Château de Villandry

Slott og vin i Loiredalen

/ Elvecruise på Loire

Loiredalen regnes som en av Frankrikes vakreste regioner. Det er ikke mange landskap i Europa som kan by på så mange godbiter for kulturinteresserte, og det er kort avstand mellom severdighetene. På programmet står flere av de fantastiske slottene i Loiredalen, vinsmaking i Muscadetdistriktet, Angers – hovedstaden i den historiske Anjouregionen, samt havnebyen Saint Nazaire. Vi starter og avslutter cruiset i Nantes, det tidligere hovedsetet til hertugen av Bretagne.

Se video av hva du har i vente: 

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 19 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 28.05.2021 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 6 dager
 • Drikke om bord inkludert
 • norsk reiseleder med fra norge
 • det eneste elvecruiseskipet i loire

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 28.05.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 6 dager
 • Priser fra 19 980,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

OSLO - NANTES

Flyreise fra Oslo via Paris til Nantes. Vi blir møtt på flyplassen og kjørt til med buss til skipet.

Bare drøye fem mil øst for Atlanterhavet ligger Nantes, Frankrikes sjette største by, ved utløpet til elven Loire. Her venter vårt elvecruiseskip MS Loire Princess. Vi sjekker inn på skipet og samles for en velkomstdrink og presentasjon av mannskapet. Etter middag om bord kan du bli med på en kveldstur på elven Erdre (utfluktspakke), som har fått æresbetegnelsen «Frankrikes vakreste elv». Langs bredden ruver flere slott som perfekt tilpasset tilbehør til elven. Skipet ligger ved kai i Nantes over natten.

Dag 2

NANTES - SAINT NAZAIRE

Vi begynner dagen med utflukt i Nantes og området rundt (utfluktspakke). Her får dere rusle rundt i middelalderkvarteret Bouffay og se den overdådige gotiske katedralen, St. Peter og St. Paul. Deretter blir det besøk til Feydeau, som tidligere var en øy, men som nå er en del av byen. Legg spesielt merke til 1700-talls arkitekturen. Turen fortsetter til kaia og byens nyere områder, før vi besøker slottet til hertugen av Bretagne. Runde konstruksjoner med spisse tårn og vollgrav får tankene til å vandre til barske riddere og uskyldige jomfruer. Slottet slik det fremstår i dag ble bygget på 1400-tallet, opprinnelig tenkt som både bolig og militært fort. Hertuginne Anne, dronning av Frankrike to ganger siden hun var gift med både Charles VIII og Ludvig XII, fortsatte arbeidet, og i dag er slottet museum og et landemerke ved Loireelven. Retur til skipet for lunsj.

Etter lunsj er vi klare for nye opplevelser, og et besøk på Escal’Atlantic står for tur (utfluktspakke). Her får du et innblikk i hvordan livet var om bord på de legendariske Atlanterhavsskipene «Normandie» og «France». Hvordan var det å reise over Atlanterhavet for den som emigrerte og søkte et bedre liv i «mulighetenes land»? Historien bak og om skipene kan både ses og oppleves i form av utstillinger og levendegjøring med effekter. Utflukten fortsetter i denne ånden med besøk ved byens skipsverft, Europas største. Verftet er anerkjent verden over og dere vil få et godt innblikk i dagens skipskonstruksjon, kontra gamle dagers da «Normandie» og «France» ble bygget. For å delta på denne utflukten må du ha med passet ditt. Retur til skipet, som i mellomtiden har seilt til St. Nazaire.

Dag 3

SAINT NAZAIRE - ANCENIS

Vi tilbringer formiddagen om bord mens skipet seiler på Loireelven mot Ancenis. Nyt tiden om bord, les en bok eller følg med på det som passeres underveis.

Ancenis er utgangspunktet for vår utflukt til Muscadet (utfluktspakke) – regionen som er kjent for lette, tørre hvitviner som er perfekt følge til skalldyr. På veien passerer vi mange små, hyggelige landsbyer som viser hvor mye vinproduksjonen betyr for området. Vi besøker en vingård og får lære mer om akkurat denne vinens vei fra drue til velsmakende vin. Det viktigste er å smake på vinene – og det skal vi selvfølgelig gjøre. Turen fortsetter til Clisson, en sjarmerende middelalderby med italiensk påvirkning og stemning.

MS Loire Princess ligger til kai i Ancenis om natten.

Loires bredder
Dag 4

ANCENIS - BOUCHEMAINE

Vi seiler mot Bouchemaine om formiddagen. Etter frokost kan du bli med til Angers, en livlig by ved elven med rik historisk og kunstnerisk arv (utfluktspakke). Tidligere var byen setet for hertugene av Anjou, ikke minst for Plantagenet – en kjent slekt i området. Slottsbesøk er en selvfølge i denne regionen, også i dag. Kong Rene av Anjou ble født på slottet i Angers på 1400-tallet. Akkurat dette slottet er av stor historisk interesse, da det er dekorert med et nesten 100 meter langt håndvevet bilde fra middelalderen, Apocalypse Tapisserie. Kunstverket oppbevares i et mørkt rom for å bevare fargene og stoffet. Fargene er derfor fortsatt godt bevart og bildene levendegjør Johannes åpenbaring.

