Opplev gjestfriheten og sjarmen i annerledes-landet

Cuba på langs

Capitolio i bakgrunnen

Rullende gamle amerikanske biler, revolusjon, sigarer – Cuba er som klippet ut av en film fra 50-årene. Revolusjonen i 1959 preger fortsatt dagens samfunn, og historien er til å ta og føle på. Cuba er et annerledes-land, fullt av sjarm, historie og gjestfrihet. En reise hit er ulik enhver annen reise, og vil garantert gi deg minner for livet. Gode minner!

Den som vil oppleve det autentiske Cuba bør reise nå – bli med! Landet ønsker oss velkommen til gammel kultur, feiende musikk, vakker natur, godt klima, innbydende strender… og håndrullede sigarer med duft av fortidens storhet, den gang Havanna var spanjolenes fremste by i den nye verden!

Høydepunkter

Trafikk på Malecon-veien, Havanna, Cuba, ved solnedgang. Malecon (Avenida de Maceo) er 8 km fra Havana Harbor i Old Havana og slutter ved Vedado.
Cubansk landskap på sitte peneste
Vinales Valley nasjonalpark i Pinar del Rio-provinsen, Cuba. UNESCOs verdensarvliste.
Panorama av stranden på øya Cayo Levisa, Cuba
Rød amerikansk parkeringsplass ved en gate i Cienfuegos, Cuba
Pina colada, fersken daiquiri og blå curaçao cocktailer på et trebord med tropisk strandbakgrunn. Disse drinkene tilbys mest på tropiske feriedestinasjoner. Ved bunnen av glassene er en halv og en hel kokosnøtt, tre skiver ananas og en rød hibiskusblomst. Forgrunnskomposisjonen er til venstre for rammen og etterlater et nyttig kopierom midt til høyre.

Program

13 frokoster, 6 lunsjer og 12 middager inkludert

Reisebetingelser

Dette er inkludert

 • Flyreise tur/retur Oslo-Havana med KLM
 • 12 hotellovernattinger
 • Måltider som indikert i dag til dag-program
 • Turer, inngangsbilletter og ekskursjoner iflg. program
 • All transport iflg. program *
 • Engelsktalende lokal guide
 • Norsk reiseleder med fra Oslo
 • Alle skatter og avgifter
 • Visum til Cuba

* Prisen inkluderer transport fra Santiago de Cuba til Havana på dag 12, enten med fly eller buss. På grunn av Korona-situasjonen er flyruter enda usikre (per mai 2020 opereres denne ruten onsdag og lørdag, som tilsier at flyet vil gå denne dagen). Hvis fly ikke er en mulighet vil det bli transport med buss på denne strekningen.

Dette er ikke inkludert

 • Drikke til inkluderte måltider
 • Tips til lokale guider og sjåfører
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Der måltider ikke er inkludert vil gode restauranter bli anbefalt av reiseleder eller lokal guide.

HOTELLER

Det er mange hoteller å velge i på Cuba. Vi har gjort et utvalg med tanke på god kombinasjon av beliggenhet og kvalitet i forhold til vårt program. I Havanna har vi valgt ærverdige Hotel Nacional som ligger vakkert og majestetisk på et høydedrag over havnegaten «El Malecon». Dette hotellet var selve symbolet på det gamle Cuba før revolusjonen og har en helt spesiell atmosfære.

Havana: Hotel Nacional (Du kan lese mer om hotellet her)

Cienfuegos: Hotel La Unión (Du kan lese mer om hotellet her)

Trinidad del Mar: Hotel Brisas (Du kan lese mer om hotellet her)

Santa Clara: Hotel La Granjita (Du kan lese mer om hotellet her)

Cayo Guillermo: Hotel Iberostar Daiquirí (Du kan lese mer om hotellet her)

Santiago de Cuba: Hotel Cubanacan Casa Granda (Du kan lese mer om hotellet her)

Baracoa: Hotel Porto Santo (Du kan lese mer om hotellet her)

Med forbehold om bytte til tilsvarende hoteller ved evt. overbooking eller andre problemer som kan oppstå utenfor Escape Travel sin kontroll.

ANNEN NYTTIG INFORMASJON:

PASS OG VISUM

(Gjelder norske statsborgere) Passet må være maskinlesbart og gyldig minst 6 måneder regnet fra dato for hjemkomst. Visum til Cuba er et såkalt «turistkort» som vi skaffer via konsulatet, og det er kun nødvendig å sende oss kopi av tittelsiden i passet. Visum består av to deler. Ene delen beholdes av passkontrollen ved innreise, den andre må oppbevares og innleveres ved utreise. Ved tap av gjenparten må det kjøpes nytt ved utreise (pris ca € 25,-).

VAKSINER

Kontakt din reiseklinikk eller lege for råd og anbefalinger ift. vaksiner.

TELEFON

Norske mobiltelefoner har god dekning på Cuba. For øvrig kan man få kjøpt telefonkort og ringe fra automater utendørs. Man kan også ringe fra hotellene, men det er dyre påslag og man kan risikere å måtte betale for ett minutt selv om man ikke får svar.

STRØM

Det vanlige på Cuba er 110 V, men noen hoteller har også uttak for 220 V. Som regel er støpslene kombinert for runde og flate plugger, men standarden er flate (som i USA) og for å være på sikre siden lønner det seg å ha med adapter. NB: Det får du ikke tak i på Cuba!

PENGER/VALUTA

All handel med turister foregår i såkalte konvertible pesos (CUC) som kjøpes på Cuba med Euro. Det er også mulig å veksle til seg ordinære cubanske pesos, men på en turistreise er det vanskelig å få brukt disse. Ta med nok kontanter i Euro (sedler). Minibanker finnes, men har høye gebyrer på kontantuttak. Det enkleste er å veksle i vekslingshus kalt CADECA. Det er mulig å betale med kort flere steder, men det legges gjerne 11 % på prisen. Amerikanske kredittkort avvises, de sikreste er Visa, Mastercard og Eurocard.

KLÆR/KLIMA

Cuba har godt klima året rundt og regndagene er noenlunde jevnt fordelt gjennom året, dog mest regn fra mai til oktober. I november ligger gjennomsnittstemperaturene på 27ºC (dag), 21ºC (natt), 26ºC (badevann) og gjennomsnittlige regnværsdager 5-6 (ca 80 mm totalt). Ta med sommertøy og en paraply eller lett regnjakke. Husk gode sko!

LITTERATURLISTE

Mange har lyst til å lese seg litt opp på Cuba før avreise. Her følger noen boktitler som kan være aktuelle:

 • Vegard Bye: Dette er Cuba – alt annet er løgn! Spartacus 2014
 • Even Sandvik Underlid: Det nye Cuba. Reisefortellinger. Manifest.no 2012
 • Österlin/Gran: Cuba: En annen verden er mulig. Cubaforeningen i Norge, 2005
 • Øyvind Johansen: Cuba – folket under glassklokken. Cappelen 1999
 • Finn Gustavsen: Cuba lever! Cappelen 1995