Elvecruise på Rhône og Saône

/ Fra vinmarkene i Bourgogne til Van Goghs Provence

• Helpensjon og Premium drikkepakke inkludert!
• Skipet har SPA og trimrom, samt oppvarmet svømmebasseng på dekk
• Opplev Rhônedalens vakre landskap
• Bli med til kunstnerbyen Arles med sitt imponerende romerske amfiteater
• Besøk pavebyen Avignon
• Nyt utsikten fra skipet i vindistriktet Bourgogne
• Lyon – Frankrikes gourmethovedstad
• Alltid norsk reiseleder med Escape Travel

En seilas for sansene! Nyt synet av Rhônedalens frodige vinmarker fra soldekket på vårt lekre elvecruiseskip. Besøk pavebyen Avignon – og Arles med sitt imponerende romerske amfiteater. Vi besøker også Mâcon og Chalon-sur-Saône, i hjertet av vindistriktet Bourgogne. Cruiset starter og ender i Lyon – Frankrikes gourmethovedstad.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 17 480,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 22.09.2018 (2 avreisedatoer)
 • Varighet 8 dager
 • Helpensjon og Premium drikkepakke inkludert
 • Svømmebasseng om bord

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 22.09.2018
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Få tilgjengelige
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 17 480,-
 • Avreisedato 13.10.2018
 • Avreisested Bergen Flesland, Oslo Lufthavn, Trondheim Værnes
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 8 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

LYON

Flyreise fra Norge til Lyon, med mellomlanding og flybytte underveis. Lyon ligger vakkert til der elvene Rhône og Saône møtes. Byens flotte arkitektur er tydelig preget av de forskjellige tids- og stilepokene byen har gjennomgått i sin mer enn to tusen år gamle historie. Med sine smale smug, brolagte gangveier og renessanse hus, er det ikke til å undres over at byens historiske sentrum har fått sin fortjente plass på UNESCOs verdensarvliste. Lyon er også Frankrikes tredje største by.

Om kvelden blir vi introdusert for mannskapet, før middag i skipets restaurant. Skipet kaster loss i 21-tiden og vi starter seilingen på elven Saône. Pass på å ta en tur på dekk i det vi forlater Lyon og seiler gjennom den vakkert opplyste gamle bydelen.

Lyon
Dag 2

MÂCON (kl. 06.00 – 19.00)

Vi ankommer Mâcon tidlig om morgenen. Mâcon administrasjonssted i regionen Bourgogne, har om lag 35 000 innbyggere – og byen er i dag kjent for å være en levende og livlig by. Byen lå på grensen mellom Frankrike og Det tysk-romerske rike fra år 843 til 1600, og vokste fort som følge av tolloppgaver byen fikk. Mâcon var en skanse for hugenottene på 1500-talet. I 1790 var Mâcon hovedstad i departementet Saône-et-Loire. Dette var den første byen i den franske sonen mellom Paris og Lyon, og motstandsbevegelsen var aktiv her under andre verdskrig. Området produserer vin, som Pouilly-Fuissé. Byen har òg støyperi og fabrikker som produserer motorsykler, elektrisk utstyr og klær. Byen trekker til seg turister, og særlig er gamlebyen fra 1400-talet en stor magnet. Vi kan også anbefale en tur på hovedgatene Rue Carnot og Rue Dombey, for shopping eller bare slappe av på en av de mange kafeene.

Vi anbefaler følgende utflukt (kan forhåndsbestilles):
I dag kan man nesten ikke forestille seg at for cirka 1000 år siden var Cluny Europas religiøse senter. Inntil byggingen av St. Peters Basilika i Roma var ferdig, var klosteret av Cluny III den største kirken i kristendommen. Besøk restene av de fem navene til denne fantastiske kirken, og oppdag munkenes fascinerende livsstil, opptil 10.000 som bodde i klosteret i Cluny i middelalderen.

Dag 3

CHALON-SUR-SAONE (kl. 03.00 – 14.30)

Nå befinner du deg i hjertet av vindistriktet Bourgogne. Ta opp minnene dine på kameraet her – og spar en tanke for Joseph Nicéphore Nièpce, som i 1826 tok det første bildet i verden med en åtte-timers eksponeringstid. Lær mer på Maison de la photographie. I nærheten ligger de berømte byene Beaune og Dijon.

Vi seiler videre på elven Saône om ettermiddagen og gjør et kort stopp i Tournus, hvor noen av de som har vært på utflukt kommer om bord igjen. Tournus er en liten by med en befolkning på cirka 6000 innbyggere på den høyre bredden av Saône i Burgundregionen. En stor turistattraksjon er St. Philibert-kirken, bygget i burgundisk romansk stil og dateres tilbake til det 11. århundre.

