Geir Toverud på besøk i Soweto

Dream now - Escape later

Publisert: 5. januar 2021

Hvor drømmer jeg om å reise?

Det kan jeg ikke svare på med noen korte setninger. Jeg har god tid til å drømme nå.

Fra mitt permanente hjemmekontor her i Fredrikstad, ser jeg Glomma dele seg i to løp før den på hver sin side av Kråkerøy renner ut i Oslofjorden. Det er en regntung påskeaften. Jeg skulle ha vært i Japan med en gruppe eventyrlystne gjester. Med mange «gamle kjente». Japan som jeg er så glad i.

Synet av Glomma bringer raskt frem minner fra elvene i Europa. Jeg drømmer meg tilbake til det gode livet på elvecruisebåtene. Opplevelsene langs f.eks Donau, Rhinen, Main, Douro, Rhone, Seinen. Snart kommer jeg tilbake!

Verden er så mye mer enn Europa

Sørlige Afrika for eksempel. Zimbabwe, Namibia, Botswana og ikke minst Sør-Afrika. Steder som Victoria Falls, Chobe nasjonalpark med alle sine ville dyr, Rovos Rail og ikke minst Cape Town med omliggende områder. Spekket med opplevelser, god mat og god vin.

Safariturene ved soloppgang og solnedgang har brent seg fast på netthinnen.

Deluxe suite med dobbeltseng ombord på Rovos Rail 1 av 9

Flodhest i den afrikanske Zambezielven 2 av 9

Bestemor gir barnebarnet sitt et bad i Sør-Afrika 3 av 9

Boulders Beach i Cape Town er kjent for pingvinene sine. 4 av 9

Turist tar bilder med et digitalt kamera montert på et stativ under en vakker solnedgang. 5 av 9

Bo’kaap Township i Cape Town er spesielt fargerikt! 6 av 9

Regnbue og utsikt mot Victoria Falls 7 av 9

To giraffer på savannen i Sør-Afrika 8 av 9

Afrikanske tradisjonelle perletråd leker dyre sjiraffer. 9 av 9

De som kjenner meg vet nok at Asia er et av mine favorittreisemål

Skal jeg velge en tur her, må det bli en reise i Vietnam og Kambodsja, med en ukes elvecruise på Mekong. En fantastisk reise i historie og kultur. Tett på lokalbefolkningen og luksuriøse skip og hotell. Kort sagt en fantastisk opplevelse!

På bildet sitter jeg sammen i en tuktuk i livlige Phnom Penh.

Geir på jobb 1 av 10

På elvecruise i Vietnam 2 av 10

Asiatisk damlilje 3 av 10

Geir Toverud 4 av 10

Trappene ombord på Mekong Navigator 5 av 10

Tilberedelse av deilige delikatesser 6 av 10

Asiatiske barn som spiser sammen 7 av 10

Lekre drinker i baren 8 av 10

På elvecruise i Asia 9 av 10

Lugar på Mekong Navigator 10 av 10

Eller skulle jeg trekke frem Sør-Amerika?

Peru med Macchu Picchu og Titicacasjøen, Amazonas, de fantastiske Iguazu-fallene, Påskeøya, Andesfjellene og Buenos Aires. Så mange flotte opplevelser her også.

Eller et cruise på et havgående skip. Fantastiske skip, både store og små, med flotte aktivitetstilbud og gourmetmat.

Paranicota- vulkanen i Chile 1 av 8

Machu Piccu 2 av 8

Rosa bil på Cuba 3 av 8

Strand på Påskeøya. 4 av 8

Fargerike hus langs gaten Caminito Street i Buenos Aires 5 av 8

Sol som stiger over fjellene ved Machu Picchu, Peru 6 av 8

Moaistatuer på Rano Raraku, Påskeøya 7 av 8

Peruanske lamaer 8 av 8

Drømmer for meg begrenser seg ikke til enkelte land eller områder

Drømmene for meg begrenser seg ikke til enkelte land eller områder. Drømmene omfatter å reise i seg selv. Opplevelser, nytelser, hygge og gode sosiale relasjoner. Forberedelser og gode minner. Forventninger og bearbeidelse.

Min største og sterkeste drøm i øyeblikket er at vi snart kan legge denne vanskelige situasjonen bak oss og begynne å reise igjen.

Jeg er klar - og gleder meg som et barn. Håper å se dere snart!

Turer med reiseleder Geir Toverud

Mai 2024

Juni 2024

August 2024

September 2024

Oktober 2024

Desember 2024

Januar 2025

Februar 2025