Sjekk prisen! Vilt, vakkert og eventyrlig

5* safari i Sebatana Lodge i Sør-Afrika

Utsikt over Sebatana Lodge

Sebatana Lodge ligger noen få timers kjøring fra Johannesburg, og her skal vi tilbringe en eventyrlig uke med ville dyr, slaraffenliv og nydelige måltider – i et malariafritt område. Du bor i en bekvem og moderne bungalow på 5-stjerners Sebatana Rhino Lodge, med alt fra svømmebasseng og jacuzzi til bar og restaurant med førsteklasses helpensjon.

Og vi skal på safari! I de tidlige morgentimene yrer det av liv, og du kan se sjiraffer som napper blader fra tretoppene, fredelige sebraflokker og fargerike fugler i trærne. I skumringen får du kanskje se smygende leoparder på vei til vannhullet eller forunderlige skapninger som jordsvin, som ikke viser seg om dagen.

🦁 Bestill tilvalg på safarireisen og skreddersy din egen drømmeferie
Ønsker du å oppleve "The Big Five"? Du kan gjøre en rekke tilvalg – for eksempel kan du bli med på utflukter med kunnskapsrike, lokale guider – alt fra safari med mulighet for å se "The Big Five" (neshorn, bøffel, elefant, løve, leopard) eller spennende nattsafari med middag under stjernehimmel til kulturell aften med introduksjon i sørafrikanske skikker, sang, dans og spennende mat. Mellom aktivitetene blir det tid til å koble av og kose seg i lodgens lounge-, basseng- og barområde.

Malariafritt område

Nattfly begge veier

Helpensjon på lodgen

Avreiser

 • 17.10.2024
  10 dager

  Få ledige

  Fra kr 20.990,-

  Fra: Oslo Lufthavn

 • 06.02.2025
  10 dager

  Ledige plasser

  Fra kr 21.090,-

  Fra: Oslo Lufthavn

Høydepunkter

Rangert 5 stjerner

Sebatana Rhino Lodge

Du bor i en bekvem og moderne bungalow, cirka 40 m2, på 5* Sebatana Rhino Lodge. Her er det Wi-Fi, basseng, bar og restaurant. Det er helpensjon inkludert (frokost, lunsj og middag), samt kaffe og te.

Rommene er utrustet med:
* To senger som står sammen, men kan lett dras fra hverandre til to separate senger
* Takvifte og air condition
* Kjøleskap (minibar, betales ved utsjekking)
* Safe
* Hårføner
* Lommelykt
* Liten veranda med et par stoler
* Mulighet for å lage seg kaffe eller te på rommet

Sebatana Lodge er kontantfri, alle kjøp registreres på rommet som betales siste dagen ved utsjekking.

På lodgen er det 12 bungalower

Program

7 frokoster, 7 lunsjer, 1 nistepakke og 7 middager inkludert

Utflukter

Utfluktene bookes og betales på stedet.

Escape Travel forbeholder seg retten til å endre utfluktsprogrammet dersom påvirkninger utenfor Escape Travels kontroll måtte oppstå, for eksempel endringer i værforhold, prisøkninger og fullbookede avganger. Merk at avgangstidene på utfluktene kan bli noe justert, avhengig av årstid.

Stor hannløve i høyt gress og varmt kveldslys - Masai Mara, Kenya

Dag 4 (Søndag): Halvdagssafari med "The Big Five"

Ikke inkludert

I dag er det mulig å oppleve de berømte "Big Five"-dyrene i den vakre, afrikanske bushen. Vi kommer til å utforske ett av de største og mest varierte private reservatene i Sør-Afrika, med mer enn 40.000 hektar med naturrike og vakre omgivelser. Dette området ligger i ett av de få UNESCO-beskyttede områdene i verden og er en fantastisk opplevelse i et vakkert landskap. Her er det mulig å møte mer enn 50 ulike pattedyr, inkludert løve, elefant, leopard, neshorn og bøffel. Foruten Big Five er det også mulig å se de sjeldne og unike dyrene som hyene, gepard og villhunder, i tillegg til over 300 ulike fuglearter. I private reservat finnes det begrensninger på hvor mange gjester som kan besøke reservatet per dag, hvilket gir de besøkende en eksklusiv og intim opplevelse med natur og villmark i en perfekt balanse. Sebatana er en aktiv deleier i dette unike reservatet og stolte over å delta i et slik banebrytende miljø. Foruten parkpersonalet finnes også et stort antall frivillige som arbeider og forsker. Alt dette har resultert i ulike nasjonalparker og reservater både i Sør-Afrika og i de omkringliggende landene.

