Oppdag bordets nye favoritter
Mat- og vinreiser

Escapes mat- og vinturer utvikles av turskreddere med lang erfaring. Vi vektlegger det sentrale og unike – ofte med opplevelser utenfor masseturismens veltrådde stier. Smakene og sansene bestemmer programmet!
"Fortell meg hva du spiser, og jeg skal fortelle deg hvem du er."
- J. A. Brillat-Savarin
Se alle våre mat- og vinreiser:
Juni 2023

Vintur til Chablis med Ingvild Tennfjord
Avreise 08.06.2023 / 4 dager / fra Oslo Lufthavn
Utsolgt
Priser fra 18.730,-
Hva gjør vinene fra Chablis så voldsomt populære? Det kan du lære om når du blir med vinanmelder og forfatter Ingvild Tennfjord til Chablis. Her foretar vi et dypdykk vinområde som virkelig utmerker seg. Vi smaker oss gjennom ulike kvaliteter og produsenter.
-
Ingvild Tennfjord
Foredragsholder -
Vera Karina Sletto
Avdelingsleder temareiser og aktiv ferie

Danske fristelser på solskinnsøya Bornholm
Avreise 20.06.2023 / 5 dager / fra Oslo Lufthavn
Utsolgt
Priser fra 14.670,-
Opplev denne nydelige øya ute i Østersjøen, hvor lyset er så spesielt at det har inspirert kunstnere i alle tider. På Bornholm leves livet stort sett i sakte takt i sjarmerende småbyer, blant frodige åkre og enger, tette skoger og kritthvite strender. Vi lover lekre spesialiteter, danske smørbrød, fiskebuffet – og tilhørende kvalitetsdrikke.
-
Ulf Brynildsen
Reiseleder
August 2023
September 2023

Smaken av Istanbul med Vidar Bergum
Avreise 12.09.2023 / 6 dager / fra Oslo Lufthavn
Ledige plasser
Priser fra 22.990,-
Bli med matskribent og forfatter Vidar Bergum på jakt etter de genuine smakene av Tyrkia. Dette er reisen for deg som er en eventyrer på kjøkkenet og matbutikken! Vi blir kjent med kulturen og smaken av den nære Østen som gjør Istanbul og Bosporos-regionen til et så uimotståelig sted å besøke for matglade reisende.
-
Vidar Bergum
Foredragsholder
Kulturen og smaken av den nære Østen // Fargerikt og eksotisk

Vandring, mat og vin i Rioja
Avreise 16.09.2023 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn
Ledige plasser
Priser fra 23.990,-
Bli med på en vandretur i Spanias fremste vindistrikt, Rioja. Her ligger vingårder og sjarmerende byer på rekke og rad og i passe avstand fra hverandre. Under uken går vi til fots og har noen transfers innlagt i programmet som helt og holdent lar deg nyte omgivelsene i fulle drag. Du kommer så tett på naturen at vindruene kan prøvesmakes rett fra vinrankene. Hva kan vel være bedre enn en aktiv uke til fots med gastronomiske høydepunkt og lokale opplevelser. Og det med guide og reiseleder Jakob i spissen. Han bor her og kjenner de beste rutene. Perfekt match, kaller vi det.
Vandring i Spanias fremste vindistrikt, Rioja // Vandring langs en del av pilegrimsveien til Santiago de Compostela // Mat- og vinopplevelser // Bo på koselige hoteller i Laguardia og Haro

Smaken av Istanbul med Vidar Bergum
Avreise 26.09.2023 / 6 dager / fra Oslo Lufthavn
Utsolgt
Priser fra 22.690,-
Bli med matskribent og forfatter Vidar Bergum på jakt etter de genuine smakene av Tyrkia. Dette er reisen for deg som er en eventyrer på kjøkkenet og matbutikken! Vi blir kjent med kulturen og smaken av den nære Østen som gjør Istanbul og Bosporos-regionen til et så uimotståelig sted å besøke for matglade reisende.
-
Vidar Bergum
Foredragsholder
Kulturen og smaken av den nære Østen // Fargerikt og eksotisk
Oktober 2023

