En reise i 8000 år gammel vintradisjon sammen med topp vinkjenner

Georgia – vinens vugge med Geir Salvesen

Georgia er en diamant i hjertet av Kaukasus, et uoppdaget skattkammer og blant verdens eldste sivilisasjoner. For deg som er glad i vin, er Georgia et paradis. Georgia har eldgamle vintradisjoner, men det er også landet der det virkelig skjer noe! Her er det en rivende utvikling med nye, spennende vinprodusenter, så dette er virkelig et levende vinland med dype røtter.

For å gå i dybden på georgisk vin har vi med oss vinkjenner Geir Salvesen. Han lot seg imponere mektig av Georgias viner da han besøkte landet, og nå kan du være blant de første som får være med ham tilbake for å smake på disse edle vinene.

Vi har også utmerket reisefølge for virkelig å få utforske dette myteomspunne landet. Reiseleder Svend Waage har bodd mange år i Georgia, og han tar oss med både inn i historien og dagliglivet til dette gjestfrie folket.

Avreiser

 • 02.10.2024
  9 dager

  Ledige plasser

  Fra kr 27.580,-

  Fra: Oslo Lufthavn

  Med: Svend Waage, Geir Salvesen

Høydepunkter

Vinkjenner og kjentmann på turen

Geir Salvesen

Geir Salvesen

Geir Salvesen er journalist, forfatter og vinekspert med bakgrunn som Aftenpostens vinspaltist gjennom 26 år. Han har forfattet 15 bøker om vin og mat og har besøkt de fleste vinområdene i verden. Han har invitert på vinturer til Sør-Amerika, Sør-Afrika, Australia og flere europeiske land, og nå er det kanskje din tur til å bli med? Velkommen på tur med Escape Travel og Geir Salvesen!

Les mer om Geir her
Svend Waage

Svend Waage

Det var folkemusikken fra Georgia som ble starten på et nytt eventyr. Svend har nå vært bosatt i landet i over 15 år med sin norsk-georgiske familie, lidenskapelig opptatt av georgisk kultur og tradisjon, og det å styrke båndene mellom Norge og Georgia. Svend driver også familiegalleriet Nor-Ge i hjertet av Gamlebyen sammen med sin kone Tamar.

Svend har i en årrekke arrangert spesielt tilrettelagte kulturelle opplevelsesreiser i hele Georgia for alt fra skuespillere, folkedansere, korsangere, vinelskere og andre kulturinteresserte. Svend har oversatt Karius og Baktus til georgisk, og – tro det eller ei – presentert norsk juleribbe for det georgiske folk på georgisk frokost-TV! Han gleder seg til å ta deg med på en reise gjennom sitt annet hjemland.

Se Hans-Wilhelm Steinfelds intervju med Svend Waage på NRK her.

Program

8 frokoster, 5 lunsjer og 5 middager inkludert

Bærekraftige valg på denne turen:

Turen er produsert med en samarbeidspartner som har underskrevet vår partneravtale. Les mer om hvilke krav vi stiller til våre partnere her: Samarbeidspartnere – Escape Travel

Hotellene vi benytter på turen er lokalt eiet og drevet. På den måten støtter vi lokalsamfunnet direkte der vi overnatter.

Til lunsjer og middager har vi valgt restauranter som fremmer lokale produkter og lokalt næringsliv.

Vi samarbeider med lokale leverandører som benytter lokale ressurser. På den måten støtter vi lokalt næringsliv og bidrar til arbeidsplasser.

Underveis på turen fremmes tradisjonell kultur, kunst og håndverk. Å fremme lokal kultur og tradisjoner bidrar til bevaring av dem.


Lurer du på hvordan vi jobber med bærekraft i Escape Travel?
Her kan du lese mer: Bærekraft i Escape Travel – Escape Travel

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

 • Fly Oslo-Tbilisi t/r med Turkish Airlines
 • Mat og drikke om bord
 • 8 netter på gode hoteller, inkludert tidlig innsjekking på ankomstdagen
 • Frokost hver dag
 • Lunsj 5 dager og middag 5 dager
 • Vin inkludert til alle middager og lunsjer
 • Innføring i georgisk vintradisjon og 6 vinsmakinger
 • Folkesangere dedikert spesielt til vårt opplegg ved 1 middag
 • Flaskevann som forfriskninger på reise
 • All busstransport iht. program
 • Guiding på norsk med Geir Salvesen som vinspesialist og Svend Waage som lokal reiseleder
 • Inngang og eventuelle ekstraguider ved felles besøk til museer/severdigheter

Dette er ikke inkludert

 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Tips til lokale guider og sjåfører

HOTELLER

Tbilisi: Hotel Mukhrantubani, 2.-4. oktober
Telavi: Chateau Mere
Tbilisi: Hotel City, 7. -10. oktober

PASS/VISUM

Norske statsborgere trenger ikke visum for å besøke Georgia. Passet må være gyldig i minst seks måneder fra tidspunktet du ankommer landet.

Lignende turer