Storbyen Cape Town - Franschhoek i vindistriktet - Safari i Nambiti Private Game Reserve

Sør-Afrika, et afrikansk kinderegg

Storbyen Cape Town – livlig og vakker med fargerike nabolag, hav, strender og mektige fjell. Verdenskjente vinområder med besøk på vingårder og vinsmaking. Safari, med mulighet for løver i morgengry og sjiraffer i solnedgang – denne turen kaller vi et kinderegg med god samvittighet!

Vi skal gispe over formidabel utsikt fra Table Mountain, se vaggende pingviner på strendene, vi skal stå på Cape Point hvor Atlanterhavet møter Det indiske hav, møte mange hyggelige mennesker og vi skal besøke Nelson Mandelas hus i Soweto. Bli med på en afrikansk opplevelsesreise!

Malariafritt område

Vinsmaking inkludert

Avreiser

15.10.2023
12 dager

Ledige plasser

Fra kr 35.390,-

Fra: Oslo Lufthavn

Med: Elin Paton

Høydepunkter

Møt reiseleder Elin

Det skal godt gjøres å finne en norsk reiseleder som er bedre på Sør-Afrika enn Elin! Hun kommer opprinnelig fra Kristiansand, men reiselysten førte henne til Sør-Afrika i 1998. Der møtte hun Graham Paton, og de har reist Afrika på kryss og tvers. Og nå har hun altså bodd i Sør-Afrika og drevet med reiser i 25 år.

Elin har meget god kunnskap om og har reist mye i Sør-Afrika, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Namibia, Mosambik, Malawi og Rwanda. Hun kjenner til hva nordmenn på tur setter pris på – sammen med Elin er du i de beste hender.

– Mitt mål er at gjestene våre skal få Afrika under huden og at opplevelsene alltid skal overgå forventningene, sier Elin.

Program

9 frokoster, 6 lunsjer og 5 middager inkludert

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

 • Fly Oslo-Cape Town / Johannesburg - Oslo med Emirates
 • Fly Cape Town - Durban med Safair
 • All busstransport
 • 9 hotellovernattinger med frokost
 • 6 lunsjer
 • 5 middager
 • Utflukter som beskrevet i programmet (unntatt dag 4)
 • 4 game drives (safarier)
 • Reiseleder fra Escape i Sør-Afrika

Dette er ikke inkludert

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips (se eget avsnitt lenger ned)
 • Drikke til måltidene

VÅRE BOSTEDER
City Lodge Hotel V&A Waterfront
16.-19.oktober
Protea Hotel by Marriott Franschhoek
19.-21.oktober
Protea Hotel by Marriott Durban Umhlanga
21.-22.oktober
Springbok Lodge
22.-24.oktober
Hotel Garden Court Sandton City 24.-25.oktober

ELEKTRISITET Strømstyrken er 220 volt som her hjemme. Stikkontakter er imidlertid av en annen type. Sørafrikanske stikkontakter har tre pinner. Adapter kan kjøpes i de fleste spesialforretning for el-utstyr.

KLÆR I Sør-Afrika er det for oss nordmenn alltid et behagelig klima. Lette sommerklær anbefales, men det kan være kjølig på morgen- og kveldssafari i åpen jeep, så pakk en varm genser + en vindtett jakke. Gode sko anbefales og husk badetøy. Sporty antrekk til dagbruk, men man skifter til normalt pentøy til middag. Det er en uformell stil på safarilodger.

KORONAVIRUS Fra og med 22. juni 2022 har sørafrikanske myndigheter opphevet alle restriksjoner knyttet til covid-19.

MAT OG DRIKKE I Sør-Afrika trenger du ikke være spesielt forsiktig med hva du drikker eller spiser, men det anbefales å ikke drikke vann fra springen. Mat og drikke får du til hyggelige priser, og Sør-Afrika er kjent for sine gode kvalitetsviner.

PASS OG VISUM Norske statsborgere trenger ikke visum til Sør-Afrika, kun gyldig pass. Passet må ha minst 2 påfølgende blanke sider ved innreise og være gyldig minimum seks måneder etter hjemkomst. Sør-Afrika aksepterer kun maskinlesbare pass, og derfor kan ikke nødpass benyttes.

REISEFORSIKRING Det må medbringes bekreftelse for gyldig reiseforsikring.

SHOPPING Det meste er ganske rimelig i Sør-Afrika, og man kan gjøre en god handel på nesten alt. Gull og edelstener er noe man fordelaktig kan kjøpe, ellers er både klær, sko og skinnvarer (strutseskinn) rimelig.

SIKKERHET Sør-Afrika er et populært, vakkert og mangfoldig turistland. De fleste reiser til utlandet, også til Sør-Afrika, går trygt og uten problemer. Vår reiseleder vil informere om fornuftig adferd og forholdsregler.

TIDSFORSKJELL Sør-Afrika er en time foran Norge når vi har vintertid, og samme tid som Norge når det er sommertid.

TIPS Det er inkludert tips for håndtering av bagasje på flyplasser og hoteller samt på inkluderte måltider. Utover dette forventes det tips til guider, sjåfører og lokale hjelpere. Dette vil utgjøre ca. kr 650,- pr. person. Dette samles inn og administreres av reiseleder. Hvis man ønsker å legge noe igjen på hotellrommene, anbefaler vi 15,- ZAR pr. deltager pr. natt. Når man er ute på restauranter på egenhånd forventes det tips på 10-15 prosent avhengig av kvaliteten på servicen, da tips utgjør hoveddelen av servitørenes lønn.

TRANSPORT Vi bruker gode turistbusser på transportetappene og firehjulsdrevne jeeper på safariene. Det betyr at gruppen deles opp i mindre grupper på safari. Her fungerer sjåførene som guider, såkalte «driverguides».

VAKSINER/MEDISINER Kontakt ditt lokale helsekontor om hvilke vaksiner du trenger, det kan endre seg fra tid til annen og det er helsemyndighetene som er faginstans på dette. Nambiti Private Game Reserve ligger i et malariafritt område.

VALUTA I dag kan vi få kjøpt sør-afrikanske rand i Norge, men til en meget dårlig kurs. Det er derfor bedre å ta ut valuta i minibank ved ankomst. 1 rand (ZAR) tilsvarer 0,58 NOK (pr. 28nov22). Betalingskort kan brukes på alle hoteller, restauranter og i de fleste butikker.

Lignende turer