Vi anbefaler følgende utflukt (kan forhåndsbestilles):
Noen av verdens beste viner stammer utvilsomt fra regionen Burgund, spesielt den velkjente Chardonnay (hvitvin) og Pinot noir (rødvin). På vei til Beaune, vil du passere noen av de mest berømte vinbyene i Côte d’Or – som Pommard og Meursault, Chassagne og Puligny. I Beaune vil du besøke Hôtel-Dieu. Dette mesterverket av flamsk gotisk innkvarterte sine første pasienter i midten av det 15. århundre. I dag tilbyr museet sjeldne synspunkter tilbake til pleiepraksis i tidlig moderne tidsalder. Etter å ha besøkt museet vil du ha tid til å oppdage den pittoreske gamlebyen på egen hånd.

Besøk hos lokal vinprodusent
Dag 4

LYON (kl. 06.00 – 15.00)

I morgentimene er vi tilbake i Lyon, som ligger der elvene Rhône og Saône møtes. Byen kalles «la ville de gueule» – gourmetbyen og kan virkelig by på en rekke gode spisesteder og delikatessebutikker. Videre er den kjent for sine silkeprodukter av høy kvalitet og basilikaen Notre-Dame die Fourvière. Utforsk byen på egen hånd – eller bli med på en valgfri utflukt.

Vi anbefaler følgende utflukt (kan forhåndsbestilles):
Den fantastiske byen Lyon ligger ved sammenløpet mellom Rhône og Saône. En av de eldste byene i Frankrike, er det mye rost for sine silkeprodukter av høy kvalitet og dens gastronomi. Ta en tur gjennom gamlebyen, den såkalte Vieux Lyon, som ble erklært som et verdensarvsted av UNESCO. Ta en titt på husene bygget i italiensk renessansestil, det romerske teatret og basilikaen Notre-Dame de Fourvière. Under et besøk til en gammel silkeutskriftsbutikk vil du bli vist noen viktige opplysninger om den franske silkeindustrien, en bransje som gjorde Lyon rik og berømt over hele verden.

Terreaux-plassen i Lyon.
Dag 5

AVIGNON (kl. 13.00 – neste dag)

Nyt det vakre landskapet mens vi denne formiddagen seiler på elven Rhône. Etter lunsj ankommer vi Avignon. Byen var hovedsete for syv paver i perioden 1309 til 1377 og blir derfor kalt pavebyen. «På Avignon-broen danser vi alle» lyder ordene i en folkesang fra det 15. århundre, som hyller den uberørte «Joie de Vivre» ved foten av Paleispalasset. Og denne joie de vivre er fortsatt veldig levende i dag. Skipet ligger til kai i Avignon over natten.

Vi anbefaler følgende utflukt (kan forhåndsbestilles):
Gjennom trange smug og forbi de mange små bypalassene, kapellene og kirkene, vil denne ekskursjonen lede deg til den berømte Palais du Pape – det mektige pavepalasset, som kan utforskes under en omfattende tur. I begynnelsen av 1400-tallet slo pave Clemens V seg her, etterfulgt av flere popper og kardinaler. Besøket på dette befestede området tar deg til de store salene, til kapellene, til terrassen med fantastisk utsikt over Avignon og Rhône – og til og med til de private kamrene til paven. Hvert år i juni arrangeres en av de største teaterfestivaler i verden rundt det viktigste og mest imponerende landmerket i hele Provence. I cirka fire uker blir gatene i Avignon til et fargerikt marked med kreativitet. Vi passerer kirken St. Agricol og fortsetter til utsiktspunktet til Rocher des Domes, hvorfra du kan nyte en fantastisk panoramautsikt over Rhônedalen og den berømte broen Pont d’Avignon.

Avignon
Dag 6

ARLES (kl. 15.30 – 22.00)

Selv om du ennå ikke har besøkt den antikke romerske byen, er du sikker på å gjenkjenne bilder av den. De vakre fargene og lyset i Arles har gjennom tidene inspirert mange kunstnere, og Vincent van Gogh malte Arles i 187 av sine verk. Noen av hans motiver er i dag blitt restaurert til sin opprinnelige tilstand. Det godt bevarte romerske amfiteateret, Les Arènes med plass til 20 000 tilskuere, er en mektig opplevelse. Den berømte våtmarksområdet Camargue ligger også nær Arles.

