Opplev Marokko – med medinaer, fjell og ørkenliv

Firmatur til Marrakech

Panoramautsikt over Marrakesh og gamle medina, Marokko

Marrakech, også kjent som «Den rosa byen», ligger i en palmeoase ved foten av de mektige Atlasfjellene og byr på eksotiske basarer, franskinspirerte boulevarder og hyggelige små kafeer. Byens hovedtorg, Djemma El Fna, er berømt for sine akrobater, musikere, spåkvinner og hundrevis av matboder – dette er et marked for alle sanser!

I Atlasfjellene er det muligheter for eventyr i naturen, og i Agafayørkenen kan dere nyte den uendelige stjernehimmelen og tilbringe natten i beduintelt. Marokko er en fantastisk destinasjon!

Høydepunkter

Forslag til overnatting

Bo på den tradisjonelle, marokkanske måte – i en riad.

En riad (arabisk: رياض‎) er et tradisjonelt marokkansk hus eller palass med en indre hage eller gårdsplass. Ordet riad kommer fra den arabiske betegnelsen for hage, «ryad».

Det indre gårdsrommet er ofte prydet med et vell av fargerike fliser, utsmykkede mosaikker og en fontene som sentrum for ro og avslapning.

Bo på Riad, små spennende boutique hotell, innredet i Marokkansk stil

rigel

Bo på Riad, små spennende boutique hotell, innredet i Marokkansk stil

Jessica Kantak Bailey

Villmarkscamp i ørkenen

Bare 45 minutter fra sentrum av Marrakech, ligger denne oppdagelsesoasen dypt inne i Agafay-ørkenen. En hemmelig lekeplass omgitt av sanddyner, om du vil.

Her finner du alt fra rustikke telt til flotte ørkenhytter. Campen har også sin egen restaurant, som tilbyr unike, smakfulle retter som snakker til Marokkos rike historie – selvsagt med utsikt over de vidstrakte og flotte sanddynene.

Forslag til aktiviteter

Ballongferd – en spektakulær opplevelse for de eventyrlystne

Dere blir hentet på hotellet kl. 06.00 for en times kjøretur fra Marrakech vestover mot Palmeraie, en palmeoase med flere hundre tusen trær.

Ved ankomst blir det servert kaffe rundt et bål, mens luftballongen blir klar.

Gruppen fordeler seg på flere ballonger med alt fra 4-12 personer i hver kurv. Vi starter flyturen en time før soloppgang, for å se morgenens aller første solstråler når de stiger opp over horisonten. Turen avsluttes med en herlig frokost ute i det fri.

Byopplevelse i Marrakech

Byvandring og besøk i Bahia-palasset, Koutoubia-moskeen, gamle koranskolen Medersa Ben Youssef og den gamle delen av byen, medinaen.

Besøke de forskjellige delene av medinaen, kryddermarkedet, fargekvartalet og tekstil- og teppesouken, hvor dere kan beundre arbeidet til de lokale håndverkere og oppdage et bredt utvalg av håndlagde tepper og stoffer

Besøk det berømte torget Djemma El Fna, markedsplassen som blir levende hver ettermiddag med akrobater, historiefortellere, musikere og mye mer.

Marokkansk matlagingskurs

Et matlagingskurs er en hyggelig måte å «teambuilde». Oppdag hvordan man bruker en rekke krydder og urter for å skape den perfekte balansen av smaker som er karakteristisk for marokkansk mat.

Gruppen blir delt opp i ulike lag og har ansvaret for hver sin rett. Etter kurset nyter vi den hjemmelagde maten vi har laget i felleskap.

Dette er ikke bare en matlagingskurs, men en sosial opplevelse som lar dere utforske marokkansk kultur og tradisjoner gjennom mat.

Kamelriding og lokale smaker

Kamelridning gir en følelse av å reise tilbake i tid til tradisjonelle transportmidler i ørkenen.

Etter kamelridningen blir dere ønsket velkommen til Berberhuset, hvor dere får smake på de autentiske smakene av regionen – en lokal brunsj med mynte-te, byggbrød, smør og honning.

Etter brunsjen går turen videre til en berberlandsby, hvor dere får et innblikk i berbernes daglige liv og kultur.

Kokkekurs marrakesh

På kokkekurs i Marokko Anne Marthe Barfod

Kamelridning i solnedgang

Kamelridning i solnedgang Atlas Tours, Morocco

Det er så mye å se og oppleve i Marrakech. Kontakt oss for å booke din neste firmatur!

Fima wiki

Hva får du når du velger Firmareiser by Escape?

Mulighetene er mange og vi i Escape Travel kjenner destinasjonene vi tilbyr godt. I samarbeid med lokale partnere skreddersyr vi firmaturer, kundearrangementer, styreturer, og events, fokusert på vellykkede arrangementer med spennende aktiviteter og autentisk gastronomi.

Personlig tilnærming – vi er tilgjengelige før, under og etter reisen

Kvalitet fremfor pris – tilpasset bedriftens budsjett, men aldri på kompromiss med det vi leverer

Kunnskap og skreddersøm – lang erfaring i å skape unike firmaturer tilpasset bedriftens behov, mål og ønsker

Kompetanse og lokale kontakter – unikt nettverk og bred portefølje på reisemål over hele verden

Spesielt utvalgt – håndplukket, lokalt og autentisk, gjerne utenfor masseturismen, fra by- til naturopplevelser

Tidsriktig og kreativitet – vi følger med på forskrifter, og trender, for å tilby både trygghet og innovative konsepter

Bærekraftig tilnærming – vi ser alltid etter de beste løsningene for dere, mens vi etterstreber å ivareta miljø-, sosiale- og forretningsetiske forhold

Andre populære destinasjoner