Storbyen Cape Town - Vindistriktet - Safari i Nambiti Private Game Reserve

Sør-Afrika, et afrikansk kinderegg

Et kinderegg er kjent for å oppfylle tre ønsker på en gang. På denne turen får du oppleve det beste av Sør-Afrika, innenfor de tre områdene landet er aller mest kjent for: Safari, verdenskjente vinområder og storby.

Til å vise deg Sør-Afrika har vi norske Elin Paton som reiseleder – hun har bodd i landet i over 20 år, og kjenner stedene vi skal oppleve ut og inn. Du er i de beste hender!

Elin viser deg rundt i Cape Town – en livlig og vakker by ved havet med fargerike nabolag og mektige fjell. Vi skal gispe over formidabel utsikt fra Table Mountain, se vaggende pingvinger på strendene og stå på Cape Point to verdenshav møtes. Det blir tradisjonsrike vingårder med vinsmaking – og selvsagt safari med mulighet for løver i morgengry og sjiraffer i solnedgang. Blir du med på eventyr i Afrika?

Malariafritt område

Alle aktiviteter, utflukter og inngangsbilletter er inkludert

Avreiser

 • 10.10.2024
  12 dager

  Få ledige

  Fra kr 36.990,-

  Fra: Oslo Lufthavn

  Med: Elin Paton

 • 18.03.2025
  12 dager

  Ledige plasser

  Fra kr 42.790,-

  Fra: Oslo Lufthavn

  Med: Elin Paton

Høydepunkter

Møt reiseleder Elin

Det skal godt gjøres å finne en norsk reiseleder som er bedre på Sør-Afrika enn Elin! Hun kommer opprinnelig fra Kristiansand, men reiselysten førte henne til Sør-Afrika i 1998. Der møtte hun Graham Paton, og de har reist Afrika på kryss og tvers. Og nå har hun altså bodd i Sør-Afrika og drevet med reiser i 25 år.

Elin har meget god kunnskap om og har reist mye i Sør-Afrika, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Namibia, Mosambik, Malawi og Rwanda. Hun kjenner til hva nordmenn på tur setter pris på – sammen med Elin er du i de beste hender.

– Mitt mål er at gjestene våre skal få Afrika under huden og at opplevelsene alltid skal overgå forventningene, sier Elin.

Program

9 frokoster, 7 lunsjer og 5 middager inkludert

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

 • Fly Oslo-Cape Town / Johannesburg - Oslo med Emirates
 • Fly Cape Town - Durban med Safair
 • All busstransport, aktiviteter og safarier som beskrevet i programmet
 • 9 hotellovernattinger med frokost
 • 7 lunsjer
 • 5 middager
 • Reiseleder fra Escape i Sør-Afrika

Dette er ikke inkludert

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips (se eget avsnitt lenger ned)
 • Drikke til måltidene

VÅRE BOSTEDER

City Lodge Hotel V&A Waterfront
4 netter
Protea Hotel by Marriott Durban Umhlanga 1 natt
Springbok Lodge
3 netter
Hotel Garden Court Sandton City 1 natt


ELEKTRISITET Strømstyrken er 220 volt som her hjemme. Stikkontakter er imidlertid av en annen type. Sørafrikanske stikkontakter har tre pinner. Adapter kan kjøpes i de fleste spesialforretning for el-utstyr.

KLÆR I Sør-Afrika er det for oss nordmenn alltid et behagelig klima. Lette sommerklær anbefales, men en jakke til kvelden. Når vi kjører morgen- og kveldssafari, kan det bli ganske kjølig i en åpen jeep. Pakk en varm genser + en vindtett jakke, og kanskje noen vanter og en liten lue. Gode sko anbefales og husk badetøy. Sporty antrekk til dagbruk, uformelt pentøy til middag i byene. På safarilodgene er det en avslappet stil.

MAT OG DRIKKE I Sør-Afrika trenger du ikke være spesielt forsiktig med hva du drikker eller spiser, men det anbefales å ikke drikke vann fra springen. Mat og drikke får du til hyggelige priser, og Sør-Afrika er kjent for sine gode kvalitetsviner.

PASS OG VISUM Norske statsborgere trenger ikke visum til Sør-Afrika, kun gyldig pass. Passet må ha minst 3 påfølgende blanke sider ved innreise og være gyldig minimum seks måneder etter hjemkomst. Sør-Afrika aksepterer kun maskinlesbare pass, derfor kan ikke nødpass benyttes.

REISEFORSIKRING Det må medbringes bekreftelse for gyldig reiseforsikring.

SHOPPING Det meste er ganske rimelig i Sør-Afrika, og man kan gjøre en god handel på nesten alt. Gull og edelstener er noe man fordelaktig kan kjøpe, ellers er både klær, sko og skinnvarer (strutseskinn) rimelig.

SIKKERHET Sør-Afrika er et populært, vakkert og mangfoldig turistland. De fleste reiser til utlandet, også til Sør-Afrika, går trygt og uten problemer. Vår reiseleder vil informere om fornuftig adferd og forholdsregler.

TIDSFORSKJELL Sør-Afrika er en time foran Norge når vi har vintertid, og samme tid som Norge når det er sommertid.

TIPS Det er inkludert tips for håndtering av bagasje på flyplasser og hoteller samt på inkluderte måltider. Utover dette forventes det tips til guider, sjåfører og lokale hjelpere. Dette vil utgjøre ca. kr 800,- pr. person. Dette samles inn og administreres av reiseleder. Hvis man ønsker å legge noe igjen på hotellrommene, anbefaler vi 15,- ZAR pr. deltager pr. natt. Når man er ute på restauranter på egenhånd forventes det tips på 10-15 prosent avhengig av kvaliteten på servicen, da tips utgjør hoveddelen av servitørenes lønn.

TRANSPORT Vi bruker gode turistbusser på transportetappene og firehjulsdrevne jeeper på safariene. Det betyr at gruppen deles opp i mindre grupper på safari. Her fungerer sjåførene som guider, såkalte «driverguides».

VAKSINER/MEDISINER Kontakt ditt lokale helsekontor om hvilke vaksiner du trenger, det kan endre seg fra tid til annen og det er helsemyndighetene som er faginstans på dette. Nambiti Private Game Reserve ligger i et malariafritt område.

VALUTA Du kanfå kjøpt sør-afrikanske rand i Norge, men til en meget dårlig kurs. Det er derfor bedre å ta ut valuta i minibank ved ankomst. 1 rand (ZAR) tilsvarer cirka 0,60 NOK (mai24). Betalingskort kan brukes på alle hoteller, restauranter og i de fleste butikker.

Lignende turer