Utnevnt til Europas gastronomi-region i 2022

Firmatur med tog til Trondheim og Trøndelag

Fire mennesker rundt et restaurantbord med skalldyr.

Pilegrimshovedstad og nytt matmekka

Trondheim har storbyens liv og småbyens hjerte. Byen har også en rik historie, og i snart tusen år har pilegrimer valfartet til byen, med den mektige Nidarosdomen som det hellige mål.

En av Norges eldste byer kan blant annet by på brosteinsbelagte gater og sjarmerende trehus på Bakklandet, et historisk dypdykk i Erkebispegården, yrende liv langs promenaden på Solsiden, kajakkpadling på Nidelva – og ikke minst mye godt å spise! Trondheim er blitt Norges mathovedstad med fantastisk matmagi på alt fra koselige kafeer til Michelin-restauranter.

Og utenfor byen venter åser, fjell og fjord og hav – med et vell av muligheter for spennende aktiviteter!

Firmatur med fokus på gode matopplevelser og sosiale aktiviteter

Høydepunkter

I dette reiseforslaget anbefaler vi tog som transportmiddel, men vi tilpasser det til deres preferanse av fremkomstmiddel.

Togreise med privat vogn med servering

Start turen bærekraftig på skinner og opplev vakker natur gjennom Gudbrandsdalen og over Dovrefjell.

Privat vogn på toget
Reservere egen vogn til firmagrupper med mat- og drikkeservering.

Faglig program på toget
Utnytt togreisen til faglig program, som for eksempel gruppeoppgaver.

Opplevelser fra togvinduet
Mange av de norske togstrekningene kommer stadig langt opp i kåringer av verdens vakreste togreiser.

Gamle bybro med Lykkens portal

Gamle bybro med Lykkens portal op23

Tre mennesker med sykler står langs elva med sommerblomster.

Å leie sykler er en fin måte å få sett byen på. Martin Håndlykken/visitnorway

Overnatting

Mange av overnattingsstedene i Trondheim ligger enten i nærheten av den pittoreske gamlebyen eller i gangavstand fra byens viktigste attraksjoner.

Hotellet som har huset kongefamilie

I hjertet av Trondheim finner du ærverdige og staselige Britannia Hotel, som har huset kongefamilie, britisk overklasse, politikere og internasjonale stjerner siden det åpnet dørene i 1870.

Britannia Hotel er regnet som storstuen i Trondheim, et av Skandinavias mest prominente event & konferansehoteller. Med sine 224 hotellrom, restauranter, barer, spa- og fitnessavdeling får dere den eksklusive komforten dere forventer.

Selv om Trondheim er en hyggelig liten storby å besøke, er dette hotellet et reisemål i seg selv. Som et vakkert smykke ligger den hvite svanen midt i sentrum, og huser seks ulike serveringskonsepter, fra uformelle restauranter og barer til «fine dining» i Speilsalen med en stjerne i Guide Michelin.

Speilsalen er kåret til Årets Restaurant i Norge og er med det nominert til prestisjefulle Nordic Prize 2021.

Møterom med konferansebord og stoler rundt og storskjerm

Møterom Britannia Hotel Trondheim photodreyerhensley

Frokost Palmehaven Britannia Trondheim

Trøndelag – opplev den autentiske sjarmen

Mat fra fjord til fjell

Siden lenge før vikingtiden har Trondheim vært et pilegrimsmål, nå er det matelskere som tar pilegrimsreisen hit. Lokale råvarer står høyt hos byens kokker, og restaurantene Speilsalen, Fagn og Credo har fått velfortjente Michelinstjerner.

Da Nord- og Sør Trøndelag ble samlet til ett Trøndelag fylke, ble matregionen ytterligere styrket. Med alt fra mildt og fuktig kystklima til tørre, kjølige vidder og fjell gir det mangfold i matproduksjonen.

Trøndelag er et kulinarisk episenter for sjøkreps, krabbe, kamskjell og blåskjell, og råvarene sendes ut til hele verden. Herfra kommer også gris, kylling, sau og storfe, grønnsaker, bær og vilt. Alt du kan tenke deg fra hav til høgfjell!

Innerøya, Norge 20201001 Jagtvolden Fjordhotell fotografert for Hanen. Foto: Fredrik Solstad

Maten er servert på Jegtvolden Fjordhotell, Inderøy

Hitra – Trøndelags kystparadis

«De tre store»
Om du kjører knappe to timer på den såkalte «lakseveien» fra Trondheim, kommer du til vakre Hitra som er som et Norge i miniatyr. med skogkledde åser, høye fjell, lunt fjordlandskap og åpent hav. Mange forbinder Hitra med «de tre store» som har gjort Hitra til en merkevare innen matindustrien; laks, krabbe og hjort. Enten du er opptatt av vakker natur, sjøliv, mat- og matkultur eller historie, finnes her tilbud og aktiviteter som passer de aller fleste.


Spennende aktiviteter
Å gjøre ting sammen med andre mennesker går aldri av moten. Bli med på RIB-tur til øyrekka utenfor Frøya, prøv øl-smaking eller «øl-hopping» fra øy til øy, kos dere på spa eller bli med til langhuset fra jernalderen i Dolmsundet for jernalder-OL. Vi arrangerer de aktivitetene som passer best for dere og tidsplanen dere har. Vi kan tilby «Farmen-lignende» aktiviteter i opplevelsespark. Hva med å avslutte med middag rundt bålet i langhuset med mjød å drikke til?

Den Gyldne Omvei

Inderøy
Kun en time nord for Trondheim lufthavn, finner du Inderøy kommune, et vakkert kulturlandskap. Her er det spennende gårdsbutikker, gallerier, overnattingssteder med personlighet og spisesteder med lokale råvarer i verdensklasse. Kombiner faglig innhold, konferanse og små eller store møter i disse omgivelsene.

Et bærekraftig reisemål
Inderøy er sertifisert som et bærekraftig reisemål. Merket for Bærekraftig Reisemål samler og synliggjør de mange gode tiltak og samarbeid som er iverksatt knyttet til jorda og naturen, mattradisjonene, kunsten og kulturen, menneskene og å fortelle historien med raushet, gjestfrihet og god forretningsdrift.
Kilde: Visit Norway

Røros – en ekte gruveby med verdensarvstatus

Den gamle bergstaden på Rørosvidda er en del av verdensarven. I 1980 ble Røros Bergstad tatt opp på UNESCOs liste over verdens mest bevaringsverdige kulturminner.

Gjør deg klar til å bli bergtatt. Byen har en svært godt bevart trehusbebyggelse. Det ekte og autentiske forsterkes ved at dagens moderne innbyggere bor, jobber og driver koselige butikker og verksteder i de gamle husene fra 1600-tallet. 333 års gruvedrift og kreative mennesker med kjærlighet for sin historie, har skapt en helt spesiell by på vidda som er en opplevelse å besøke.

På Røros er det mye å ta seg til uansett årstid. Du kan se den koselige bergstaden fra en hesteslede med tente fakler og klingende bjeller. Fare over vidda bak et spann med veltrente hunder. Tråkke langs stier og kjerreveier gjennom lune bjørkelier og over lyngkledte fjell, eller legge ut på skitur i vakkert vinterterreng.

Les mer om firmatur til Røros her
En mann og en kvinne ute på sparktur på Røros

På sparktur i vakkert snøfall på Røros

Ølglass fra Røros Bryggeri

Lokalt øl fra Røros Bryggeri

Lignende turer