Etter middag blir det underholdning om bord. Skipet ligger i Bouchemaine over natten.

Dag 5

BOUCHEMAINE - ANCENIS

I dag skal vi få oppleve noen av slottene i Loiredalen, og alle gode ting er tre. Først til prakteksemplaret Château d’Azay-le-Rideau, et av de flotteste i Loiredalen. Slottet er bygget på 1500-tallet, på en liten øy midt i elven Indre, og er et av de fremste eksempler på tidlig fransk renessanse arkitektur. Påvirkningen fra Italias mestere ses tydelig på dette slottet, da målet var å forene det elegante franske med det storslagne italienske.

Vi fortsetter til Villandry hvor vi spiser lunsj. Ved slottet Villandry rusler vi rundt på egen hånd gjennom hagene. Her er det perfeksjon og planlegging bak enhver figur og ethvert bed, som igjen gir en ekstrem velfrisert og harmonisk helhet. Vi fortsetter til Rigny-Ussé og slottet Ussé. Bygget på 1400 og 1500-tallet, er det nærmest et Disneyslott av enorme dimensjoner. Det er et riktig eventyrslott og det er lett å drømme seg tilbake til en verden med prinsesser, prinser og slottsball. Det sies faktisk at Charles Perraults inspirasjon til eventyret Askepott kom fra nettopp Château d’Ussé. Om kvelden er det tid for vår festmiddag, mens skipet setter kursen mot Nantes.

Château de Villandry
Dag 6

NANTES - OSLO

Etter frokost sjekker vi ut og sier farvel til mannskapet. Transport med buss til flyplassen. Flyreise fra Nantes på formiddagen, via Paris til Oslo.

Château d'Ussé

Om skipet

MS Loire Princesse (4*+)
Rederi CroisiEurope
Byggeår 2015
Antall dekk 2
Passasjerer 96

Innovativt førsteklasseskip, som drives frem av to hjulskovler midt på skipet. Om bord er det restaurant, salong med dansegulv, bar med liten terrasse, og soldekk. Gratis Wi-Fi. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, radio, TV, minisafe og aircondition. Lugarene har to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene på øvre dekk har privat balkong.

 • Loire Princesse CroisiEurope
 • Loire Princesse CroisiEurope
 • Loire Princesse CroisiEurope
 • Elvecruiseskip under bro

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Flyreise Oslo-Nantes t/r (pris på avreise fra andre byer på forespørsel)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport flyplass-skip-flyplass
 • Fem netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord på skipet
 • Drikke om bord på skipet: vann, vin, øl, juice og kaffe til måltidene og drinker servert i baren (ikke champagne og vin fra vinlisten)
 • Utflukt til slottene Azay-le-Rideau, Villandry og d’Ussé
 • Norsk reiseleder fra Escape


PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Utfluktspakke (kr 2 600,-)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring

UTFLUKTSPAKKE

Dag Sted Utflukt Pris ved kjøp om bord
1 Nantes Kveldstur på Erdreelven € 60
2 Nantes Byvandring i Nantes € 66
2 Nantes Escal’Atlantic sjøfartsmuseum & skipsverft € 79
3 Ancenis Muscadet med vinsmaking & Clisson € 66
4 Bouchemaine Byrundtur i Angers € 61
5 Bouchemaine Slottene Azay-le-Rideau, Villandry og d’Ussé inkludert

Utfluktene i programmet kan forhåndsbestilles i en utfluktspakke (kr 2600,- per person). For å være sikret plass på utfluktene, anbefaler vi at du bestiller utfluktspakken samtidig med cruiset. De forhåndsbestilte utfluktene vil være med engelsktalende guide. Det er også mulig å bestille utfluktene enkeltvis om bord, men da til høyere pris (se priser over) og med forbehold om ledig kapasitet.

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet. Rederiets anbefaling er totalt cirka EUR 35 pr. person til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

VIKTIG INFORMASJON

Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede og få skip har handikapp lugarer og heis. Enkelte rederiet tillater heller ikke gjester å ha med gåstoler og rullestoler, av hensyn til sikkerhet.
Det er på de fleste utfluktene mye vandring og det forventes at du kan følge gruppen i vanlig tempo. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette. Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre – fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.
Informasjon om flyselskap, tidspunkt og klokkeslett i programmet er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.
Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet/Escape Travel seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program.

Se våre «Reisevilkår for Escape Travel».
Det tas forbehold om trykkfeil i programmet og på nettsiden.
Alle priser er basert på valutakurser pr. 26. februar 2020.