Det ukjente eventyrlandet

Georgia – Fjellvandrerens skattkiste

Grønne åser dekket av blomster teppe i solfylt sommerdag. Øvre Svaneti, Georgia.

Fjellene i Georgia er makeløse - uansett årstid. Om sommeren får du grønne enger og skoger, og et blomsterhav du skal lete lenge etter å finne maken til! Som en tidligere gjest på tur uttrykte det: "Blomsterprakten i Svaneti var av typen «hakeslepp»; her var alle de ville blomstene vi kjenner fra Norge, og hele blomsterbutikken og halve hagesenteret i tillegg."

Reiser du om høsten får du sprakende høstfarger med snødekte fjell i bakgrunnen, blåskimrende isbreer og glitrende elver. En hyggelig bonus er det milde og behagelige klimaet.

Georgia ligger som et ukjent eventyrland helt på kanten av Europa, og området Svaneti ligger i en fjellrik og frodig del av Kaukasus, innhyllet i mystikk og naturlig skjønnhet. Fjellene ruver godt i landskapet – hele fire av de ti høyeste fjellene i Kaukasus ligger her.

Utenfor allfarvei

Spennende mat- og vinkultur

Nesten alt inkludert

Avreiser

 • 20.06.2024
  12 dager

  Utsolgt

  Fra kr 32.490,-

  Fra: Oslo Lufthavn

  Med: Richard Bærug

 • 04.10.2024
  12 dager

  Få ledige

  Fra kr 32.990,-

  Fra: Oslo Lufthavn

  Med: Richard Bærug

Høydepunkter

Visste du forresten at...

 • Georgia er sannsynligvis det landet i verden hvor de har laget vin lengst, i minst 8000 år! Det spesielle med vinen er at de fremdeles produserer den på den opprinnelige måten, med å grave ned store leirkrukker.
 • I Georgias myteomspunnede kultur og historie er folkedans og folkesang, poesi, vin, kirken og ikke minst ekte gjestfrihet dypt forankret i folkesjelen.
 • Både Hamsun og Nansen hadde en forkjærlighet for Georgia etter å ha besøkt landet. Går du i deres fotspor?

Vår lokale guide på turen

Richard baerug escape travel

Richard Bærug

Vår lokale guide på turen er Richard Bærug som opprinnelig kommer fra Brunlanes i Larvik kommune i Norge. Han har jobbet mange år innenfor reiselivssektoren i Skandinavia og Baltikum og har tidligere ledet Nordisk Ministerråds kontor i Riga og vært prorektor ved Høyskolen i Vidzeme i Latvia. De siste 7 årene har han delvis bodd i Georgia der han er medeier i Grand Hotel Ushba i det vakre fjellområdet Svaneti. Sammen med svanske Sjakå Margian ble han den første i historien til å stå på ski og vandre til fots rundt hele Svaneti.

Han har nå skrevet to bøker som omhandler Svaneti .“Det ukjente eventyrlandet i Europa” og “Essensen av Kaukasus. SVANETI. 96 turer til fots, på ski, hesteryggen og sykkel i og fra Betsjvidalen”.

Begge er vel verdt å lese før turen til Svaneti. Begge bøkene kan kjøpes på Ark bokhandel eller bestilles på nett på Forlaghuset i Vestfold.

Program

11 frokoster, 4 lunsjer, 5 nistepakker og 10 middager inkludert

Bærekraftige valg på denne turen:

Turen er produsert med en samarbeidspartner som har underskrevet vår partneravtale. Les mer om hvilke krav vi stiller til våre partnere her: Samarbeidspartnere – Escape Travel

Grand Hotel Ushba i Svaneti er lokalt eiet og drevet av den svanske familien Argvlianis. På den måten støtter vi lokalsamfunnet direkte der vi overnatter.

Bygget ble reist i 1975 og pusset opp og omgjort til hotell i 2009/2010. Et av familiemedlemmene har selv ledet oppussingsarbeidet og laget møbler til hotellet. Et annet familiemedlem er en kjent svansk fjellguide og tar hotellgjester med på fjellturer i det vakre området rundt hotellet. Moren i familien er ekspert på svansk mat.

