Fire land i Sør-Amerika

Bli med på en innholdsrik reise til fire spennende land i hjertet av Sør-Amerika. I Peru og Bolivia får du oppleve fantastiske fortidsminner og samfunn som knapt har endret seg siden Inkatiden. Stikkord for Chile og Argentina er pulserende storbyliv, feiende tango og de mektige Andesfjellene. Reisen går først til Lima, hovedstaden i Peru, før vi drar opp i høyden til inkabyene Cusco og Machu Picchu. Det blir båttur på Titicacasjøen, med besøk på flytende sivøyer, før reisen fortsetter til Bolivia. Videre med fly til Santiago, Chiles elegante metropol ved foten av Andesfjellene. Vi krysser fjellkjeden med buss og ankommer Mendoza, Argentinas vinhovedstad. Vår eventyrlige rundreise avsluttes i Buenos Aires, hvor lidenskapelig tango og verdensberømt biff venter.

Last ned reiseprogram
  • A-kort rabatt kr 3000,–
  • EN TUR I SAMARBEID MED AFTENPOSTEN

Avreiser

Ditt utvalg
  • Avreisedato 29.03.2017
  • Avreisested Oslo
  • Tilgjengelighet Utsolgt
  • Dager 19 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo – Lima

Morgenavgang fra Oslo lufthavn. Reisen går via Amsterdam der vi bytter fly. Ankomst Lima tidlig kveld. Etter pass- og tollkontroll møter vi den lokale engelsktalende guiden, som tar oss med buss til vårt sentralt beliggende hotell i den hyggelige bydelen Miraflores.

Dag 2

Lima – Urubambadalen

Etter frokost blir det en kort sightseeingtur i gamlebyen i Lima, hvor vi ser katedralen, presidentpalasset og andre bygninger fra den spanske kolonitiden. Lima er den største byen på vestsiden av Andesfjellene og var sete for den spanske visekongen fram til frigjøringen i 1821. Videre går turen til flyplassen hvor vi går om bord i et fly til inkafolkets hovedstad Cusco. Vi legger til rette for en enkel lunsj på flyplassen. Vel framme i Cusco setter kursen mot inkaenes hellige og vakre dal, Urubamba. Den ble kalt hellig fordi den var så utrolig fruktbar, dette var inkaenes kornkammer. Kvelden tilbringes på vårt hyggelige hotell som ligger pent til i den storslagne dalen. Urubamba ligger relativt lavt i terrenget, på ca 2900 m og er et bra sted for å akklimatiseres. Dalen er grønn, frodig og omgitt av fjell som strekker seg opp mot 5700 meters høyde. Om kvelden samles vi til et informasjonsmøte om turen.

Dag 3

Urubamba – Machu Picchu – Cusco

Etter en tidlig frokost kjører vi til jernbanestasjonen i Ollanta. Herfra tar vi tog gjennom fruktbare daler og langs elvejuv til Machu Picchu stasjon. Vi fortsetter med buss på svingete veier opp til de imponerende og spektakulære ruinene. Machu Picchu (2400 m) er et fantastisk vitnesbyrd om en av de største sivilisasjonene i Sør-Amerika før Columbus. Inntrykket av ruinene forsterkes av det fantastiske landskapet de ligger i. Machu Picchu ble oppdaget av den amerikanske arkeologen Hiram Bingham i 1911 etter å ha vært gjemt og dekket av vegetasjon i nesten 500 år. I løpet av 100 år bygget inkaene Machu Picchu med stjerneobservatorium, soltempler og vannsystemer av stein. Det blir tid til lunsj på en god restaurant i Aguas Calientes, bygden i bunnen av dalen, før vi reiser til Cusco med tog og buss, og sjekker inn på hotellet.