135 euro per person

Leopard med bakgrunnsbelysning i solnedgang.

Dag 5 (Søndag): Nattsafari med middag under stjernene

Ikke inkludert

I skumringen, når solen går ned over den afrikanske bushen, forlater vi lodgen og begir oss ut på nattsafari. Det er en spektakulær opplevelse å se hvordan bushen forandres og hvordan et helt annet dyrerike trer fram. Nattsafari skjer i åpne safarijeeper med kraftfulle spotlights. Her får vi prøvd ut alle våre sanser når spotlightet belyser et par øyne som reflekteres i lyset. Under safarien hvisker vår guide fakta om dyrene vi møter på i natten. Dersom vi er heldige, får vi se dyr som vi vanligvis ikke ser på dagtid, blant annet leopard, ørkengaupe, galagoer, piggsvin og jordpiggsvin. Stillheten er et kjennetegn for den afrikanske bushen, som kan virke litt skummel når det plutselig høres ut som at bushen "gråter". Dette blir garantert et minne som setter seg fast resten av livet. Etter den spennende reisen gjennom bushen gjenstår kveldens høydepunkt når vi står ved ”Flintstone Cave”, der vi møtes av lyset fra peisen. Kokken har forberedt en delikat, treretters middag som serveres på vakkert dekkede bord. Å sitte i mørket med ildstedet som eneste lyskilde og nyte en god middag med tilhørende vin er en minneverdig opplevelse. Etter middagen fortsetter safarituren gjennom bushen. Til middagen inngår vin.

75 euro per person

Sabina dufberg sa 33

Dag 5 (Mandag): Afrikansk aften

Ikke inkludert

Afrikansk aften der du får mulighet til å oppleve hvordan den afrikanske befolkningen en gang bodde, og i noen tilfeller fortsatt bor. Her tilbys en ekstraordinær mulighet til å få et historisk innblikk i den afrikanske kulturen og livsstilen, som er spennende på mange måter. Smak på unik, afrikansk mat og drikke samtidig som du introduseres for lokal skikk og bruk. På mange måter bør vi beundre den afrikanske kulturens levesett, inkludert befolkningens levesett og respekten de har for hverandre. Den afrikanske befolkningen uttrykker seg ofte gjennom sang og dans. Denne kvelden får vi besøk av barn og unge voksne som danser og viser oss gamle tradisjoner, som de stolt har holdt vedlike til tross for kolonitidens forsøk på forandring. Danserne er alla en del av en stiftelse som arbeider for å bevare lokale tradisjoner og kultur. Vin til middagen er inkludert.

59 euro per person

Cape Buffalo, Syncerus caffer

Dag 6 (Tirsdag): Pilanesberg National Park med "The Big Five"

Ikke inkludert

Pilanesberg National Park er den tredje største nasjonalparken i Sør-Afrika og ligger cirka tre timers bilreise fra lodgen. Dette er en heldagstur som starter tidlig om morgenen med buss, og vi kommer tilbake til lodgen i tide til en sen middag. Vi reiser gjennom pittoreske fjellformasjoner som ble utviklet over flere årtusener og som strekker seg gjennom 600 kilometer av det afrikanske landskapet. Ved ankomst i parken setter vi oss i safarijeepene og kjører gjennom det massive området. Underveis deler guiden sine kunnskaper om de ulike villdyrene. Samtlige kjøretøy i parken har inkludert radiokontakt, hvilket gir oss umiddelbar informasjon om hvor og når noen ser en dyreflokk, slik at vi hurtig kan ta oss dit. Samarbeidet mellom bilene gir oss stor sannsynlighet for å oppleve de ville dyrene. Pilanesberg National Park er et vakkert område som ligger i et vulkansk landskap. De imponerende fjellformasjonene og den åpne slettene er hjem for et bredt spekter av antiloper og en av verdens største populasjoner av det utrydningstruede hvite neshornet. I Pilanesberg er det mulig å se ”the Big Five” – løve, elefant, bøffel, neshorn og leopard. Dessuten finnes det her giraffer, flodhester, geparder, 300 fuglearter og mye mer. PS: Vi kan aldri garantere at vi kommer å se ”the Big Five”, selv om mulighetene finnes. Lunsj inngår på utflukten.

