Vinenes drømmedal

Vincruise i Dourodalen med Geir Salvesen

Vakkert landskap rundt elven Douro i Portugal - Vingårder

I Dourodalen finner vi et av verdens vakreste vinlandskap. Her stuper fjellsidene, dekket med vinranker så langt øyet kan se, ned mot den 900 km lange elven. Portvinene herfra kjenner nok de fleste til, men det kommer også mange flotte rød- og hvitviner fra Dourodalen. Vinlandet Portugal er ikke det aller største, men hevder seg på unike vinstiler og et mangfold av lokale druesorter. Interessen for Dourodalens flotte viner stiger, og nå kan du være med og lære mer!

På denne turen skal vi besøke noen av de beste produsentene. Vi skal smake på vin og lære mye om vin. Våre vineksperter Geir Salvesen og Gunnhild Bjørnsti tar oss med til vingårder det ikke er lett å få innpass hos ellers, og de vil også holde vinsmakinger om bord og dele sin kunnskap med oss.

Cruiset starter der elven ender – i den historiske havnebyen Porto, som i århundrer nettopp har vært synonymt med portvin. Her bor vi på hotell i to netter etter cruiset – og selvfølgelig skal vi smake noen gode dråper her også! Porto er forresten et kapittel for seg selv. Kan vi driste oss til å si at den er Europas mest sjarmerende by?

Vinsmakinger og utflukter inkludert

Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert om bord

Delikat, franskinspirert mat med lokale innslag om bord

To netter i Porto etter elvecruiset

Avreiser

Det er for tiden ingen reiser som er tilgjengelig for bestilling. Turen kan være under planlegging, eller dette kan være en tur som har gått tidligere. Sett deg på liste, så vil du være blant de første som får vite om det dersom turen blir satt opp på nytt.

Høydepunkter

Seilingsrute

Geir Salvesen

Geir Salvesen

Geir Salvesen er journalist, forfatter og vinekspert med bakgrunn som Aftenpostens vinspaltist gjennom 26 år. Han har forfattet 15 bøker om vin og mat og har besøkt de fleste vinområdene i verden. Han har invitert på vinturer til Sør-Amerika, Sør-Afrika, Australia og flere europeiske land, og nå er det kanskje din tur til å bli med? Velkommen på tur med Escape Travel og Geir Salvesen!

Les mer om Geir her

Program

7 frokoster, 4 lunsjer og 5 middager inkludert

Lugar med seng, hylle, lampe, vindu og fransk balkong. Foto.

Rangert 4 stjerner

MS Gil Eanes

Rederi CroisiEurope
Byggeår 2015
Lengde 80 m
Antall dekk 3
Passasjerer 132

Om bord er det restaurant, salong med dansegulv, suvenirbutikk og soldekk. Wi-Fi i salongen og resepsjonen.

Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, TV, minisafe og aircondition. Lugarene har to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene på øvre dekk og midtdekk har fransk balkong, mens lugarene på nedre dekk har mindre vinduer som ikke kan åpnes.
Skipet har ikke enkeltlugarer, men tilbyr et begrenset antall dobbeltlugarer til bruk.

Rangert 4 stjerner

Hotel Carris Porto Ribeira

På Hotel Carris Porto Ribeira ønskes du velkommen med god atmosfære og utsikt over Douro elven. Det gjestfrie og veldig hyggelige personalet yter både god og personlig service. Her i hjertet av Portos historiske sentrum, oser det av hyggelig stemning som gjør at du raskt kommer i feriestemning.

Dette hyggelige hotellet ligger i en historisk bygning, og eierne har forstått det med å bevare sjarmen i de gamle og elegante omgivelsene. Sjarmen er nå tilsatt moderne fasiliteter, og det kan du blant annet oppleve på de bekvemme og lyse rommene. Flere rom har flott utsikt over elven Douro og noen byr på en privat balkong/terrasse. Rommene kan variere i størrelse og utforming.

Hotellets hyggelige atmosfære og elegante innredning oppleves spesielt på Restaurante Forno Velho, hvor du kan nyte det gode kjøkkenet, under de godt bevarte steinbuene. På hotellets sjarmerende tapasbar kombineres avslappet atmosfære med noen av Portugals beste viner.

Du bor godt her, og fra «ditt» hotell er det 100 meter til den historiske plassen, Ribeira, som ligger ved bredden til elven Douro. Her vil du møtes av en herlig stemning og du finner mange restauranter og caféer. På den andre siden av elven ligger bydelen Vila Nova da Gaia, hvor alle de berømte portvinshusene ligger. Den flotte spaserturen over den ikoniske broen Ponte Luís I tar i underkant av 15 minutter.

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

 • Fly Oslo-Porto t/r (pris på fly fra andre byer på forespørsel)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Fem netters cruise i utvendig lugar
 • To netter på Hotel Carris Porto Ribeira **** med frokost
 • Vinsmakinger og utflukter ihht program
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Drikkevarer om bord: vann, vin, øl, juice og kaffe til måltidene og drinker servert i baren (ikke champagne og viner fra vinlisten)
 • Spesialtilpassede viner til lunsj og middag ombord på MS Gil Eanes
 • Transport mellom flyplass og skip, skip til hotell & hotell til flyplass
 • Geir Salvesen og Gunnhild Bjørnsti med som vineksperter fra Norge
 • Norsk reiseleder fra Escape med fra Oslo

Dette er ikke inkludert

 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Lunsj og middag dag 6 og 7 i Porto
 • City tax (€4 pp) betales direkte til hotellet
 • Avbestillings- og reiseforsikring

DRIKKEPAKKE
En vinpakke med spesielt utvalgte kvalitetsviner til alle lunsjene (buffet) og middagene (4 retter) om bord er inkludert i prisen. Du vil da bli servert ett glass av nøye utvalgte, lokale kvalitetsviner til forrett og hovedrett. Det er også mulig å bestille vin fra vinlisten om bord, hvis man heller ønsker det (ikke inkludert). Vann, vin, øl, juice og kaffe (ikke champagne og vin fra vinlisten) er også inkludert.

TIPS
Tipskulturen varierer fra land til land, og det finnes en rekke ulike uskrevne regler. For mange gjester er tips en måte å vise at de setter pris på den servicen, kvaliteten og oppmerksomheten de har fått i løpet av et cruise. Hvis du ønsker å gi tips til de ansatte om bord, kan du bruke konvolutten som du vil finne i din lugar siste kvelden og legge denne i tipsboksen som står i resepsjonen. All tips fordeles mellom samtlige ansatte om bord og blir satt stor pris på.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede og få skip har handikapp lugarer og heis. Enkelte rederiet tillater heller ikke gjester å ha med gåstoler og rullestoler, av hensyn til sikkerhet.

Den reisende må være i tilstrekkelig god fysisk form og ellers skikket til å kunne delta på reisen. Det er på de fleste utfluktene mye vandring og det forventes at du kan følge gruppen i vanlig tempo. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette. Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre – fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Informasjon om flyselskap, tidspunkt og klokkeslett i programmet er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene. Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet/Escape Travel seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program.

Lignende turer