Dag 4

Cusco

Etter frokost blir det en rundtur i Cusco og områdene rundt. Vi besøker blant annet Sachsayhuamán, et av de viktigste seremonielle stedet i inkaenes imperium. Dette er en imponerende konstruksjon hvor man har tatt i bruk steinblokker på opptil 30 tonn! Hjertet i inkaenes rike er i dag en av kontinentets vakreste byer. Cusco er preget av spansk kolonistil, men arven fra inkaene er aldri langt unna. I grunnmurer og festningsruiner kan du fortsatt beundre inkaenes utrolige steinhuggerkunst, og omegnen er preget av deres terrasserte jordbruk og stor fruktbarhet. Ettermiddag fri til egne opplevelser. Om kvelden inviterer reiseleder de som har lyst til å bli med på en lokal restaurant med peruansk sang og musikk.

Dag 5

Cusco – Titicacasjøen

Vi forlater Cusco med buss tidlig om morgenen for å kjøre over høyslettene i Andesfjellene, som lokalt blir kalt Altiplano. Utsikten underveis er meget spektakulær og vi stanser på de historiske stedene Raqchi og Sillustani for sightseeing. Lunsj inkludert underveis. Vi ankommer Puno i kveldingen og sjekker inn på vårt hotell ved Titicacasjøens bredder.

Dag 6

Titicacasjøen

Puno ligger ved bredden av Titicacasjøen som er Sør-Amerikas største og verdens høyeste navigérbare innsjø. Sjøen ligger på 3815 m og har et flateinnhold like stort som Rogaland fylke. Sjøen strekker seg langt inn i Bolivia og både Peru og Bolivia har marinefartøyer på sjøen. Fra Titicacasjøen hentet Thor Heyerdahl i 1970 fire unge aymaraindianere til å bygge RA II. Etter frokost besøker vi de flytende sivøyene hvor Urosindianerne lever sitt tradisjonelle liv. Herfra setter vi kursen mot øya Taquile som ligger et par timers båttur borte. Her lever inkaindianerne sitt isolerte liv upåvirket av det meste som har skjedd i landet siden spanjolene invaderte inkakulturen for 500 år siden. Samfunnet på Taquile er unikt. De gir oss innblikk i sine daglige sysler. Blant annet strikker mannfolkene på Taquile de flotteste luer og vanter i avanserte mønstre og kvinnene vever bånd og belter i de vakreste fargespill. Taquile har en fantastisk natur, – og en unik beliggenhet! Lunsjen er inkludert på en lokal familierestaurant, og sen ettermiddag er vi tilbake i Puno.

Dag 7

Titicacasjøen – La Paz

Vi sjekker ut fra hotellet i Puno og drar videre mot La Paz, Bolivias administrative hovedstad. Veien går parallelt med Cordillera Real, et av de mest spektakulære fjellområdene i Andes. Vi passerer grensen like sør for Titicacasjøen. Videre skal vi besøke Tiwanaco som er inkakulturens vugge og det viktigste historiske monumentet i Bolivia. Herfra går turen til La Paz ligger fra 3300 til 4000 moh. Det finnes i dag nesten ikke et eneste område som ikke er bebygd i de bratte fjellsidene. Bolivia er et av Sør-Amerikas minst utviklede land, der flertallet av menneskene er urbefolkning. Vi sjekker inn på vårt hotell som ligger nede i dalen i den eldste delen av La Paz.

Dag 8

La Paz – Santiago

I formiddag skal vi fly fra La Paz til Santiago i Chile. Ankomst om ettermiddagen og transport til byens sentrum hvor vi sjekker inn på vårt hotell. De som ønsker det kan bli med reiseleder og utforske nabolaget og få et inntrykk av det pulserende livet i Chiles hovedstad. Og kvelden kan avsluttes med middag på hotellet som også er kjent for sin gode restaurant.

