Rundreise på den lille øya med de store opplevelsene

Sri Lanka - Som en dråpe i Havet

Elefantfamilie

Den er ikke stor, den dråpeformede øya som ligger øst for sydspissen av India. Et land på knappe 66 000 kvadratkilometer, omtrent så stort som Irland, med drøyt 20 millioner mennesker – og åtte steder på UNESCOs verdensarvliste. Et enormt spenn i landskaper og kulturer gjør at landet oppleves som mye større enn det er!

Bli med reiseleder Gunnar Skjolden på denne eksotiske, lærerike og fantastiske reisen!

Avreiser

Det er for tiden ingen reiser som er tilgjengelig for bestilling. Turen kan være under planlegging, eller dette kan være en tur som har gått tidligere. Sett deg på liste, så vil du være blant de første som får vite om det dersom turen blir satt opp på nytt.

Høydepunkter

Program

14 frokoster, 14 lunsjer og 14 middager inkludert

«The Trade Winds» – de årvisse vender i vindretningen – har ikke bare båret monsunregnet, som til alle tider har vannet øya og gitt fruktbarhet. Vindene har også gitt rikdom fordi Sri Lanka lå sentralt på de historiske skipsrutene, og håndterte handel med Hellas, Kina, Arabia og Roma. Skipene kom til Sri Lanka for å kjøpe krydder, edelstener og sandeltre. Så ble de liggende for å vente til vinden snudde og de kunne reise hjem. Mange var de som ble så betatt at de ble igjen og lot skipene seile. Dette har gitt Sri Lanka en kosmopolitisk kultur, med mange folkeslag, tradisjoner, et mangfold av religioner, musikk og mat.

« – Når man forlater øya Andaman og seiler 160 mil litt sør for vestlig retning, kommer man til Ceylon, som utvilsomt er den beste øya på denne størrelsen i hele verden».Marco Polo, gjengitt etter Marco Polos reiser, Oslo 2005

Sri Lanka er en øystat med en gammel kulturarv som går tilbake til lenge før Kristi tid. Ruiner fra gamle kongedømmer gir spennende inntrykk av avanserte samfunn med høyt utviklet teknologi, byplanlegging, design og med et skarpt øye for estetikk og kunst. Et tidsskille inntraff i tredje århundre f. Kr., da buddhismen ble Sri Lankas religion og etter hvert gjennomsyret singhalesisk kultur og sivilisasjon på øya. Et mangfold av naturressurser og gode naturlige havner gjorde Sri Lanka til en attraktiv handelspartner for mange land. På 1600-tallet gjorde portugiserne Sri Lanka til sin koloni, senere kom hollendere og briter. I 1948 fikk Ceylon, som man den gang kalte landet, sin selvstendighet fra britene.

Som en dråpe i havet – en dråpe som er et kaleidoskop av farver, lyde, smaker – av religioner og folkegrupper med dypt rotfestede tradisjoner som bærer historien videre. De fleste er singhala buddhister, men her er også tamiler, muslimer, malayer og burghere, etterkommere av hollandske plantasjeeiere.

For tredve år siden var Sri Lanka et yndet reisemål for kulturinteresserte og solhungrige nordmenn og andre turister. Nå åpner Sri Lanka seg igjen. Singhaleserne ble i en reisehåndbok fra 1920-tallet kalt «tropiske italienere». De vil ønske oss varmt og hjertelig ayubowan, velkommen!

Reisebetingelser

Dette er inkludert

PRISEN INKLUDERER

 • Flyreise t/r Oslo – Colombo med Qatar Airways
 • 15 hotellovernattinger
 • Alle måltider inkludert (14 frokoster, 14 lunsjer og 14 middager)
 • Drikkevann på hele reisen
 • Velkomstdrink på alle hoteller
 • Fruktsmaking og matkurs underveis på turen
 • To High Tea ved Grand Hotel i Nuwara Eliya
 • 15 minutters hode- og skuldermassasje ved Matale Spice Garden
 • Alle utflukter og transport iflg. program
 • Engelsktalende guider og norsk reiseleder
 • Alle skatter og avgifter

Dette er ikke inkludert

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Visum til Sri Lanka
 • Drikke til inkluderte måltider
 • Tips til lokale guider og sjåfører
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Togbilletter fra Kandy til Nuwara Eliya/ Nanu Oya kan først bekreftes to uker i forveien. Alternativt buss gjennom det praktfulle landskapet.

HOTELLER

Negombo: Suriya Resort (Du kan lese mer om hotellet her)

Anuradhapura: Palm Garden Hotel (Du kan lese mer om hotellet her)

Dambulla: Jetwing Lake (Du kan lese mer om hotellet her)

Kandy: Amaya Hills (Du kan lese mer om hotellet her)

Nuwara Eliya: Grand Hotel (Du kan lese mer om hotellet her)

Yala: Cinnamon Wild (Du kan lese mer om hotellet her)

Bentota: Avani Bentota (Du kan lese mer om hotellet her)

Katunayake: Vivanta Colombo Airport Garden (Du kan lese mer om hotellet her)

Med forbehold om bytte til tilsvarende hoteller ved evt. overbooking eller andre problemer som kan oppstå utenfor Escape Travel sin kontroll.

Lignende turer