Vi anbefaler følgende utflukt (kan forhåndsbestilles):
Der land og sjø fusjonerer, blir noe fantastisk skapt. Elvedeltaet Camargue er et naturlig underverk, bestående av røde saltlaguner, våtmarker og sanddyner. Området er kjent for sitt rike fugle- og dyreliv, med blant annet flamingoer og flokker av hvite Camarguehester og Camargueokser. Vi fortsetter til Saintes-Maries-de-la-Mer, et stort pilgrimssted og et turiststed i Camargue, beliggende helt ute ved kysten der elven Rhône møter Middelhavet. «Notre-Dame-de-la-Mer» kirken fra det 9. århundre huser hellige relikvier av Marie Saloné og Marie Jacobé. Siden 1448 arrangeres en pilegrimsreise til kirken to ganger i året. Senteret for Saint Sarah, også kjent som Sara Black, er også her i Saintes-Maries-de-la-Mer, et pilegrimssted for Roma. Etter en kort spasertur har du tid til å utforske den sjarmerende lille byen på egen hånd. 

Arles
Dag 7

VIVIERS/LA VOULTE

I dag kan du seile hele dagen – slappe av og nyte det vakre landskapet. Vi seiler også gjennom slusene i Bollène. Skipet gjør kun et par korte stopp, en om morgenen og en ved lunsjtider, for å slippe av og på de som heller vil være med på utflukt til Ardèche-kløften.

Vi anbefaler følgende utflukt (kan forhåndsbestilles):
I løpet av millioner av år dannet den typiske kalksteinen i Ardèche et av de vakreste landskapene i Sør-Frankrike. Langs elva vil du kjøre til en av de mange grottene i området, som Grottes des Madeleines, som består av mer enn 25 underjordiske haller, eller Grotte Chauvet, som huser de eldste hulemålingene i verden. Når du fortsetter turen til en av lavendelprodusentene i Ardèche-området, vil du bli vist de forskjellige typene og artene lavendel, samt deres bruk i medisin, dekorasjon og parfymeproduksjon. Til informasjon er temperaturen i grotten er cirka 15 ° C, så vi anbefaler varme klær. Retur til skipet, som i mellomtiden har seilt til La Voulte.

Dag 8

LYON

I løpet av morgentimene ankommer vi Lyon, hvor vi etter frokost sier vi farvel til skipet og går i land. Buss direkte til flyplassen i Lyon. Fly fra Lyon tilbake til Norge. Mellomlanding og flybytte i underveis.

Lyon

SKIPET

MS A-Rosa Stella (4*)
Rederi:
 A-Rosa
Byggeår: 2005
Lengde: 126 m
Antall dekk: 3
Passasjerer: 174
Om bord er det restaurant, salong med dansegulv, badstue, trimrom, SPA og soldekk med oppvarmet svømmebasseng. WIFI i salongen og resepsjonen. Alle lugarene (14,5 m2) er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, badekåper, TV, radio, minisafe og aircondition. Lugarene har to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene på nedre dekk har to små vinduer. Lugarene på midt- og øvre dekk har store vinduer fra gulv til tak som kan åpnes, såkalt fransk balkong.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Norge-Lyon t/r
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord (rikholdig og variert buffèt) fra middag første dag til frokost siste dag
 • Drikkevarer om bord (stort utvalg at alkoholholdige og ikke alkoholholdige drikker både i restauranten og baren)
 • 15% rabatt på SPA-behandlinger
 • Norsk reiseleder med fra Norge

IKKE INKLUDERT

 • Utflukter. Kjøpes om bord – eller du kan forhåndskjøpe en utfluktspakke (se under).
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring

UTFLUKTSPAKKE
Det tilbys en rekke utflukter om bord i løpet av cruiset. Informasjon om de ulike utfluktene sendes ut sammen med bestillingen. Vi har satt sammen en utfluktspakke på seks anbefalte utflukter som det er mulig å forhåndsbestille (senest 35 dager før avreise). Da er du garantert plass på disse utfluktene, hvor også vår norske reiseleder vil være med.  Betinger minimum 20 deltakere.

Pris på utfluktspakken (seks utflukter) er kr 2690 pr. person.

Utfluktspakke

Dag 2 Macon Clunyklosteret (Cluny cloister)
Dag 3 Chalon-sur-Saône Vinregionen Burgund (Best Burgundy in Beaune)
Dag 4 Lyon Byrundtur (City tour of Lyon)
Dag 5 Avignon Byvandring (Avignon city walking tour and visit to Popes palace)
Dag 6 Arles Våtmarksområdet Camargue (The Camargue – a wonder of nature)
Dag 7 Viviers/La Voulte Ardechekløften (Southern Ardeche and lavender cent)


VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje. Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skip­ene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene. Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.