145 euro per person

Giraffhuvud Sebatana Lodge

Dag 8 (Torsdag): Halvdagssafari Kaingo "The Big Five"

Ikke inkludert

Bli med oss på en reise gjennom enestående, vakker villmark i Afrikas svar på Edens hage. Kaingo ligger i malariafrie Waterberg ved Sebatana. Området er erklært verneverdig og 1-klassifisert med sårbart, biologisk mangfold. Vernearealet er kjerneområde i den UNESCO-offisielle Waterberg-biosfæren, og formålet med å beskytte reservatet er å opprettholde det unike landskapet for fremtidige generasjoner. Dette afrikanske landskapet dekker mer enn 16.000 hektar med frodige savanner, elver, daler og magisk fjellandskap og utgjør et stykke av Afrika slik det var en gang i tiden med sitt unike dyreliv og fokus på bevaring av området og forskning, kombinert med en overflod av vakre naturressurser. Sammen med den mektige Mokoloelven som snor seg gjennom landskapet er reservatet hjemsted for mer enn seksti forskjellige pattedyr, herunder «the big five» og 250 fuglearter. Det fantastiske, økologiske biomangfoldet byr på en enestående dyrelivs- og naturopplevelse med bevaring som høyeste prioritet. Alle inntektene fra turismen går med til bevaringstiltak og Sebatana tilbyr med stolthet en eksklusiv og unik gjestetilgang til området. Ettersom den berømte Mokoloelven renner gjennom landskapet legger vi inn et stopp underveis der vi kan nyte omgivelsene, drikke forfriskninger servert av guidene våre og benytte oss av muligheten til å forevige landskapet med elven som et magisk bakteppe.

135 euro per person

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

 • Flyreise t/r Oslo-Johannesburg med Emirates eller Lufthansa avhengig av dato, nattfly begge veier
 • Busstransport flyplass-lodge t/r
 • 7 netter på Sebatana Rhino Lodge 5* inkludert helpensjon fra lunsj dag 2 til lunsj dag 9
 • Kaffe/te
 • Fotosafari 1: Gamedrive i området med besøk ved observasjonspunkt
 • Fotosafari 2: Gamedrive i området
 • Fotosafari 3: Gamedrive i området med ”Champagnebrunsj” ved paviljongen på Leopold Rock
 • Fotosafari 4: Gamedrive i området med ”Champagne” og solnedgang over Sunset Rock
 • Guidet vandring i bushen med fokus på den lokale floraen og faunaen
 • Velkomstdrink og informasjonskveld
 • Besøk på Apartheidmuséet og bytur i Soweto på hjemreisedagen
 • Engelsktalende lokalguider
 • Representant fra Sebatana Lodge møter på flyplassen i Johannesburg

Dette er ikke inkludert

 • Reiseleder fra Escape Travel
 • Utflukter og safarier utover dagsprogrammet, kjøpes på stedet
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer
 • Frivillig tips

VERTSKAP
Det følger ikke med reiseleder fra Escape, men vertskapet på Sebatana Rhino Lodge sørger for at du føler deg velkommen og ivaretatt under hele oppholdet. En engelsktalende representant fra lodgen møter på flyplassen i Johannesburg.

TILVALG UTFLUKTER
På destinasjonen tilbys en rekke ulike ekstra utflukter, blant annet safari med mulighet til å se "The Big Five". Utfluktene bookes og betales på stedet. Det er halv pris på oppgitte priser for barn 0-11 år.

PASS OG VISUM
Norske statsborgere trenger ikke visum til Sør-Afrika, kun gyldig pass. Passet må ha minimum to ledige sider ved siden av hverandre og være gyldig minimum seks måneder etter hjemkomst. Sør-Afrika aksepterer kun maskinlesbare pass. Nødpass kan dermed ikke benyttes.

NB! Navn i flybillett må stemme 100% overens med navn i pass, ellers kan man risikere å bli nektet ombordstigning av flyselskapet.

REISEFORSIKRING
Det må medbringes bekreftelse for gyldig reiseforsikring.

VAKSINER/MEDISINER
Området som dekkes i denne reisen er malariafritt.
Deltakerne er ansvarlige for at de nødvendige vaksiner er foretatt. Kontakt din fastlege eller private klinikker som tilbyr reisevaksinering i god tid før avreise for informasjon om vaksiner. Det kan være lurt å ta en vaksine mot turistdiaré, i og med at bakteriefloraen er annerledes enn i Norge.

Lignende turer