Toscana med Puccini-festivalen

/ Se operaene Tosca og Madama Butterfly

Toscana – vakkert som et postkort, med bølgende åser, vingårder omgitt av frodige vinmarker, sølvskimrende oliventrær og sypresser. Bakketopper med landsbyer som oser sjarm og atmosfære – og selvsagt italiensk mat og drikke.

Du får:

 • Oppleve Tosca og Madama Butterfly – to av Puccinis mest kjente operaer
 • Bo i den pittoreske festningsbyen Lucca
 • Besøke landsbyen La Sterza, hvor Andrea Bocelli kommer fra
 • En utflukt til Volterra, med aner tilbake til etruskerne
 • Oppleve Piazza dei Miracoli med det verdensberømte skjeve tårnet i Pisa
 • Besøk på vingård med vinsmaking

Vi skal bo i middelalderbyen Lucca, og hotellet vårt ligger svært sentralt innenfor de gamle bymurene. Vi gleder oss virkelig til Hotel Ilaria – de kaller seg selv «et moderne hotell med eldgammel sjel». Og det har de rett i – bygningene var en gang stallene til Napoleons søster, og noen av rommene er faktisk bygd inn i bymurene fra 1200-tallet. Snakk om historisk sus! Her er det også nydelig terrasse med jacuzzi og gratis buffet på dagtid med frukt, snacks og varm og kald drikke. Hva med et glass boblende prosecco etter en dag med mange opplevelser?

Puccini-festivalen ved Massaciuccoli-sjøens bredder er en årlig tradisjon. Her ved den vakre innsjøen bodde Giacomo Puccini mesteparten av sitt liv, og her skrev han mange av sine operaer. Til både Tosca og Madama Butterfly har vi nummererte billetter i andre seksjon. Nyt sommerkvelden og operaens magi under åpen himmel. Toscana – en reise for alle sanser!

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 17 690,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 20.08.2020 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 6 dager

Avreiser

 • Avreisedato 20.08.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 6 dager
 • Priser fra 17 690,-
 • Vin Italia
 • Vindruer
 • Italia mat
 • Pasta Italia mat
 • Parmagiano Reggiano ost parmesan Italia
Skriv ut

Dag til dag program

TORSDAG 20. AUGUST

Pisa og Lucca

Direktefly tidlig morgen med Norwegian fra Oslo til Pisa, og cirka tre timer senere ankommer du Galileo Galilei flyplass. Vi kjører til sentrum av Pisa, en av de eldste byene i Italia.

Ved Piazza dei Miracoli, som står på UNESCOs verdensarvliste, finner du flere av de største attraksjonene i Pisa. Noen ganger blir noe som er feil en stor suksess. Tårnet i Pisa, frittstående til Domkirken, er nesten like skjevt som før. Men det er heldigvis blitt stabilisert, og man regner med at det er sikret for de neste 300 årene. Konstruksjonen av den praktfulle domkirken begynte allerede i 1063. I løpet av årene har det stadig blitt gjort arbeid og forbedringer. På 1100-tallet kom dåpskapellet til, og etter nesten 200 år ble verdens kanskje mest kjente klokketårn ferdig. Sammen med katedralen og dåpskapellet utgjør Det skjeve tårn en nesten perfekt treenighet som vitnesbyrd over Italias og Pisas storhetstid. Etter omvisningen spiser vi lunsj sammen.

Vi setter kursen mot Lucca, en hyggelig by med en av de best bevarte middelalderske bykjernene i Toscana. Dette er vår base for de neste dagene. Vel fremme er det innsjekking på Hotel Ilaria & Residenza Dell’Alba, som ligger innenfor Luccas massive bymurer.
Resten av ettermiddagen og kvelden er til egen disposisjon. (lunsj)

 

Tårnet i Pisa, verdens kanskje mest kjente klokketårn
FREDAG 21. AUGUST

Byvandring i Lucca og operaen Tosca

Den beste måten å bli kjent med en by på, er til fots. Vår lokalkjente guide viser oss rundt i det historiske sentrum. Lucca har tre bymurer, og den ytterste danner en fire kilometer lang sirkel som kun brytes på noen få steder av de gamle portene. I dag brukes vollene til rekreasjon – folk spaserer, sykler eller slapper av på gresset. Kanskje det frister med en joggetur før frokost?

Innenfor murene finner du vel bevarte kirker, elegante palasser, middelalderbygninger og piazzaer. Selv om byen er liten, kan du vandre i timevis langs de brosteinsbelagte gatene. Her finner du noe interessant i nesten hver eneste krik og krok.

Lucca er også byen hvor Giacomo Puccini ble født og tok sine første musikalske skritt. Vi besøker hans barndomshjem som i dag er et lite museum.