Fremmer lokale produkter og lokalt næringsliv. Mellom 80 og 90% av maten som serveres på hotellet kommer fra en lokal gård og er økologisk. Restauranten i 1. etasje tilbyr gode svanske retter, nydelig lokalt mineralvann og velsmakende georgiske viner.

Vi har redusert bruk av unødvendig engangs plastprodukter. Vi tilbyr ikke engangsflasker med vann på turen. Alle deltakere oppfordres til å ta med gjenbrukbar drikkeflaske, som kan fylles underveis.

Underveis på turen fremmes tradisjonell kultur, kunst og håndverk. Å fremme lokal kultur og tradisjoner bidrar til bevaring av dem.

Vi har valgt restauranter som ligger i gangavstand fra hotellene i Tbilisi og Batumi. På den måten kutter vi unødvendig transport.

Gjennom å delta på denne turen støtter du følgende prosjekter: Grand Hotel Ushba støtter lokale svansk-språklige initiativer og utgivelser av litteratur på svansk skrevet av unge forfattere.

De gir også ut guidebøker om vandring i nærområdet hvilket gjør at gamle fjellstier holdes åpne og bevares. Gjennom mer informasjon til turgåere øker forståelsen og respekten for lokale tradisjoner, språk og kultur.

Lurer du på hvordan vi jobber med bærekraft i Escape Travel? Her kan du lese mer: Bærekraft i Escape Travel – Escape Travel

Reisebetingelser

Dette er inkludert

 • Fly Oslo – Tbilisi med Turkish Airlines
 • Fly Batumi – Oslo med Turkish Airlines
 • Mat og drikke om bord
 • All transport i forhold til programmet
 • 2 overnattinger i Tbilisi, inkludert tidlig innsjekking på ankomstdagen
 • 7 overnattinger på Grand Hotel Ushba, Svaneti
 • 1 overnatting i Ipræl, Svaneti. Her har alle rommene bad på gangen
 • 1 overnatting i Batumi
 • 11 frokoster, 10 middager inkludert drikke til maten øl, vin eller mineralvann
 • Lunsjer og matpakker som beskrevet i programmet
 • Besøk av hattemaker på hotellet
 • Konsert på hotellet med lokal musikk
 • Lokal guide under byvandringen i Tbilisi
 • Norsk reiseleder/turleder som møter ved ankomst Tbilisi

Dette er ikke inkludert

 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Vaksiner

TURFAKTA

Vanskelighetsgrad krevende: Vi går i et godt turterreng og på mykt underlag. En kan gjøre turene så lange en vil i forhold til beskrivelsen i programmet. Dag 6 og 7 går turen til Iprøl og Osgol hvor vi bærer med oss kun det viktigste, mens øvrig bagasje står på rommene i Ushba. Alle dagene ser vi gruppen an og gjør endringer i dagens vandring om det skulle være nødvendig. Det er mulig å leie hest en dag på vandringen, om det skulle være ønskelig. Det anbefales at man er fjellvant og vet at man tåler høyden. Det er fullt mulig å gå en del av turene og så vende tilbake til hotellet på egen hånd, for de som måtte ønske det.

Forslag pakkeliste blir tilsendt deltakerne før avreise.

Hotellene på turen:
Tbilisi: Hotel Liberty Theatre
Svaneti: Grand Hotel Ushba
Ipræl: "De syv søstres hotell"
Batumi: Piazza Batumi

Bagasje/utstyr/transport: Bagasjen er på hotellet under oppholdet da vi har dagsutflukter. Vi pakker litt med oss for en natt på dag 6 og 7. Ta med dagstursekk til turene.

Valuta: Lokal valuta er Georgiske Lari, men en kan bruke euro og dollar. De tar kort på hotellet.

Tidsforskjell: + 2 timer foran Norge

Kart: Ønsker en kart over området vil vi anbefale å kjøpe boken “Essensen av Kaukasus, Svaneti. 96 turer til fots, på ski, hesteryggen og sykkel i og fra Betsjvidalen”. Boka kan kjøpes på Ark bokhandel eller bestilles på nett på Forlaghuset i Vestfold

Pass/visum: Norske statsborgere trenger ikke visum for å besøke Georgia. Passet må være gyldig i minst seks måneder fra tidspunktet du ankommer landet.

Lignende turer