Spektakulær vinterverden i arktis med hvite snødekte landskap

Firmatur til Svalbard vinter

På tur på Svalbard

Magien starter i det du forlater fastlands-Norge og flyr ut over Barentshavet. Er det Bjørnøya du ser der nede? En isbre! For en fjellrekke! De fleste har sittet klistret til vinduet i en god halvtime når flyet lander i Longyearbyen. Det arktiske landskapet har en tiltrekningskraft som er vanskelig å beskrive. Det er så øde. Så kaldt. Så vakkert.

Fra slutten av februar har øya lysere dager og fortsatt mørke kvelder og netter, og denne overgangen frem mot midten av april kalles gjerne «pastellvinteren». Dette henviser til de helt spesielle og vakre lysforholdene, der snødekte fjell hviler mot en knallblå himmel, og der solens stadig sterkere tilværelse kaster de klareste pastellfarger over landskapet. Denne overgangen fra mørketid til den lyse årstiden gjør noe med alle som bor 78 grader nord, hvor de nærmest våkner opp igjen til en ny natur hver dag etter hvert som lyset fortrenger mørket.

De som bor på 78 grader nord føler de lever i en drøm, et ekte arktisk eventyr. I et landskap preget av tundra, snaufjell, isbreer, ekstreme lysvariasjoner og et spennende dyreliv har de opplevelser i hverdagen som det knapt finnes maken til i verden. Og de elsker livet på Svalbard, de kan knapt tenke seg noe bedre sted å leve deres liv. «Polarbasillen» kaller de dette, et begrep som betegner ønsket om alltid å ville komme tilbake når man først har satt sine føtter her

Høydepunkter

Program

2 frokoster, 1 lunsj, 1 nistepakke og 2 middager inkludert

Dette er et forslag til program. Vi tilpasser programmet etter deres ønsker

Rangert 4 stjerner

Radisson Blu Polar Hotel

Vi velger oss Radisson Blu Polar Hotel når vi besøker Svalbard. Romfløyen på hotellet er satt i en bygning som en gang i tiden var sponsorhotell under OL på Lillehammer, så dette er et artig gjensyn for alle som husker folkefesten de olympiske lekene var den gang. Du kan velge fra enkle rom med bare det mest nødvendige, helt opp til juniorsuiter der du både får god plass og en hel del ekstra komfortinnslag som morgenkåpe, tøfler og kaffemaskin.

Sørg for å besøke begge spisestedene på hotellet: Barentz Gastropub stiller sterkt i konkurransen om å lage Svalbards beste pizza, mens Restaurant Nansen serverer de lekreste retter innen Asian Fusion av deilige lokale råvarer.

Rangert 4 stjerner

Funken Lodge

Funken Lodge er et trivelig og stemningsfullt boutique hotell, som ligger på Haugen med utsikt over Longyearbyen. På hotellet finner du både restaurant, bar og en vinkjeller, og det tar snaue 20 minutter å spasere ned til sentrum. Det finnes 88 rom og suiter, dobbeltrommene er 18m² store og enkeltrommene 16m². Rommene har kaffemaskin, TV, tøfler og badekåpe, og det er mulig å låne strykejern/strykebrett. På badet er det dusj og hårføner. Gratis trådløst internett. Du kan lese mer om hotellet her.

Store Norske - Gruve 3

I dag kan du besøke Gruve 3 og reise tilbake i tid. Våre gjester blir plukket opp i bil eller buss ved de ulike hotellene og gjestehusene i byen. Gruve 3 ligger en 10-minutters kjøretur fra sentrum av Longyearbyen.

Oppe ved Gruve 3 tas du gjennom daganlegget hvor maskiner og utstyr ligger igjen fra driftstiden. Våre gjester vil bli utstyrt med hjelm, hodelampe og “lompendress”, klare til å utforske gruva. I løpet av omvisningen vil du få muligheten til å kjenne på den lave arbeidshøyden gruvebusene arbeidet under daglig. På grunn av den lave arbeidshøyden ble gammeldagse «lavdriftsmetoder» anvendt for å hente ut kullet.

Besøket rundes av med en tur inn i selve gruva, inn i en hovedstoll som ble utgravd på 70-tallet.

Hundesledetur i Bolterdalen

Du blir hentet av guiden og fraktet til Green Dog sin hundegård i Bolterdalen, hvor du får utlevert varme klær for turen. Hundegården ligger 12 kilometer utenfor Longyearbyen, og her får du en grundig instruksjon i å kjøre hundespann, samt hjelp til å sele på hundene før vi kjører av gårde inn Bolterdalen. Bolterdalen er et område med begrenset scootertrafikk. Vi kjører parvis på hvert hundespann slik at én kjører sleden og den andre sitter på. Forrerst kjører guiden, ligeledes med to gjester på sleden.

Vi følger elveleiet der det bukter seg innover Bolterdalen, omkranset av flotte fjell. Inne ved morenen blir det litt fart og spenning opp og ned mellom morenehaugene. Tilbake i hundegården serveres det te, kaffe og en konjak om man vil.

Varighet: 4 timer

Svalbard Museum

Bli kjent med Svalbards 400 år kulturhistorie. Lær om betingelsene for liv i det arktiske øyriket, oppdagelsen, utforskning, livet på tundraen og langs iskanten. Hør om pelsjegere, geologi, gruvedrift, flora og fauna. Originale gjenstander og gjenskapte miljøer tar deg inn i Svalbards historie og natur.

Museumsbutikken har et stort utvalg relevant litteratur og kart. Fine gaver, mange av dem lokalt tilvirket, kan gi det bruksvennlige og vakre reiseminner som varer. Velkommen!

Praktisk informasjon og reisevilkårDette er inkludert

 • Fly Oslo - Longyearbyen tur/r (1 stk innsjekket bagasje)
 • 2x overnattinger inkl. frokost på foreslått hotell
 • Privat transport tur/r hotell og flyplass i Longyearbyen
 • Møterom og 2-retters lunsj ved ankomst
 • Villmarksaften på Camp Barentz (inkl. middag og drikke)
 • Snøscootersafari til Tempelfjorden
 • Wrap/baguett etter scootertur
 • Bryggeri besøk - Svalbard Bryggeri
 • 6-retters middag med vinpakke på Funktionærmessen Restaurant

Dette er ikke inkludert

 • Reiseleder fra Escape
 • Reiseforsikring
 • Avbestillingsforsikring
 • Mat og drikke foruten det som er nevnt i pakken

Kontakt oss for pristilbud på denne eller lignende pakke