Bo på kult byhotell eller slott utenfor byen

Firmatur til Gøteborg med tog

Ung kvinne spiser og beundrer utsikten fra et togvindu

Båttur i skjærgården med sjømat og hygge, rimelige gourmetopplevelser, bugnende mathaller og et rikt kulturtilbud – Sveriges nest største by er en trivelig storby hvor du også får småbyfølelsen. Bo på moderne byhoteller eller på et historisk slott utenfor byen.

Mindre enn fire timers togtur fra Oslo kan kolleger få noen hyggelige og lærerike dager sammen. Vi skreddersyr turen akkurat slik det passer ditt firma, enten det er en stor konferanse, et jubileum – eller rett og slett en tur for litt påfyll.

Gøteborg er blitt kåret til verdens mest bærekraftige reisemål av Global Destination Sustainability Index – hele seks ganger på rad! I 2021 kåret Lonely Planet også Gøteborg til Best på reise i kategorien bærekraft.

Høydepunkter

I dette reiseforslaget anbefaler vi tog som transportmiddel, men vi tilpasser det til deres preferanse av fremkomstmiddel.

Togreise

Start turen bærekraftig på skinner fra Oslo, det er en hyggelig togtur på 3 timer og 45 minutter fra by til by.

  • Lei en egen privat vogn med servering
    Det er fullt mulig å reservere egen vogn til firmagrupper med mat- og drikkeservering, da kan dere ha et hyggelig måltid sammen på reisen.
  • Faglig program på toget
    Utnytt togreisen og ha litt faglig program om bord, som for eksempel gruppeoppgaver.
  • Opplevelser fra togvinduet
    Litt avslappingstid på toget er lurt, len deg tilbake og bare nyt togturen!

Overnatting

Gøteborg har massevis av gode hoteller sentralt i byen, og dette er også en av Europas mest bærekraftige hotellbyer. Hele 95 prosent av byens hoteller er øko-sertifisert.

Midt i Gøteborg sentrum finner dere et livlig hotell med underholdning og musikk, prisbelønte restauranter og populære barer. I 2019 og 2020 ble hotellet kåret til Sveriges beste individuelle hotell ved Grand Travel Award.

Restaurant Vrå har grønnsakshage på taket og serverer en blanding av japanske og svenske smaker – og med byens største sakebar.
Her er det også en av Gøteborgs beste uterestauranter og takbasseng med panoramautskt.

Hotellet har seks store møterom og 14 mindre møterom, hvor de største møterommet har plass til 1050 personer og det minste har plass til opptil 10 personer.

Bare 650 meter fra sentralstasjonen ligger det et helt spesielt sted. Et lekkert boutiquehotell med 37 unike rom og høy standard – dette er som å komme inn i en annen verden.

Det fargerike inngangspartiet er det første som møter deg, og når du entrer, føles det som om du trer inn i en helt unik verden! Interiøret domineres av nyanser av gull, rosa og lilla, med overdådige materialer som fløyel og tyll.

Rommet er innredet med antikke møbler, livlige sofaer, imponerende lysekroner og store blomsterbuketter – en eksotisk oase midt i Gøteborg.

Hotellet har restaurant og konferanselokaler i forskjellige størrelser – og en helt spesiell atmosfære.

... eller hva med overnatting i egne hus og hold konferansen i et slott?

Fire mil sør for Gøteborg, er en spennende blanding av engelsk 1500-tallsstil, jugendstil og de mest moderne innovasjoner.

Hold konferansen på slottet, og få det for dere selv. Få servert afternoon tea på britisk vis, og den nydelige parken ut mot havet må selvsagt nytes. På kvelden kan dere å spise en eksklusiv middag på slottet. Denne nasjonalromantiske bygningen er et inspirerende og avslappende møtemiljø, med vidstrakt utsikt over jorder og enger. Maten som presenteres er laget av lokalproduserte råvarer og serveres i nedre del av restauranten

Overnatting tilbys i et Carl Larsson-inspirert hus på godset, innredet med himmelseng og kakkelovn. Å sjekke inn inn her er ikke som å komme til et vanlig hotell. Her bor du i eget hus i historiske omgivelser. Følelsen er nesten som å komme hjem til noen. Du bor i ditt eget nøye innredede hus, i historiske omgivelser og med egen hage og kjøkken.

