Camargue og Rhônedalen med VI OVER 60

/ Elvecruise på Rhône fra Middelhavet til Burgund

Bli med på et innholdsrikt elvecruise gjennom Rhônedalen, fra Martigues ved Middelhavskysten til Chalon-sur-Saône i Burgund. Her seiler du gjennom et landskap som har inspirert mange store malere og får oppleve sjarmerende byer som Arles – med sitt imponerende romerske amfiteater, pavebyen Avignon og Lyon – Frankrikes tredje største by.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 19 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 23.08.2018 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 7 dager
 • Drikkevarer om bord er inkludert
 • En tur i samarbeid med Vi over 60

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 23.08.2018
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 7 dager
 • Priser fra 19 980,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Norge–Martigues

Fly fra Oslo til Marseille. Mellomlanding og flybytte underveis. Transport fra flyplassen til Martigues, hvor skipet venter. Kjøretiden er cirka tretti minutter. Vi finner oss til rette i lugaren før vi møtes til en velkomstcocktail og presentasjon av mannskapet før middag. Skipet ligger ved kai i Martigues over natten.

Dag 2

Port Saint Louis–Arles–Avignon

Tidlig om morgenen kaster skipet loss og eventyret begynner. Vi seiler gjennom Fos-kanalen til Port Saint-Louis.

Om formiddagen tilbys en valgfri utflukt til Camargue, det enorme elvedeltaet bestående av røde saltlaguner, våtmarker og sanddyner. Camargue er kjent for sitt rike fugle- og dyreliv, med blant annet flamingoer og flokker av ville, hvite Camargue-hester. Her finner du også Europas eneste cowboyer, les Gardiens, som driver oppdrett av de store, svarte oksene som ofte ender sine dager på tyrefektingsarenaene i Languedoc og Spania. Vi besøker en Manade hvor vi får en innføring i okseoppdrett før vi avslutter med en cocktail på terrassen.

I mellomtiden har skipet seilt til Arles, og de som har vært på utflukt kommer om bord igjen her før lunsj. De vakre fargene og lyset i Arles har gjennom tidene inspirert mange kunstnere, blant annet Vincent van Gogh. I tillegg kan Arles vise til imponerende romerske ruiner. Etter lunsj er det valgfri byvandring med guide hvor du blant annet får se det godt bevarte romerske amfiteateret, Les Arènes, med plass til 20 000 tilskuere. Sent om ettermiddagen fortsetter cruiset med kurs mot Avignon. Ankomst noen timer senere. Skipet ligger ved kai i Avignon over natten.

Arles
Dag 3

Avignon–Viviers

Avignon var hovedsete for syv paver i perioden 1309 til 1377 og blir derfor kalt pavebyen. Etter frokost er det valgfri byvandring inkludert besøk i Palais des Papes – det mektige pavepalasset fra 1300-tallet, som er omgitt av festningsvoller. Retur til skipet for lunsj.

Om ettermiddagen fortsetter cruiset. Vi seiler gjennom slusene i Bollène og ankommer Viviers mens vi spiser middag. Om kvelden er det valgfri byvandring med guide i denne vakre middelalderbyen. Skipet ligger ved kai i Viviers over natten.

Dag 4

Viviers–Tain L’Hermitage

Etter frokost er det valgfri utflukt til Ardèche-kløften, en av Frankrikes største naturseverdigheter. Kløften er imponerende med bratte klipper der Ardèche-elven har gravd seg inn i terrenget og formet den 54 meter høye kalksteinsbroen, Pont d’Arc. Utflukten fortsetter langs den smale turistveien, Route des Gorges, som følger elvens buktninger langs kløften og gjennom små tunneler. Retur til skipet, som i mellomtiden har seilt til La Voulte. Vi spiser lunsj om bord.

Om ettermiddagen tilbys en valgfri utflukt til Vercors. Første stopp er i Die, hvor du kan smake på den musserende vinen Clairette de Die. Videre langs fjellpasset Rousset, med panoramautsikt over Vercors-platået, til Pont en Royans – med sine spesielle hus som klamrer seg til fjellveggen, og den lille byen Tain l’Hermitage, hvor skipet venter. Tain l’Hermitage er kjent for sine gode Côtes du Rhône-viner og gourmetsjokolade. Ta en rusletur i land på egen hånd eller sammen med reiselederen. Skipet ligger ved kai i Tain l’Hermitage over natten.

