Donau, livsnerven gjennom Budapest

Høst langs Donau – Et elvecruise fra Wien

/ NATURSKJØNNE DONAU, EUROPAS PERLE

 

Gled deg til:

 • Opplev tre hovedsteder; Wien, Bratislava og Budapest
 • Flere inkluderte utflukter med historie, kultur, vinsmaking og flotte naturopplevelser
 • Seil gjennom den vakre Wachaudalen
 • Besøk Dürnstein, stedet der Rikard Løvehjerte ble holdt fanget
 • Utforsk det berømte benediktinerklosteret i Melk
 • Helpensjon om bord på MS Vivienne

Bli med oss på en uforglemmelig tur langs Donau, en av Europas mest naturskjønne vannveier. Elvecruise er en fantastisk måte å oppleve Europa på, enkelt og behagelig. Du har hotellrommet med deg hele veien, samtidig som opplevelsene kommer som perler på en snor, med nye steder å utforske hver dag. Len deg tilbake i en av stolene ute på dekk, og la deg forføre av utsikten mens vi seiler ut fra Budapest, èn av høydepunktene på turen.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 17 490,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 20.10.2021 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 9 dager

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 20.10.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 9 dager
 • Priser fra 17 490,-
 • Elvecruiseskip på elv
 • Restaurant med utsikt
 • Resepsjon
 • Bar med utsikt
 • Lounge på elvecruiseskip
 • Dürnstein
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Norge - Wien

Direktefly fra Oslo til Wien. Fra flyplassen er det transport med buss til skipet MS Vivienne, hvor vi sjekker inn og finner oss til rette. Før middag inviteres vi på en velkomstdrink og får en presentasjon av mannskapet. Om kvelden blir det middag. Vi ligger til kai i Wien over natten.

Hofburgpalasset i Wien
Dag 2

Wien

Etter en god frokost blir det en inkludert bussrundtur i denne fantastiske hovedstaden i Østerrike. Vi får se flere av byens historiske plasser og landemerker, blant annet Hundertwasserhaus, den Spanske Rideskolen, Hofburgpalasset og Operaen. Vi spaserer gjennom de elegante butikkgatene i gamlebyen, der vi også passerer Stefansdomen.

Etter lunsj om bord har vi litt tid på egenhånd til å utforske Wien. Skipet ligger ved Handelskai, rett ved metroen som tar deg til de sentrale delene av Wien. Be gjerne om et kart i resepsjonen på skipet, så du lettere kan orientere deg rundt i byen.

Om kvelden kan du bli med på en valgfri klassisk konsert (pristillegg) med musikk av Mozart og Strauss.

Rett før midnatt legger vi fra kai og seiler ut fra Wien, cruiset vårt på Blaue Donau begynner.

Dag 3

Komarom - Esztergom - Budapest

Etter frokost ankommer vi den ungarske byen Komàrom, der vi går i land for vår utflukt til Hilltop Neszmèly, en ungarsk vingård (inkludert). En av turens høydepunkt er å prøvesmake den lokalproduserte vinen. Turen avsluttes ved Esztergom, der vi går om bord.

Esztergom er en historisk elveby, mest kjent for sin store basilika, som er en av nord-Europas største. Byen var Ungarns hovedstad på 900 – 1200 tallet, og har en lang og fascinerende historie.

Etter lunsj nyter vi en avslappende ettermiddag om bord mens skipet seiler videre mot Budapest. Vi seiler langs den slovakiske / ungarske grensen, og følger Donaus kne der elven svinger skarpt og fortsetter sørover. Vi ankommer Budapest ved middagstid.

Om kvelden inviteres vi til konsert om bord.

Dag 4

Budapest

På formiddagen drar vi på en inkludert bussrundtur, der vi blant annet får se det imponerende Helteplassen, med minnesmerket om de ungarske falne heltene, Operaen, parlamentsbygningen, samt Stefans katedralen. En av høydepunktene er den fantastiske utsikten over byen og Donau fra Fiskebastionen.

Etter middag er det tid på egenhånd. Nå kan du fortsette å utforske byen, ta en promenade i byens pulserende butikkgater, eller nyt en avslappende ettermiddag fra soldekket om bord på MS Vivienne.

Om kvelden kan du blir med på et valgfritt folkloreshow (billett kjøpes om bord). Ensemblet betraktes som en av de beste i Ungarn, samt topp ti av turnerende grupper i verden. Den består av cirka 30 personer i form av dansere, sigøynerorkester, og det ungarske folkemusikk orkesteret. Etter deres fargerike opptreden avslutter vi med en panoramatur med buss, mens vi nyter et vakkert opplyst Budapest denne kvelden.

Vi ligger til kai i Budapest.

