Norges bergstad

Firmatur til Røros

Hest og slede i vinterterreng med kirke og småhusbebyggelse i bakgrunnen

Røros – en ekte og autentisk gruveby med verdensarvstatus

HISTORIE, LOKAL MAT OG VAKKERT FJELLANDSKAP

Den vakre, gamle bergstaden på Rørosvidda er en del av verdensarven. I 1980 ble Røros Bergstad tatt opp på UNESCOs liste over verdens mest bevaringsverdige kulturminner.

Gjør deg klar til å bli bergtatt. Byen har en stor og gammel trehusbebyggelse som er svært godt bevart. Det ekte og autentiske forsterkes ved at dagens moderne innbyggere bor, jobber og driver koselige butikker og verksteder i de gamle husene fra 1600-tallet. 333 års gruvedrift og kreative mennesker med kjærlighet for sin historie, har skapt en helt spesiell by på vidda som er en opplevelse å besøke.

På Røros er det mye å ta seg til uansett årstid. Du kan se den koselige bergstaden fra en hesteslede med tente fakler og klingende bjeller. Fare over vidda bak et spann med veltrente hunder med tårer i øynene mens du holder på lua. Tråkke langs stier og kjerreveier gjennom lune bjørkelier og over lyngkledte fjell, eller legge ut på skitur i vakkert vinterterreng. Skulle du i løpet av oppholdet bli sulten er du i de beste hender. Røros har et så stort utvalg av kjempegod, kortreist lokalmat at du fort blir sittende litt lenger enn planlagt.

Høydepunkter

Program