Utvid horisonten med konferanse på et unikt sted

Et annet slott med konferansemuligheter...

I et slott fra 1700-tallet ligger omtrent 10 km utenfor Gøteborg, og tilbyr konferanser med en levende kulturarv som både styrker fellesskapet og gir en beroligende opplevelse utenfor byens kjas og mas.

Det er flotte lokaler, og utenfor er det svingete turstier i vakkert landskap. Restaurant, bakeri og kjøkkenhager er KRAV-sertifisert.

Slottet tilbyr ikke overnatting, men stedet ligger kun en kort kjøretur fra byen.

Konferanse på Universeum

Vitenskapssenteret Universum ligger ved siden av Liseberg, og kan holde halv- eller heldagskonferanser – og det i unike omgivelser.
Hva med å rusle i regnskogen, eller ta en tur i verdensrommet? Om kvelden kan dere ta en fordrink blant haiene, spise middag i restauranten og oppdage alt fra celler til dovendyr. Dere kan også ta en tur i visualiseringsbanen hvor vitenskapen forklares med oppslukende 3D-opplevelser.

Stora Teatern Göteborg

Stora Teatern er Gøteborgs store scene for svenske og internasjonale gjestespill. Stora Scen er en vakker og intim teatersal fra 1859, og en av landets eldste aktive scener. Det er mulig å leie salen til konferanser, på den beste adressen i Gøteborg – midt i Avenyn med utsikt over Bältesspännarparken. Salongen har plass til opptil 600 personer.

Nye regnskogen i Universeum

Nye regnskogen i Universeum © oscar@oscarfoto.com // Universeum

Stora Teatern Göteborg

Stora Teatern Göteborg Foto: Stora Teatern (Marc Zacharoff)

Aktiviteter og utflukter på firmatur

Oppdag Gøteborg og nærområdet på vannet eller på land

Guidet båttur til Vinga

Idyllisk tur gjennom Gøteborgs skjærgård. Turen tar 1 time og 15 minutter én vei, med to timers opphold på Vinga – altså god tid til å utforske den vakre øya.
Det er mulig å leie hele båten, og turen kan også tilrettelegges med middag og underholdning om bord.

Kajakkpadling i nordvestlige Tjörn

Midt i Bohuslän på nordvestlige Tjörn i et godt bevart fiskevær, ligger Björholmens Marina.
Alt her er preget av havet – luktene, smakene og aktivitetene. I området finner du gjestehavn, hotell, restaurant, kafé, iskremkiosk og en deilig badestrand med hvit sand.
Her kan dere padle i kajakk eller kanskje pedalbåter er tingen? Uansett får dere oppdage de vakre omgivelsene fra vannet!

SUP-eventyr på Säveån

Säveån renner i rolig tempo gjennom Gøteborg-landskapet, en fantastisk naturopplevelse samtidig som du får øve på balansen på brettet.
Avslapping eller konkurranse med kollegaer, det bestemmer dere!

Sykkeltur i Gøteborg

En guidet sykkeltur i Gøteborg er en unik måte å oppleve byen på. Turen starter vanligvis sentralt i byen eller ved hotellet. Guiden tar dere med gjennom byens sentrum og viser noen av de mest kjente attraksjonene, som for eksempel Maritiman, Slottet, Haga og parkene Slottskogen og Botanisk hage. Turen varer vanligvis mellom 2-3 timer og gir deg muligheten til å se byen på en avslappet og miljøvennlig måte.

Ølbyen Gøteborg

Øltørste har kommet til riktig sted! Noen av verdens beste øl kommer faktisk fra Gøteborg, ifølge internasjonale rangeringer. Bryggeribesøk med omvisning og ølsmaking blir stadig mer populært.