Dag 9

Santiago

Chile er et langstrakt land med 4300 km kystlinje og ligger som en smal stripe mellom Stillehavet og Andesfjellene. Santiago de Chile er en elegant metropol ved foten av Andes. Med sine staselige bygninger, parker og plasser har byen en urban og livlig atmosfære med et rikt kulturtilbud. Her finnes det vakre minner fra kolonitiden og moderne arkitektur side om side. I dag skal vi gjøre oss kjent med Santiago. Vi starter med å kjøre forbi de flotte offisielle bygningene og videre gjennom de travle gatene i sentrum. Hovedgaten, den brede Avenida O’Higgins, går tvers gjennom byen. Plaza de Armas er omgitt av praktbygninger som domkirken og justispalasset. Vi avslutter rundturen med å bestige Cerro San Cristóbal (Kolumbushøyden) hvor Jomfru Maria troner på 880 moh. med god utsikt over byen nedenfor. Om ettermiddagen er det tid til å utforske byen på egenhånd, og reiseleder er selvsagt behjelpelig med forslag til hva man kan se og gjøre.

Dag 10

Stillehavskysten med Valparaiso og Vina del Mar

Vi starter dagen med en utflukt til Valparaiso, Chiles største havneby og vernet av UNESCO. Her blir det byrundtur og besøk i huset til Chiles nasjonalpoet Pablo Neruda. Byen hører til blant verdens mest kuperte, og har mange «klatrende» trikker à la Fløibanen. Det er en fascinerende mengde av trapper, bratte gater og fargerike hus som klamrer seg til de bratte åskantene. Dagens lunsj er inkludert, og neste stopp er den nærliggende og sjarmerende byen Vina del Mar, også kalt Hagebyen. Dette er Chiles mest populære badested. I kveldingen er vi tilbake i Santiago.

Dag 11

Over Andesfjellene til Mendoza

I dag opplever vi et av høydepunktene på reisen. Vi forlater Santiago med buss tidlig om morgenen og fra metropolen snirkler veien seg oppover mot fjellovergangen som når litt mer enn 3200 moh. Utsikten er fantastisk med det majestetiske Andes i alle sine utrolige farger. På klare dager kan man se fjellet Aconcagua som rager nesten 7000 meter over havet. Turen tar 7-8 timer, avhengig av kø ved grensepassering og trafikk. Vi stopper noen ganger underveis for å nyte det storslagne landskapet og få tid til toalettbesøk og en matbit. Etter en lang dag og mange synsinntrykk kommer vi frem til hotellet som ligger sentralt til i Mendoza, ved den østlige foten av den mektige fjellkjeden.

Dag 12

Mendoza

Mendozaprovinsen produserer sytti prosent av Argentinas vin. De store vinmarkene ligger i skråningene og platåene inn mot Andesfjellene. Kjølig vinter og varm sommer med ideelt klima, gjør at man her finner Argentinas beste viner. Om formiddagen gjør vi oss kjent med byen. Mendoza ligger ved foten av Andesfjellene og ble grunnlagt av spanjolene i 1561, men det er bare San Francisco-kirken som står igjen fra kolonitiden. Mendoza er i dag en moderne by, hvor den store parken San Martin er en attraksjon med over 700 treslag og 110 forskjellige eksotiske dyrearter. Det er en enkel by å orientere seg i, og det er en fin shoppingby med flere gågater i sentrum. Fra sentrum kjører vi ut til vingården Zuccardi hvor vi både får innblikk i vinproduksjonen og prøvesmaker. Besøket avsluttes med en deilig lunsj på vingården.

Dag 13

Mendoza – Buenos Aires

Avreise med fly til Buenos Aires tidlig på formiddagen, flyturen tar halvannen time. Buenos Aires har fått tilnavnet «Sør-Amerikas Paris» på grunn av de lange og brede bulevardene, storslåtte paleer, smale og trange gater, elegante forretningsstrøk og grønne parker. I dag skal vi på byrundtur i denne storslåtte byen. Vi får blant annet se sentrumsområdet som vitnet nasjonens fødsel, og San Telmo-distriktet, Buenos Aires eldste bydel. Vi besøker det berømte og fargerike La Boca-distriktet. Videre til det elegante Recoleta-området, kjent for sin italienske og franske arkitektur, og et stort shopping- og restauranttilbud. Her ligger også den berømte kirkegården La Recoleta, hvor Evita og byens rikeste familier ligger gravlagt.

