Nyttår i Trevi

/ En smakfull reise inn i det nye året

Dette er et fantastisk sted å avslutte det gamle året – og ikke minst å starte et nytt år. En liten eventyrlandsby i Umbria – midt i Italias grønne hjerte.

Gled deg til: 

 • Å bo i et middelaldersk herskapshus med masse historie i veggene
 • Velsmakende italiensk kokkekunst
 • Seks-retters festmeny med lokale viner på nyttårsaften
 • Besøk i Assisi, Frans av Assisis fødested
 • Vinsmaking  i Montefalco
 • Utflukt til Cortona i naboregionen Toscana
 • Et vertskapet som gjør alt for at du skal ha et hyggelig opphold

Du bor midt i «middelalderen» på et meget hyggelig hotell med massevis av historie i veggene.
Vi spiser kortreist og velsmakende, det italienske kjøkken er mangfoldig, smakfullt, enkelt og uformelt. Umbria gir berømtheten Toscana jevn kamp til målstreken på kvalitetsmat, skjønnhet og severdigheter. Perugia og Spoleto er absolutte perler du kommer til å elske. Landskapet på disse kanter er vakkert som få med vinmarker, olivenlunder og middelalderbyer som klamrer seg fast på bakketoppene. Benvenuto in Italia!

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 16 890,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 28.12.2020 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 8 dager
 • En tur i samarbeid med Aftenposten
 • A-kort rabatt kr 700
 • Nesten alt inkludert
Reiseleder
Ulf Brynildsen

Avreiser

 • Avreisedato 28.12.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 16 890,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Ankomst Trevi

Tidlig morgenavgang med Lufthansa fra Oslo via München med ankomst Roma midt på dagen. Bussturen til Trevi tar cirka 2,5 timer og vi er fremme på hotellet sen ettermiddag.

Antica Dimora alla Rocca ligger i hjertet av byen, i et renessansepalass fra Trevis storhetstid på 1500-tallet. Det er en helt spesiell opplevelse å bo i en middelalderby. Du trenger ikke ta mange skritt før du finner en hyggelig kafé, et middelaldersk herskapshus eller en benk med utsikt over landskapet. Alt er autentisk, koselig og av høy kvalitet. Her nyter vi vår første felles middag i kveld.

Måltider inkludert: Middag

Trevi
Dag 2

Assisi og Torre Del Colle

Om formiddagen besøker vi Assisi, en halvtimes kjøretur fra Trevi. Byen ligger på toppen av en åskam med utsikt over Appenninene. Her ble Italias store helgen, Frans av Assisi født i 1181, og her oppstod fransiskanerordenen. Med den nye pave som har tatt navnet Frans, har katolikker fra hele verden valfartet i enda større grad enn tidligere til den berømte dobbeltkirken med den hellige Frans’ grav. Vi opplever samtidig Assisis spesielle og sjarmerende atmosfære til fots gjennom de smale, svingete gatene. Vi ser også det romerske Minervatempelet som i dag benyttes som kirke. Assisi er en ualminnelig vakker by og den oser av historie – rett og slett en by du må besøke når du befinner deg i Umbria.

I den lille pittoreske middelalderbyen Torre Del Colle, med kun 33 (!) innbyggere, spiser vi lunsj i en gammel stemningsfull olivenmølle. Byen er et klassisk eksempel på hvordan samfunnene i middelalderen var bygget opp med smale, kronglete gater rundt en bakketopp, og med markene spredd utover i dalen. Middagen inntas på hotellet.

Måltider inkludert: Frokost, lunsj og middag

Byen Assisi
Dag 3

Vin og oliven

I dag fokuserer vi på olivenolje og vin. De grønne åser og det varme klimaet har skapt perfekte forutsetninger for å dyrke druer og oliven. Trevi er vakkert beliggende med utsikt over Spoletodalen – og omkranset av tusenvis av oliventrær. I den lokale olivenmøllen hører vi mer om byens stolthet, det flytende gull. Det sies at området har Italias beste olje, og det sier ikke rent lite. Den høye kvaliteten skyldes blant annet jordsmonnet som i stor grad består av fjellgrunn. Vi smaker og følgesvennen er den enkle, men alltid velsmakende bruschettaen.

Turen fortsetter til Montefalco der det blir mer smaking av edle varer, denne gangen vin. Vi får servert en enkel lunsj og smaker på ulike, lokale viner. Sagrantino er den lokale stolthet, kraftfull og velsmakende og etter manges mening vel på høyde med Brunello og Amarone. Om kvelden møtes vi til middag på hotellet.

Måltider inkludert: Frokost, lunsj og middag

Dag 4

Perugia og Nyttårsfest

Etter frokost går turen til Umbrias hovedstad, Perugia. Byen formelig klatrer oppover en 493 meter høy bakketopp med det historiske sentrum på toppen. Vår lokalkjente guide viser deg rundt i en av Italias vakre og hyggelige byer. Det beste er at ingen biler ødelegger idyllen i sentrum. Med god hjelp av rulletrapp kommer vi lett fra den nedre delen til det øvre sentrum. Bonus er at turen gjennom klippene er utformet som et slags arkeologisk museum. Herfra går vi via Corso Vanuzzi, byens pulsåre. Den fører opp til Piazza IV Novembre med det berømte Palazzo dei Priori som huser Umbrias nasjonalmuseum og byens gamle rådhus.
På piazzaen ser vi også en av Italias flotteste fontener fra 1300-tallet. Vi fortsetter gjennom byens smale, kronglete gater til den etruskiske porten. I dag er lunsjen på egen hånd.

