Elvecruise på Seinen med historiker Halvor Tjønn

Paris og Normandie – I vikingenes fotspor

Turbåter på Seine River, Paris

Bli med på et elvecruise spekket med både opplevelser, kunnskap og nytelse! Er du opptatt av nordisk og europeisk historie, kan vi love deg full pott. Vi har nemlig med forfatter, foredragsholder og journalist Halvor Tjønn som veiviser på elvecruiset fra Paris til den pittoreske småbyen Honfleur. Han holder inspirerende foredrag underveis.

Litt historisk bakgrunn: I året 911 tok den skandinaviske vikingehøvdingen Rollo kontrollen over hertugdømmet Normandie. Med Normandie som utgangspunkt erobret Rollos etterkommere England. Den normanniske erobringen omskapte England for bestandig, og gjennom mange hundreår var England og Frankrike involvert i en bitter kamp: Først kjempet de om kontrollen med den vestlige delen av Europa, siden om verdenshavene.

Mens vi seiler fra Paris til Honfleur i Normandie tar Halvor Tjønn oss gjennom høydepunktene i denne nesten tusen år lange striden mellom England og Frankrike, der våre egne, normanniske slektninger spilte en stor rolle.

Vi følger altså i vikingenes fotspor, men vi har nok definitivt mer komfortable omgivelser enn våre forfedre.

Se bilder av skipet nederst – det er bare å glede seg! Selvsagt har alle utvendig lugar med vinduer ut mot landskapet som glir forbi.

Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert

Delikat, franskinspirert mat ombord

Avreiser

Det er for tiden ingen reiser som er tilgjengelig for bestilling. Turen kan være under planlegging, eller dette kan være en tur som har gått tidligere. Sett deg på liste, så vil du være blant de første som får vite om det dersom turen blir satt opp på nytt.

Høydepunkter

Hvem er reiselederen vår?

Forfatter, foredragsholder og journalist Halvor Tjønn er utdannet cand. philol. i historie fra universitet i Oslo. Han har jobbet som utenriksmedarbeider for Aftenposten og Stavanger Aftenblad, og gitt ut flere bøker blant annet om russisk historie. I den populærhistoriske bokserien «Sagakongene» har han skrevet biografier om kongene Harald Hardråde og Olav Tryggvason. I 2006 skrev han en bok om Vikingenes Russland. Tjønn er en meget populær reiseleder og dyktig foredragsholder.

Underveis vil Tjønn holde følgende foredrag relatert til Frankrikes historie og vikingtiden:

 • Hvorfor snakker vi ikke fransk? Frankrikes tapte kamp for verdensherredømme 1700-1815.
 • Den franske revolusjonen – omveltningen som skapte vår tid.
 • Vikingenes verden. Hvordan vikingferdene rystet Europa.
 • Normannerne og Normandie – vikingenes mest suksessfulle prosjekt.

Program

Seilingsrute

6 frokoster, 5 lunsjer og 6 middager inkludert

Utsikt mot skipet MS Seine Princess

Rangert 4 stjerner

MS Seine Princess

Rederi CroisiEurope
Byggeår
2002 (renovert 2010)
Lengde
110 m
Antall dekk 2
Passasjerer
151

Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar og dansegulv samt soldekk. Skipene til CroisiEurope er kjent for sitt gode, fransk­inspirerte kjøkken. Wi-Fi i salongen og resepsjonen. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj og toalett, hårføner, radio, TV, minisafe og aircondition. Lugarene har en smal dobbeltseng eller to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Vinduene på øvre dekk åpnes, men ikke de på hoveddekk.
Skipet har ikke enkeltlugarer, men tilbyr et begrenset antall dobbeltlugarer til bruk.

Utflukter

Utflukter

Utfluktene i programmet kan forhåndsbestilles i en utfluktspakke (kr 3800,- per person). For å være sikret plass på utfluktene, anbefaler vi at du bestiller utfluktspakken samtidig med cruiset. De forhåndsbestilte utfluktene vil være med engelsktalende guide. Det er også mulig å bestille utfluktene enkeltvis om bord, men da til høyere pris (se priser over) og med forbehold om ledig kapasitet. NB! Utflukten til Bayeux og Arromanches kan ikke bestilles ombord.

Dag 2 Byrundtur i Paris

Paris

€ 51

Dag 3 Malmaison slott

Paris

€ 71

Dag 4 Byvandring i Rouen

Rouen

€ 24

Dag 5 Route des Abbeyes

Duclair

€ 64

Dag 6 D-dags strendene i Normandie og teppet i Bayeux

Honfleur

Kan ikke kjøpes ombord

Dag 6 Byvandring i Honfleur

Honfleur

€ 72

Reisebetingelser

Dette er inkludert

 • Fly Norge–Paris t/r
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Seks netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Drikkevarer om bord: vann, vin, øl, juice og kaffe til måltidene og drinker servert i baren (ikke champagne og vin fra vinlisten)
 • Spennende foredrag om bord ved Halvor Tjønn
 • Halvor Tjønn er med som reiseleder og foredragsholder fra Oslo

Dette er ikke inkludert

 • Utflukter (pakke med seks utflukter kan kjøpes på forhånd)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring

TIPS
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er totalt cirka EUR 45 pr. person til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede og få skip har handikapp lugarer og heis. Enkelte rederiet tillater heller ikke gjester å ha med gåstoler og rullestoler, av hensyn til sikkerhet.

Den reisende må være i tilstrekkelig god fysisk form og ellers skikket til å kunne delta på reisen. Det er på de fleste utfluktene mye vandring og det forventes at du kan følge gruppen i vanlig tempo. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette. Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre – fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Informasjon om flyselskap, tidspunkt og klokkeslett i programmet er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene. Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet/Escape Travel seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program.

Lignende turer