Dag 14

Buenos Aires

Dagen er fri til egne opplevelser. I Buenos Aires finner du Teatro Colón, som er blant verdens fremste operahus. Byen tilbyr tallrike museer og både zoologisk og botanisk hage er i verdensklasse. Det er også mange kirker her, som representerer alle verdensreligioner, og mange av dem er av høy arkitektonisk kvalitet. Shoppingmulighetene er store, og noen av de beste stedene å fylle kofferten er gågaten «Florida» og shoppingsenteret «Galerías Pacífico». Men intet besøk i Buenos Aires er komplett uten å oppleve tangoen. Om kvelden skal vi skal oppleve den dramatiske og sensuelle dansen på et feiende flott tangoshow med middag.

Dag 15

Buenos Aires – valgfrie utflukter

I dag har vi lagt opp til et par valgfrie utflukter for de som ønsker det (pristillegg). Hva med en utflukt til den argentinske pampa’en, hvor du får ett innblikk i livsstilen til en gaucho? Her vil man få full oppvartning og føle på et avslappet liv på den Argentinske pampa’en. For de som enda ikke har fått nok stempel i passet frister det kanskje med et besøk i UNESCO-byen Colonia i Uruguay? Det går en hurtigbåt over «fjorden» Rio de la Plata til Colonia som i sin tid var et portugisisk fort da Portugal lå i strid med spanjolene om herredømmet over Uruguay. Se praktiske opplysninger for mer informasjon om utfluktene.

La Pampa
Dag 16

El Tigre

I dag setter vi kursen mot El Tigre. Vi tar buss til deltaet ved Parana-elven som munner ut i Rio de la Plata. Turen går gjennom forstedene langs flodens bredder før vi kommer frem til El Tigre, et vakkert område med mange kanaler. Her er det fasjonable boliger og fritidseiendommer, og et yrende båtliv om sommeren. Akkurat her er deltaet det bredeste i verden, og hvert år dannes det nye øyer grunnet jordmassene elven bringer med seg. Det blir en interessant båttur mellom øyene, boligene og hyttene ved elven. Turen avsluttes med en god lunsj på restauranten «Gato Blanco» som ligger idyllisk til på en øy i deltaet.

Dag 17

Hjemreise

Formiddagen til egen disposisjon. Det blir tid til en siste bytur før vi ca midt på dagen drar til flyplassen for avreise med KLM om ettermiddagen.

Dag 18

Ankomst Norge

Ankomst Amsterdam om formiddagen. Her blir det flybytte før vi fortsetter til Norge.

Reisebetingelser

ALT DETTE ER INKLUDERT I PRISEN
• Fly Oslo-Lima / Buenos Aires-Oslo med KLM
• Fly Lima-Cusco, La Paz-Santiago og Mendoza-Buenos Aires med LAN
• Alle flyskatter
• 17 netter på gode mellom- og førsteklasse hoteller med frokost
• 7 lunsjer
• Tangoshow med middag
• Utflukter og inngangsbilletter som beskrevet
• All transport ifølge programmet
• Engelsktalende guide på utfluktene
• Norsk reiseleder fra Escape med fra Oslo

PRISEN INKLUDERER IKKE
• Drikkevarer
• Måltider som ikke er nevnt i programmet
• Tips til lokale guider
• Avbestillings- og reiseforsikring

Ved bestilling
Husk å opplyse fødselsdato (6 sifre) og passnummer med utløpsdato til oss. Vi må ha dette for togturen til Machu Picchu og for å gjøre grenseovergangen mellom Chile og Argentina smidigere. Har du ikke passnummeret tilgjengelig ved bestilling kan dette sendes i ettertid.

