En av Europas fineste byer – kun to timers flytur unna

Firmatur til Krakow

Krakow full av turister som har en kaffepause under buene i Cloth Hall

Hva som er den fineste byen i Polen? Mange vil nok svare Krakow. Nå er det riktignok ikke bare utseendet som teller, men Krakow er i toppsjiktet på mange andre områder også. Krakows historie er en imponerende reise gjennom århundrer av kultur, kunnskap og kongelig prakt. Byen har blomstret som et akademisk og kunstnerisk senter i Europa siden middelalderen – og blomstrer gjør den fremdeles.

I dag er Krakow en levende og moderne by med trendy kafeer, kunstgallerier og kulinariske opplevelser som spenner fra autentisk polsk mat som pierogi (dumplings) og lokalt håndtverksøl til gourmetrestauranter av ypperste kvalitet.

Bo sentralt på unike overnattingssteder, gå på oppdagelsesferd i gamlebyen og det hippe jødiske kvartalet Kazimierz, bli kjent med de lokale – Krakow er midt i blinken for venne- og firmagrupper som ønsker å kombinere historie, kultur og sosiale opplevelser.

Høydepunkter

Overnatting

Opplev Krakow med en unik vri!

Hotellutvalget i Krakow tilbyr noe for enhver smak, fra luksuriøse oaser til sjarmerende boutiquehoteller og prisgunstige overnattingssteder. Uansett om du er på jakt etter historisk eleganse i hjertet av den gamle byen, eller moderne komfort med flott utsikt over elven Wisła.

  • Krakow er selve perlen i Polens skattkiste med rik historie, gode mattradisjoner og et høyst levende bysentrum. Byen har et godt utvalg av førsteklasses hoteller – fra historisk til moderne luksus.
  • Uansett om du er interessert i kultur, mat eller arkitektur, vil Krakow definitivt overgå forventningene. Om det er et moderne businesshotell med god møtekapasitet som passer best, eller et lite boutiquehotell med personlig atmosfære, så finner vi hotellet som passer best.

Vi har mange gode forslag til hoteller som passer firma- eller vennegrupper - ta kontakt med oss!

Forslag til aktiviteter

Hva med en pirogiworkshop hjemme hos Marta?
Marta har alltid likt å dele sin kunnskap om sin vakre hjemby, Krakow, og polsk mat. Når hun selv har vært på reise, har hun ofte tenkt hvor flott det ville være å kunne spise et måltid med en lokal person. Derfor har hun bestemt seg for å tilby den opplevelsen til de som besøker Krakow, og som kan tenke seg å lage mat sammen med henne og høre mer om hennes opplevelser, livet og byen. Bli med på matlagingskurs og spis hjemme hos Marta.

Eller en lunsj og ølsmaking i gamlebyen i Krakow?
Polsk øl er ikke å kimse av. Hva med en deilig publunsj i gamlebyen i Krakow med en presentasjon om ølbrygging i Polen? Det blir smaking av fem ulike ølsorter, og til lunsj serveres en saftig hamburger med tilbehør og fries. Til dessert blir det vaniljeis med kirsebærsaus.

... eller en mer bærekraftig byrundtur med elektrisk Buggie?
Utflukt med batteridrevne Buggies (golfbiler) med audiosystem på norsk inkludert høretelefoner. Bilene henter på hotellet og kjører rundt i byen. De kjører rundt og viser det beste av Krakow, både gamlebyen og det jødiske kvartalet Kazimierz, samt andre historiske steder.

Hva med en foodietur?
Det hippe jødiske kvarteret Kazimierz er perfekt for en foodietur. Der får dere innføring i polsk mat som kanskje ikke er så kjent. Det finnes mange foodieturer i Krakow, men denne er spesialtilpasset for våre grupper av en kokk og vår lokale samarbeidspartner. Dere vil bli tatt med på en matopplevelsestur rundt til litt mer skjulte steder i Krakow, som bare er kjent av lokalbefolkningen. Gruppen vil besøke flere ulike restauranter og barer for å smake lokale spesialiteter.

Glad i vin?
Vi anbefaler et besøk til vingården Srebrna Gora. Vingården ligger på området til det 17. århundre Camaldolese eremittklosteret. Her blir det en rundtur på vingården, samt en presentasjon om dens historie og produksjon. Det blir selvfølgelig også vinsmaking av fem ulike viner i enoturisme-paviljongen ved foten av vingården.

Markedsplassen i Krakow, Polen ved solnedgang

Velkommen til Polen og Krakow

Det er så mye å se og oppleve i Krakow. Kontakt oss for å booke din neste firmatur!

Lignende turer