Vi starter i Praha og avslutter i Innsbruck

Pasjonsspillet i Oberammergau med rundreise i Tsjekkia

I idylliske Bayern i Sør-Tyskland settes pasjonsspillet i Oberammergau opp hvert 10. år og er enormt populært. En dramatisk historie ble til en tradisjon som lever i høyeste grad etter nesten 400 år. Når pasjonsspillet arrangeres i 2022, er det 42. gang det settes opp. Vil du oppleve det, så husk: Det er 10 år til neste gang!

Storslått skuespill, eventyrslott i Alpene og noen av Europas vakreste byer – for den kulturinteresserte er denne turen rene godteposen. Vi begynner reisen i Praha, med byrundtur og lunsj på elvebåt. Vi skal også innom den såkalte "Benkirken" i Kutna Hora med sin noe makabre innredning og et besøk i konsentrasjonsleiren Terezín (Theresienstadt).

Etter pasjonsspillet i Bayern skal vi innom slottet Neuschwanstein, bygget av den såkalte "eventyrkongen" Ludwig II. Og fins det et eventyrslott i virkeligheten, så må det være dette! Vi skal også se oss om i sjarmerende Innsbruck før vi reiser hjem – med bagasjen full av opplevelser for livet.

Pasjonsspillet i Oberammergau kan bare oppleves hvert 10. år!

Avreiser

Det er for tiden ingen reiser som er tilgjengelig for bestilling. Turen kan være under planlegging, eller dette kan være en tur som har gått tidligere. Sett deg på liste, så vil du være blant de første som får vite om det dersom turen blir satt opp på nytt.

Høydepunkter

Bakgrunnen for pasjonsspillet er både spennende, dramatisk og spesiell

Det hele startet med trettiårskrigen (1618-1648) som tilsynelatende var en religionskrig mellom protestantiske og katolske land, men i realiteten en rivalisering mellom Tyskland og Frankrike. Krigen førte til uår, hungersnød og epidemier. Befolkningen i store deler av de tysktalende smårikene ble bortimot halvert.

Da byllepesten kom til Oberammergau tidlig i 1634, brøt panikken ut. Innbyggerne gjorde et løfte til Gud: Så lenge landsbyen slapp unna pesten, skulle de fremføre et påskespill hvert tiende år. Historien forteller at pesten brått snudde. Bare to liv gikk tapt, og de som var syke ble friske igjen. Innbyggerne holdt løftet sitt. Allerede samme år ble pasjonsspillet satt opp utenfor landsbykirken. Siden har det vært spilt 41 ganger.

Over 2000 skuespillere, sangere, musikere og teknikere er i sving. Det er et krav at de skal være født og oppvokst i Oberammergau, eller ha bodd der i minst 20 år. Alt forberedes grundig, fra skuespillernes hår- og skjeggvekst til regi og sceniske løsninger. Oberammergau ønsker velkommen til fest, farger og folkeliv, men først og fremst til møtet med kristendommens sentrale fortelling, i en gedigen scenisk versjon.

Program

7 frokoster, 4 lunsjer og 6 middager inkludert

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

 • Fly Oslo-Praha og München-Oslo med Lufthansa
 • 7 overnattinger på 4-stjerners hoteller med frokost
 • 4 lunsjer
 • 6 middager (drikke inkl. i Oberammergau)
 • Nummererte billetter til pasjonsspillet i kategori 2
 • Tekstbok, deles ut i Oberammergau
 • Sightseeing og utflukter iht. program
 • Inngangsbilletter og busstransport ifølge programmet
 • Lokale engelsktalende guider
 • Escape reiseleder

NB! Gode sko er viktig, for det blir en del gåing på turen.

Dette er ikke inkludert

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikke til måltider (unntatt Oberammergau)
 • Tips til sjåfør og guider

Våre hoteller på turen:

Clarion Hotel Prague Old Town
i Praha 21.-24. august
Hotel Spa Resort Sanssouci
i Karlovy Vary 24.-25. august
Mercure Hotel München Süd Messe
i München 25.-26. august
Hotell i Oberammergau blir bekreftet senere, 26.-27. august
Hotel Penz West
i Innsbruck 27.-28. august