Dag 5

Budapest

I dag har du hele formiddagen på å utforske Budapest på egenhånd. Ta gjerne en liten tur innom Markedshallen. Her bugner det av frukt, grønsaker, bakverk, ost, honning, kjøtt, fisk og forskjellige drikkevarer. I hallens 2.etasje kan du finne suvenirer, håndverksprodukter, samt noen matserveringssteder.

Ønsker du å følge med på en organisert tur, anbefaler vi Hospital in the Rock (billett kjøpes om bord), som er en av Ungarns mest fascinerende og unike museer. Det ligger rett ved Budaslottet, midt i hjertet av Budapest. Vi guides rundt i det som tidligere var et akuttsykehus under andre verdenskrig, samt den Kalde krigen. Rommene som ligger cirka 15 meter under bakkeplan er innredet med originalmøblement og mer enn 200 voksfigurer. Sykehuset har stått urørt siden 1960-tallet, og åpnet for allmenheten i 2008.

På ettermiddagen forlater vi Budapest, og seiler videre mot Bratislava. Nyt den flotte utseilingen fra soldekket.

Dag 6

Bratislava

Ved frokosttid ankommer vi Slovakias hovedstad Bratislava. Dette er en av de yngste hovedstedene i Europa, men innehar allikevel en historisk gamleby med aner fra keltisk og romersk bosetting. Skipet vårt ligger sentralt til, så du lett kan ta en promenade inn til byen på egen hånd.

Vår inkluderte byvandring tar oss gjennom den pittoreske gamlebyen med sine sjarmerende smug og brosteinsbelagte gater. Vi er tilbake om bord på skipet for lunsj. Om ettermiddagen seiler vi videre mens vi nyter utsikten fra soldekket, eller med en drink eller kaffe i salongen.

 

Bratislava
Dag 7

Dürnstein - Melk

Velkommen til Dürnstein. Mens natten har viket plass for en ny dag, har vi ankommet denne billedskjønne middelalderbyen. Det var her Kong Rikard Løvehjerte ble holdt fanget av Hertug Leopold av Østerrike.

Etter frokost drar vi på en inkludert byvandring, og får blant annet oppleve en liten orgelkonsert. Tilbake på skipet blir det lunsj mens vi seiler gjennom den vakre Wachaudalen som er et av Østerrikes beste vindistrikt.
Vi ankommer Melk, et pittoresk lite tettsted ikke langt fra Dürnstein på ettermiddagen. Her kan du bli med på en inkludert tur til det imponerende benediktinerklosteret, som ligger på en høyde overfor byen, og med en storslagen utsikt over Donau. Etter omvisningen på klosteret, spaserer vi gjennom Melk tilbake til skipet. Vi seiler videre mot Linz før middag.

Durnstein
Dag 8

Linz

Etter frokost blir det en inkludert spasertur i Linz, byen romerne kalte Lentia. Ordet betyr bøyd, og kommer av svingen som Donau gjør ved Linz. Byen var en gang i tiden en viktig provinshovedstad i det gamle Romerrike, og ble en rik by gjennom handel på Donau. Vi utforsker den idylliske bykjernen med sine historiske bygninger, koselige kafeer og kirker i barokkstil.

Ettermiddagen tilbringes om bord mens vi seiler videre mot vår siste havn, Wien.
Om kvelden er det duket for festmiddag. Vi pynter oss litt ekstra, og nyter vår tilværelse med god mat, drikke og underholdning.

Dag 9

Wien - Norge

Vi ankommer Wien tidlig på morgenkvisten. Etter frokost om bord, sjekker vi ut fra lugaren, og sier farvel til mannskapet som har tatt så godt vare på oss denne uken. Bussen tar oss til flyplassen i Wien for vår ferd tilbake til Norge. Vi har fått gode minner, og kanskje noen nye venner? Takk for nå, og velkommen igjen!

Sachertorte og en god kopp kaffe kan anbefales!

Om skipet

MS Vivienne (4*+)
Byggeår 2000 (totalrenovert 2020)
Lengde 110 m
Antall dekk 3
Antall lugarer 73
Passasjerer 146

Et lekkert førsteklasseskip med tre lugardekk og et innbydende soldekk. Skipet er totalrenovert i 2020.
Alle lugarene er utvendige med fransk balkong eller vindu. Om bord finnes restaurant, lounge/bar, resepsjon og gratis wifi.
I salongen serveres «afternoon tea» med kaffe/te og kaker hver ettermiddag, samt en liten snack hver kveld.
Det er levende musikk og dans i salongen hver kveld!

Skipet har ikke enkeltlugarer, men et begrenset antall dobbeltlugarer selges til bruk alene.
Bildene av skipet er illustrasjonsbilder, da skipet ikke er ferdig renovert pr. skrivende stund.

