Kortreist gourmetmat, spennende lokalhistorie og friluftsaktiviteter

Firmatur til Røros

Vinter på Røros

KORTREIST GOURMETMAT, SPENNENDE LOKALHISTORIE OG FRILUFTSAKTIVITETER

Røros – en ekte og autentisk gruveby med verdensarvstatus

Gjør deg klar til å bli bergtatt. Det ekte og autentiske forsterkes ved at dagens moderne innbyggere bor, jobber og driver koselige butikker og verksteder i de gamle husene fra 1600-tallet. 333 års gruvedrift og kreative mennesker med kjærlighet for sin historie, har skapt en helt spesiell by på vidda som er en opplevelse å besøke.

På Røros er det mye å ta seg til uansett årstid. Du kan se den koselige bergstaden fra en hesteslede på kanefart med tente fakler og klingende bjeller. Tråkke langs stier og kjerreveier gjennom lune bjørkelier og over lyngkledde fjell, eller legge ut på skitur i vakkert vinterterreng på Rørosvidda.
Røros har også et stort utvalg av kjempegod, kortreist lokal mat at du fort blir sittende litt lenger enn planlagt.

Togreise med egen privat vogn med servering

Rørosbanen

Rørosbanen er Norges eldste stambane, og går fra Oslo via Hamar til Røros (Fra 1.april 2023, vil man ikke trenge å bytte tog på Hamar). Banen er knyttet sammen med Dovrebanen både på Hamar og Støren.

Lei en egen privat vogn med servering
Reservere egen vogn til firmagrupper med mat- og drikkeservering. Mulighetene er mange!

Faglig program på toget
Begynn firmaturen allerede på toget med faglig program som for eksempel gruppeoppgaver. Utnytt reisen med tog!

Opplevelser fra togvinduet
Len deg tilbake og bare nyt togturen!
Mye å se og oppleve fra togsetet. Mange av de norske togstrekningene kommer stadig langt opp i kåringer av verdens vakreste togreiser.

Geilo
Kaukasisk kvinne som ser på utsikten fra togsvinduet

Overnatting i historiske omgivelser

Erzscheidergården er et av våre anbefalte hotell!
Stedet ble bygget på 1600-tallet, og bærer fremdeles mye av Bergstadsjelen med seg. Bygningen og rommene er tydelig inspirert av naturen, kulturen og menneskene på Røros. Her er fortidens tømmervegger kommet til heder og verdighet igjen, og hvert av rommene er gitt sitt eget unike særpreg.
Er dere en mindre bedriftsgruppe, så kan hele hotellet bookes eksklusivt!
Stedet har totalt 24 rom.

Varmt vertskap og lokalmat
Hotellet er kjent for sitt varme vertskap og en frokost med nystekte brød, rundstykker og vafler i hotellets koselige spisesal. Hotellet har en hyggelige peisestue som er et flott samlingspunkt.

Medlem av De Historiske
Erzcheidergården er medlem av De Historiske. Medlemmene i De Historiske er representanter for autentiske opplevelser så vel som ekte norske tradisjoner, og setter sin stolthet i å ta vare på natur, kultur og miljø på hjemstedet.
Erzscheidergården | Historien om Erzscheidergården (erzscheidergaarden.no)

Sosiale aktiviteter

Vi skreddersyr unike opplevelser. Her finner du noen av våre forslag👇

Røroskamp - morsom teambuildingsaktivitet

En miks av oppgaver som skal finnes og løses rundt om i Røros sentrum, spørsmål som skal besvares, samt øvelser som skal gjennomføres! Historie og kunnskap om Røros flettes inn i spørsmålene. Røroskampen er lagt opp slik at det er en aktivitet for alle. Lagene jobber sammen for å skaffe flest mulig poeng!
Her er det noe for de kreative, noe for de fysiske og noe for de tenkende. Det hele foregår på tid, og har en varighet på ca. to timer. Vi avslutter det hele med kåring av vinnerlag og premieutdeling til en lokal lunsj.

Lokalmatsafari og ølsmaking

Bli med på en unik vandring gjennom lokalmathovedstaden Røros. Fokus på lokalmatens historie og utvikling, og du får vite opprinnelsen bak noen av våre mest kjenteprodukter og matretter. Smaksprøver hører selvfølgelig med!
Vi avslutter turen med ølsmaking på Røros Bryggeri. Dyktige ølkjennere forteller om Røros sin ølhistorie mens du får smake 3 lokale ølsorter. Som tilbehør serveres smakfult meskbrød med Spell-Ola pølse og Røros Smør. En interessant, smakfull og autentisk opplevelse. Røros Bryggeri - Brygga rakrygga (rorosbryggeri.no)

Hundekjøring på Rørosvidda

Fare over vidda bak et spann med veltrente hunder med tårer i øynene mens du holder på lua! Veldresserte hunder, førsteklasses utstyr og god sikkerhet gjør turen til en uforglemmelig opplevelse.
Noe varmt å drikke servers i lavvo mens vi venter på tur.

Fem hunder trekker slede med dame i vinterterreng
To hunder med sele på står klare i snøen til å trekke slede

Middag i Koia -En matopplevelse du husker, i Røros kanskje mest autentiske restaurant

En populær aktivitet er å samles til middag i Koia som er bygd etter gammel samisk tradisjon, slik samene i skogsområdene bygde sine koier.
I Koia ønskes du velkommen av vertskapet familien Nordfjell. De er en sørsamefamilie som til daglig har sitt virke som reindriftsutøvere i Rørosområdet. De ønsker å dele litt av denne spesielle tradisjonen og inviterer til besøk på gården der de bor.
På dette helt spesielle stedet fikk blant annet Disney inspirasjon til den første «Frost» filmen.
Vi slår oss deg ned på varme reinskinn rundt ildstedet der svartkjelen henger klar. Med levende lys og en lun atmosfære, får vi servert det beste som kan tilbys fra Rørosvidda, med god drikke til.

Velkommen med på firmatur til destinasjon Røros!