Blant påfugler og prinser

Rundreise i India: Rajasthan – kongers hjemland

I det fargerike, mangfoldige India er knapt noen delstat mer mangfoldig og fargerik enn Rajasthan – de dansende påfuglers land. Hver time her er en fryd for øyet – ørkenen skifter stadig farge, og avløses av kulturland og skoger, folket er en fargerik og stolt blanding, landet er fylt av drømmepalasser og festninger.

Rajasthan var ”kongers hjemland” inntil desember 1971, da maharajaenes arvelige status ble avskaffet og Rajputana, som britene kalte regionen, ble en delstat i India. Men intet kan ødelegge den arv som fyrstene etterlot seg i dette landet med en varm sol over øde ørken og skyggefulle trær, en arv av storslåtte palasser, massive, befestede byer på fjelltoppene, og strålende dekorerte templer. Historier om dåd, ridderskap, mot og offervilje gir gjenskinn i solbakte stener i forlatte slott og marmormonumenter reist over helter og heltinner. Mye av det skapt i det evige spill mellom Rajputanas konger og moghulene i Delhi og Agra, med britisk kolonimakt aktivt på sidelinjen. Tjuetre fyrstestater ble smeltet sammen til dagens Rajasthan: Stater hvis herskere sa at de nedstammet fra solen, månen eller Agnis hellige flamme.

Avreiser

Det er for tiden ingen reiser som er tilgjengelig for bestilling. Turen kan være under planlegging, eller dette kan være en tur som har gått tidligere. Sett deg på liste, så vil du være blant de første som får vite om det dersom turen blir satt opp på nytt.

Høydepunkter

Program

17 frokoster, 18 lunsjer og 18 middager inkludert

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

  • Flyreise Oslo – Delhi tur/retur via Frankfurt / München med Lufthansa på økonomiklasse
  • Overnatting i dobbeltrom på meget gode og interessante hoteller, attraksjoner i seg selv
  • Full pensjon, all transport og utflukter, etc. iflg. programmet
  • Indiske guider og norsk reiseleder som er med på hele turen

Dette er ikke inkludert

  • Eventuell reiseforsikring og avbestillingsforsikring
  • Visumkostnader. Vi ordner visum for alle, og fakturerer etter ambassadens satser
  • Driks til guider, sjåfører osv., samt drikke til maten, evt. vaksiner og andre personlige utgifter

Prisen er basert på kjente skatter, avgifter og valutakurser pr. januar 2020, og minimum 14 deltakere i gruppen. I tilfelle færre påmeldte forbeholder vi oss retten til å heve prisen eller i verste fall å kansellere turen. I så fall vil beskjed bli gitt senest 30 dager før avreise.

Vi tar også forbehold om nødvendige endringer av reiserute, tider, hoteller, etc., både før avreise og etter at turen har startet. Turen er noe av en ekspedisjon, men på virkelig utmerket klasse.

HOTELLER

Delhi:The Grand Hotel New Delhi
Mandawa:Castle Mandawa Heritage
Bikaner:Gajner Palace
Jaisalmer:Gorbandh Palace Hotel
Chandelao:Chandelao Garh – enkelt landsbyhotell med sin egen stil
Udaipur:Hotel Fateh Garh Udaipur
Sardargarh:Sardargarh Fort Heritage
Kumbhalgarh:Aodhi Heritage Hotel
Pushkar:Ananta Resort
Jaipur:Samode Palace – Heritage
Agra:Jaypee Palace Hotel

Lignende turer