Oppdag bordets nye favoritter

Mat- og vinreiser

vindruer

Escapes mat- og vinturer utvikles av turskreddere med lang erfaring. Vi vektlegger det sentrale og unike – ofte med opplevelser utenfor masseturismens veltrådde stier. Smakene og sansene bestemmer programmet!

"Fortell meg hva du spiser, og jeg skal fortelle deg hvem du er."
- J. A. Brillat-Savarin

Se alle våre mat- og vinreiser:

Mars 2024

Mai 2024

Juni 2024

September 2024

Oktober 2024

Mann rører ved vinflaske i vinkjeller i Georgia.

Georgia – vinens vugge med Geir Salvesen

Avreise 02.10.2024 / 9 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 27.580,-

Det er mange gode grunner til å tro at det var akkurat her mennesker lagde vin for første gang. I alle fall er de lokale tradisjonene eldgamle og ulike mange metoder vi ser andre steder i verden. Bli med vår lokalkjente reiseleder Svend Waage og vineksperten Geir Salvesen til et levende vinland med dype røtter.

  • Svend Waage

    Svend Waage
    Reiseleder

  • Geir Salvesen

    Geir Salvesen
    Foredragsholder

Langhe vingårder panorama, Barolo landsby, Unesco Site, Piemonte, Nord-Italia Europa.

Piemonte – vin, sjokolade og trøfler

Avreise 07.10.2024 / 6 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 20.490,-

Her må du åpne alle sanser, for dette blir en nytelsesreise! I Piemonte har du ikke bare havnet midt i en vinelskers drøm – det lokale kjøkkenet regnes også som et av Italias beste. Og omgivelsene: bugnende, grønne åser og pittoreske landsbyer med navn du sikkert kjenner fra før – i hvert fall fra hyllene på Vinmonopolet.

  • Portrett av kvinne

    Liliana Poli
    Reiseleder

Markedsdag i Asti // Flere vingårdsbesøk med vinsmaking // Direkte flyrute

NYHET!
Adobestock 216527636

Vintur gjennom Europas hjerte

Avreise 07.10.2024 / 7 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 21.790,-

Blir du med på en vinreise litt utenfor allfarvei? Europa byr på flere spennende vinland enn de du kanskje kjenner best, og på denne turen skal vi utforske to relativt ukjente vinland – Slovakia og Tsjekkia. Her skjer det mye i vinverdenen! Så skal vi selvsagt innom det mer veletablerte Østerrike, spesielt kjent for sine nydelige, hvite kvalitetsviner.

Besøk i Rioja, Guernica og Getaria
Husfasader i gamlebyen i Bilbao.

Baskerland, Bilbao og San Sebastián

Avreise 09.10.2024 / 7 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 29.880,-

Ikke bare har baskerne et helt unikt språk - hele kulturen deres er gjennomsyret av en annerledeshet som vi skal nyte til fulle på denne reisen. Pintxos, vin fra Rioja og kunst fra hele verden er bare er noen smakebiter på hva du får oppleve denne lille uken. Nord-Spanias vakreste byer og hyggeligste mennesker står klare til å ta deg imot.

  • Vegard Pettersen2

    Vegard Emil Pettersen
    Reiseleder

Druehøst. Bondehender med ferskhøstede svarte druer.

Vintur til Piemonte med Ingvild Tennfjord

Avreise 11.10.2024 / 4 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 23.290,-

Vil du virkelig smake noe av det beste Italia har å by på? Da bør du bli med på vintur til Piemonte med vinanmelder og forfatter Ingvild Tennfjord. Vidunderlige smaker og lærerike opplevelser – alt formidlet på Ingvilds humoristiske og folkelige måte. Og for noen omgivelser! Piemonte er Italia på sitt beste, men bølgende vinlandskap og pittoreske byer.

NYHET!
Parmesanost på skjærefjøl

En kulinarisk rundreise i Italias matfat

Avreise 13.10.2024 / 5 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 18.490,-

Lær mer om den verdensberømte osten og skinken i Parma, nyt en dag i renessansens vugge Firenze, med sin fantastiske kunst og tradisjonelle gatemat, lær å lage pasta på ekte italiensk vis – og selvsagt blir det vinsmaking på en lokal vingård.

Vinranker i høstfarger og elv i dalbunnen

Vintur til Dourodalen og Porto med Ingvild Tennfjord

Avreise 31.10.2024 / 4 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 24.790,-

Velkommen til en vinreise på «første klasse»! Ingvild Tennfjord loser deg rett inn i hjertet av Portugals vinproduksjon, du lærer også grunnleggende duft- og smaksteknikk. Hun forklarer deg historien og bakgrunnen til vinene, og det vil gi deg en annen forståelse av besøk hos produsenter i toppklasse.

Bo i hjertet av Dourodalen // Produsenter i toppklasse // Eksklusive smakinger