyldig i minst seks måneder fra tidspunktet du ankommer landet.

Lignende turer