Storfavoritt Flyt i Dødehavet og opplev Wadi Rum – verdens vakreste ørken

Jordan med Petra – ørkeneventyr og Rødehavet

Jordan er ørkenvind om ørene og lukten av høstvarme pinjetrær på Nebo-fjellet, der Moses fikk se inn i det lovede land etter 40 års ørkenvandring. Du kan bade i friske bølger i Rødehavet og flyte som en dupp i Dødehavet. Vi skal selvsagt gispe over oldtidsbyen Petra, føle storbypulsen i Amman og ta inn fjell og sandformasjoner i ørkenen Wadi Rum - også kalt verdens vakreste ørken. Ikke rart at vi kaller Jordan kontrastenes land!

Dette er ikke bare en reise i landskapet, men også en reise i tid. For deg som er interessert i historie, kultur og religion, og som vil se og lære om historiens så vel som dagens Midtøsten - dette er turen for deg.

Overnatting i ørkencamp i Wadi Rum

Avreiser

Det er for tiden ingen reiser som er tilgjengelig for bestilling. Turen kan være under planlegging, eller dette kan være en tur som har gått tidligere. Sett deg på liste, så vil du være blant de første som får vite om det dersom turen blir satt opp på nytt.

Høydepunkter

Program

8 frokoster, 6 lunsjer og 8 middager inkludert

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

 • Flyreise Oslo - Amman/Aqaba - Oslo med Turkish Airlines
 • 8 hotellnetter inkludert frokost ( + sen utsjekk på hjemreise)
 • 6 lunsjer
 • 8 middager
 • Utflukter og transport iht. program
 • Engelsktalende lokalguider
 • Reiseleder fra Escape Travel
 • Visum til Jordan

Dette er ikke inkludert

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikke til lunsjer/middager
 • Tips - se eget punkt nedenfor

Hotellene våre:

3 netter MENA Tyche Hotel 4* i Amman
1 natt Dead Sea Spa Hotel 4* Dødehavet
2 netter Petra Canyon Hotel 4* i Wadi Musa
1 natt Galaxies and Planets Camp i Wadi Rum-ørkenen
1 natt + sen utsjekk Hotel Mövenpick 5* i Aqaba

Pass
Må være gyldig minst seks måneder etter planlagt utreise fra Jordan og uten skader/rifter

Visum
Lokalagent ordner med visum for gruppen ved ankomst Amman, og dette er inkludert i prisen. Escape innhenter nødvendig passinformasjon nærmere avreise.

Valuta: Jordanske dinarer, ta ut i minibank i Jordan

Tips
Tips er en del av lønnen til mange hjelpere underveis - f.eks. sjåfører, lokalguider og ansatte på hotellene og i ørkencamp. Totalt vil det utgjøre cirka 800 kroner per person. Reiseleder pleier å samle inn og organisere fordelingen av tips.

Alkohol
Jordan er et muslimsk land, og mange hoteller og restauranter er konservative og serverer ikke alkohol. Det finnes egne butikker som selger alkohol og man kan medbringe og nyte dette på bostedene. Noen hoteller vil kanskje kreve en liten korkavgift.

Telefon og Wi-Fi: Du får sms fra din mobilleverandør for priser på samtaler, sms, mms og datatrafikk på reisemålet. Det er som regel Wi-Fi på hotellene. Det kan variere litt med hastigheten. Det er mulig å få ladet mobiler på ørkencamp, men det er ingen wifi og dårlig med telefondekning.

Strøm:
Jordan har 220 volt, som Norge. Normalt er støpslene som i Norge, men til tider kan det være forskjellige typer. Ta med et adaptersett med flere valgmuligheter.

Turkish Airlines bagasje:
Håndbagasje: Maks 8 kg og målene 55 x 40 x 23 cm. Innsjekket bagasje: Høyde, bredde og vidde totalt inntil 158 cm og inntil 30 kg.