 • Elvecruiseskip på elv
 • Elvecruiseskip på elv
 • Restaurant med utsikt
 • Resepsjon
 • Bar med utsikt
 • Lounge på elvecruiseskip

Lugarene på MS Vivienne

 • Lugar på elvecruiseskip

  Owners Suite

  Øvre dekk (30 m2)

  Skipets største suite, en romslig lugar med fransk balkong (vinduer fra gulv til tak som kan åpnes). På lugaren finnes to separate senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, en sittegruppe, klesskap, kaffemaskin, et lite kjøleskap, TV, safe og aircondition. På badet er det dusj med glassvegger, vask, toalett, hårtørker og toalettartikler fra L`Occitane.

  På suiten er det badekåpe og tøfler, samt blomster og musserende vin ankomstdagen – så her blir du virkelig skjemt bort!

 • Lugar på elvecruiseskip

  Dobbeltlugar med fransk balkong

  Øvre dekk og midtdekk (15 m2)

  Delikate lugarer med fransk balkong (vinduer fra gulv til tak som kan åpnes). På lugaren finnes to separate senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, en liten sittegruppe, klesskap, TV, safe og aircondition. På badet er det dusj med glassvegger, vask, toalett, hårtørker og toalettartikler fra L`Occitane.

 • Lugar på elvecruiseskip

  Dobbeltlugar med stort vindu

  Midtdekk (15 m2)

  Delikate lugarer med stort vindu (kan ikke åpnes). På lugaren finnes to separate senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, en liten sittegruppe, klesskap, TV, safe og aircondition. På badet er det dusj med glassvegger, vask, toalett, hårtørker og toalettartikler fra L`Occitane.

 • Lugar på elvecruiseskip

  Dobbeltlugar med små vinduer

  Nedre dekk (15 m2)

  Delikate lugarer med små vinduer øverst på veggen (kan ikke åpnes). På lugaren finnes to separate senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, en liten sittegruppe, klesskap, TV, safe og aircondition. På badet er det dusj med glassvegger, vask, toalett, hårtørker og toalettartikler fra L`Occitane.

Reisebetingelser

Prisen inkluderer

 • Fly Oslo – Wien t/r inkl. 1 stk. innsjekket bagasje, samt 1 stk. håndbagasje pr. person (pris fra andre byer på forespørsel).
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • 9 dager/8 netter cruise i utvendig lugar på et hyggelig førsteklasses skip
 • Velkomstdrink i salongen
 • Smakfulle måltider fra middag første dag til frokost siste dag
 • Kaffe/te, vann og frisk frukt til alle måltider
 • Tidlig morgenkaffe/te, juice og wienerbrød
 • Ettermiddagskaffe/te med kakebuffet
 • Kveldsnacks servert i baren om kvelden
 • Vinsmaking med lokale viner
 • Kapteinens aperitiff og 5-retters middag
 • Levende musikk i salongen
 • Utflukter i henhold til program
 • Toalettartikler (såpe/sjampo/bodylotion) fra L`Occitane på lugarene
 • Internasjonale TV-kanaler på lugarene
 • Norsk reiseleder med fra Norge
 • Engelsktalende lokalguider

Wifi om bord kan ha varierende dekning. Du har best oppkobling når skipet ligger til kai.

 

Prisen inkluderer ikke

 • Drikkevarer (utover det som er nevnt over)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Valgfrie utflukter nevnt i programmet
 • Avbestillings- og reiseforsikring

 

Valgfrie utflukter (bestilles og betales om bord)

 • Ungarsk folkloreshow
 • Besøk det fascinerende grottehospitalet under Buda-slottet i Budapest
 • Klassisk konsert i Wien (bør bestilles/betales senest 2 uker før avreise)

 

TIPS
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka 40 euro pr. reisende til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka 1 euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede, og få skip har handikap lugarer og heis. Enkelte rederier tillater heller ikke gjester å ha med gåstoler og rullestoler, av hensyn til sikkerhet. Det er på de fleste utfluktene mye vandring og det forventes at du kan følge gruppen i vanlig tempo. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.

Om bord- og ilandstigning skjer via en smal landgang. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, men opptil tre – fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Informasjon om flyselskap, tidspunkt og klokkeslett i programmet er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene som du får tilsendt på e-post cirka 2 uker før avreise.

 

FORBEHOLD
Alle priser er basert på valutakurser pr. juni 2020.

Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet og Escape Travel seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Se også våre «Reisevilkår for Escape Travel».

Forbehold om nok påmeldte til å arrangere de valgfrie utfluktene.

Det tas også forbehold om trykkfeil i programmet og på nettsiden.