Vel tilbake er det i kveld pyntet og klart til nyttårsfest på hotellet. Kokken disker opp med en spesiell seks-retters nyttårsmeny med ekte italienske smaker og områdets gode viner hentes frem som følge. Etter middagen kan det kanskje være lurt å forbrenne noen av kaloriene – da blir det musikk og dans. 

Måltider inkludert: Frokost og middag

Perugia, Umbrias hovedstad
Dag 5

Fridag

Formiddagsbrunsj og dagen til egen disposisjon. Nyt skjønnheten og ta en tur i Trevis snirklete, smale og sjarmerende gater. I den historiske delen av byen finner du noe interessant i nesten hver eneste krik og krok. Tiden har nærmest stått stille arkitektonisk, her finnes murer og søyler bygget av romerne, porter og buer vakkert utsmykket med fresker og inskripsjoner. De mange palassene ble oppført av rike adelsfamilier som tjente seg rike på byens gull – olivenoljen. I kveld samles vi igjen til middag i hotellets restaurant.

Måltider inkludert: Brunsj og middag

Trevi
Dag 6

Cortona

Vi setter kursen mot regionen Toscana og den pittoreske landsbyen Cortona. Byen ligger på toppen av en høyde med praktfull utsikt over det vakre landskapet. Middelalderbyen er omgitt av en ringmur, den eldste delen går tilbake til 400 f.Kr.
I det historiske sentrum finner du smale, svingete brosteinsgater, små butikker og flotte gamle bygninger. Her er det mye å se og oppleve. Lunsj og tid til å utforske byen. Etter en innholdsrik dag, returnerer vi til Trevi. Middag i hotellets restaurant.

Måltider inkludert: Frokost, lunsj og middag

Cortona
Dag 7

Spoleto

Turen i dag går til den vakre middelalderbyen Spoleto. Den gamle bydelen, omkranset av bymuren, byr på en imponerende middelalderborg som nærmest vokter over byen. Innenfor murene kryr det av små hyggelige gater og grender. Spoleto har til og med et gammelt romersk amfiteater. Basilica di San Salvatore er i all sin enkelhet, en vakker kirke. Den er ikke den største, fineste eller eldste, men det er helheten som gjør utslaget: plassen som omkranser kirken, den ærverdige kirkegården og freskene. Prikken over i-en er den romerske akvedukten, hvor vannledningen er hevet 70 meter over dalens bunn. Et imponerende skue. Det er bratt i Spoleto, det går oppover eller nedover, men byen er godt tilrettelagt for at alle skal ha mulighet til å komme seg til topps. Her finnes nemlig rulletrapper fra bunn til topp, hvor man kan «gå av» på forskjellige stasjoner/områder i byen. Vi spiser en velsmakende lunsj på lokal restaurant. Tid på egen hånd. Felles middag på hotellet om kvelden. 

Måltider inkludert: Frokost, lunsj og middag

Spoleto
Dag 8

Hjemreise

Etter en felles lunsj på hotellet setter vi kursen mot flyplassen i Roma. Lufthansa har avgang tidlig kveld. Det er flybytte underveis, og vi ankommer Oslo Lufthavn rett før midnatt.

Måltider inkludert: Frokost og lunsj

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo-Roma t/r med Lufthansa 
 • Syv netter på 4* hotell inkludert frokost
 • En brunsj
 • Fem lunsjer
 • Seks middager
 • En 6-retters nyttårsmiddag
 • Fri bar nyttårsaften
 • Lokale viner til alle lunsjer og middager
 • Besøk på vin- og olivengård
 • Utflukter og transport iht. program
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Escape Travel


PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Tips til lokale guider og sjåfører


OM HOTELLET

HOTEL ANTICA DIMORA ALLA ROCCA 4*
Hotellet ligger i hjertet av byen, og er et renessansepalass fra Trevis storhetstid på 1500- tallet. Det er en helt spesiell opplevelse å bo i en middelalderby. Du trenger ikke ta mange skritt før du finner en koselig kafé, et middelaldersk herskapshus eller en benk med utsikt over landskapet. Alt er autentisk, koselig og av høy kvalitet. Vertskapet, Valentina, Roberto og Marco med ansatte, gjør alt for at du skal ha et perfekt opphold. Marco står for matlagingen og det gjør han med stor lidenskap og kjærlighet. Alle måltider akkompagneres av lokale viner som er tilpasset maten. Hotellet er nylig renovert og er stilfullt innredet med moderne supplering til det opprinnelige. Rommene er varierte, i innredning og størrelse. Alle rommene har moderne klimaanlegg, minibar, safe, telefon og internett, TV, bad med badekar/dusj og hårføner. Juniorsuitene er større og enda mer elegante. Suiten har to rom og ekstra stort baderom.
Les mer om hotellet her

NB! Gode sko (og gode ben) er viktig, for det blir en del gåing og trapper på turen.