Beerblioteket ble grunnlagt av fire venner fra forskjellige deler av verden, og deres filosofi er at de brygger øl som de selv gjerne vil drikke. Dere kan få omvisning på bryggeriet og deretter prøve fem forskjellige øl, alle med sin egen unike historie. De fleste øl brygges bare én gang, og har unike navn som "I lost my cherry by the salty sea" eller "Autums woods and winter skies".

Poppels Bryggeri er et lite bryggeri med stor kjærlighet til håndverket, lokalisert i Jonsereds klassiske fabrikkmiljø en kort vei fra Gøteborg sentrum. De har også restaurant rett ved bryggeriet, med mat som matcher ølet, selvsagt. Perfekt med et besøk her, kombinert med bryggeromvisning.

Majorna er en av Gøteborgs mest populære bydeler, og her ligger bryggeripuben Majornas Bryggeri. De produserer pilsner, ale, IPA, porter og andre typer øl i et lite moderne bryggeri med full innsyn fra pubdelen hvor det selvsagt serveres de egenlagde ølene, men også øl fra andre lokale håndverksbryggerier.
Ølsmaking med omvisning på bryggeriet er populært, og noen ganger kan den til og med smakes direkte fra gjærtankene og øl blir ikke ferskere enn det!

Et annet veldig populært tilbud er bryggekurs hvor bryggeren bruker en hel dag på å undervise i kunsten å brygge øl.

Den kulinariske kysten

Sjømat i verdensklasse, nyskapende mat, Michelin-stjerner og fine råvarer fra et levende jordbrukslandskap. Ikke rart matelskere liker Gøteborg!

Vestkysten har de siste 10 årene blitt kjent som "den kulinariske kysten", og kokkene her er opptatte av kvalitet, kortreist og økolgisk mat. I løpet av de ti siste årene har syv kokker fra Gøteborg blitt kåret til "årets chef".

En stor andel av Gøteborgs spisesteder er Krav-sertifisert, som betyr at maten er økologisk produsert, og det dukker stadig vekk opp nye vegetariske og veganske alternativer i byen.

Sjømat i en historisk lagerbygning fra 1795

Besøk en av Gøteborgs ledende fiske- og sjømatrestauranter, som ligger i en historisk lagerbygning fra 1795 rett ved Göta-elven.

Restauranten har vært en suksess i mange år, og Bruce Springsteen skal være en av gjestene som alltid sørger for et besøk når han er i byen.

I 2021 tok en ny generasjon over, og Mats Sjölander og Jennie Selin sikter på å skape en moderne gastronomisk opplevelse basert på de beste råvarene fra havet sammen med nøye utvalgte drinker.

Fest och Event Sjomagasinet 1024x790
Sjomagasinet Draft

Mathaller med smaker fra hele verden

Gøteborg har to store mathaller som er vel verdt et besøk:


Stora Saluhallen har en historie tilbake til rundt 1890, og hvert år strømmer drøyt to millioner mennesker gjennom bygget for å handle kjøtt, ost, brød og andre delikatesser. Her finner du alle verdenshjørner representert blant de 40 butikkene og spisestedene.

Feskekôrka (Fiskekirken) ble innviet allerede i 1874, og har gjennom årene utviklet seg til å bli hovedstedet for salg av fisk og skalldyr i Gøteborg. Feskekôrkan er for øyeblikket stengt på grunn av en omfattende renovering. Den forventes å gjenåpne høsten 2023, men en bestemt dato er ennå ikke offentliggjort.

Hva med en litt annerledes middag med mordgåte?

Få servert en tre-retters middag og en spennende mordgåte. Mellom hver akt serveres det en rett, og mellom akt 3 og 4 må alle tilskuerne gjette hvem de tror er morderen. I 4. akt spiller løsningen ut med hvem som er den skyldige, og alt fremføres av erfarne skuespillere. I tillegg til en stor dose drama, byr også detektiven på mye humor.

Mordmysterium med middag

Mordmysterium med middag Eventligan Sverige

Lignende turer