Nordlys, stjernelys og måneskinn

Firmatur til Svalbard Nordlysvinter

Longyearbyen med Hiortfjellet i bakgrunnen

Velkommen inn i polarnatten

I slutten av oktober forsvinner det siste glimt av sol, og Svalbard går inn i mørketiden som varer i mer enn to måneder. Det er kun klokka som viser oss om det er natt eller dag. Er himmelen skyfri, glitrer stjernene, og månelyset kaster et vakkert lys over himmelen.

Så er det et annet fenomen som ofte danser på himmelen – nordlyset! Dette magiske lyset som har trollbundet mennesker og vært grunnlag for myter og mysterier. Fargespillet på himmelen er ubeskrivelig.

Denne tiden av året innbyr også til stemningsfulle, velsmakende måltider og hygge innendørs. Svalbard er både eksotisk og hjemlig på samme tid.

Høydepunkter

Program

Dette er et forslag til program. Vi tilpasser programmet etter deres ønsker

Rangert 4 stjerner

Radisson Blu Polar Hotel

Romfløyen på hotellet er satt i en bygning som en gang i tiden var sponsorhotell under OL på Lillehammer, så dette er et artig gjensyn for alle som husker folkefesten de olympiske lekene var den gang. Du kan velge fra enkle rom med bare det mest nødvendige, helt opp til juniorsuiter der du både får god plass og en hel del ekstra komfortinnslag som morgenkåpe, tøfler og kaffemaskin.

Sørg for å besøke begge spisestedene på hotellet: Barentz Gastropub stiller sterkt i konkurransen om å lage Svalbards beste pizza, mens Restaurant Nansen serverer de lekreste retter innen Asian Fusion av deilige lokale råvarer.

Personer går inne i en isgrotte

Inne i isgrotte Wenche Samuelsen

Mennesker koser seg inne på villmarkscamp

Trivelig stemning på Camp Barentz Foto: Hurtigruten Svalbard

Hvordan var det å jobbe i gruvene på Svalbard?

Store Norske - Gruve 3

I dag kan du besøke Gruve 3 og reise tilbake i tid. Våre gjester blir plukket opp i bil eller buss ved de ulike hotellene og gjestehusene i byen. Gruve 3 ligger en 10-minutters kjøretur fra sentrum av Longyearbyen.

Oppe ved Gruve 3 tas du gjennom daganlegget hvor maskiner og utstyr ligger igjen fra driftstiden. Våre gjester vil bli utstyrt med hjelm, hodelampe og “lompendress”, klare til å utforske gruva. I løpet av omvisningen vil du få muligheten til å kjenne på den lave arbeidshøyden gruvebusene arbeidet under daglig. På grunn av den lave arbeidshøyden ble gammeldagse «lavdriftsmetoder» anvendt for å hente ut kullet.

Besøket rundes av med en tur inn i selve gruva, inn i en hovedstoll som ble utgravd på 70-tallet.

Alternativ om dere ikke ønsker Gruve 3

Svalbard Museum

Bli kjent med Svalbards 400 år kulturhistorie. Lær om betingelsene for liv i det arktiske øyriket, oppdagelsen, utforskning, livet på tundraen og langs iskanten. Hør om pelsjegere, geologi, gruvedrift, flora og fauna. Originale gjenstander og gjenskapte miljøer tar deg inn i Svalbards historie og natur.

Museumsbutikken har et stort utvalg relevant litteratur og kart. Fine gaver, mange av dem lokalt tilvirket, kan gi det bruksvennlige og vakre reiseminner som varer. Velkommen!

Praktisk informasjon


Viktig info vedrørende reise til Svalbard
Siden Svalbard ikke er en del av Schengen-området, må det foretas kontroll av alle som reiser mellom Svalbard og det norske fastlandet. Alle må derfor vise pass.

Lignende turer