Artisk eventyr - i alle årstider

Firmatur til Svalbard

Isbjørn på Svalbard

Det er lett å bli bitt av "polarbasillen" - og et besøk på Svalbard er definitivt en god start for et livslang fascinasjon for den fantastiske arktiske naturen.

På Svalbard er det tre hovedsesonger:
* Polarsommeren (mai - september) har midnattssol, fargerik flora og yrende dyreliv
* Nordlysvinteren
(oktober - februar) er mørketiden, og midtvinters er dagene like mørke som natten - men med nordlys, stjernelys og måneskinn!
* Solvinteren
(mars - mai) er tida når lyset kommer tilbake og du får den magiske "blåtiden" med sin helt spesielle stemning

Hver sesong er unik, og har du vært på Svalbard om vinteren før, vil du få en helt annen opplevelse i sommerhalvåret. Longyearbyen mottok våren 2016 merket for "Bærekraftig reisemål» av Innovasjon Norge.

✈️ Det går direktefly direktefly tur/retur Oslo-Longyearbyen, og flyturen tar ca. 3 timer.

Høydepunkter

Kjør ditt eget hundespann

Hundekjøring er en fantastisk og autentisk måte å oppleve Arktis på, og denne turen vil gi deg en utmerket introduksjon til hundekjøring og gleden av å jobbe med polarhunder.

Guiden kjører først sammen med to personer, og deretter følger to og to etter på hvert sitt hundespann, og deler på å kjøre sleden og å sitte på. Det er store muligheter for å se Svalbard-reinen, og kanskje også rype og polarrev? Dette er en fantastisk fredfull og vakker opplevelse, både sommer og vinter.

Snøscootersafari

Alle kjører snøscooter på Svalbard – og det burde du også prøve. Å cruise gjennom det uendelige arktiske landskapet gir en frihetsfølelse du sjelden har opplevd. Du kan bli med på en lang tur gjennom storslått natur til Østkysten, se isfjell fastfryst i havisen, oppdage gamle fangsthytter, brefronter og et spennende dyreliv.

Andre turer tar deg med til de russiske byene Barentsburg eller Pyramiden, eller kanskje du har lyst til å kjøre en tur som går over flere dager? Mulighetene er mange, også for deg som ønsker en kortere tur, for å oppleve hvordan det er å kjøre snøscooter. En kort tur utenfor Longyearbyen kan ta deg med til en vakker isgrotte, eller kanskje du vil kjøre ut til en villmarkscamp og nyte en bedre middag? Opplev det ekte Svalbard mens du beveger deg i den arktiske villmarken, kjenn på frihetsfølelsen snøscooteren gir deg til å dekke store landområder på kort tid.

Camp Barentz

Camp Barentz ligger ca. 10 km øst for Longyearbyen, ved foten av Gruve 7-fjellet, med en fantastisk beliggenhet der man kan oppleve Svalbards storslåtte natur i kombinasjon med foredrag, måltider og turer. Se det magiske nordlyset på vinteren, eller nyt midnattssolen om sommeren. På campen finner du Barentz hus og en stor gamme. Gammen, med plass til 70 personer, har åpen peis og autentisk sjarm.

Barentz hus har plass til 30 gjester. Den er bygd som en kopi av hytta Barentz og hans mannskap bygde på Novaja Semlja under sin ekspedisjon 1596-1597, hvor de tilfeldig oppdaget Bjørnøya og Spitsbergen. Dere blir ønsket velkommen av vårt gode vertskap, og vel inne i varmen serverer vertskapet en akevitt, varm mat, bålkaffe og dessert mens de byr på foredrag og bilder.

Mat og drikke på Svalbard

På Svalbard brygges det øl i både Barentsburg og i Longyearbyen. Dette er verdens nordligste bryggerier, og er vel verdt et besøk. Velger du å besøke Svalbard bryggeri i Longyearbyen, kan du bli med på en omvisning og lære om hvordan det umulige ble mulig. Hør denne spennende historien om hvordan en tidligere gruvearbeider og flyger fikk ideen om å starte et ølbryggeri på Svalbard, og om den lange reisen hans til bryggeriet ble en realitet. Omvisningen avsluttes naturligvis med ølsmaking. I russiske Barentsburg kan du også bli med på både omvisning og smaking.