Tain Hermitage
Dag 5

Tain L’Hermitage–Vienne–Lyon

Vi fortsetter seilasen tidlig om morgenen. Dagens første stopp er Vienne, tidligere hovedstad i den romerske provinsen Vienna Senatoria og frem til 1400-tallet en viktig religiøs by. Her kan du bli med på en valgfri guidet byvandring etter frokost.

Etter en deilig lunsj om bord ankommer vi Lyon, som ligger der elvene Rhône og Saône møtes. Byens arkitektur er tydelig preget av de forskjellige tids- og stilepokene byen har vært gjennom i sin mer enn to tusen år gamle historie. Med smale smug, brolagte gangveier og renessansehus, er det ikke til å undres over at byens historiske sentrum har fått en fortjent plass på UNESCOs verdensarvliste. På den valgfrie byrundturen får du blant annet oppleve den gamle renessansebydelen, Vieux Lyon, med Saint Jean-kvartalet og de spesielle Traboules-passasjene. Retur til skipet for middag. Når mørket faller over byen fortsetter cruiset på Saône. Pass på å ta en tur på dekk i det vi forlater Lyon og seiler gjennom den vakkert opplyste gamle bydelen. Skipet ligger ved kai over natten i Trevoux, like utenfor Lyon.

Lyon
Dag 6

Trevoux–Chalon-sur-Saône

Tidlig om morgenen seiler vi videre nordover, gjennom de kjente vindistriktene Beaujolais og Mâconnais. Det blir et kort stopp i Tournus, som er utgangspunkt for en valgfri utflukt til Beaune – vinhovedstaden i Bourgogne, etter lunsj. Her blir det blant annet besøk i Hospices de Beaune, tidligere sykehus for de fattige, men nå museum. Bygget er et av de flotteste eksemplene på fransk 1500-talls arkitektur. Utflukten fortsetter langs vinruten Côte de Beaune, gjennom små landsbyer som bærer navnene til verdenskjente viner. Det blir stopp underveis for vinsmaking i en lokal vinkjeller. Retur til skipet som i mellomtiden har kommet til reisens siste stopp; Chalon-sur-Saône.

Om kvelden er det kapteinens festmiddag om bord. Skipet ligger ved kai i Chalon-sur-Saône over natten.

Dag 7

Lyon–Norge

Etter frokost sier vi farvel til skipet og kjører med buss til flyplassen i Lyon. Kjøretiden er cirka to timer. Fly fra Lyon tilbake til Oslo. Mellomlanding og flybytte i underveis.

Reisebetingelser

Prisen inkluderer

 • Fly Oslo–Marseille/Lyon–Oslo
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Seks netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Drikkevarer om bord: vann, vin, øl, juice og kaffe til måltidene og drinker servert i baren (ikke champagne og vin fra vinlisten)
 • Norsk reiseleder med fra Norge

Prisen inkluderer ikke

 • Utfluktspakke (ni utflukter) kr 2850
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring

Utfluktspakke

Dag 2 Arles Camargue/ Byvandring
Dag 3 Avignon Avignon med pavepalasset
Viviers Byvandring
Dag 4 Viviers Ardeche kløften/ Vercors
Dag 5 Vienne Byvandring
Lyon Byrundtur
Dag 6 Tournos Beaune

Tips

Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er totalt cirka EUR 45 pr. person til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

Viktig informasjon

Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje.

Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skip­ene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.

MS Van Gogh 4*+
Rederi: CroisiEurope
Byggeår: 1999, totalrenovert 2017
Lengde: 110 m
Antall dekk: 2
Passasjerer: 158

Skipet er totalrenovert og delikat. Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong, bar med dansegulv, resepsjon, suvenirbutikk og soldekk. Skipene til CroisiEurope er kjent for sitt franskinspirerte kjøkken. 

Alle lugarene er utvendige, med store vinduer, bad med dusj og toalett, hårtørrer, TV, radio, minisafe og aircondition. Lugarene har enten to enkeltsenger eller en smal dobbeltseng. Lugarene på øvre dekk har fransk balkong.

 • Ms Van Gogh Croisi
 • Ms Van Gogh Croisi
 • Ms Van Gogh Croisi
 • Ms Van Gogh Croisi
 • Ms Van Gogh Croisi