Nordlys, samisk kultur, spennende mat og hundespann i vinterlandskapet

Alta og Finnmark – et vintereventyr!

Rein i naturmiljø, Tromsø-regionen, Nord-Norge.

Finnes det noe mer eksotisk og vakkert enn Nord-Norge? Tvilsomt. Bli med oss og opplev denne fantastiske landsdelen, samiske tradisjoner, nordlysjakt, nydelig mat, huskytur og snøscooter. Dálveniehku Álttás – en vinterdrøm i Alta. Velkommen!

De lokale og nære ting ivaretas på høyeste nivå, og det er bare å glede seg til at kong vinter holder hoff. Is, snø, hyggelig reisefølge og mange, virkelig høykvalitets-måltider tuftet på råvarer fra området er viktige ingredienser for å gi deg de aller beste minnene. Er du eventyrlysten, liker aktiviteter både ute og inne og ikke er redd for dunjakka, er dette turen for deg. Vi skal selvfølgelig jakte på det kanskje vakreste naturfenomen i verden – aurora borealis – nordlyset. Finner vi det (og sjansen sies å være stor på denne tiden), blir det uforglemmelig. Punktum.

Avreiser

Det er for tiden ingen reiser som er tilgjengelig for bestilling. Turen kan være under planlegging, eller dette kan være en tur som har gått tidligere. Sett deg på liste, så vil du være blant de første som får vite om det dersom turen blir satt opp på nytt.

Høydepunkter

Program

4 frokoster, 1 lunsj og 4 middager inkludert

Nordlys vises i Alta, den største nordligste byen i Norge.

Nordlys i Alta er en spektakulær opplevelse!

Nordlyskatedralen Alta Norge, en ny spektakulær bygning som skal stå ferdig i 2013. Skulpturer av is på vei til kirken.

Nordlyskatedralen i Alta.

Mann kjører hundespann på Finnmarksvidda.

Hundespann på Finnmarksvidda.

Reinsdyr i naturmiljø

Reinsdyr i naturmiljø.

Tradisjonelt samisk håndlaget fottøy fra reinsdyr

Tradisjonelt samisk fottøy håndlaget av reinsdyrskinn.

Nordlyskatedralen i Alta i solnedgangen.

Nordlyskatedralen i solnedgang.

Reisebetingelser

Dette er inkludert

  • Flybilletter t/r Oslo-Alta med SAS og Widerøe
  • 4 hotellovernattinger
  • Måltider iht. program (4 frokoster, 1 lunsj og 4 middager)
  • Aktiviteter og transport iht. program
  • Lokale guider
  • Reiseleder fra Escape Travel

Dette er ikke inkludert

  • Reise- og avbestillingsforsikring
  • Måltider utover det som er nevnt i programmet
  • Drikkevarer
  • Snøscootertur (må forhåndsbestilles, kr. 1 790,-)

Hotell

Vi bor på Scandic Alta under hele oppholdet, sentralt plassert i Alta sentrum.

Krav til deltakere

Deltakelse foregår på eget ansvar. Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen. Det vises for øvrig til informasjon om vanskelighetsgrad for hver tur. Les derfor programmet nøye og kontakt oss gjerne om du har spørsmål knyttet til dette. Deltaker plikter å følge de instrukser, anvisninger og pålegg som turlederne og guidene gir på reisen.

Sikkerhet

Det kreves førerkort for bil eller motorsykkel for å kjøre snøscooter. Dette må medbringes på turen. Kjøring av snøscooter under påvirkning av alkohol er ikke tillatt.

Smittevern

Antall deltakere vil bli hensyntatt ut fra myndighetenes pålegg på tidspunkt for gjennomføring. Dersom lovlig gruppestørrelse blir mindre enn antall påmeldte, vil påmeldingsdato være avgjørende. Under gjennomføringen av turen vil vi følge myndighetens retningslinjer for å unngå smitte av koronavirus.

Forbehold

Prisen er basert på minimum 15 deltakere. Skulle det bli færre deltakere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen eller øke prisen noe. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise. Vi tar forbehold om eventuelle skrivefeil, endringer i program samt justering av pris som følge av økning i skatter og avgifter og uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Dersom dette skulle bli nødvendig, vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise. Vi gjør oppmerksom på at dagsprogrammet kan endres etter værforhold.

Når du melder deg på denne reisen, bekrefter du at du har lest og akseptert betingelsene som fremkommer over, i programmet samt våre generelle reisebetingelser.