Baskerland, Bilbao og San Sebastián
Avreise 04.10.2023 / 7 dager / fra Oslo Lufthavn
Få ledige
Priser fra 20.750,-
Ikke bare har baskerne et helt unikt språk - hele kulturen deres er gjennomsyret av en annerledeshet som vi skal nyte til fulle på denne reisen. Pintxos, vin fra Rioja og kunst fra hele verden er bare er noen smakebiter på hva du får oppleve denne lille uken. Nord-Spanias vakreste byer og hyggeligste mennesker står klare til å ta deg imot.
-
Marte Bjørkmann
Reiseleder

Vintur til Toscana med Ingvild Tennfjord
Avreise 05.10.2023 / 4 dager / fra Oslo Lufthavn
Utsolgt
Priser fra 17.960,-
Endelig! Mange har nok ventet på en mulighet for å bli med vinkjenner og forfatter Ingvild Tennfjord til Toscana, og nå er den her. Sammen med Ingvild har vi satt sammen en reise fullspekket med spennende viner og vidunderlige smaker. Vinprodusenter i toppklasse åpner sine dører for oss, og det blir vinsmakinger som ikke er alle forunt.
-
Ingvild Tennfjord
Foredragsholder
Bo i hjertet av Toscana // Produsenter i toppklasse // Lunsj hos den kjente slakteren i Panzano

Piemonte – vin, sjokolade og trøfler
Avreise 09.10.2023 / 6 dager / fra Oslo Lufthavn
Få ledige
Priser fra 16.990,-
Her må du åpne alle sanser, for dette blir en nytelsesreise! I Piemonte har du ikke bare havnet midt i en vinelskers drøm – det lokale kjøkkenet regnes også som et av Italias beste. Og omgivelsene: bugnende, grønne åser og pittoreske landsbyer med navn du sikkert kjenner fra før – i hvert fall fra hyllene på Vinmonopolet.
-
Liliana Poli
Reiseleder
Markedsdag i Asti // Flere vingårdsbesøk med vinsmaking // Direkte flyrute

Sicilia fra øst til vest
Avreise 11.10.2023 / 9 dager / fra Oslo Lufthavn
Utsolgt
Priser fra 24.850,-
Sammen med arkeolog og historiker Knut Ødegård får du oppleve grekernes og romernes Sicilia, gjennom en rundtur blant templer, teatre og vingårder! Fra Taormina i øst til Selinunte i vest, ser og smaker vi oss gjennom denne frodige og fargerike øya. Gjennom det prisbelønte vinhuset Planeta får vi også forstå og smake hvordan historie og tradisjon ligger bak noen av Italias beste viner.
-
Knut Ødegård
Reiseleder

Vintur til Piemonte med Ingvild Tennfjord
Avreise 13.10.2023 / 4 dager / fra Oslo Lufthavn
Utsolgt
Priser fra 17.990,-
Vil du virkelig smake noe av det beste Italia har å by på? Da bør du bli med på vintur til Piemonte med vinanmelder og forfatter Ingvild Tennfjord. Vidunderlige smaker og lærerike opplevelser – alt formidlet på Ingvilds humoristiske og folkelige måte. Og for noen omgivelser! Piemonte er Italia på sitt beste, men bølgende vinlandskap og pittoreske byer.
-
Ingvild Tennfjord
Foredragsholder

Georgia – vinens vugge med Geir Salvesen
Avreise 15.10.2023 / 9 dager / fra Oslo Lufthavn
Ledige plasser
Priser fra 24.990,-
Det er mange gode grunner til å tro at det var akkurat her mennesker lagde vin for første gang. I alle fall er de lokale tradisjonene eldgamle og ulike mange metoder vi ser andre steder i verden. Bli med vår lokalkjente reiseleder Svend Waage og vineksperten Geir Salvesen til et levende vinland med dype røtter.
-
Geir Salvesen
Foredragsholder -
Svend Waage
Reiseleder
Januar 2024
Henter avreiser...