Svalbard er både eksotisk og hjemlig på samme tid – denne kombinasjonen er en vinner

Firmatur til Svalbard sensommer

Varseltegn som indikerer at isbjørnadvarsel gjelder over hele Svalbard.

I august kan du oppleve midnattssol på Svalbard. Dette gir deg muligheten til å nyte de vakre naturskjønnhetene på Svalbard døgnet rundt

Mot slutten av august og utover i september starter perioden kalt «gylden høst», hvor fuglene gjør seg klar for å trekke den lange veien sørover. Samtidig forbereder plantene seg på en ny, lang vinter, og gir dermed slipp på sin kortvarige fargedominans på tundraen. Landskapet endrer nå raskt karakter, midnattssola sier straks takk for seg og kveldene begynner å bli mørkere. Denne drøye måneden, som er vår korte variasjon av høst, byr på et gyllent landskap ikledd de vakreste høstfarger.

Høydepunkter

Program

Dette er et forslag til program. Vi tilpasser programmet etter deres ønsker

Rangert 4 stjerner

Funken Lodge

Funken Lodge er et boutique hotell på Svalbard, med unik utsikt over Longyearbyen og dens nære isbreer. Her kan du senke skuldrene etter spennende naturopplevelser, og nyte fantastisk mat fra et internasjonalt kjøkken med god drikke i en avslappet, luksuriøs atmosfære.

Fra øyeblikket du stiger inn i deres elegante lobby vil de sørge for alt du trenger for et førsteklasses opphold. Nyt roen i romslige rom og suiter, med elegante detaljer og himmelske senger. Slapp av med en forfriskende cocktail og original barmat i Funken Bar. Den tilknyttede loungen har en behagelig atmosfære med åpen peis, et omfattende bibliotek med polarlitteratur, og god plass for arbeid foran laptopen.

Rangert 4 stjerner

Radisson Blu Polar Hotel

Romfløyen på hotellet er satt i en bygning som en gang i tiden var sponsorhotell under OL på Lillehammer, så dette er et artig gjensyn for alle som husker folkefesten de olympiske lekene var den gang. Du kan velge fra enkle rom med bare det mest nødvendige, helt opp til juniorsuiter der du både får god plass og en hel del ekstra komfortinnslag som morgenkåpe, tøfler og kaffemaskin.

Sørg for å besøke begge spisestedene på hotellet: Barentz Gastropub stiller sterkt i konkurransen om å lage Svalbards beste pizza, mens Restaurant Nansen serverer de lekreste retter innen Asian Fusion av deilige lokale råvarer.

Store Norske - Gruve 3

I dag kan du besøke Gruve 3 og reise tilbake i tid. Våre gjester blir plukket opp i bil eller buss ved de ulike hotellene og gjestehusene i byen. Gruve 3 ligger en 10-minutters kjøretur fra sentrum av Longyearbyen.

Oppe ved Gruve 3 tas du gjennom daganlegget hvor maskiner og utstyr ligger igjen fra driftstiden. Våre gjester vil bli utstyrt med hjelm, hodelampe og “lompendress”, klare til å utforske gruva. I løpet av omvisningen vil du få muligheten til å kjenne på den lave arbeidshøyden gruvebusene arbeidet under daglig. På grunn av den lave arbeidshøyden ble gammeldagse «lavdriftsmetoder» anvendt for å hente ut kullet.

Besøket rundes av med en tur inn i selve gruva, inn i en hovedstoll som ble utgravd på 70-tallet.

På tur med sledehunder - sommer

Vi henter deg på ditt hotell i byen og tar deg til kennelen 10 kilometer utenfor byen. Her får vi varme klær på (dress, støvler, lue, hansker og buff), og møter våre pelskledde venner.

Vi har små vogner for tre, hvor to sitter på og en kjører. Vi følger veien mot Endalen. Underveis er det gode sjanser til å se reinsdyr og forskjellige fugler. Hundene trekker ivrig og vi stopper flere ganger underveis for å gi dem vann.
Fargene på vegetasjonen i Adventdalen, i kontrast til fjellene og himmelen er, i kombinasjon med den klare arktiske luften, forfriskende for øye og sinn
Etter turen returnerer vi til kennelen for noe varmt å drikke og kjeks, og får hilse på og kose med det siste valpekullet.

Oppmøte: Foran hotellets hovedinngang hvor dere blir hentet.
Varighet: 4 timer
Inkluderer: Henting/retur til overnattingssted, dere får dress, støvler, lue og hansker. Te / Kaffe

Svalbard Museum

Bli kjent med Svalbards 400 år kulturhistorie. Lær om betingelsene for liv i det arktiske øyriket, oppdagelsen, utforskning, livet på tundraen og langs iskanten. Hør om pelsjegere, geologi, gruvedrift, flora og fauna. Originale gjenstander og gjenskapte miljøer tar deg inn i Svalbards historie og natur.

Museumsbutikken har et stort utvalg relevant litteratur og kart. Fine gaver, mange av dem lokalt tilvirket, kan gi det bruksvennlige og vakre reiseminner som varer. Velkommen!

Viktig info vedrørende reise til Svalbard


Siden Svalbard ikke er en del av Schengen-området, må det foretas kontroll av alle som reiser mellom Svalbard og det norske fastlandet. Alle må derfor vise pass.

Lignende turer