I fyrvokternes spor på Costa da Morte

Nord-Spania, en fottur med havsmak

Galicien vandring camino dos faros 6

Ja, det høres dramatisk ut, og det er det også! Vi snakker da om den fantastiske naturen her i Galicia, nordvest i Spania. Og vi ender faktisk opp i Finisterre – det folk en gang trodde var verdens ende.

Ruta kalles O Camino dos Faros, eller The Way of Lighthouses. Denne 200 km lange kystruten går fra Malpica langs kysten til Finisterre, og vi følger fyrhusene og dermed de viktigste landemerkene langs Costa da Morte – Dødskysten. Navnet har kysten fått etter de mange skipsvrakene som ligger utenfor de farlige klippene. Men vi skal holde oss trygt på land – og bare nyte.

Landskapet byr på alt fra fyrhus og strender til elver, klipper, skog, et variert fugleliv, fiskelandsbyer, utsiktspunkter fra hvor du kan se havet slå inn på alle mulige måter, og for ikke å snakke om solnedgangene!

Høydepunkter

Kart

Program

7 frokoster, 5 lunsjer og 5 middager inkludert

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

  • Flybilletter t/r Oslo Lufthavn - Santiago de Compostela med Lufthansa
  • All lokal transport i følge program
  • Bagasjetransport ved hotellskifte
  • 7 netter på mellomklasse-hoteller med frokost
  • Piknik på vandredagene
  • 6 middager, hvorav en på Finisterre med transport til og fra (dag 6)
  • 5 etapper av Camino dos Faros med engelsktalende guide
  • Turleder fra Escape Travel

Dette er ikke inkludert

  • Reise- og avbestillingsforsikring
  • Drikkevarer

Overnatting. For informasjon om hotellene, trykk på linkene for mer informasjon. Alle rom er standard rom.

Hotel Playa de Laxe 3*, et hyggelig hotell med 30 rom, beliggende i hjertet av byen – og som navnet tilsier nær stranden. Hotellet har en frokostsal og et barområde. Middagene inntar vi på nærliggende restaurant «rett over gaten». Her bor vi fire netter.

Hotel Vida Finisterre Centroer nylig restaurert og beliggende i sentrum av byen Finisterre, i hjertet av Costa da Morte. Nærheten til havet gjenspeiles i gastronomien og tradisjonene. Hotellet ligger 100 meter fra fiskerhavnen hvor du finner hyggelige restauranter og barer. Her bor vi to netter.

Hotel Gelmírez 3* er et moderne hotell i Santiago de Compostela med sentral beliggenhet. Det er nylig renovert, og ligger 200 meter fra Plaza de Galicia og en 10 minutters spasertur fra Katedralen og matmarkedet (Mercado de Abastos). Her finnes et treningsstudio, og det er kostnadsfri Wi-Fi. Alle rommene har klima- og varmeanlegg, minibar, TV og bad med hårføner og gratis badeprodukter.

Lignende turer