Utflukter dag 15, 13. april

Dag på Pampas’en:
På denne utflukten hentes dere på hotellet og kjøres til Pampa’en hvor det blir omvisning, lunsj og show på Estancia Santa Susana. Ved endt program kjøres dere tilbake til hotellet. Det kan være greit å være bevisst på at gården ikke er i drift og har et daglig show som er lagt opp for turister. Mer informasjon finner du ved å følge lenken under.

http://estanciasantasusana.com.ar/en/  Pris kr 980,- per person

Ferje til Colonia de Sacramento i Uruguay:
Utflukten inkluderer transport til kaien i Buenos Aires, ferje tur/retur Colonia, guidet byvandring i Colonia og transport fra kaien i Buenos Aires tilbake til hotellet. Colonia er en meget sjarmerende by som står på Unesco sin verdensarvliste. Prisen forutsetter minst 6 deltakere. Ved 15 eller flere deltakere blir også reiseleder med på utflukten. Pris kr 1 650 per person.

Flyplass i Norge
Turen går fra Oslo Lufthavn. KLM flyr også fra Sandefjord, Kristiansand, Stavanger, Bergen, Trondheim og Ålesund. Vi kan søke om utreise fra en av disse. Husk i så fall å gi beskjed om hvilken flyplass du ønsker å reise fra ved bestilling.

Visum
Norske statsborgere behøver ikke visum til noen av landene reisen omfatter. NB: Husk pass som skal være gyldig minimum 6 måneder etter hjemreisen! Vi anbefaler å ta fotokopi av passet og oppbevare denne atskilt fra passet.

Vaksiner
Ingen vaksiner er påkrevd, men ta gjerne kontakt med din lege for nærmere informasjon. Her finner du også god og oppdatert informasjon http://www.reiseklinikken.no/

Valuta
Det kan være greit å ta med litt US-dollar eller Euro i kontanter. Pass på å få fine sedler i banken. Det er vanskelig å få veksle sedler med små rifter eller «krøller». Men de fleste bankkort er gangbare og det er god tilgang på minibanker. Husk å oppheve evt. regionsperre på bankkortet ditt før avreise. Vær forsiktig med å veksle på gaten, det er relativt stor fare for å få falske sedler.

Shopping
Typiske suvenirer er håndstrikkede gensere og vevde tepper i lama- og alpakkaull, gull- og sølvarbeider, keramikk, hånddekorert lær og ellers typiske souvenirartikler.

Høyden
I Cusco (3600 m) og Puno (3800 m) vil du merke den tynne luften. Hos noen kan det gi forbigående hodepine, kvalme og en følelse av ikke å få nok oksygen. «Høydesyken» kan motvirkes med reseptfrie medikamenter som fås kjøpt i Peru eller med druesukker (fra norsk apotek). Ved behov tilbyr vi dessuten oksygen fra flaske. Høydesyke kan forebygges og behandles med legemiddelet Diamox. Dette må du i så fall få av legen (på resept) før du reiser. Men den beste høydemedisin er å ta det med ro, drikke mye væske, gå sakte og unngå stress. Dersom du har hjerte-, pusteproblemer eller høyt blodtrykk bør du kontakte lege før du bestemmer deg for turen. Erfaringsmessig er det ikke noe problem med høyt blodtrykk i høyden. Vi har lagt til rette for høydeakklimatisering underveis.

Klima og klær
Klimaet veksler med høyden, avstanden til havet og breddegrad. De fleste dagene vil du kunne bruke lett bomullstøy, men ta også med genser, regn- og vindtett jakke og lue. De fleste blir overrasket over temperaturen om kvelden og natten i Andesfjellene. Folk er vant til å ha det kaldt inne, og hotellrommene kan oppleves kalde. Vanlig fritidstøy til middag på hotellene er greit. Husk gode tursko. Mer info kommer med avreisedokument.