I fyrvokternes spor på Costa da Morte

Nord-Spania, en fottur med havsmak

Ja, det høres dramatisk ut, og det er det også! Vi snakker da om den fantastiske naturen her i Galicia, nordvest i Spania. Og vi ender faktisk opp i Finisterre – det folk en gang trodde var verdens ende.

Ruta kalles O Camino dos Faros, eller The Way of Lighthouses. Denne 200 km lange kystruten går fra Malpica langs kysten til Finisterre, og vi følger fyrhusene og dermed de viktigste landemerkene langs Costa da Morte – Dødskysten. Navnet har kysten fått etter de mange skipsvrakene som ligger utenfor de farlige klippene. Men vi skal holde oss trygt på land – og bare nyte.

Landskapet byr på alt fra fyrhus og strender til elver, klipper, skog, et variert fugleliv, fiskelandsbyer, utsiktspunkter fra hvor du kan se havet slå inn på alle mulige måter, og for ikke å snakke om solnedgangene!

Avreiser

Det er for tiden ingen reiser som er tilgjengelig for bestilling. Turen kan være under planlegging, eller dette kan være en tur som har gått tidligere. Sett deg på liste, så vil du være blant de første som får vite om det dersom turen blir satt opp på nytt.

Høydepunkter

Kart

Program

7 frokoster, 5 lunsjer og 5 middager inkludert

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

  • Flybilletter t/r Oslo Lufthavn - Santiago de Compostela med Iberia
  • 5 etapper av Camino dos Faros med engelsktalende guide
  • All lokal transport i følge program
  • Bagasjetransport ved hotellskifte
  • 7 netter på mellomklasse-hoteller med frokost
  • Piknik på vandredagene
  • 6 middager, hvorav en på Finisterre med transport til og fra (dag 6)
  • Reiseleder fra Escape Travel

Dette er ikke inkludert

  • Reise- og avbestillingsforsikring
  • Drikkevarer

Overnatting. For informasjon om hotellene, trykk på linkene for mer informasjon. Alle rom er standard rom.

Hotel Playa de Laxe 3*, et hyggelig hotell med 30 rom, beliggende i hjertet av byen – og som navnet tilsier nær stranden. Hotellet har en frokostsal og et barområde. Middagene inntar vi på nærliggende restaurant «rett over gaten». Her bor vi fire netter.

Hotel Oca Insua 3*, et moderne hotell, med komfortable rom, sentralt beliggende i Cee, i hjertet av Costa da Morte. Restauranten har deilig mat, naturligvis inspirert av nærheten til havet. Her bor vi to netter.

Hotel Compostelaer et hotell sentralt i Santiago de Compostela, ved Placa de Galicia, en 10 minutters spasertur fra Katedralen, og 5 minutters gange fra matmarkedet (Mercado de Abastos). Bygningen er fra 1927, men hotellet er nylig renovert. Her bor vi en natt.

Lignende turer