På ettermiddagen har du tid til å utforske byen på egen hånd og kjenne på stemningen. Kveldens middag inntar vi i Torre del Lago, en kjøretur på cirka en halvtime. Deretter står operaforestillingen Tosca på programmet. Stemningen og atmosfæren i arenaen er noe du vil huske lenge! (frokost, middag)

Piazza dell'Anfiteatro, det gamle torget i Lucca.
LØRDAG 22. AUGUST

Volterra

Du har tid til å nyte en sen frokost på hotellet, før vi setter kursen mot Volterra. Første stopp er i La Sterza, nedenfor den lille landsbyen Lajatico.  Her vokste Andrea Bocelli opp, og hans mor og bror driver fortsatt familiens gård. Bocelli-familien har bygd om et bilverksted og laget et «Food Court» med forskjellige avdelinger der de også selger vin og lokale produkter.

Felles lunsj før turen fortsetter til Volterra. Den lille middelalderbyen ligger oppe på en høyde og var opprinnelig to ganger større enn den er i dag. Byen med sin godt bevarte bymur og spennende arkitektur har aner tilbake til etruskerne. Kunsthåndverk i alabast har vært byens og områdets varemerke i flere tusen år. Vi vandrer langs smale, kronglete gater og torg. Det blir tid å finne en hyggelig uteservering, bestille noe å drikke og bare nyte det lokale livet.

Etter en dag med mange fine inntrykk returnerer vi til Lucca. Kvelden er på egen hånd. Reiselederen kommer gjerne med forslag. (frokost, lunsj)

Middelalderbyen Volterra
SØNDAG 23. AUGUST

Fridag og operaen Madama Butterfly

Dagen i dag har du helt til egen disposisjon, mulighetene er mange. Kanskje det frister med en tur til havet? Det går både tog og buss mellom Lucca og Viareggios strender. Kystbyen er kjent for sin art deco-arkitektur, brede strender og velutstyrte badefasiliteter, samt et av Italias mest berømte karnevaler.

Tidlig kveld kjører vi igjen til Torre del Lago. Her besøker vi Villa Puccini, hvor komponisten bodde mesteparten av sitt liv.

Vi spiser middag sammen før forestillingen. I kveld nyter vi operaen Madama Butterfly, nok en mektig musikalsk opplevelse. (middag)

Deilig italiensk gelato
MANDAG 24. AUGUST

Utflukt til Luccas åser og vinsmaking

I åsene rundt Lucca finner du olivenlunder, vingårder og flere staselige herskapshus hvor Luccas velstående familier oppholdt seg om sommeren. Etter en rolig morgen kjører vi opp til Villa Torigiani. Villaen og parken stammer fra begynnelsen av 1500-tallet og tilhørte den mektige Buonvisi-familien. Den engelske hagen ble i 2018 kåret til den beste i Italia. Det blir en guidet omvisning i villaen, og etterpå tid til å utforske parken på egen hånd.

Neste stopp er Fattoria Maionchi, en av de historiske gårdene i området. Eieren viser oss rundt og forteller om vingården og dens produksjon. Vi smaker på fire forskjellige viner sammen med en deilig lunsj som blir servert på gården.

Gode og mette reiser vi tilbake til Lucca. Ettermiddagen og kvelden til egne opplevelser. (frokost, lunsj)

Vingårdsbesøk med vinsmaking
TIRSDAG 25. AUGUST

Hjemreise

Du har tid på formiddagen til en siste shoppingrunde, kanskje du ønsker å handle med noen italienske delikatesser? Etter lunsj på egen hånd setter vi kursen mot flyplassen i Pisa. Vårt direktefly har avgang sen ettermiddag. (frokost)

 

NB! På turen blir det en del gåing, så godt fottøy er å anbefale.

OM HOTELLET

HOTEL ILARIA & RESIDENZA DELL’ALBA 4*
Et hyggelig, moderne hotell med sjel, beliggende innenfor murene, midt i det historiske sentrum av Lucca. Bygningen var tidligere eiet og brukt som stall av Elisa Baciocchi, Napoleons søster. Noen av rommene er forbundet med den gamle bymuren fra 1200-tallet. På den frodige terrassen finner du solstoler og en liten jacuzzi. Hotellet tilbyr en gratis buffet hvor det mellom kl. 12.00 og kl. 19.00 blir servert varme og kalde drikker, frukt, snacks og hjemmelagde kaker. Ved ankomst og avreise blir bagasjen fraktet mellom bussen og hotellet da turistbusser ikke kan kjøre innenfor bymurene. Les mer om hotellet her

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER
• Fly Oslo-Pisa t/r med Norwegian
• Transfer flyplass-hotell t/r
• Busstransport ifølge programmet
• 5 overnattinger med frokost
• Turistskatt på hotellovernattingene
• Bagasjetransport mellom bussen og hotellet t/r
• Gode operabilletter til forestillingene Tosca og Madama Butterfly
• 2 middager inkludert ¼ vin
• 2 lunsjer inkludert ¼ vin
• Byvandring i Pisa, Lucca og Volterra
• Vingårdsbesøk med lunsj og vinsmaking

 

PRISEN INKLUDERER IKKE
• Avbestillings- og reiseforsikring
• Tips til lokale guider og sjåfører