Romjul i et magisk vinterland

Svalbard - Nordlys, snøscooter og hundespann

Arktisk vinter i sør Spitsbergen

Klar for en annerledes romjulsferie? Det får du på Svalbard! Uendelige, snødekte og stille vidder, med stjernehimmel, måneskinn og nordlys som lyser opp det trolske landskapet. Mellom 14. november og 29. januar er det polarnatt på Svalbard. Det betyr at øya er uten sollys døgnet rundt, men månen skinner gjerne så sterkt at lyset kaster skygger i snøen. I mørketiden er det dessuten dobbelt så stor sjanse for å se nordlyset!

Vi skal på nordlyssafari og hundesledetur, kjøre snøscooter og vi skal nyte den stemningsfulle mørketiden i romjulsdagene.

NB! Nytt fra 1.september 2022: norske statsborgere må ha gyldig pass eller nasjonalt ID-kort for å besøke Svalbard. Førerkort og bankkort er ikke lenger akseptert.

Avreiser

 • 27.12.2024
  4 dager

  Ledige plasser

  Fra kr 19.690,-

  Fra: Oslo Lufthavn

  Med: Sanna Antell

Høydepunkter

Program

3 frokoster, 1 lunsj og 2 middager inkludert

Mennesker koser seg inne på villmarkscamp

Gode historier og trivelig steming på Camp Barentz © Hurtigruten Svalbard/Agurtxane Concellon

Jenge øser mat på villmarkscamp Svalbard

Vi får servert deilig og varm mat © Hurtigruten Svalbard/Agurtxane Concellon

Hundespann med seks hunder i polarnatten med hvite fjell
Hundene på Green Dog Svalbard
Snøscooter i lavt vinterlys

Snøscooter i lavt vinterlys Hurtigruten Svalbard

Folk i snøen rundt varm toddy.

Solbærtoddy og kjeks på snøscootertur. May Liss Kristiansen

Svalbard og Longyearbyen

Svalbard og Longyearbyen June Bliksvær

Rangert 4 stjerner

Funken Lodge

Funken Lodge er et boutique hotell på Svalbard, med unik utsikt over Longyearbyen og dens nære isbreer. Her kan du senke skuldrene etter spennende naturopplevelser, og nyte fantastisk mat fra et internasjonalt kjøkken med god drikke i en avslappet, luksuriøs atmosfære.

Fra øyeblikket du stiger inn i deres elegante lobby vil de sørge for alt du trenger for et førsteklasses opphold. Nyt roen i romslige rom og suiter, med elegante detaljer og himmelske senger. Slapp av med en forfriskende cocktail og original barmat i Funken Bar. Den tilknyttede loungen har en behagelig atmosfære med åpen peis, et omfattende bibliotek med polarlitteratur, og god plass for arbeid foran laptopen.

Reisebetingelser

Dette er inkludert

 • Flyreise Oslo – Longyearbyen t/r med SAS
 • 3 netter på Funken Lodge med frokost
 • 1 enkel lunsj/snack ved ankomst
 • Nordlysaften på Camp Barentz med middag og fri drikke
 • Snøscootertur, inkludert nødvendig utstyr
 • Hundekjøring inkludert nødvendig utstyr
 • 1 treretters middag på hotellet
 • All transport iht. programmet
 • Erfarne guider med nødvendig sikkerhetsutstyr
 • Reiseleder fra Escape Travel

Dette er ikke inkludert

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikke til middagen i Funktionærmessen
 • Valgfri utflukt til Gruve 3, kr 950 (krever min. 10 påmeldte for privat tur)

Avbestillingsvilkår for denne reisen Grunnet spesielle bestemmelser med våre underleverandører, gjelder avvikende avbestillingsgebyrer for denne reisen:
Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person
Fra og med 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra og med 65 til 45 dager før avreise: 50% av reisens pris
Fra og med 45 dager (mot normalt 36 dager) og fram til avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon.

Når du melder deg på denne reisen bekrefter du at du har lest og akseptert de vilkår som framkommer i dette punkt samt våre generelle reisevilkår.

NB! Fra 1.september 2022 kan ikke norske statsborgere lenger besøke Svalbard uten gyldig pass eller nasjonalt ID-kort.

Sikkerhet.På alle våre utflukter utenfor Longyearbyen, vil guidene være bevæpnet med rifle for isbjørnbeskyttelse. Det kreves førerkort for bil eller motorsykkel for å kjøre snøscooter, husk å ta dette med på turen. Kjøring av snøscooter under påvirkning av alkohol er ikke tillatt.

Krav til deltaker. Deltakelse foregår på eget ansvar. Les derfor programmet nøye og kontakt oss gjerne om du har spørsmål knyttet til dette. Deltaker plikter å følge de instrukser, anvisninger og pålegg som turlederne og guidene gir på reisen.

Utstyr. Gode og varme fjellsko og varme friluftsklær er viktig. Til hundekjøring og scootertur får du utdelt varmedress, votter, varme støvler og lue/hjelm, men det anbefales i tillegg varmt ullundertøy, varm ytterbukse og solid ullgenser under scooterdressen. Forslag til pakkeliste blir sendt ut nærmere avreise.

Lokalguid. På Svalbard er det et internasjonalt miljø og det er guider av ulike nasjonaliteter. Guiding kan foregå på norsk, men også på skandinavisk eller engelsk.

Forbehold. Med tanke på de spesielle arktiske værforholdene på Svalbard, må vi forbeholde oss retten til å kunne endre programmet underveis hvis værforholdene tilsier det.